Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,040 25 apr 2024 17:39
  • +0,025 (+0,07%) Dagrange 33,845 - 34,270
  • 5.672.494 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 4900 4901 4902 4903 4904 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Opentop 8 april 2021 17:46
    quote:

    Thorgall schreef op 8 april 2021 17:35:

    Chevron verslaat RD al decennia met hun koers en nu ook met het dividend. Het is al sinds de jaren 90 de beste keuze. RD presteert decennia ondermaats. Niets dat aangeeft dat dat gaat veranderen.
    Ja dat klopt ..ook over 5 jaar gemeten
    Bij CVX sta je nog altijd in de plus
    Bij RDS ben je 20/25% van je inleg kwijt.

    Je zal zien dat men straks gaat stellen dat CVX minder herstel laat zien uit het dal.
    Maar dat is onzin want ze zijn nooit zoveel gezakt ook.

    Bij RDS zit dat gas in de weg,
    Nou is dat gelukkig vluchtig dat kan ook volgend jaar helemaal los gaan
    Maar nu niet en in vorige kwartalen ook niet.
  2. forum rang 10 bp5ah 8 april 2021 17:49
    quote:

    boldie schreef op 8 april 2021 17:40:

    Net boven de 16.45 gesloten
    TA is niet helemaal flauwekul zoals sommigen hier beweren ;) ...

    Volumes zijn niks, aan de overkant is dat veel hoger, gisteren ruim 2 milj. stukjes boven 3 maands gem. en vandaag gaan ze de 8 miljoen wel halen imo.

    Zakt ook alweer weg naar $39 nu, en dat bij een brent die in de plus staat.

    In de 16e doe'k helemaal niks meer ....,
  3. forum rang 5 Ayous 8 april 2021 17:49
    quote:

    zalwel schreef op 8 april 2021 17:35:

    [...]

    Ayous met alle respect maar valt mecwel op dat je nogal negatief bent. Was je dit ook op 18,65 op 15 maart? Of ben je meer de belegger die positief is bij stijgende koersen en mee begint te huilen bij dalende koersen?
    Op welke koers denk jij dat het koopwaardig is?
    Met alle negatieve verhalen kan je beleggers uit het aandeel kletsen en dan verkopen ze meer dan 2 euro lager dan 3 weken geleden. Dus voorzichtig met het advies want als ik het zo lees dan verwacht jij eerder 13 dan 18.
    Suuces

    Klopt, ben teleurgesteld in hun prestaties. Blijf nog zitten in Shell, zal weer herstellen, 13 euro gaat niet gebeuren, 18 euro misschien eind april, maar had echt verwacht dat ze het beter hadden gedaan. Het was met deze prijzen voor olie, gas, kunststoffen etc niet de vraag of ze een redelijk kwartaal gingen draaien, maar of ze na de reset bovengemiddeld zouden profiteren. Dus concurrentievoordeel hadden weten te creëren. Dat zie ik nu niet, maar ben misschien te ongeduldig. Ik maak me nooit druk om koersen zolang fundamentals goed zijn. Over die fundamentals twijfel ik nu meer dan voor de update. Hopelijk vallen de echte resultaten mee en draait Shell in q1 een ongekende cashflow die helpt de schuld richting de 65 mld te brengen.

    Ik probeer overigens niemand het aandeel uit te praten, maar heb sowieso niet de indruk dat ook naar iemand op dit forum luistert naar de adviezen van iemand anders ;).
  4. [verwijderd] 8 april 2021 18:16
    Een door Shell als externe auditor ingeschakelde accountant worstelt met de klimaattoezeggingen van het bedrijf. EY noemt het "niet mogelijk, noch passend" om te stellen dat het concern in lijn met klimaatdoelen handelt. Het nu gevoerde beleid sluit niet aan op Shells doel om uiterlijk in 2050 CO2-neutraal te zijn.

    EY (voorheen Ernst & Young) heeft kantoren in 150 landen en is een van de vier grootste internationaal opererende accountantskantoren. Een externe auditor voert onafhankelijk onderzoek en controletaken uit voor een bedrijf. EY werkt in opdracht van de auditcommissie van het bedrijf ten behoeve van Shells jaarverslag over 2020.

    In het jaarverslag wordt EY concreet verzocht om te onderzoeken of Shell op weg is naar "netto nul CO2-uitstoot in 2050" en in overeenstemming met het klimaatakkoord van Parijs handelt. EY antwoordt onder andere dat het bedrijf die doelstelling niet gaat halen met het huidige beleid.

    De kritische woorden staan uitgelicht op de website Accountant.nl. Daar leidden ze tot een discussie over hoe accountants moeten omgaan met het fenomeen greenwashing. Als voorbeeld wordt genoemd dat bedrijven grote beloftes doen die niet stroken met het werkelijk uitgevoerde beleid. Accountants zien er ook een frauderisico in.

    Conflict tussen lange- en kortetermijndoelen

    Shell zegt wel in overeenstemming met het Parijsakkoord te werken, alhoewel de formulering op de website ruimte laat voor meerdere interpretaties. "Shells klimaatdoel is ontworpen om consistent te zijn met het Parijsakkoord. Om dit te bereiken, hebben we ons doel gekalibreerd, gebruikmakend van scenario's die uitkomsten hebben die in lijn zijn met het Parijsakkoord."

    Het olie- en gasbedrijf publiceerde woensdag zijn jaarlijkse duurzaamheidsrapport. Daarin herhaalt het concern de langetermijndoelstelling om in 2050 (netto) CO2-neutraal te zijn. In de periode tot 2030 wil Shell echter de gecombineerde productie van olie en gas opvoeren, waardoor de kans groot is dat de netto CO2-uitstoot van het bedrijf voorlopig ook zal blijven stijgen. Shell stoot jaarlijks ongeveer 1,7 miljard ton CO2 uit. Dat is ongeveer tien keer zo veel als Nederland.

    Dat contrast tussen langetermijndoelen en het kortetermijnbeleid is waar het schuurt met de invulling van het Parijsakkoord. De hoogste ambitie van dat akkoord is het beperken van de mondiale opwarming tot 1,5 graden. Volgens een in 2018 verschenen rapport van VN-klimaatpanel IPCC is de belangrijkste voorwaarde dat de mondiale CO2-uitstoot rond 2050 netto nul is. Idealiter moet de wereld in 2030 ongeveer de helft van die reductie al bereikt hebben.

    Milieudefensie heeft met zeventienduizend mede-eisers een rechtszaak aangespannen over de klimaatimpact van Shell. Daarin wordt het concern opgeroepen deze uitstoot in de aanloop naar 2030 met 45 procent te verlagen. De uitspraak in deze klimaatzaak volgt op 26 mei.
  5. Fyxity 8 april 2021 18:44
    Eerste kwartaalupdate van Shell
    De update waarmee Royal Dutch Shell (AS:RDSa) vanochtend naar buiten kwam, wist beleggers niet te inspireren. Shell waarschuwt ervoor dat de extreme winterstormen in Texas een flinke hap van ongeveer 200 miljoen dollar uit de aangepaste winst over het eerste kwartaal zal nemen. Maar, als we het positief uitleggen kunnen we stellen dat Shell weer ‘gewoon’ winst maakt met haar kernactiviteit; het oppompen van olie. Dat is voor het eerst sinds de olieprijs ineenstortte door de coronapandemie. Daarnaast meldt Shell dat de raffinagemarges ten opzichte van het vierde kwartaal sterk zijn verbeterd van 1,60 dollar per vat naar ongeveer 2,60 dollar per vat. De definitieve cijfers worden op 29 april gepubliceerd. In de tussentijd mogen we uitkijken naar de jaarlijkse ESG-update die in de agenda op 15 april gepland staat.

    nl.investing.com/analysis/weinig-trek...

    Dus volgende week nog een ESG-update van Shell
  6. forum rang 6 Take a sisi 8 april 2021 19:07
    quote:

    Mousepoes schreef op 8 april 2021 17:35:

    Ayous:'Niet voor hun trading. Ze hadden lng kunnen verkopen aan elke wanhopige Japanner. Daar is gewoon iets behoorlijk misgegaan. Resultaten ver beneden normaal in een buitengewoon lucratief kwartaal voor gasproducenten.

    Prelude komt pas sinds een maand op stoom. Wie weet hoeveel de reparaties hebben gekost!
    Zou fijn zijn als we op de een of andere manier eens de bevestiging kregen dat dat ding werkelijk werkt , ik vraag me dat namelijk nog steeds af .

    Vind het erg vreemd dat deze tak tegen valt terwijl shell zich daar op toegelegd heeft .
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 4900 4901 4902 4903 4904 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links