Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Tesla OTC:TSLA.Q, US88160R1014

  • 147,010 19 apr 2024 22:00
  • -2,920 (-1,95%) Dagrange 146,220 - 150,680
  • 87.074.500 Gem. (3M) 100,7M

Tesla blow-off

7.729 Posts
Pagina: «« 1 ... 330 331 332 333 334 ... 387 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dutcheon 6 april 2021 10:36
    Porsche prijzen... die zitten ergens tussen de 100 en 250k

    En ik heb het niet over leverage, gewoon netjes losse aandelen en eigen baas, je word nooit uitgetikt, kan altijd rustig slapen en doordeweeks een momentje pakken om op een piekje te verkopen en een dag of een paar uur later alweer goedkoper terug te kopen ;)

    450 was leuk geweest, maar ik heb op 570 gekocht en ben daar ook prima tevreden over inmiddels.

    De winstmarge is op dit moment prima en zie ik alleen maar groter worden. Ook de concurrentie is battery constraint en Tesla loopt nogsteeds voorop qua prijsontwikkeling van hun cellen.
    Zie het dus andersom, Tesla heeft de concurrentie in de tang, dwingt ze tot scherpe prijzing en daarmee weinig tot geen winst.

    Ben erg benieuwd naar de eerste echte vergelijkingen met ID-3/4 vs Model-Y straks in marge cijfers ergens eind 2021


  2. forum rang 9 Ron-tron system 6 april 2021 10:37
    Moest het belastingsvoordeel op ev rijden eruit gehaald worden wat zeker gaat gebeuren in europa want de centjes zijn op dan stort de verkoop in elkaar.
    Particulieren kopen geen ev auto’s als ze duurder uitkomen als benzine/hybride.
    De hele ev markt is gebaseerd op subsidies en dat is tijdelijk om het produkt enigzins betaalbaar te houden maar eens de massa ev gaat rijden is het gedaan met subsidies en moeten de auto’s naar basisprijzen conform met de koopkracht en dat zal een streep door de rekening worden op verwachtte winstmarges.
  3. forum rang 9 Ron-tron system 6 april 2021 10:43
    quote:

    Dutcheon schreef op 6 april 2021 10:36:

    Porsche prijzen... die zitten ergens tussen de 100 en 250k

    En ik heb het niet over leverage, gewoon netjes losse aandelen en eigen baas, je word nooit uitgetikt, kan altijd rustig slapen en doordeweeks een momentje pakken om op een piekje te verkopen en een dag of een paar uur later alweer goedkoper terug te kopen ;)

    450 was leuk geweest, maar ik heb op 570 gekocht en ben daar ook prima tevreden over inmiddels.

    De winstmarge is op dit moment prima en zie ik alleen maar groter worden. Ook de concurrentie is battery constraint en Tesla loopt nogsteeds voorop qua prijsontwikkeling van hun cellen.
    Zie het dus andersom, Tesla heeft de concurrentie in de tang, dwingt ze tot scherpe prijzing en daarmee weinig tot geen winst.

    Ben erg benieuwd naar de eerste echte vergelijkingen met ID-3/4 vs Model-Y straks in marge cijfers ergens eind 2021


    Porsche panamera basis 96000eur
    Tesla model s basis 89000eur
    De prijzen liggen gewoon bijna gelijk in belgie.
    Maar ok long daghandelen zoals je aangeeft kan best wel.
  4. Dutcheon 6 april 2021 16:55
    Ik zou toch graag blijven vergelijken op EV's anders word het wel erg lastig...
    Meerdere fabrikanten zetten nu al niet meer in op ontwikkeling van brandstofmotoren.
    Ondanks dat Porsche hier zo lang als mogelijk een grote uitzondering op zal zijn komt 2030 rap dichterbij.
    Daarop word al lang en breed voorgesorteerd, dus al vanaf 2025 zal er niks bijzonders meer gëintroduceerd worden op het vlak van brandstofmotoren.

    Een Panamera kun je zowieso al moeilijk vergelijken met een Model-s en dan heb ik het niet eens over ev vs brandstof en running costs.

  5. Dutcheon 6 april 2021 19:10
    quote:

    Rainman schreef op 6 april 2021 18:34:

    www.cnbc.com/2021/04/06/tesla-tlsa-st...

    Ik blijf lekker short zitten in Tesla. :)
    Verwacht de komende maanden well nog een pull back tot 350-400$.
    “They would really need to deliver on the robotaxis, the fully autonomous vehicles,” the analyst said, adding that Tesla appeared to pull back its efforts in that area, while other companies are coming out with “vastly superior technology.”

    Zolang de autopilot nog niet gefinetuned is zal robotaxi zeker nog wel even duren.
    Ik ben het totaal niet met deze analist eens, robotaxi en autonome auto's zijn het laatse waar ik op zit te wachten van Tesla.

  6. Dutcheon 7 april 2021 20:31
    Kreeg deze net binnen, ze zijn blijkbaar nu actief nederlandse (ex)eigenaren aan het na opspeuren.
    Toch netjes dat ik de 550 euro nog kan claimen die ik anderhalf jaar geleden betaald heb aan een handige ondernemer die het voor me heeft opgelost!

    "Our records indicate that you own, or previously owned, a Model S or a Model X built before March 2018. Your vehicle is subject to conditions covered under the 8GB embedded MultiMediaCard (eMMC) recall that addresses the malfunction of the eMMC memory chip due to accumulated wear.

    If you previously paid out-of-pocket for the specific part and condition covered by the recall, and the repair was within the 8GB eMMC Recall period, you may be eligible for reimbursement.

    To submit your reimbursement, please complete the eMMC reimbursement request form. You will be prompted to log into your Tesla Account to access the form. Once you have submitted the required information, we will review your claim and notify you of your reimbursement eligibility within 60 days of receipt. If we require additional information, we will contact you directly.

    Please note, your local Tesla Service Centres and Customer Support teams do not have the ability to track or process reimbursement requests.
    Thank you for being a Tesla customer, and we apologise for the inconvenience."

  7. Rainman 7 april 2021 22:20
    Een aanzet voor zowel China als de VS om bitcoin te verbieden.
    De Chinezen omdat het minen ervan een hoop energie kost.
    De Amerikanen omdat het "een financieel wapen van de Chinezen is".

    De kans lijkt mij zeer reëel dat de koers van de bitcoin nog eens een sterke duik zal nemen,
    en dan zal de koers van Tesla ongetwijfeld mee bewegen.

    www.businessinsider.nl/minen-bitcioin...

    www.bloomberg.com/news/articles/2021-...
  8. forum rang 10 voda 8 april 2021 13:19
    Tesla zet Duitsland te kijk met klacht over stroperige bureaucratie
    Gerben van der Marel 12:16

    De Amerikaanse autobouwer heeft in een razend tempo een grote fabriek in Duitsland uit de grond weten te stampen. Foto: Sean Gallup/Getty Images

    Tesla heeft bij de rechter geklaagd over de Duitse overheid om goedkeuring af te dwingen voor de start van een nieuwe fabriek in Brandenburg. De Amerikaanse autobouwer sluit zich in een lopende rechtszaak aan bij milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe.

    De fabriek wordt een van de grootste bouwprojecten van Duitsland van het moment genoemd. Hoe langer lokale autoriteiten treuzelen met het afgeven van de benodigde vergunningen, hoe meer CO2-uitstoot ze indirect veroorzaken, luidt het argument van Tesla. Het duurt dan immers langer voordat gloednieuwe, uitstootvrije Tesla's de weg op kunnen.

    Lefgozer Elon Musk
    Tesla-oprichter Elon Musk koos najaar 2019 voor het dorp Grünheide in de buurt van het nieuwe vliegveld van Berlijn voor zijn eerste Europese fabriek voor e-auto’s en autobatterijen. De keuze werd gezien als een frontale aanval op de Duitse auto-industrie op eigen bodem. Tesla kan naar schatting €1 mrd aan subsidie van de Duitse overheid tegemoetzien.

    De fabriek is razendsnel uit de grond gestampt, ook al ontbraken de nodige vergunningen. De Amerikaanse maker van elektrische auto’s is geen strobreed in de weg gelegd door de lokale autoriteiten. Tesla verwacht dat zijn ‘gigafactory’ later dit jaar kan gaan draaien om uiteindelijk jaarlijks een half miljoen e-auto’s te produceren.

    Lees ook:

    Tesla op ramkoers met Duitse traditie van ondernemen en zeggenschap
    Maar de vergunningen zijn er nog steeds niet. Om die in handen te krijgen heeft Tesla zich ondanks de royale subsidies en de voorlopige goedkeuringen aangesloten bij een lopende rechtszaak tegen de Duitse regering die in maart werd aangespannen door de Deutsche Umwelthilfe. De productie die is gepland voor juli kan niet kan beginnen zonder definitieve goedkeuring.

    Voor de bouw van de autofabriek in Grünheide moesten heel wat bomen worden gekapt. Maar Tesla zal er als compensatie veel meer terug planten. Foto: Sean Gallup/Getty Images
    Duitse pioniersrol
    In een tien pagina's tellende brief waaruit Duitse media donderdag citeren verwijst Tesla naar de hogere doelen van de onderneming. Duitsland leverde volgens Tesla met zijn ‘Energiewende’ een belangrijke bijdrage aan klimaatbescherming. Maar deze pioniersrol staat in schril contrast met de stroperige bureaucratie. De Duitse goedkeuringsprocedures en planningsprocessen dateren uit een tijd waarin de klimaatproblemen minder dringend leken, aldus de brief.

    De bureaucratische rompslomp zet een rem op de noodzakelijke investeringen in schone energieprojecten en -infrastructuur, aldus de juristen van Tesla. Zo wordt het Duitsland vrijwel onmogelijk om zijn klimaatdoelstellingen te halen, voegen ze toe.

    Digitalisering in kinderschoenen
    Tesla klaagt met meer dan twintig verschillende instanties te maken te hebben in de vergunningenprocedures. In de praktijk betekent dit dat de langzaamste instantie het tempo bepaalt, aldus Tesla. De uitwisseling van documenten gebeurt niet digitaal maar ouderwets op papier.

    De Amerikaanse autobouwer zegt de vergunningen voor de fabriek in Grünheide al zestien maanden geleden te hebben aangevraagd. Uitstel van de goedkeuring met slechts één maand zou ‘resulteren in meer dan een miljoen ton extra CO2-uitstoot’, schrijft Tesla dreigend.

    Lees ook:

    Elon Musk kan de paddenpopulatie op ‘pampa van Berlijn’ niet negeren
    Tesla op ramkoers
    Tesla is een van de belangrijkste investeerders ooit in het oosten van Duitsland en dat oogst zowel bewondering als argwaan in Duitsland. Tesla is op ramkoers met de Duitse traditie van goed ondernemingsbestuur en werknemerszeggenschap. De Amerikanen zijn druk bezig met het werven van ingenieurs bij de gevestigde Duitse autofabrikanten.

    Tesla vindt dat duurzame projecten een bijzondere behandeling verdienen. De Amerikanen pleiten ervoor dat er in de Duitse milieu- en ruimtelijke-ordeningswetgeving een onderscheid wordt gemaakt tussen duurzame en niet-duurzame projecten.

    Het is de vraag of een autofabriek zoals die in het bosrijke Grünheide als een duurzaam project kan worden beschouwd zoals Tesla beweert. Komend jaar wil het bedrijf beginnen met de productie van autobatterijen op hetzelfde terrein. De vrees is dat Tesla dusdanig veel water nodig heeft dat er tekorten in de regio kunnen ontstaan.

    Watertekorten dreigen
    Op de Duitse televisie zei Musk dat de fabriek niet in een erg droge streek komt te staan. ‘We zijn niet in de woestijn.’ De eerste ‘gigafabriek’ van Tesla in de woestijn van Nevada draait op volle toeren.

    De eis van Deutsche Umwelthilfe in de rechtszaak heeft niet direct te maken met Tesla's activiteiten. De milieuclub eist vrij algemeen dat de bondsregering de klimaatdoelstellingen in de sectoren energie, industrie, vastgoed en landbouw naleeft.

    Arcadis sust bewoners
    Voor de communicatie met de buurtbewoners heeft Tesla het Nederlandse Arcadis aangesteld. Met de media praten over de voortgang van de bouw van de fabriek is Arcadis door Tesla verboden.

    Tesla stelt inspraak van het publiek niet ter discussie, maar het pleit voor digitale procedures in plaats van fysieke hoorzittingen.

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1379715/tesla-zet-du...
  9. forum rang 5 Kees1 8 april 2021 17:20
    quote:

    voda schreef op 8 april 2021 13:19:

    Tesla zet Duitsland te kijk met klacht over stroperige bureaucratie
    Gerben van der Marel 12:16

    De Amerikaanse autobouwer heeft in een razend tempo een grote fabriek in Duitsland uit de grond weten te stampen. Foto: Sean Gallup/Getty Images

    Tesla heeft bij de rechter geklaagd over de Duitse overheid om goedkeuring af te dwingen voor de start van een nieuwe fabriek in Brandenburg. De Amerikaanse autobouwer sluit zich in een lopende rechtszaak aan bij milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe.

    De fabriek wordt een van de grootste bouwprojecten van Duitsland van het moment genoemd. Hoe langer lokale autoriteiten treuzelen met het afgeven van de benodigde vergunningen, hoe meer CO2-uitstoot ze indirect veroorzaken, luidt het argument van Tesla. Het duurt dan immers langer voordat gloednieuwe, uitstootvrije Tesla's de weg op kunnen.

    Lefgozer Elon Musk
    Tesla-oprichter Elon Musk koos najaar 2019 voor het dorp Grünheide in de buurt van het nieuwe vliegveld van Berlijn voor zijn eerste Europese fabriek voor e-auto’s en autobatterijen. De keuze werd gezien als een frontale aanval op de Duitse auto-industrie op eigen bodem. Tesla kan naar schatting €1 mrd aan subsidie van de Duitse overheid tegemoetzien.

    De fabriek is razendsnel uit de grond gestampt, ook al ontbraken de nodige vergunningen. De Amerikaanse maker van elektrische auto’s is geen strobreed in de weg gelegd door de lokale autoriteiten. Tesla verwacht dat zijn ‘gigafactory’ later dit jaar kan gaan draaien om uiteindelijk jaarlijks een half miljoen e-auto’s te produceren.

    Lees ook:

    Tesla op ramkoers met Duitse traditie van ondernemen en zeggenschap
    Maar de vergunningen zijn er nog steeds niet. Om die in handen te krijgen heeft Tesla zich ondanks de royale subsidies en de voorlopige goedkeuringen aangesloten bij een lopende rechtszaak tegen de Duitse regering die in maart werd aangespannen door de Deutsche Umwelthilfe. De productie die is gepland voor juli kan niet kan beginnen zonder definitieve goedkeuring.

    Voor de bouw van de autofabriek in Grünheide moesten heel wat bomen worden gekapt. Maar Tesla zal er als compensatie veel meer terug planten. Foto: Sean Gallup/Getty Images
    Duitse pioniersrol
    In een tien pagina's tellende brief waaruit Duitse media donderdag citeren verwijst Tesla naar de hogere doelen van de onderneming. Duitsland leverde volgens Tesla met zijn ‘Energiewende’ een belangrijke bijdrage aan klimaatbescherming. Maar deze pioniersrol staat in schril contrast met de stroperige bureaucratie. De Duitse goedkeuringsprocedures en planningsprocessen dateren uit een tijd waarin de klimaatproblemen minder dringend leken, aldus de brief.

    De bureaucratische rompslomp zet een rem op de noodzakelijke investeringen in schone energieprojecten en -infrastructuur, aldus de juristen van Tesla. Zo wordt het Duitsland vrijwel onmogelijk om zijn klimaatdoelstellingen te halen, voegen ze toe.

    Digitalisering in kinderschoenen
    Tesla klaagt met meer dan twintig verschillende instanties te maken te hebben in de vergunningenprocedures. In de praktijk betekent dit dat de langzaamste instantie het tempo bepaalt, aldus Tesla. De uitwisseling van documenten gebeurt niet digitaal maar ouderwets op papier.

    De Amerikaanse autobouwer zegt de vergunningen voor de fabriek in Grünheide al zestien maanden geleden te hebben aangevraagd. Uitstel van de goedkeuring met slechts één maand zou ‘resulteren in meer dan een miljoen ton extra CO2-uitstoot’, schrijft Tesla dreigend.

    Lees ook:

    Elon Musk kan de paddenpopulatie op ‘pampa van Berlijn’ niet negeren
    Tesla op ramkoers
    Tesla is een van de belangrijkste investeerders ooit in het oosten van Duitsland en dat oogst zowel bewondering als argwaan in Duitsland. Tesla is op ramkoers met de Duitse traditie van goed ondernemingsbestuur en werknemerszeggenschap. De Amerikanen zijn druk bezig met het werven van ingenieurs bij de gevestigde Duitse autofabrikanten.

    Tesla vindt dat duurzame projecten een bijzondere behandeling verdienen. De Amerikanen pleiten ervoor dat er in de Duitse milieu- en ruimtelijke-ordeningswetgeving een onderscheid wordt gemaakt tussen duurzame en niet-duurzame projecten.

    Het is de vraag of een autofabriek zoals die in het bosrijke Grünheide als een duurzaam project kan worden beschouwd zoals Tesla beweert. Komend jaar wil het bedrijf beginnen met de productie van autobatterijen op hetzelfde terrein. De vrees is dat Tesla dusdanig veel water nodig heeft dat er tekorten in de regio kunnen ontstaan.

    Watertekorten dreigen
    Op de Duitse televisie zei Musk dat de fabriek niet in een erg droge streek komt te staan. ‘We zijn niet in de woestijn.’ De eerste ‘gigafabriek’ van Tesla in de woestijn van Nevada draait op volle toeren.

    De eis van Deutsche Umwelthilfe in de rechtszaak heeft niet direct te maken met Tesla's activiteiten. De milieuclub eist vrij algemeen dat de bondsregering de klimaatdoelstellingen in de sectoren energie, industrie, vastgoed en landbouw naleeft.

    Arcadis sust bewoners
    Voor de communicatie met de buurtbewoners heeft Tesla het Nederlandse Arcadis aangesteld. Met de media praten over de voortgang van de bouw van de fabriek is Arcadis door Tesla verboden.

    Tesla stelt inspraak van het publiek niet ter discussie, maar het pleit voor digitale procedures in plaats van fysieke hoorzittingen.

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1379715/tesla-zet-du...
    Het lijkt mij heel verstandig van die Duitse instanties om hier eens even secuur naar te kijken.
    Deze investering van Tesla doet een beetje denken aan de datacenter in Hollands Kroon en de Flevopolders die onderaan de streep alleen maar nadelen opleveren.

    Daarnaast geldt in het geval van Tesla ook nog eens dat de Duitsers er verstandig aan doen om ook VAG, Daimler, BMW en andere Europese fabrikanten enigszins te beschermen.
  10. forum rang 6 gbakl 9 april 2021 09:59
    quote:

    Carl2-8 schreef op 6 april 2021 10:37:

    Moest het belastingsvoordeel op ev rijden eruit gehaald worden wat zeker gaat gebeuren in europa want de centjes zijn op dan stort de verkoop in elkaar.
    Particulieren kopen geen ev auto’s als ze duurder uitkomen als benzine/hybride.
    De hele ev markt is gebaseerd op subsidies en dat is tijdelijk om het produkt enigzins betaalbaar te houden maar eens de massa ev gaat rijden is het gedaan met subsidies en moeten de auto’s naar basisprijzen conform met de koopkracht en dat zal een streep door de rekening worden op verwachtte winstmarges.

    .
    Tesla - 77 procent minder verkoop
    En dan de dubieuze winnaar. Zoals we in de eerste alinea van dit verhaal al schreven: na de verkoophausse in november en december, vlak voor de bijtellingswijziging, is er nu even geen interesse meer in elektrische auto's. Vrijwel niemand wilde een Tesla Model S (van 43 naar 2 stuks) en Model X (van 46 naar 1 exemplaar). De Tesla Model 3 redt de eer nog een beetje (van 1623 naar 392 auto's).
  11. forum rang 10 voda 9 april 2021 16:59
    De mythe van de robottaxi
    11:59

    Het droombeeld van volledig autonome auto’s die je van a naar b brengen, staat centraal in menige toekomstvisie over mobiliteit. Na de wereld al aan de elektrische auto te hebben gebracht, wil Elon Musk nu ook de markt voor robottaxi’s betreden met Tesla’s full self driving (FSD). Volgens hem kun je tot wel $30.000 per jaar bijverdienen door je auto als taxi te laten werken als je hem zelf niet gebruikt.

    Toch zou het nog wel eens een hele tijd kunnen duren voordat we zo’n robottaxi kunnen bestellen. Dat komt ten eerste doordat FSD, hoe indrukwekkend ook, voorlopig nog niet in staat is zonder chauffeur te rijden. Dat gaat in elk geval de Tesla’s die nu rondrijden niet lukken, hoeveel software-updates er ook nog komen. Volledig autonoom rijden vergt andere hardware, veel meer reken­capaciteit en nog jaren aan testen.

    Impressie van Tesla’s ‘full self driving’ (FSD). Illustratie: Tesla

    Tesla zelf schrijft nu in documenten aan de certificeringsautoriteiten dat de huidige auto’s voorbereid zijn op maximaal ‘level 2-autonomie’. Dat staat voor een vorm van chauffeursassistentie vergelijkbaar met Adas (oftewel advanced driving assistance systems). Adas maakt rijden veel veiliger, zolang de chauffeur maar oplet en het rijden kan overnemen indien nodig. En daar schuilt het gevaar bij FSD. Het maakt de chauffeur veel minder alert. FSD wordt dan: fall asleep driving.

    Maar een groter probleem voor de doorbraak van de robottaxi is dat de markt beperkt is. Bij de opkomst van Uber bleek al dat gebruikers het als extra dienst naast hun eigen auto zagen, niet als vervanger voor autobezit. Kleine kans dus dat die $30.000 van Musk valt bij te verdienen. Dan blijven het openbaar vervoer en de huidige taxi’s over, maar juist daar zijn andere dingen belangrijk dan wat een zelfrijdend voertuig kan oplossen. Zoals veel mensen tegelijk in een bus vervoeren in de schaarse openbare ruimte. En bij het ov en taxi’s gaat de ­sociale functie van een chauffeur veel verder dan zijn of haar rijvaardigheid.

    Volgens Musk kun je $30.000 per jaar verdienen door je auto als taxi te laten werken
    Wie denkt dat, gezien die beperkte markt voor robottaxi’s, mensen hun auto constant opgeladen en schoon beschikbaar zullen houden om vreemden rond te rijden, gaat compleet voorbij aan waarom de meeste mensen een auto hebben. Dat bewegend stuk van je huis, dat er altijd voor je is als je het nodig hebt, waar je rotzooi in ligt en dat je zo netjes houdt als je zelf wilt? Dat deel je niet voor die paar tientjes aan verdiensten.

    FSD mag dan voorlopig nog geen ­robottaxi opleveren, Tesla loopt wel ver voor met zelfrijdende functies die ­autorijden stukken aangenamer maken. Tegelijk slijpen de eerste advocaten in de Verenigde Staten hun messen om Tesla te dagen voor het niet leveren van volledige full self driving, waar mensen flink voor hebben betaald. En er dreigt niet alleen imagoschade, de robottaximythe kan ook de beurswaarde van Tesla aantasten, die voor een groot deel is gebaseerd op de enorm hoog voorgespiegelde marge van de taxidiensten.

    We zijn Elon Musk veel verschuldigd; de reguliere industrie zou zonder hem nu nog geen elektrische auto’s produceren. Dat gegeven draagt veel bij aan een betere mobiele toekomst. Maar dat zal geen toekomst zijn met heel veel robottaxi’s.

    Originele link van het artikel: fd.nl/futures/1379239/de-mythe-van-de...
  12. forum rang 10 voda 14 april 2021 08:25
    'Volkswagen-topman had mogelijk Tesla kunnen leiden'
    Van onze redacteur 13 apr

    Herbert Diess, topman van het Volkswagen-concern, had in 2015 ceo van Tesla, de Amerikaanse producent van elektrische auto’s, kunnen worden. Diess, toen nog in een hoge functie werkzaam bij BMW, sloeg destijds een aanbod van Tesla-oprichter Elon Musk af, zo meldt dinsdag de Duitse uitgave van Business Insider.

    Diess had volgens de techwebsite alleen nog maar een door Musk aangeboden arbeidscontract hoeven ondertekenen, maar hij wees het aanbod van Musk af en maakte kort daarna de overstap van BMW naar Volkswagen. In 2018 volgde de Oostenrijker Diess Matthias Müller als topman op.

    Diess sloeg het aanbod af, maar Tesla was wel een voorbeeld voor hem. Als een van de weinige autobazen van de traditionele auto-industrie geloofde hij in de kracht en potentie van Tesla, hij kocht zelfs aandelen van de Amerikaanse autobouwer en de afgelopen jaren ontstond er ook soort vriendschap tussen Diess en Musk.

    'Herbert, wir sind nicht Tesla'
    Tot ergernis van diverse topmanagers in Wolfsburg stak Diess zijn bewondering voor Tesla en Musk niet onder stoelen of banken. ‘Herbert, wir sind nicht Tesla’, zo krijgt de topman van Volkswagen dan te horen.

    Sinds kort maakt Volkswagen jacht op Tesla. VW wil het succes van de Amerikaanse producent van elektrische auto’s evenaren, zo niet overtreffen. Een woordvoerder van Volkswagen wilde niet reageren op de beweringen van Business Insider. De techwebsite wijst er wel op dat toen Diess het aanbod kreeg om Tesla te leiden de Amerikaanse autoproducent nog niet de status en het prestige had die het bedrijf nu heeft.

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1380303/volkswagen-t...
  13. forum rang 9 Ron-tron system 14 april 2021 18:32
    quote:

    Dutcheon schreef op 14 april 2021 18:18:

    mijn sub 600 aandeeltjes staan inmiddels leuk in de plus.... wie heeft er net op 745 zijn shorts verstandig afgetikt? of zijn er nog lieden die denken dat het slechts een bull trap is ;)
    Ik wacht nog even om short te gaan hoop op 850usd.
    Vorige keer van 750 naar 660 shortwinst verzilverd dus met 90p reserve even geduld om terug in te gaan ook omdat de bitcoin blijft stijgen en dit in het voordeel van tesla is.
  14. Dutcheon 15 april 2021 08:43
    quote:

    Carl2-8 schreef op 14 april 2021 18:32:

    [...]

    Ik wacht nog even om short te gaan hoop op 850usd.
    Vorige keer van 750 naar 660 shortwinst verzilverd dus met 90p reserve even geduld om terug in te gaan ook omdat de bitcoin blijft stijgen en dit in het voordeel van tesla is.

    Q1 is elk jaar weer een momentje voor Tesla dat het even corrigeert, ik gun het je van harte maar eens op 850 zie ik geen kansen meer op 600. Met 4 GF's die dit jaar dicht in de buurt van 1 miljoen auto's komen en potentie hebben om op korte termijn te verdubbelen zie ik 1000 sneller op de teller komen.
  15. forum rang 10 voda 15 april 2021 13:29
    Elektrisch automerk Polestar haalt €460 mln op bij investeerders
    Van onze redacteur 12:25

    Polestar, de Zweedse fabrikant van elektrische auto's, heeft $550 mln (€460 mln) opgehaald bij een groep van langetermijninvesteerders. De autofabrikant, die net als Volvo onderdeel uitmaakt van het Chinese concern Geely, heeft dat donderdag bekendgemaakt.

    Met de nieuwe investeringen kan de verdere groei van de onderneming worden versneld en versterkt. Polestar zegt dat het de eerste keer is dat het financiële steun krijgt van ‘externe investeerders’. Financieel persbureau Bloomberg meldde vorige maand dat het zusterbedrijf van het bekende automerk Volvo nu al zo’n $10 mrd waard zou kunnen zijn.

    De elektrische auto's van Polestar gelden als concurrent van Tesla, de Amerikaanse producent van elektrische auto's van Elon Musk. Vooral de Polestar 2, met een vanafprijs van €60.000, moet de marktpositie van het bedrijf verbeteren. In totaal verkocht Polestar in 2020 bijna tienduizend elektrische auto's, waarvan bijna drieduizend in Nederland.

    Aziatische investeerders
    De volledige financiële details van de donderdag geopenbaarde transactie zijn niet bekendgemaakt. Wel wil de uitdager van Tesla kwijt dat de groep van investeerders grotendeels uit Azië komt, voornamelijk uit China en Zuid-Korea. Het gaat daarbij om de Chinese partijen Chongqing Chengxing Equity Investment Fund Partnership, Zibo Financial Holding en Zibo Hightech Industrial Investment. I Cube Capital, onderdeel van industrieel conglomeraat SK uit Zuid-Korea, en een reeks andere partijen behoren ook tot de investeerders.

    ‘Onze nieuwe investeerders zien in Polestar een aantrekkelijke combinatie van een gevestigde industriële en technologische partij met een zeer groot groeipotentieel in een tijd waarin de wereldwijde autosector overstapt op elektrisch rijden’, aldus ceo Thomas Ingenlath, donderdag.

    Productiecapaciteit in China
    De nieuwe investering vormt de basis voor toekomstige groei, zegt Polestar. Met meer aandeelhouders wordt de financieringsstructuur diverser. Door de honderden miljoenen euro’s die nu beschikbaar komen kan productontwikkeling versneld plaatsvinden en de technologische en productiecapaciteit worden uitgebreid.

    Het elektrische automerk werd in 2017 gelanceerd. Polestar beschikt naar eigen zeggen over een ‘eigen, hoogwaardige productiecapaciteit’ in China. Wereldwijd is de afgelopen jaren een verkoop- en distributienetwerk opgebouwd.

    Vorig jaar wist het bedrijf met een investeringsronde ook al $500 mln op te halen. Geld lijkt de komende jaren dan ook geen probleem te zijn. ‘Polestar is in voortdurende besprekingen met wereldwijde investeerders over mogelijke aanvullende fondsenwerving.’

    Mogelijke spac
    Ook is er nog een kans dat Polestar naar de beurs gaat. Persbureau Bloomberg meldde eind maart op basis van gesprekken met ingewijden dat het zusterbedrijf van Volvo een beursgang overweegt in Hongkong of de Verenigde Staten. Een optie zou zijn gebruik te maken van een spac, een beurspositie waar investeerders geld insteken, maar waar nog geen bedrijf aan verbonden is. Door met een spac te fuseren zou Polestar zich verzekerd weten van een plek op de beurs.

    Het hoofdkantoor van Polestar staat in het Zweedse Göteborg. Sinds vorig jaar heeft Polestar ook vier vestigingen in Nederland.

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1380446/elektrisch-a...
  16. forum rang 10 voda 19 april 2021 07:28
    Twee doden door ongeluk met zelfrijdende Tesla, vermoedelijk niemand achter het stuur

    Buitenlandredactie 19-04-21, 01:49 Laatste update: 06:42

    Door een ongeluk met een vermoedelijk zelfrijdende auto van Tesla zijn in de Verenigde Staten twee mensen om het leven gekomen. Geen van beiden zou achter het stuur hebben gezeten.

    Een politiewoordvoerder in Harris County in de staat Texas zegt dat volgens de eerste bevindingen één inzittende op de passagiersstoel zat en de ander op de achterbank toen de wagen op hoge snelheid van de weg raakte, tegen een boom reed en in brand vloog.

    Volgens het vooronderzoek is het “bijna 99.9 procent zeker” dat er niemand achter het stuur zat tijdens het ongeval, aldus politiewoordvoerder Cinthya Umanzor tegen The Wall Street Journal. De krant meldde dat nog onderzocht wordt of het rijhulpsysteem van de wagen was ingeschakeld.

    Tesla noemt zijn rijhulpsysteem ook wel de automatische piloot. Het bedrijf wijst erop dat de bestuurder nog steeds zijn handen aan het stuur moet hebben en altijd klaar moet zijn om de controle over te nemen. Hoewel dit soort functies steeds beter worden, maken ze de auto nog niet autonoom.

    www.ad.nl/buitenland/twee-doden-door-...
7.729 Posts
Pagina: «« 1 ... 330 331 332 333 334 ... 387 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Voor wie dacht dat Tesla enkel auto's produceert

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links