Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.126 Posts
Pagina: «« 1 ... 175 176 177 178 179 ... 257 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 maart 2021 18:03
    Heel flinke winsten in de AEX

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag met winst gesloten, waarbij sommige aandelen het flink op de heupen kregen.

    De AEX index steeg 1,7 procent tot 696,62 punten, terwijl de AMX een winst van 1,4 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 1,4 procent.

    Het Damrak trok zich vrijdag op aan het herstel op Wall Street donderdag richting het einde van de slotbel, waarbij aandelen die profiteren van het economisch herstel de kar trokken, terwijl techfondsen en en andere snelgroeiende bedrijven een groot deel van hun verliezen wisten in te lopen.

    Beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital zei vrijdagmiddag verbaasd te zijn over de stevige winsten op de beurzen, na de stevige druk een dag eerder. De opleving op Wall Street tegen het einde van de handelsdag werd volgens Schutte veroorzaakt door de aankondiging van de Amerikaanse president Joe Biden om het vaccinatieprogramma in de VS flink te versnellen.

    "Het momentum zit er nog in. Beleggers ruilen groeiaandelen in voor waarde- en cyclische aandelen", zei Schutte. Hij zei met name verbaasd te zijn over de aanhoudende opmars van ASML en ASMI.

    De komende handelsweek wordt volgens de beleggingsadviseur met name gedomineerd door macrocijfers, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar de definitieve inkoopmanagersindices voor de dienstensector op donderdag en het Amerikaanse banenrapport op vrijdag.

    Volgens investmentmanager Simon Wiersma van ING is het momenteel wachten op nieuwe impulsen die de markten in beweging zetten. "De grootste angst voor hogere inflatie en rentes lijkt wel weer even geweest, maar maakt plaats voor twijfels over het economisch herstel in de eurozone. Hier gaat het vaccineren een stuk minder snel en hebben verschillende landen de lockdown-maatregelen verlengd", zei Wiersma.

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek vrijdag dat de Nederlandse economie in het vierde kwartaal op kwartaalbasis licht is gekrompen. Het bruto binnenlands product daalde met 0,1 procent. Het statistiekbureau meldde tevens dat het totale reële beschikbare inkomen van Nederlandse huishouden in 2020 met 2,4 procent is gestegen.

    De detailhandelsverkopen in het Verenigd Koninkrijk stegen in februari met 2,1 procent op maandbasis, terwijl op jaarbasis sprake was van een daling van 3,7 procent. Het Duits ondernemersvertrouwen is in maart gestegen. Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in maart harder gestegen dan een eerdere raming suggereerde. De index steeg van 76,8 naar 84,9.

    Uit de Verenigde Staten kwam ook het nieuws dat het inkomen van de gemiddelde Amerikaan in februari op maandbasis is gedaald met 7,1 procent, terwijl de bestedingen met 1,0 procent afnamen.

    De euro/dollar noteerde op 1,1795. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1762 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1764 op de borden.

    Olie noteerde vrijdag tot 4,00 procent hoger.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 21 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal met een winst van 8,7 procent, gevolg door ASML en ASMI met winsten van respectievelijk 5,2 procent en 4,6 procent. Besi won 2,8 procent, terwijl Royal Dutch Shell 2,2 procent steeg.

    Philips noteerde 0,6 procent in het rood. Donderdag was Philips nog een uitblinker na de succesvolle verkoop van zijn divisie huishoudelijke apparaten. RELX verloor tevens 0,6 procent. Unibail-Rodamco-Westfield daalde 0,3 procent en ING ver;ppr 0,2 procent.

    In de AMX won vastgoedfonds Eurcommercial Properties 6,1 procent na vrijgave van de resultaten. Volgens Degroof Petercam liet het vastgoedfonds veerkracht zien in coronajaar 2020 en lukt het goed om de coronacrisis het hoofd te bieden.

    AMG steeg 3,9 procent, terwijl Intertrust onderaan bungelde met een verlies van 1,3 procent. GrandVision verloor 0,6 procent.

    In de AScX ging CM.com aan kop met een winst van 5,0 procent, terwijl Accsys 4,4 procent steeg. BAM verloor 1,6 procent.

    Het lokaal genoteerde Brill steeg na cijfers 1,6 procent. Kepler Cheuvreux beoordeelde de cijfers dan ook als meevallend.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,7 procent hoger op 3.936,09 punten. De Dow Jones index steeg 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 26 maart 2021 18:44
    Europese beurzen hoger richting weekend

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger gesloten. De STOXX Europe 600 index sloot 0,9 procent in de plus op 426,93 punten. De Duitse DAX steeg ook 0,9 procent bij een slot van 14.748,94 punten, de Franse CAC 40 won 0,6 procent met een stand van 5.988,81 punten en de Britse FTSE 100 eindigde 1,0 procent in het groen op 6.740,59 punten.

    Analist Michael Hewson van CMC Markets sprak van een positief einde van een rommelige week, waarin beleggers zich zorgen maakten over de verlenging van coronalockdowns in Europa.

    "Beleggers lijken het glas als half vol te zien", aldus Hewson. "Ondanks zorgen over een derde coronagolf in Europa, heeft men vertrouwen in het mondiale economische herstel."

    Volgens de marktanalist maken de aandelenmarkten zich vooralsnog weinig zorgen over het containerschip dat het Suezkanaal blokkeert, omdat er van uit wordt gegaan dat dit begin volgende week wordt opgelost.

    Olie werd vrijdag ruim 4 procent duurder en wist daarmee het verlies van donderdag grotendeels goed te maken.

    Op macro-economisch vlak toonde de Ifo-index voor het ondernemersklimaat in Duitsland in maart een stijging. De samengestelde index voor de industrie en de handel steeg naar 96,6 in maart. Er was door economen vooraf gerekend op een stand van 93,0.

    De deelindex voor de huidige situatie bedroeg 93,0 en voor de toekomstige ontwikkeling ging de deelindex naar 100,4.

    De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1795.

    Bedrijfsnieuws

    Oliefondsen stegen mee met de olieprijzen. Royal Dutch Shell steeg ruim 2 procent en BP zelfs 3 procent.

    Aviva heeft een overeenkomst gesloten met Allianz over de verkoop van Aviva Polen voor een bedrag van 2,5 miljard euro. Aviva en Allianz stegen tot 0,4 procent.

    In Parijs voerde ArcelorMittal de lijst aan met een winst van bijna 9 procent vanwege het optimisme over het economisch herstel, en leverde Safran met een verlies van 1,1 procent het meest in.

    In Frankfurt was Covestro koploper met een stijging van ruim 4 procent en sloot BASF de rij nadat het aandeel 0,9 procent daalde. De verliezen op de Duitse beurs waren verder beperkt.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot in Europa noteerden de indexen op Wall Street hoger. De S&P 500 en de Dow Jones index stegen tot 0,8 procent en de Nasdaq won 0,4 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 27 maart 2021 08:35
    Promovendi overtuigen in AEX

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is deze week verder gestegen, waarbij vooral de debutanten in de hoofdindex het goed deden, en de all time high weer in zicht komt. Bij een slot van 696,62 punten op vrijdag, steeg de AEX 2,2 procent op weekbasis. Vorige week was de winst 0,6 procent bij een slotstand van 681,70 punten.

    De obligatierentes liepen deze week iets terug van de piek van vorige week. Toen noteerde de Amerikaanse tienjaarsrente net onder 1,75 procent en vrijdag op 1,66 procent.

    "De ‘reflatie-trade’, de beurstrend waarbij beleggers inspelen op aantrekkende economische groei en inflatie (via minder groeiaandelen en meer economisch gevoeliger aandelen), is naar onze mening dan ook nog niet afgelopen", waarschuwt investment manager Simon Wiersma van ING echter.

    "We verwachten dat het wispelturige marktbeeld nog wel enige tijd kan aanhouden", zegt ook econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen.

    Toch kan april een goede maand worden voor de AEX, volgens analist Salah Bouhmidi van IG Nederland.

    De analist ziet fundamentele en technische steun. "We zien nog steeds een mooi herstel. Natuurlijk zullen we weerstand bereiken, maar april is nog goed", zei Bouhmidi voor de camera van ABM Financial News.

    Inkoopdata eurozone onverwacht sterk

    Beleggers kregen deze week een reeks Europese inkoopmanagersindices te verwerken. De economische activiteit in de eurozone wist in maart van krimp naar groei te draaien en dat was onverwacht.. De samengestelde index steeg van 48,8 naar 52,2. Er was een stand van 49,1 voorspeld.

    "Een positieve verrassing", oordeelde econoom Chris Williamson van Markit. Toch blijft de dienstensector het zorgenkindje, hoewel die in maart wel verbetering toonde.

    Williamson waarschuwde ook dat de vooruitzichten zijn verslechterd, nu het aantal coronabesmettingen weer oploopt en nieuwe maatregelen nodig zijn. Fabrikanten blijven evenwel profiteren van een herstel van de mondiale vraag, benadrukte de econoom.

    Zorgen over nieuwe coronagolf Europa

    De angst voor een nieuwe coronagolf in Europa drukt ondertussen op de euro en de olieprijs.

    Olie noteerde vrijdag rond 61 dollar na een volatiele week. Enerzijds maken beleggers zich zorgen over de impact van een nieuwe coronagolf op de vraag naar olie en anderzijds zorgt de blokkade van een containerschip in het Suezkanaal voor kortstondige steun.

    "De consequenties voor de wereldhandel van de blokkade zijn vooralsnog te overzien. Een vertraging van een paar dagen is voor containerschepen momenteel heel normaal en daarom zal er alleen als het vlottrekken veel langer gaat duren een meetbaar effect op de wereldhandel komen", volgens econoom Bert Colijn van ING.

    "Overigens zijn er genoeg verstoringen die de wereldhandel momenteel serieuzer parten spelen. Dit komt vooral door een combinatie van een verrassend sterk herstel in vraag naar goederen en corona-gerelateerde problemen bij productie. Dat resulteert in late leveringen, tekorten en flink hogere prijzen voor transport en bepaalde halffabricaten", aldus de econoom.

    Marktanalist Sophie Griffiths van Oanda wees erop dat terwijl Europa zijn lockdownmaatregelen weer verscherpt, het aantal besmettingen in opkomende economieën als India en Brazilië ook toeneemt. "De olieconsumptie daar is ook een belangrijke factor in het ondersteunen van de prijzen", aldus Griffiths.

    "In korte tijd is de outlook voor het mondiale herstel verslechterd en dit zet vraagtekens bij de toekomstige vraag naar olie", aldus de analist.

    De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,1790 en daarmee op weekbasis een procent lager.

    "Daarna is 1,1750 dollar voor de Europese munt het eerstvolgende richtpunt", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury.

    Turkse lira onderuit na ontslag centrale bank gouverneur

    Op de valutamarkten was er veel aandacht voor de kelderende Turkse lira, nadat president Erdogan dit weekend onverwacht de voorzitter van de Turkse centrale bank ontsloeg. De munt handelde vrijdagmiddag op 0,1246 en daarmee op weekbasis op een verlies van 10 procent ten opzichte van de dollar.

    Het ontslag van Naci Agbal, die is vervangen door Sahap Kavcioglu, volgt op een renteverhoging van 17 naar 19 procent van de Turkse centrale bank eind vorige week. Het optreden van Erdogan wordt door beleggers "niet gewaardeerd", aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

    Stijgers en dalers

    In de AEX gingen halfgeleiders deze week aan kop. Promovendus Besi won bijna 8 procent en ASMI en ASML stegen zelfs 9 tot 11 procent. Ook Signify noteert sinds deze week in de AEX en steeg op weekbasis bijna 8 procent.

    Unibail-Rodamco-Westfield was deze week de sterkste daler, met een verlies van ruim 3 procent en Shell daalde ook meer dan 3 procent als gevolg van de volatiele olieprijzen.

    ING verloor bijna 2 procent op weekbasis. De Nederlandse bank reorganiseert in eigen land, waarbij nog eens 440 fte verloren gaan. Bankkantoren maken daarbij plaats voor meer servicepunten.

    Philips heeft een overeenkomst bereikt over de verkoop van zijn divisie voor huishoudelijke apparaten aan Hillhouse Capital tegen een waardering van circa 3,7 miljard euro. Daarbovenop ontvangt Philips nog geld voor het gebruik van zijn merknaam door de koper. Het aandeel steeg op weekbasis licht.

    KPN steeg ruim een procent op weekbasis. Het telecombedrijf kondigde een overeenkomst aan met pensioenfonds ABP om ruim 1 miljard euro te investeren in de aanleg van glasvezel in bijna duizend dorpen en kleine woonkernen. Volgens verschillende beursexperts verdwijnt door deze deal overnamefantasie uit de koers. Analisten van Jefferies zien deze link echter niet.

    Koploper in de AMX was Corbion, dat zo'n 6 procent won. Alfen, dat deze week debuteerde in de Midcap, sloot de rij met een verlies van bijna 7 procent.

    Galapagos, ook afgezakt naar de AMX, daalde zo'n 6 procent. De raad van toezicht heeft Bart Filius benoemd tot president en chief operating officer. CEO Onno van de Stolpe blijft verantwoordelijk voor de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Galapagos.

    Arcadis steeg deze week bijna 5 procent na een stevige koersdoelverhoging door ING naar 40,00 euro met een herhaling van het koopadvies.

    De cijfers van Eurocommercial werden beloond met een koerswinst van bijna 4 procent. Het vastgoedfonds wist de coronacrisis het afgelopen jaar goed te doorstaan.

    Bij de smallcaps deed Brunel goede zaken. Het aandeel steeg op weekbasis ruim 5 procent. Vorige week steeg het aandeel al 14 procent na een positief rapport van ABN AMRO Oddo, met daarin een adviesverhoging naar Outperform. Deze week kwam ING met een positief rapport.

    Sif Holding was met een verlies van ruim 7 procent de sterkste daler in de AScX.

    Beter Bed kwam met een trading update en verloor op weekbasis 2,8 procent. Het beddenconcern had in het eerste kwartaal nog last van de coronamaatregelen maar kon wel profiteren van de online verkoop en zet inmiddels ook in op winkelen op afspraak.

    Beursdebutant CTP, dat donderdag voor 14,00 euro naar de Amsterdamse beurs ging, sloot vrijdag ook op die koers. De logistieke vastgoedinvesteerder CTP heeft op die prijs een beurswaarde van 5,6 miljard euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 29 maart 2021 18:02
    AEX weet niet boven 700 punten te blijven

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs worstelde maandag met de 700-puntengrens. De AEX noteerde daar even boven maar sloot op 697,94 punten. Daarmee bleef een kleine plus van 0,2 procent over.

    "Alle ogen van beleggers en media zijn nu gericht op de all-time high uit 2000 die op 703,18 punten ligt. Een doorbraak van deze top zal uiterst positief zijn. Een uitbraak zal een technische verbetering geven maar ook het vertrouwen van beleggers doen toenemen. Een uitbraak boven een all-time high zorgt doorgaans voor een positieve voortzetting van de trend", aldus Justin Blekemolen van Lynx.

    De volatiliteit blijft deze week mogelijk hoog, voorspelt de beleggingsspecialist, "nu portfoliomanagers aan het einde van de maand mogelijk hun portefeuilles willen herbalanceren.Verder hebben we te maken met een verkorte handelsweek vanwege Goede Vrijdag."

    Bij gebrek aan ander nieuws ging veel aandacht maandag uit naar de problemen bij Archegos Capital. Het grote Amerikaanse investeringsfonds moest recent voor miljarden dollars aan posities liquideren, waardoor de banken waarmee het zaken doet, rekening moeten houden met aanzienlijke verliezen. ING bevestigde aan ABM Financial News hier niet bij betrokken te zijn en volgens een ingewijde geldt hetzelfde voor ABN AMRO.

    Archegos zou naar verluidt een flinke margin-call gekregen hebben en handelaren vragen zich nu af of de gedwongen liquidaties voorbij zijn.

    "Zo zie je maar weer dat zakendoen met sommige hedgefunds spelen met vuur kan zijn. Door de dollartekens in hun ogen raken sommige banken verblind voor de risico's. Hopelijk loopt het met een sisser af", aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

    De euro/dollar handelde op 1,1782. Olie werd 0,7 procent goedkoper. Het vorige week vastgelopen containerschip Ever Given in het Suezkanaal werd maandagmiddag vlot getrokken met behulp van Boskalis.

    Op macro-economisch vlak was het maandag rustig, al wordt het later in de week drukker, met onder meer twee Amerikaanse banenrapporten. Verder doen beleggers het vermoedelijk rustig aan in de aanloop naar het lange paasweekend.

    Stijgers en dalers

    In de AEX waren defensieve aandelen in trek. Unilever was koploper met een winst van 1,6 procent en Wolters Kluwer steeg 1,5 procent. RELX steeg 1,3 procent.

    De grootste dalers waren Just Eat Takeaway en Adyen met verliezen tot 1,7 procent. ING daalde 0,6 procent.

    In de AMX ging PostNL 3,6 procent hoger en steeg Fugro 3,5 procent.

    Boskalis daalde 1,3 procent nadat de maritiem dienstverlener het vastgelopen containerschip in het Suezkanaal wist vlot te trekken. Hekkensluiter was Aperam, dat 2,1 procent verloor. ABN AMRO verloor 1,3 procent.

    Bij de kleinere fondsen steeg Avantium 6,7 procent verloor NSI 1,8 procent.

    Sif steeg 0,3 procent. De Roermondse fabrikant van de funderingspalen voor windmolens wil Ben Meijer benoemen als chief financial officer, ter vervanging van Leon Verweij die na zijn benoemingstermijn van vier jaar terugtreedt. De benoeming staat op de agenda tijdens de jaarvergadering op 12 mei en zou vervolgens per 25 mei in gaan.

    Lokaal viel DGB op met een koerswinst van 9,3 procent. DGB meldde zondag "aanzienlijke vooruitgang" te hebben geboekt als investeerder in duurzaam beheerde bossen. Het benoemde verder de Britse politicus Nigel Farage tot adviseur en ook werd er een driekoppig technisch investeringscomité in het leven geroepen.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot in Amsterdam noteerden de indexen op Wall Street in het rood. De S&P 500 verloor 0,6 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 30 maart 2021 05:17
    Bescheiden winsten op Europese beurzen

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn maandag licht hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 427,61 punten, de Duitse DAX won 0,5 procent op 14.817,72 punten en de Franse CAC 40 steeg 0,5 procent tot 6.015,51 punten. De Britse FTSE 100 daalde 0,1 procent tot 6.736,17 punten.

    "Hoewel maandag voor de Europese beurzen in het teken stond van marge-calls en de blocktrades op Wall Street vrijdag, hielden de meeste aandelenmarkten in Europa het hoofd boven water, maar banken kwamen wel onder druk te staan", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

    Credit Suisse en Nomura waarschuwden voor aanzienlijke verliezen omdat investeerder Archegos Capital voor 20 miljard dollar aan posities heeft geliquideerd in Amerikaanse en Chinese aandelen", zo merkten analisten van IG op.

    Het hedgefonds voldeed niet aan zogenaamde 'margin calls', of oproepen van de Zwitserse bank en andere banken vorige week om het onderpand aan te vullen, nadat dit onvoldoende was geworden om de risico's voldoende af te dekken.

    De Zwitserse bank en een aantal andere banken besloten daarop om hun posities in dit hedgefonds te verlaten en verlies te nemen. De omvang van dat verlies kan "zeer significant" zijn en substantieel voor de eerstekwartaalcijfers, volgens Credit Suisse, ondanks de gunstige trends die de Zwitserse bank eerder deze maand meldde.

    Ook andere banken die zaken doen met Archegos kunnen tegen aanzienlijke verliezen aankijken. ING bevestigde aan ABM Financial News hier niet bij betrokken te zijn en volgens een ingewijde geldt hetzelfde voor ABN AMRO.

    "Verder was het een vrij positieve dag", aldus Hewson van CMC. De analist zag wel dat de Britse FTSE 100 achter bleef op andere Europese beurzen, terwijl de DAX juist richting intramaand recordhoogtes ging dankzij winsten bij autobouwers als BMW en Volkswagen.

    De euro/dollar handelde op 1,1782. Olie werd een half procent goedkoper. Het vorige week vastgelopen containerschip Ever Given in het Suezkanaal werd maandagmiddag vlot getrokken met behulp van Boskalis.

    "Naast het Suez incident zijn oliebeleggers bezorgd dat de OPEC-bijeenkomst deze week kan leiden tot een bepaalde afbouw van het productie-akkoord", aldus analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank.

    Op macro-economisch vlak was het maandag rustig, al wordt het later in de week drukker, met onder meer twee Amerikaanse banenrapporten. Verder doen beleggers het vermoedelijk rustig aan in de aanloop naar het lange paasweekend.

    Bedrijfsnieuws

    Na zijn waarschuwing maandagochtend verloor Credit Suisse bijna 14 procent. Deutsche Bank daalde 3,3 procent en UBS 3,9 procent. ING verloor 0,6 procent. de bank gaf aan geen zaken te doen met Archegos.

    Ook oliefondsen stonden onder druk. Royal Dutch Shell en BP daalden zo'n half procent.

    Deliveroo heeft de bovengrens voor zijn marktwaarde bij de aanstaande beursgang met bijna 1 miljard pond verlaagd, nadat een reeks institutionele beleggers vorige week zei niet te zullen deelnemen aan de beursintroductie. De bandbreedte werd daarom verlaagd van 3,90 tot 4,60 pond per aandeel naar 3,90 tot 4,10 pond, aldus de krant Evening Standard. Daarmee zakte de bovengrens voor de verwachte marktwaarde van 8,8 miljard naar 7,9 miljard pond sterling.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het slot in Amsterdam noteerden de indexen op Wall Street in het rood. De S&P 500 verloor 0,6 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 30 maart 2021 17:54
    AEX sluit boven 700 punten

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag met winst gesloten en wist boven de 700 punten te eindigen.

    De AEX steeg een half procent naar 701,12 punten. In 2020 zette de AEX zijn hoogste stand ooit neer op 703,18 punten intradag. Vandaag was de hoogste stand 702,44 punten.

    "De markt wordt gedomineerd door de bewegingen in techaandelen en de rente. Maar dat is de afgelopen dagen al het geval", aldus vermogensbeheerder Fred van Deijck van Bustelberg Effectenkantoor. "Dat betekent dat financials en cyclische waarden de kar zullen blijven trekken."

    Voor beleggingen in tech geldt volgens Van Deijck overigens niet meer dat alles koopwaardig is, maar dat er selectief zeker nog winnaars te vinden zijn.

    Vanochtend bleek het Franse ondernemersvertrouwen flink gestegen, net als het consumentenvertrouwen in de eurozone, en vanmiddag kwam uit de VS het nieuws dat het consumentenvertrouwen, zoals gemeten door The Conference Board, ook hard is opgelopen.

    "Het vertrouwen loopt nog altijd op. Men heeft dus nog vertrouwen in het oplossen van de coronacrisis", aldus van Deijck. De markt rekent op een stevig herstel in de tweede jaarhelft. En daaraan dragen de centrale banken volgens Van Deijck een flinke steen bij.

    Het muntpaar euro/dollar noteerde op 1,1724. De olieprijzen koersten licht lager. De Amerikaanse tienjaarsrente steeg naar 1,75 procent.

    "Als de rente niet te ver meer oploopt zullen beleggers mogelijk hun kans grijpen om de afgestrafte tech-aandelen op te pikken", denkt beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

    Stijgers en dalers

    In de AEX ging Unibail-Rodamco-Westfield aan de leiding met een koerswinst van 4,1 procent. ING en Aegon volgden met plussen van 3,9 en 3,3 procent.

    Randstad won 2,3 procent. ING verwacht dat de uitzender een goed eerste kwartaal achter de rug heeft.

    In de AMX ging AMG aan de leiding met een koerswinst van 5,6 procent. Citi verhoogde het koersdoel voor AMG met 13 euro naar 40 euro. Stijgende prijzen spelen de specialist in bijzondere metalen in de kaart.

    Air France-KLM steeg 3,8 procent. Volgens Franse media is Parijs dichtbij een akkoord over een nieuwe steunoperatie voor de luchtvaartmaatschappij.

    Daarentegen leverde Flow Traders 1,7 procent in.

    Bij de smallcaps ging Nedap 2,0 procent hoger. Accell daalde 2,4 procent.

    Lokaal daalde DGB 4,3 procent, nadat het aandeel recent een flinke stijging doormaakte. Beursnieuweling CTP werd 4,2 procent duurder en Holland Colours won 6,8 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Bij de slotgong op Beursplein 5 daalden de Dow en de S&P 0,3 procent en leverde de Nasdaq 0,2 procent in.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 31 maart 2021 05:37
    Europese beurzen sluiten hoger

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, waarmee de belegger nog altijd blijk geeft van vertrouwen in het economisch herstel.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot dinsdag met een plus van 0,7 procent op 430,65 punten. De Duitse DAX won 1,3 procent tot 15.008,61 punten. De Franse CAC 40 klom 1,2 procent naar 6.088,04 punten. De Britse FTSE steeg 0,5 procent naar 6.772,12 punten.

    In de namiddag bleek het Amerikaanse consumentenvertrouwen in maart sterker dan verwacht te zijn gestegen, meldde The Conference Board. Ook in de eurozone bleek het consumentenvertrouwen gestegen, net als het Franse ondernemersvertrouwen.

    De Europese Commissie heeft goedkeuring verleend voor een steunprogramma voor de Nederlandse reisbranche om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Het gaat om 400 miljoen euro aan leningen.

    Olie noteerde dinsdag lager. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 2 procent in het rood op 60,37 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 63,94 dollar werd betaald, een daling van 1,7 procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,1715. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1749 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1767 op de borden.

    In de Verenigde Staten liep de rente op de tienjarige staaatslening op tot 1,74 procent.

    Bedrijfsnieuws

    De Franse staat nadert een akkoord met Brussel over een nieuwe steunoperatie voor Air France-KLM, schreven Franse media. Het luchtvaartbedrijf won in Amsterdam 3,8 procent.

    Het Braziliaanse energiebedrijf Raizen, een joint venture tussen Royal Dutch Shell en Cosan, heeft zakenbanken ingehuurd voor een beursgang, die 13 miljard Braziliaanse real of 2,25 miljard dollar moet opbrengen. Dit zou het bedrijf 17 miljard dollar waard maken. Shell steeg 0,3 procent.

    Volkswagen was een uitblinker met een winst van 4,7 procent. BMW en Daimler, die een deal sloten met BP over aansluitingen bij hun netwerk voor het opladen van elektrische auto's, wonnen 3,7 en 3,0 procent. BP steeg, net als Shell, 0,3 procent.

    Ook de banken, zoals BNP Paribas en Santander, deden goede zaken, evenals de verzekeraars zoals Axa en Allianz, profiterend van de verder stijgende rente in de Verenigde Staten.

    Het Britse biotechbedrijf Nanopore, met revolutionaire gentechnologie, wil naar de beurs voor een bedrag van meer dan 2 miljard pond.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond op kleine verliezen van minder dan een half procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 31 maart 2021 18:22
    Damrak sluit onder 700 na tussentijds record

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs tikte woensdag een nieuw record aan voor de AEX, maar wist dit niet te handhaven.

    De AEX sloot 0,2 procent lager op 699,85 punten. Intradag werd een nieuwe top op 704,25 punten neergezet. De oude top van 703,18 punten uit het jaar 2000 is daarmee geschiedenis.

    "De slagroomtaart mag naar Veldhoven", zei beursexpert André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Hij wees erop dat het nieuwe record hoofdzakelijk te danken was aan ASML, dat samen met Adyen en nog enkele andere zwaargewichten de helft van de AEX-index uitmaakt.

    "Als ASML meedoet, komt het goed", zei Brouwers. Het halfgeleiderbedrijf won licht, terwijl de kleinere halfgeleiderfondsen Besi en ASMI zelfs 3 en 4 procent stegen. Ook Adyen won terrein.

    Volgens de sceptische Brouwers kun je niet zeggen dat "de beurs" nu weer op het topniveau van 2000 terug is. "Als je al die tijd Koninklijke olie of ING in bezit had, dan ben je nog lang niet terug op het oude niveau."

    De sterkere oriëntatie van de AEX-index op technologie maakt de index volgens de expert minder representatief voor de beurs als geheel. In de Verenigde Staten bleef de brede S&P500-index op zijn plaats liggen, maar deed technologiebeurs Nasdaq het weer uitstekend, omdat beleggers blijkbaar hopen dat de stijging van de tienjaarsrente mogelijk dinsdag een tijdelijke top heeft bereikt. De hogere rente zorgde voor een consolidatie onder de techfondsen maar die lijkt van korte duur te zijn geweest.

    Of het infrastructuurinvesteringsplan van president Joe Biden een grote rol speelde, betwijfelde Brouwers ook. "Intussen is dat al tien keer als reden aangevoerd voor de beurs om te stijgen."

    Het investeringsplan van duizenden miljarden dollars voldeed in elk geval aan de marktverwachtingen.

    Woensdagochtend waren er sterke macro-economische cijfers uit China, die echter niet leidden tot hogere koersen op de Chinese aandelenbeurzen.

    Het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP meldde een banengroei in de VS in maart van 517.000, vrijwel gelijk aan de verwachte toename van 525.000 banen. Volgens Rabobank wijst het breedgedragen cijfer op een aantrekkende economie.

    De groei in de regio Chicago versnelde in maart, maar de aanstaande woningverkopen daalden stevig in februari. De wekelijkse olievoorraden daalden zoals verwacht afgelopen week licht.

    In de ochtend was er ook al veel economisch nieuws. De consumentenprijzen in de eurozone stegen met 1,3 procent in maart. Dat was in februari nog 0,9 procent.

    De Nederlandse detailhandel zette in februari minder om, meldde het CBS. De omzet daalde bijna 3 procent en het volume zelfs met 4,5 procent. Dit was wel beter dan de omzetdaling van 6 procent in januari. Het vertrouwen van Nederlandse producenten verbeterde intussen in maart.

    Het muntpaar euro/dollar noteerde op 1,1733. De prijs voor een vat WTI koerste hoger.

    Stijgers en dalers

    In de AEX gingen halfgeleiderfondsen ASMI en Besi aan kop met winsten van 3,6 procent en 2,1 procent.

    Sterkste daler was DSM, met 2,4 procent. Het speciaalchemiebedrijf versterkte zich met de overname van de aromatische activiteiten van Amyris, en betaalt daarvoor 250 miljoen tot 300 miljoen dollar.

    Sectorgenoot AkzoNobel investeert in een coatingsrobot die is ontwikkeld door de startup Qlayer. Dit bespaart kosten en materiaal en is dus ook duurzaam. Het aandeel Akzo verloor 0,4 procent.

    Just Eat Takeaway.com steeg 1,5 procent, na de beursgang van concurrent Deliveroo in Londen. De rivaal zag de koers duikelen nadat het aandeel bij de beursintroductie al aan de onderkant van de bandbreedte was geprijsd.

    In de AMX ging AMG 2,6 procent hoger. Dinsdag was het aandeel ook al een uitblinker, na een koersdoelverhoging door Citi.

    Corbion eindigde bovenaan met 3,0 procent koerswinst. Ook Alfen, de maker van onder meer oplaadpalen voor elektrische auto's, werd 2,3 procent meer waard.

    JDE Peet's heeft met een kredietfaciliteit van 6,5 miljard euro zijn schulden opnieuw gefinancierd. Het aandeel daalde 0,8 procent.

    Smallcapper Brunel gaf nieuwe doelstellingen voor de komende vijf jaar af. Heel verrassend noemde ING deze niet. Het aandeel daalde 3,5 procent.

    Avantium steeg juist 3,9 procent. Ook het lokaal genoteerde Fastned steeg 3,5 procent na cijfers. Deze boden geen verrassingen volgens ING.

    HAL verloor 0,6 procent. Volgens Degroof Petercam biedt de lage waardering van Coolblue een opwaarts potentieel van 2 miljard euro bij de beursgang van de winkelketen, waarin HAL een belang van 49 procent heeft.

    Wall Street

    De Dow Jones maakte een pas op de plaats bij het klinken van de slotgong in Amsterdam. De breder samengestelde S&P 500 index steeg 0,7 procent en techbeurs Nasdaq won zelfs 1,7 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 31 maart 2021 18:23
    AEX-index grijpt net naast hoogste slotstand ooit

    Door AFN op 31 maart 2021 18:05
    Views: 366

    AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is woensdag net niet op de hoogste slotstand ooit de handel uitgegaan. Eerder op de dag werd wel de hoogste tussentijdse koers in de geschiedenis aangetikt. Deze opmars op de beurs lijkt misschien vreemd, omdat Nederland ook in een diepe crisis verkeert. Maar volgens beurskenner Jos Versteeg van zakenbank InsingerGilissen is de coronacrisis anders dan andere crises, en zorgt de pandemie voor een flink hogere waardering van met name technologiebedrijven.

    De hoofdindex aan het Damrak koerste tot vlak voor het einde van de sessie rond het oude slotrecord, maar zakte uiteindelijk toch 0,2 procent tot 699,85 punten. Daarmee is de slotstand van 701,56 punten van 4 september 2000 net niet gebroken. Dat record dateert nog uit de internethausse van begin deze eeuw. Eerder op de dag tikte de graadmeter wel de 704,25 punten aan, wat het hoogste tussentijdse niveau ooit is voor de AEX.

    Volgens Versteeg is het bijzonder aan de huidige crisis dat overheden bedrijven met steunmaatregelen massaal overeind houden. Ook gaan beleggers er volgens hem vanuit dat de economie na de pandemie weer relatief snel zal herstellen. Wat ook meespeelt is dat de beurskoersen afgelopen jaren al flink zijn opgelopen. Versteeg legt uit dat dit te maken heeft met de lage rente. Geld op je spaarrekening zetten levert vrijwel niets meer op. Het enige wat je volgens de analist kunt doen om je geld te laten renderen is dus beleggen.

    Chipbedrijven

    "Er wordt aan alle kanten gestimuleerd, het kan eigenlijk niet op", aldus Versteeg. Hij denkt dat de beurskoersen komende tijd nog wel verder kunnen toenemen en heeft niet indruk dat er sprake is van een zeepbel, die uit elkaar kan spatten.

    Koplopers in de AEX waren woensdag de chipbedrijven ASMI en Besi met winsten van 3,6 en 2,1 procent. Deze bedrijven profiteren volgens Versteeg juist van de coronacrisis. Door het vele thuiswerken is de digitalisering immers in een stroomversnelling geraakt en ontstaat er extra vraag naar apparatuur als computers, en dus ook chips.

    Midkap

    De andere Europese beurzen lieten op de laatste dag van het eerste kwartaal een gemengd beeld zien. De MidKap won 0,3 procent tot 1026,33 punten. De graadmeters in Parijs en Londen verloren tot 0,9 procent. Frankfurt eindigde vlak.

    Een dramatisch beursdebuut van maaltijdbezorger Deliveroo in Londen zorgde verder voor enige terughoudendheid bij beleggers. Het aandeel crashte meer dan een kwart in waarde. Grote Britse vermogensbeheerders hadden al aangegeven geen interesse te hebben in aandelen van het bedrijf omdat de wijze waarop Deliveroo omgaat met de bezorgers niet in lijn is met maatschappelijk verantwoord investeren.

    De euro was 1,1737 dollar waard, tegenover 1,1724 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 60,95 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent minder op 63,89 dollar per vat.
  10. forum rang 10 voda 1 april 2021 18:01
    AEX sluit met nieuw record

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is deze verkorte Paasweek op een nieuwe recordstand gesloten, nadat eerdere pogingen deze week nog strandden. Bij een slot van 708,43 punten op donderdag, steeg de AEX 1,2 procent.

    De oude all-time high uit 2000 stond op 703,18 punten. Hoe lang de AEX stand houdt op zijn nieuwe recordniveau, is de vraag.

    "Er ligt een heel grote correctie voor de AEX op de loer", waarschuwde technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING voor de camera van ABM Financial News. Hij sluit daarbij een daling van 200 punten niet uit.

    Maar voor het zo ver is, belooft het eerst "een heel hete zomer voor de AEX" te worden, aldus Van den Akker.

    Veel aandacht ging donderdag uit naar de infrastructuurplannen van de Amerikaanse president Joe Biden, waarvan de details woensdagavond verschenen.

    Na een 1,9 biljoen dollar omvattend coronastimulusplan, mikt Biden op nog groter infrastructuurplan, dat zich onder meer richt op wegen, energievoorziening en digitale infrastructuur, zoals breedband internet.

    "Wanneer de economie in moeilijk vaarwater verkeert, is het investeren in infrastructuur iets waar de overheid makkelijk naar grijpt. Dit zorgt namelijk voor economische groei en zou ook de toekomstige economische groei moeten vergemakkelijken. Verder worden er bij zo’n budgettering enorm veel banen gecreëerd. Amerika heeft zoveel mogelijk mensen aan het werk nodig, om de gigantische staatsschuld beheersbaar te houden", aldus beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx.

    Uit de wekelijkse steunaanvragen in de VS bleek donderdag dat die afgelopen week zijn uitgekomen op 719.000 nieuwe aanvragen, waar economen 675.000 stuks voorspelden. Daar lieten beleggers zich echter niet door van de wijs brengen.

    Inkoopdata uit de eurozone waren positief: de inkoopmanagersindex voor de industrie steeg in maart naar 62,5 en daarmee de hoogste stand ooit gemeten. In Nederland kwam de PMI index zelfs uit op 64,7.

    In de VS waren de inkoopdata ook sterk. Zo steeg de inkoopmanagersindex van ISM in maart naar 64,7, wat veel beter was dan verwacht en het hoogste niveau in 38 maanden.

    Verder wachtten de oliemarkten op een bijeenkomst van OPEC+. Volgens persbureau Reuters gaan het oliekartel en zijn bondgenoten mogelijk vanaf mei geleidelijk de productiebeperkingen versoepelen.

    Donderdagmiddag werd een vat West Texas Intermediate 0,2 procent duurder. De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1768.

    Stijgers en dalers

    Prosus ging donderdag aan de leiding in de AEX met een koerswinst van 5,3 procent. Woensdagavond bleek Prosus het belang in Delivery Hero te hebben uitgebreid tot bijna 25 procent.

    Bij de halfgeleiderbedrijven won ASMI 3,5 procent en ASML en Besi 2 tot 3 procent. Woensdag was de sector al in trek en donderdag deed het enorme investeringsplan van TSMC daar nog een schep bovenop. Bovendien kunnen deze bedrijven mogelijk profiteren van de infrastructuurplannen van Biden.

    De verliezen in de AEX waren zeer beperkt, met een min van 1,2 procent voor ArcelorMittal, terwijl Unilever 0,6 procent daalde.

    In de AMX won Eurocommercial Properties 2,8 procent op 19,33 euro. JPMorgan Cazenove verhoogde het koersdoel voor Eurocommercial Properties van 15,00 naar 20,00 euro, bij handhaving van het Neutraal advies.

    Basic-Fit was koploper met een plus van 4,7 procent en Aperam steeg 3,6 procent.

    Ook hier was het aantal dalers op één hand te tellen. Hekkensluiter JDE Peet's verloor slechts 0,3 procent.

    In de AScX wonnen Brunel en TomTom 3,4 en 3,7 procent. Acomo en Avantium daalden ruim een procent en Hunter Douglas bijna 2 procent.

    Tie Kinetix kreeg een grote opdracht van een prominente overheidsinstantie in Nederland ter waarde van 410.000 euro in vijf jaar. Het aandeel steeg 2,5 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot in Amsterdam kleurden de indexen op Wall Street groen en noteerde de S&P 500 voor het eerst boven de 4.000 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  11. forum rang 10 voda 1 april 2021 18:47
    Europese beurzen hoger gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag hoger gesloten, waarmee de handelsweek ook tot een einde kwam. Vrijdag en maandag is Euronext, net als de meeste internationale beurzen, gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 432,22 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,7 procent op 15.107,17 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,6 procent op 6.102,96 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent hoger op 6.737,30 punten.

    Beleggers haalden steun uit het infrastructuurprogramma van de Amerikaanse president Joe Biden. Hij wil miljarden dollars investeren in nieuwe wegen, bruggen en woningen.

    "Hoewel dit goed nieuws is voor de economie en een steun is voor aandelen, is het afwachten of hierdoor de vrees voor een oververhitting van de economie weer zal opleven", zei analist Charalambos Pissouros van JFD Group.

    Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat de industriële activiteit in de eurozone in maart in een duidelijk hoger tempo is gestegen. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 57,9 naar 62,5.

    De separate indices lieten een vergelijkbaar beeld zien. De Duitse index steeg in maart flink, evenals die in Frankrijk, Italië en Spanje. De industriële activiteit in Nederland is in maart gestegen naar het hoogste punt sinds februari 2018 en ook in het Verenigd Koninkrijk versnelde de groei.

    De Duitse detailhandelsverkopen zijn in februari gestegen, maar minder hard dan verwacht. Op maandbasis was sprake van een stijging van 1,2 procent, terwijl de markt rekende op een stijging met 2,0 procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,1768. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1730 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1728 op de borden.

    Olie noteerde donderdag tot 0,3 procent hoger.

    Bedrijfsnieuws

    Atos daalde 12,7 procent, nadat het Franse bedrijf melding maakte van onregelmatigheden in de boekhouding. Er werden bij de controle van de cijfers onregelmatigheden ontdekt in de boekhouding van twee Amerikaanse dochterbedrijven, die goed zijn voor circa 11 procent van de omzet en 9 procent van de operationele marge.

    Sodexo heeft de omzet het afgelopen half jaar flink zien dalen, maar gaat voor de tweede helft van het jaar uit van een autonome groei. Sodexo omschreef de omstandigheden nog altijd als volatiel en dan met name in Europa, waar nieuwe besmettingsgolven met het coronavirus worden gemeld. De koers van het aandeel sloot 1,0 procent hoger.

    De Europese halfgeleidersector presteerde donderdag sterk, na indrukwekkende investeringsplannen van TSMC. ASML won 2,4 procent en Infineon 1,1 procent.

    Het aandeel Delivery Hero steeg in Frankfurt 3,9 procent. Woensdagavond bleek Prosus het belang in Delivery Hero te hebben vergroot naar 25 procent. Prosus steeg in Amsterdam met 5,3 procent. De AEX is inmiddels een index met veel tech-aandelen en dat maakt dat de index vandaag tot de uitblinkers in Europa behoorde.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,9 procent hoger op 4.0007,31 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,5 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. [verwijderd] 1 april 2021 20:26
    SP500 door de 4,000. Men spreekt daar erover dat nu de boel echt goed los gaat richting 5,000. Dat zijn doelen waarop je kan richten. De aex wil ik niet eens meer een index noemen, maar als het dan toch moet hoop je dat die boven de 700 blijft, om gewoon niet compleet af te gaan in de wereld van het grote geld, maar het zal moeilijk worden met troep zoals daar zijn agone, is niet goed en ptt.
  13. forum rang 10 voda 6 april 2021 17:52
    AEX scherpt record aan

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de eerste dag na een lang Paasweekend positief begonnen. Bij een slot van 713,28 punten, wist de AEX zijn kersverse record van vorige week direct aan te scherpen. De index steeg dinsdag 0,7 procent.

    "Persoonlijk ben ik van mening dat het mooiste nog voor ons ligt. Nu de AEX-index steeds meer verandert in een tech-index zal dat mogelijk ook het rendement ten goede komen", aldus Justin Blekemolen van Lynx.

    Op korte termijn is er kans op een beperkte terugval, denkt de beleggingsspecialist. Toch is de stijgende trend intact, mits de AEX niet onder de 689 punten zakt.

    "Daaronder verzwakt het extreem positieve technische beeld iets", aldus Blekemolen, die een korte termijn koersdoel voor de AEX heeft van 744 punten.

    Dinsdag was de eerste gelegenheid voor de Europese markten om te reageren op het sterke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verscheen. Econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen wees daarnaast op de sterke inkoopdata uit de VS die maandag verschenen. Woensdag volgen die uit de eurozone.

    Het Internationaal Monetair Fonds kwam vanmiddag met nieuwe economische voorspellingen. In januari rekende het IMF op een groei van 5,5 procent voor de wereldeconomie in 2021 en inmiddels is dit 6 procent. De groeiprognose voor de VS werd opwaarts bijgesteld van 5,1 naar 6,4 procent en die voor de eurozone van 4,2 naar 4,4 procent.

    Volgens Gita Gopinath van het IMF wordt het pad uit de "economische en gezondheidscrisis steeds meer zichtbaar." De econoom waarschuwde echter dat de vooruitzichten hoogst onzeker zijn en afhankelijk van de race tussen het coronavirus en de vaccins.

    De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1817, terwijl een vat West Texas Intermediate 3,6 procent duurder werd. Maandag daalde de olieprijs nog ruim 4 procent vanwege de zorgen over de vraag naar olie.

    Stijgers en dalers

    Onder de hoofdaandelen kreeg een trading update van Besi dinsdag een positief onthaal met een koersstijging van meer dan 5 procent. De orders in het eerste kwartaal van 2021 verdubbelden ruimschoots. ING sprak van een "extreem sterke" ordergroei.

    Sectorgenoot ASMI klom bijna 4 procent. Prosus en Just Eat Takeaway belandden onderaan in de AEX met verliezen van ruim een procent.

    In de AMX ging Basic-Fit aan kop, met een winst van bijna 5 procent. Pharming leverde bijna 2 procent in en was daarmee de sterkste daler.

    Air-France-KLM steeg 1,6 procent. Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern ontvangt van de Franse overheid nog eens 4 miljard euro voor de herkapitalisatie van de luchtvaartmaatschappij. Het betreft een kapitaalverhoging van 1 miljard euro. Daarnaast worden leningen ter waarde van 3 miljard euro omgezet in eeuwigdurende hybride obligaties. ING noemde het steunpakket een stap vooruit, maar er zijn volgens de bank meer maatregelen nodig om de luchtvaartmaatschappij uit de problemen te helpen. Het steunpakket is gericht op Air France. Bij KLM is de acute nood minder hoog, zo stelde minister Wopke Hoekstra van Financiën dinsdag.

    In de AScX wonnen Ordina, Kendrion en Lucas Bols 4 tot bijna 7 procent. Sif ging er bijna 2 procent op achteruit.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot in Amsterdam noteerde de Amerikaanse beurzen overwegend licht hoger. De S&P 500 scherpte daarmee het maandag gevestigde record aan. De Dow Jones index, die maandag ook op een nieuwe recordstand sloot, deed dinsdag een stapje terug.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 7 april 2021 01:22
    Europese beurzen sluiten hoger

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, profiterend van het sterke Amerikaanse banenrapport van vorige week vrijdag en hogere groeiverwachtingen van het Internationaal Monetair Fonds.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 0,7 procent hoger op 435,36 punten en bereikte zo een nieuw record. De Duitse DAX steeg 0,7 procent naar 15.212,68 punten. De Franse CAC 40 won 0,5 procent tot 6.131,34 punten. De Britse FTSE steeg 1,3 procent naar 6.823,55 punten.

    Het Internationaal Monetair Fonds verwacht dat de wereldeconomie dit jaar met 6 procent groeit, in plaats van 5,5 procent, zoals in januari nog werd voorzien.

    De betere verwachtingen van het IMF zijn te danken aan de extra stimulering in de Verenigde Staten en de uitrol van vaccinaties tegen het coronavirus wereldwijd.

    Ook sterke economische cijfers uit de Verenigde Staten en China droegen bij aan het optimisme dinsdag, zei Mihir Kapadia van Sun Global Investments.

    In de eurozone bleek de werkloosheid over februari met 8,3 procent op maandbasis te zijn gestabiliseerd. Er was een daling naar 8,1 procent voorzien door analisten.

    Olie noteerde dinsdag hoger. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 1,8 procent in het groen op 59,73 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 63,13 dollar werd betaald, een plus van 1,63 procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,1857. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1807 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,1810 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Credit Suisse heeft in het eerste kwartaal van 2021 een verlies van 4,4 miljard frank moeten nemen vanwege financiële problemen bij het Amerikaanse hedgefonds Archegos. Dit leidde tot een kwartaalverlies van 900 miljoen frank of 813 miljoen euro. Persbureau Bloomberg meldde zondag dat chief risk officer Lara Warner moet vrezen voor haar baan bij Credit Suisse. Het aandeel daalde 0,4 procent.

    Xavier Niel heeft zijn belang in Unibail-Rodamco-Westfield vergroot van 14,9 naar 15,5 procent. Dit blijkt dinsdag uit cijfers van de Franse toezichthouder AMF. Het aandeel sloot licht hoger.

    BP heeft eerder dan voorzien de schuld weten terug te brengen naar 35 miljard dollar, door vlotte verkoop van onderdelen en een zeer sterk eerste kwartaal. Het aandeel van het energieconcern werd 3,8 procent meer waard.

    In Frankrijk kunnen houders van een restaurantpas van Sodexo maaltijden geleverd krijgen via Uber Eats in meer dan 240 Franse steden. Sodexo sloot 1,5 procent hoger.

    Air France-KLM won 1,6 procent in Parijs. Het luchtvaartbedrijf krijgt van de Franse overheid nog eens 4 miljard euro, waarvan 1 miljard euro kapitaal en 3 miljard aan leningen die worden omgezet in eeuwige obligaties. De Franse staat wil het belang onder de 30 procent houden. De Nederlandse minister Wopke Hoekstra van Financiën noemde de acute nood bij KLM minder hoog.

    De voorzitter van Bpost, François Cornelis, heeft zijn functie als voorzitter neergelegd, meldde het bedrijf nabeurs. Het aandeel steeg 0,9 procent.

    Wall Street

    De Amerikaanse beurzen bleven dinsdagavond dichtbij huis, met een lichte winst voor de Nasdaq en klein verlies voor de S&P500-index.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  15. forum rang 10 voda 7 april 2021 18:00
    Prosus grootste daler op rood Damrak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag lager gesloten, na een rustige beursdag waarop Prosus de opvallendste daler was.

    De AEX eindigde met een verlies van 0,5 procent op 710,08 punten. De Midkaps en Smallcaps sloten juist een tikje hoger.

    Het was een rustige dag met weinig economisch nieuws, zei beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van Stroeve en Lemberger. Het voornaamste wapenfeit was het bericht van AEX-fonds Prosus, dat een klein deel van zijn belang in het Chinese Tencent gaat verkopen voor een slordige 13 miljard euro.

    Het aandeel Prosus ging op die aankondiging omlaag, omdat de timing van de desinvestering wat ongelukkig is, denkt Zwanenburg. Een ingreep van de Chinese overheid heeft de koers van Tencent laten dalen. Daarbij komt mogelijke frictie tussen de Verenigde Staten en China, over de Amerikaanse deelname aan de Olympische Winterspelen in China, die op korte termijn de koers van Chinese aandelen onder druk kan zetten.

    De Amerikaanse zakenbankier Jamie Dimon van JPMorgan zei in een jaarlijkse brief aan aandeelhouders te verwachten dat de Amerikaanse economie jarenlange explosieve groei tegemoet kan zien na de coronacrisis. Minder optimistisch klonk hij over de aandelenkoersen, die een dergelijke groei nu al hebben ingeprijsd en die in alle opzichten duur zijn, behalve wanneer je ze afzet tegen de extreem lage rentestanden.

    Dimon houdt er rekening mee dat de inflatie in de periode na de coronacrisis niet slechts tijdelijk maar langdurig hoger zal zijn. Dit zou kunnen leiden tot een krapper monetair beleid van de Federal Reserve, wat de aandelenkoersen kan gaan drukken.

    Vooralsnog is er echter niets dat daarop wijst en ook Zwanenburg blijft geloven dat de inflatie voorlopig niet structureel stijgt.

    Volgens analisten van SEB kijken beleggers vanavond vooral uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. "We kijken naar mogelijke discussies over tapering, hoe de Fed-leden naar de recente opleving van de rentes kijken en wat er nodig is voor de Fed om in te grijpen", aldus de analisten.

    Op macro-economisch vlak bleek dat de Europese dienstensector nog maar nauwelijks krimpt. De inkoopmanagersindex die de activiteit meet, kwam in maart uit op 49,6 tegen 45,7 in februari. Er was vooraf rekening gehouden met een index van 48,8.

    De samengestelde index kwam uit op 53,2 tegen 48,8 in februari en 52,5 in een voorlopige meting. Econoom Chris Williamson van Markit concludeerde dat de economie de recente lockdowns veel beter doorstond dan gedacht.

    De euro/dollar noteerde op 1,1893. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1857 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,1876 op de borden. De olieprijs daalde met 0,7 procent.

    Stijgers en dalers

    Prosus verloor 4,6 procent na de aangekondigde desinvestering van een pluk Tencent-aandelen. Prosus liet daarbij weten de komende drie jaar niet nog eens aandelen Tencent te zullen verkopen en maakte ook geen melding van een inkoop van eigen aandelen met behulp van de verkoopopbrengst, aldus Jefferies in een reactie.

    Just Eat Takeaway.com was juist de sterkste stijger. Beleggers speculeren wellicht dat Prosus een bod wil doen op het belang van het Nederlands-Britse maaltijdbezorgbedrijf in het Braziliaanse iFood. "Maaltijdbezorging blijft een 'top focus' van Prosus", tekende Jefferies op.

    Onder de hoofdfondsen steeg Unibail-Rodamco-Westfield met 2,9 procent, gevolgd door NN Group met 1,8 procent.

    De techfondsen droegen juist de rode lantaarn met verliezen tot 1,6 procent voor halfgeleiderspecialisten ASMI, ASML en Besi. Betaalbedrijf Adyen herstelde van aanvankelijk verlies en sloot hoger.

    Royal Dutch Shell maakte een pas op de plaats na een tussentijdse update over de gang van zaken in het eerste kwartaal. De strenge winter in Texas heeft een negatieve impact op de kwartaalresultaten van Shell van maximaal 200 miljoen dollar. Bij Upstream profiteerde de energiereus wel van de opgelopen olieprijs.

    In de AMX won Air France-KLM 5 procent, terwijl PostNL 1,3 procent bijschreef. Alfen leverde juist 3 procent in. Donderdag staat de jaarvergadering van Alfen gepland en de Vereniging van Effectenbezitters uitte in aanloop naar deze vergadering kritiek op het informatiebeleid van Alfen.

    Onder de kleinere fondsen won Ordina 3,8 procent en vastgoedfonds Wereldhave zelfs 4,3 procent, maar daalde Hunter Douglas 2,7 procent. Grootaandeelhouder Ralph Sonnenberg heeft zijn bod op de resterende aandelen Hunter Douglas gelanceerd.

    Ook Nedap leverde 3 procent in na een waarschuwing voor problemen met toelevering van elektronica-componenten bij de recente kwartaalcijfers.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen bleven woensdag dichtbij huis na de records eerder in de week. De S&P500-index daalde 0,1 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 8 april 2021 18:04
    AEX scherpt recordstand iets verder aan

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag gestegen en wist daarmee zijn recordstand iets verder aan te scherpen. Bij een slot van 713,38 punten, eindigde de AEX 0,5 procent in de plus.

    KPN was een van de blikvangers door nieuwe overnamegeruchten rond het telecombedrijf. The Wall Street Journal meldde dat het Zweedse EQT en het Amerikaanse Stonepeak een bod voorbereiden op KPN van omgerekend 12,6 miljard euro.

    Bij de koersstijging van het aandeel donderdag zou dat "slechts een lichte premie betekenen op de huidige koers", volgens Justin Blekemolen van Lynx.

    "Het is nog maar de vraag of aandeelhouders en het bestuur van KPN interesse zouden hebben in zo een bod en onder welke voorwaarden", aldus de beleggingsspecialist.

    Het beurssentiment is ondertussen positief en beleggingsstrateeg Stefan Kreuzkamp van DWS denkt dat het positieve momentum de komende maanden aanhoudt. Hij wijst onder meer op inkoopmanagersindices en de winstverwachtingen voor veel bedrijven die door analisten weer omhoog worden geschroefd. Beleggers blijven daarom rustig op hun aandelen zitten, aldus de beleggingsstrateeg.

    Volgende week barst het cijferseizoen in binnen- en buitenland los. Tot die tijd houden beleggers vooral in de gaten wat centrale banken te melden hebben. Woensdagavond verschenen de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve. Daaruit bleek dat de monetaire beleidsmakers hun accommoderende maatregelen in stand willen houden tot de economie verder is hersteld.

    Het mantra 'don't fight the Fed' geldt nog steeds luid en duidelijk, aldus Kreuzkamp.

    De Europese Centrale Bank gaf donderdagmiddag de verslaglegging vrij van zijn meest recente vergadering in maart. Ook hierin zaten weinig opmerkelijke dingen. De ECB waarschuwde voor de onzekerheid rond de economische outlook omdat die afhankelijk is van hoe de coronapandemie zich ontwikkelt.

    Verder was er aandacht voor de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten. Economen rekenden op 694.000 nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de afgelopen week, na een aantal van 719.000 een week eerder. Er werden echter 744.000 nieuwe aanvragen gedaan.

    De euro/dollar handelde rond het slot op 1,1903. Een vat WTI-olie werd een procent goedkoper en noteerde rond 59 dollar.

    Stijgers en dalers

    Onder de hoofdaandelen steeg KPN 1,4 procent op 2,92 euro na de overnameberichten in The Wall Street Journal.

    Koploper Philips won 2,5 procent.

    Prosus won 1,8 procent. Vannacht werd bekend dat Prosus een belang van 2 procent in Tencent in één keer heeft verkocht voor omgerekend 12,3 miljard euro. Volgens analisten wendt Prosus de verkoopopbrengst mogelijk aan voor het uitkopen van Just Eat Takeaway in iFood. Just Eat-Takeaway steeg 0,3 procent.

    Verzekeraars stonden onder druk. NN en Aegon daalden tot 2 procent. Shell leverde 2,4 procent in en was daarmee de grootste daler.

    In de AMX ging Flow Traders aan kop met een winst van 3,1 procent, terwijl Air France-KLM hekkensluiter was met een verlies van 3,2 procent.

    In de AScX won Avantium 5,1 procent. Avantium sloot een afnamecontract met het Belgische Resilux.

    Het lokaal genoteerde Alumexx daalde 0,8 procent. Alumexx wil een Nederlandse fabrikant van klimmaterialen overnemen en betaalt de overname in aandelen. Fastned steeg 5,9 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot in Amsterdam, noteerden de Amerikaanse beurzen verdeeld. De S&P 500 lag op recordkoers, maar de Dow Jones index daalde licht. De Nasdaq ging 0,7 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  17. forum rang 10 voda 8 april 2021 19:59
    Europese beurzen hoger gesloten

    Door ABM Financial News op 8 april 2021 18:48
    Views: 720

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag hoger gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 436,86 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,2 procent op 15.202,68 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,6 procent op 6.165,72 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,8 procent hoger op 6.942,22 punten.

    De beurzen koersten donderdag af op nieuwe recordniveaus, nu de aandelenmarkten wereldwijd blijven profiteren van de heropening van economieën, overheidsstimuleringen en een ruim monetair beleid van de centrale banken.

    Het was de eerste gelegenheid voor de Europese beurzen om te reageren op de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Rerserve, waaruit bleek dat de centrale bankiers geen haast hebben om het tempo van de obligatieaankopen te verlagen of om de rente te verhogen.

    "De Federal Reserve heeft geen haast om zijn ultra-accommoderende monetaire ondersteuning te beëindigen. Dat is de conclusie van de laatste notulen van de bijeenkomst van het Federal Open Market Committee van maart, wat betekent dat we niets nieuws hebben geleerd", zei analist Hussein Sayed van FXTM.

    Uit de notulen van de laatste vergadering van de Europese Centrale Bank bleek dat de bank veel onzekerheid ziet rond de groeiverwachtingen voor de eurozone op de korte termijn. Volgens de beleidsmakers hangt de economische ontwikkeling af van hoe de coronapandemie zich ontwikkelt. In de notulen wees de ECB op de trage vaccinatie-uitrol in de eurozone in vergelijking met andere delen van de wereld.

    Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat de producentenprijzen in de eurozone in maart op maandbasis zijn gestegen met 0,5 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 1,5 procent.

    De Duitse fabrieksorders liepen in februari harder op dan voorzien.

    De euro/dollar noteerde op 1,1903. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1865 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1870 op de borden.

    Olie noteerde donderdag tot 0,7 procent lager.

    Bedrijfsnieuws

    Johnson Matthey steeg circa 1,5 procent, nadat de chemicaliënfabrikant en metaalraffinaderij zei dat de verhoogde activiteit in de autosector en andere belangrijke eindmarkten in combinatie met kostenbeheersing een aangepast bedrijfsresultaat zal opleveren aan de bovenkant van de consensus van 405 miljoen tot 502 miljoen Britse pond.

    Anglo American won bijna 3,0 procent, nadat het mijnbouwconcern aankondigde de activiteiten op het gebied van thermische kolen te willen afstoten.

    Gerresheimer verloor bijna 2,0 procent, nadat de maker van coronavaccinflesjes zijn winst- en omzetverwachtingen herhaalde, na een stijging van de winst per aandeel met 33 procent in het eerste kwartaal.

    Berenberg gaat na de recente beursgang het aandeel Deliveroo volgen met een Houden advies en een koersdoel van 3,10 Britse pond. De analisten zien meer potentie in rivaal Delivery Hero. Het aandeel Deliveroo daalde in Londen 1,4 procent naar 2,82 pond. Op de beurs van Frankfurt steeg het aandeel Delivery Hero met 2,5 procent.

    Een tweetal private equity-investeerders heeft de handen ineengeslagen om een bod te doen op KPN, in een deal die het telecombedrijf zou waarderen op meer dan 15 miljard dollar, omgerekend circa 12,6 miljard euro. Dit schreef The Wall Street Journal woensdagavond laat op basis van bronnen. KPN boekte een winst van 1,4 procent.

    Prosus bevestigde donderdag de verkoop van een belang van 2 procent in Tencent in één keer voor omgerekend 12,3 miljard euro. Het aandeel Prosus sloot 1,8 procent hoger.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 4.091,49 punten. De Dow Jones index noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,9 procent in het groen.

    ABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.
  18. forum rang 10 voda 9 april 2021 18:01
    Stijgers en dalers in evenwicht op Damrak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag vlak gesloten. De AEX index sloot vlak op 713,36 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,1 procent liet optekenen op 1.042,84 punten.
    De AEX blijft rond zijn hoogste stand ooit cirkelen.

    Bankiers van de Federal Reserve herhaalden deze week dat ze van plan zijn om door te gaan met het soepele monetaire beleid totdat de economie zich meer heeft hersteld. Voorzitter Jerome Powell uitte donderdag zijn bezorgdheid over de langdurige "littekens op de arbeidsmarkt".

    Investment manager Simon Wiersma van ING zag de Fed daarmee beleggers geruststellen. "De angst voor aantrekkende inflatie lijkt te zijn afgenomen. Naar ons idee zal dit slechts tijdelijk zijn. Een sterk aantrekkende economische groei zal namelijk zonder twijfel leiden tot hogere prijzen. Niet overal, maar wel genoeg om het algehele prijspeil te laten stijgen. Hogere rentes zullen het gevolg zijn", denkt hij.

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek vrijdag dat de Nederlandse industrie in februari 1,7 minder produceerde dan een jaar eerder, tegenover een stijging met 0,3 procent in januari. Ook de Duitse en Franse industrie produceerden minder. In Duitsland daalde de productie met 6,4 procent, terwijl die in Frankrijk met 6,6 procent afnam.

    De Duitse export is in februari op maandbasis wel met 0,9 procent gestegen, terwijl de import toenam met 3,6 procent, wat resulteerde in een handelsoverschot van 19,1 miljard euro.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de Amerikaanse producentenprijzen in maart met een stijging op maandbasis van 1,0 procent harder zijn toegenomen dan een maand eerder, terwijl ook de groothandelsvoorraden in februari iets harder stegen dan verwacht.

    De euro/dollar noteerde op 1,1887. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1911 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,19112 op de borden.

    Olie noteerde vrijdag tot 0,1 procent lager.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 14 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door DSM en IMCD met een winst van elk 1,9 procent, gevolgd Randstad met een winst van 1,6 procent.

    ASMI steeg 1,5 procent. JPMorgan Cazenove verhoogde het koersdoel voor ASMI van 210,00 naar 315,00 euro, bij handhaving van het Overwogen advies. De analisten denken dat ASMI nog maar aan het begin staat van een jarenlange zegetocht voor de technologie atomic layer deposition, of kortweg ALD.

    Unibail-Rodamco-Westfield verloor 1,2 procent, terwijl Unilever 0,9 procent inleverde en Royal Dutch Shell 0,8 procent verloor.

    KPN daalde 2,1 procent en was daarmee de sterkste daler onder de hoofdfondsen. Eerder deze week liep het aandeel nog op dankzij overnamefantasie.

    In de AMX ging Aperam aan kop met een winst van 3,2 procent. Arcadis steeg 2,5 procent, terwijl ABN AMRO 1,3 procent won.

    SBM Offshore daalde 6,0 procent. Het aandeel noteerde ex-dividend.

    AMG Advanced Metallurgical Group verloor 4,5 procent op 33,28 euro. AMG plaatste met succes 3,1 miljoen aandelen tegen een prijs van 32,50 euro per aandeel, hetgeen bijna 102 miljoen euro opleverde. Dit meldde het bedrijf vanochtend, nadat de emissie donderdag nabeurs werd aangekondigd. ING noemde de uitgifte positief.

    In de AScX won Ordina 3,0 procent. De jaarvergadering van Ordina heeft donderdag de jaarrekening vastgesteld en ingestemd met het dividendvoorstel van 23,9 eurocent per aandeel in contanten over 2020.

    Accell steeg 2,2 procent en Hunter Douglas noteerde 1,9 procent hoger. Avantium, donderdag nog een duidelijke stijger na de aankondiging van een nieuw contract, verloor vrijdag 2,8 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 4.101,74 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 9 april 2021 18:54
    Europese beurzen hoger het weekend in

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag overwegend hoger gesloten. Bij een slot van 437,23 punten steeg de Stoxx Europe 600 0,1 procent. De Duitse DAX won 0,2 procent tot 15.234,16 punten, de Franse CAC 40 eindigde 0,1 procent hoger bij 6.169,41 punten en de Britse FTSE 100 verloor 0,4 procent tot 6.915,75 punten.

    Volgens analist Michael Hewson van CMC Markets was het een weinig spannend eind van de week. Komende week gaat het cijferseizoen van start, met allereerst de Amerikaanse grootbanken. Voor banken als Goldman Sachs en Morgan Stanley zullen beleggers daarbij kijken naar de impact van de problemen bij Archegos, aldus Hewson.

    Vanochtend kwamen uit China consumentenprijzen over maart uit die iets meer stegen dan verwacht. De producentenprijzen in het land over dezelfde maand lieten op jaarbasis een stevige versnelling zien.

    Uit Duitsland verschenen de industriële productie en de import- en exportcijfers over februari. De productie daalde onverwacht, de import daalde en de export steeg.

    De Franse industrie produceerde over februari eveneens onverwacht een stuk minder.

    Olie noteerde vrijdag licht lager. De euro/dollar noteerde op 1,1887.

    Bedrijfsnieuws

    Aandelen Tui verloren 2,1 procent aan waarde, nadat de touroperator de uitgifte van een converteerbare obligatie aankondigde.

    Maaltijdbezorger Deliveroo verloor bijna 10 procent. Hewson van CMC wees erop dat het aandeel al ruim 30 procent heeft verloren ten opzichte van de uitgifteprijs van de recente beursgang.

    Deutsche Post steeg 1,9 procent na een trading update over het eerste kwartaal. Alle divisies van het Duitse postbedrijf deden het beter dan verwacht, merkten analisten van Bernstein op. Het EBIT-resultaat was met circa 1,9 miljard euro beter dan de 1,4 miljard euro waarop de consensus rekende.

    In Frankfurt ging Delivery Hero aan kop, met een winst van 2,6 procent. Continental leverde 1,8 procent in.

    In Parijs was er veel interesse in het aandeel van fintechbedrijf Worldline, waarvan de koers 2,5 procent steeg. Carrefour leverde 1,8 procent in.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot in Europa noteerden de indexen op Wall Street hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.126 Posts
Pagina: «« 1 ... 175 176 177 178 179 ... 257 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0638 -0,05%
FTSE 100 7.877,05 0,00%
Germany40^ 17.678,70 -0,89%
Gold spot 2.381,47 +0,09%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links