Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Eurocommercial Properties AEX:ECMPA.NL, NL0015000K93

  • 20,750 19 apr 2024 17:35
  • -0,100 (-0,48%) Dagrange 20,650 - 20,800
  • 26.240 Gem. (3M) 43,8K

Eurocommercial Properties 2021 jaardraadje

4.276 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 214 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. lostcause 8 april 2021 10:13
    quote:

    Branco P schreef op 8 april 2021 09:49:

    [...]

    Het werd ook te gek NLvalue. Je mag elkaar altijd aanvallen op de inhoudelijke inbreng, maar iemand in diskrediet proberen te brengen door onwaarheden te verspreiden over privézaken, dat is gewoon niet OK. Dat doe ik ook niet bij jou en dat is ook gewoon niet toegestaan hier op IEX. Gelukkig maar want dan zou het maar een ordinaire bedoeling worden.
    Ad Hominem als je geen valide argumenten meer hebt. Jammer dat er ingegrepen moet worden, is ook zo lekker makkelijk vanachter je toetsenbord.
  2. Gijsbertha 8 april 2021 10:42
    Ik denk eerlijk gezegd dat NLvalue zo langzamerhand mentale hulp nodig heeft, hoe meer ECP aan het stijgen was hoe arroganter en gefrustreerder hij werd. Dat is nogal frappant, want als we een ranglijst van forumleden zouden opmaken die de koersrichting van ECP het afgelopen jaar voorspelden dan zou NLvalue stijf onderaan bungelen. Hij is dan ook zonder enige twijfel de miskleun van dit forum. Ik hoop niet dat er veel forumleden zijn die door zijn negativisme de boot hebben afgehouden en daardoor veel koerswinst hebben gemist.
  3. forum rang 5 NLvalue 8 april 2021 10:45
    quote:

    Branco P schreef op 8 april 2021 09:49:

    [...]

    Het werd ook te gek NLvalue. Je mag elkaar altijd aanvallen op de inhoudelijke inbreng, maar iemand in diskrediet proberen te brengen door onwaarheden te verspreiden over privézaken, dat is gewoon niet OK. Dat doe ik ook niet bij jou en dat is ook gewoon niet toegestaan hier op IEX. Gelukkig maar want dan zou het maar een ordinaire bedoeling worden.
    Zeg schat... je hebt hier nog geen week geleden de bijdrage van StefanCa op SA lopen diskwalificeren omdat hij volgens jou geen verstand heeft van capital gains tax..

    Het is simpel - als jij iedereen de maat neemt over zijn/haar professionaliteit - gaat dat bij jou ook gebeuren.

    En als jij professioneel gezien compleet irrealistische verkoopopbrengsten gaat roepen dan vlieg je uit de bocht. professioneel gezien... 4000/m2 voor een winkelcentrum in NL.. minimaal... (..) Dan is de casus helder:

    a) branco is lang niet zo goed in zijn vakgebied als hij wil dat iedereen denkt. Dat is wat ik denk. Omdat elke commercieel vastgoed expert in december wel iets beters te doen had dan MFConsjes voor 86e. O.a.

    b) Dat overmatig selectief presenteren van positieve berichten bij ECP, en negatieve berichtgeving bij WHA van branco riekt naar koersmanipulatie. Dat is wat de moderator denkt. En omdat dat forumregel #1 is - is hij niet onder de indruk van je krokodillentranen hierboven.

    Zeg het maar.

  4. V&R - value & risk 8 april 2021 11:48
    Branco en NLvalue, graag alleen inhoudelijke argumenten en niet meer emotioneel op de man spelen aub. Dit zal het niveau van dit normaal zeer goede forum verbeteren.

    Ik heb gisteren mijn ECP positie met 200 verminderd. Nu nog 2800 aandelen. Ik verwacht volgend jaar opnieuw stockdividend met eventueel een klein cash dividend ivm nog niet optimale huurinkomsten tgv huidige lockdowns en ECP's intentie om LTV af te bouwen. Ik zie de noodzaak hiervan niet echt van in als de covid crisis deze zomer echt voorbij zal zijn en de waarde van de portfolio constant zou blijven (maar begrijp dat de waardering van Woluwe en enkele Franse centra een onzekere factor zijn).

    Gebruik mijn recente winstnemingen om eerste posities op te bouwen in Acomo, Barrick Gold en Palantir. Ik heb ook opnieuw een kleine positie in Moderna opgebouwd (omdat AZ en JNJ vaccins minderwaardig zijn en jaarlijkse boostershots waarschijnlijk nodig zullen zijn plus Moderna's interesante product pipeline).
  5. Erwin S 8 april 2021 11:55
    quote:

    Branco P schreef op 8 april 2021 08:28:

    [...]

    Kan ook zijn dat ze op termijn een nieuw groot DC willen bouwen elders. Dan kun je via sale en lease back nu van je panden af (en je maakt middelen vrij) en tzt hoef je alleen nog de huur op te zeggen. Daar komt bij dat voor logistiek vastgoed nu veel te hoge prijzen betaald worden dus kwestie van seize the moment, wellicht?
    Dat kan idd een mogelijkheid zijn. Alleen Zwolle was nog vrij jong. Logistiek is nu al rond de 4% BAR
    Grondprijs schiet omhoog, en de bouw is schreeuwend duur
  6. forum rang 8 Branco P 8 april 2021 11:59
    Inhoudelijk: ten opzichte van de koersen rond 20 februari 2020 (toen waren de koers wel al iets teruggelopen ten opzichte van 1 januari, maar de echte neergang moest nog ingezet worden) staan de diverse winkelvastgoedaandelen bij benadering op:

    URW 58%
    IGD 58%
    KLEP 68%
    Carmila 71%
    ECP 88%
    WHA 95%
    MERC 96%

    dus om nu te beweren dat alle winkelvastgoedclubs dezelfde prestatie laten zien gaat mij te ver. Wel zijn ze sinds oktober natuurlijk allemaal flink gestegen, maar ook zeker niet in dezelfde verhouding. Het aandeel IGD is sinds eind oktober 2020 ongeveer 1,45x meer waard geworden terwijl Mercialys 2,45x meer waard geworden is sindsdien. De overigen zitten tussen 1,90x en 2,20x sinds eind oktober.

    Ik gaf hier al een keer eerder aan dat IGD mij is opgevallen. Ik hoop in het jaarverslag van ECP meer duidelijkheid te krijgen over de individuele waarderingen van Italiaanse objecten en mogelijk is het dan tijd om een kleine positie IGD in te nemen. Moet wel de tijd hebben om me erin te verdiepen want in tegenstelling tot hetgeen iemand hier de laatste tijd loopt te beweren heb ik gewoon een drukke baan en op dit moment juist bezig met een aantal mooie verkoopdeals.
  7. forum rang 8 Branco P 8 april 2021 12:03
    quote:

    V&R - value & risk schreef op 8 april 2021 11:48:

    Gebruik mijn recente winstnemingen om eerste posities op te bouwen in Acomo, Barrick Gold en Palantir. Ik heb ook opnieuw een kleine positie in Moderna opgebouwd (omdat AZ en JNJ vaccins minderwaardig zijn en jaarlijkse boostershots waarschijnlijk nodig zullen zijn plus Moderna's interesante product pipeline).
    In Acomo heb ik sinds een klein maandje ook een kleine positie (50 stuks dus minimaal) en wil die positie uitbreiden op een dipje, maar het aandeel komt nog niet echt van zijn plaats.

    Verder dacht ik dat ik (zeker de laatste tijd) NLvalue niet persoonlijk aanval, maar zal er nog iets beter op letten. Het komt de sfeer niet ten goede iig.
  8. forum rang 5 NLvalue 8 april 2021 13:55
    quote:

    V&R - value & risk schreef op 8 april 2021 11:48:

    Branco en NLvalue, graag alleen inhoudelijke argumenten en niet meer emotioneel op de man spelen aub. Dit zal het niveau van dit normaal zeer goede forum verbeteren.

    No worries V&R - allemaal 100% inhoudelijk

    In jouw eerste post op dit forum, vond je iets anders dan branco. Jouw eerste post op het forum werd hier begroet met de opmerking "dat je toch wel onder een steen geleefd moet hebben om dat (zijn verhaal) niet te begrijpen".

    Niet al te fijngevoelig - en voor de meeste forumleden die iets anders vinden een reden om af te druipen.

    Zagen aan iemands professionaliteit/intenties/kundigheid is het standaard patroon van branco als het om inhoudelijke discussie gaat met (zeer..) kundige forumleden die iets anders vinden. Niet alleen bij mij... ook bij jou, JY, Stefan, etc..

    Zolang dat de norm is voor inhoudelijke discussies die gezet wordt door onze pater familias - conformeer ik mij aan die norm.
  9. V&R - value & risk 8 april 2021 14:14
    Hi Branco,

    Dat klopt, je ligt meer onder vuur door NL Value, wiens uitspraken vaak onnodig persoonlijk en neerbuigend naar jou toe zijn, dan andersom. Ik ben je overigens zeer dankbaar voor jouw beargumenteerde onderbouwingen waardoor ik een jaar geleden weer durfde in te stappen in ECP, nadat ik enkele maanden eerder helaas met verlies was uitgestapt. Jouw vooruitziende inzichten in WH en URW waren bovendien ook zeer nuttig, waardoor ik niet verleid werd om mijn vastgoedpositie daarin te diversifieren. Ik heb daarom recent VanEck Real Estate ETFs gekocht.

    Acomo heb ik overigens als een in prijs achtergebleven defensief aandeel aangekocht; ik hoop dat het later dit jaar zal opveren als de integratie van hun grote acquisitie resultaten gaat opleveren.

    Ik probeer momenteel ook deels te anticiperen op een flinke marktcorrectie. Misschien zal dit niet gebeuren maar ik zie wel veel grote risico's na de zomer: o.a. nog altijd oplopende te hoge schulden, waarschijnlijk onhoudbare rentesuppressie door centrale banken, oplopende inflatie, politieke en economische instabiliteit (niet alleen binnen EU, maar ook binnen the US en spanningen tussen US en China), deglobalisering, hogere belastingen om de coronacrisis te betalen, etc.

    Ik heb het gevoel dat wij al jaren bezig zijn met ''climbing a wall of worry", met name door het beleid van de centrale banken. Ik heb daarom besloten om nu wat gas terug te nemen (deels door het afbouwen en herbalanceren van ECP en inmiddels veel te grote BESI posities). Ik wil tot het najaar conservatief beleggen tot er duidelijkheid komt hoe de door schulden en subsidies verzwakte wereld er na de covid-crisis zal uitzien. De meeste koerswinsten zijn nu waarschijnlijk toch al gerealiseerd en er weer veel optimisme (euforie?) over de toekomst is ontstaan.
  10. forum rang 8 Branco P 8 april 2021 14:40
    Graag gedaan V&R, maar uiteindelijk heb ik alleen mijn bevindingen en mijn overtuigingen hier gedeeld. De keuze om opnieuw in te stappen heb je zelf gemaakt

    Die EFT is een mooi tip!

    www.vanecketfs.nl/producten/VanEck-Ve...

    In principe heb je dan een EFT gekozen die met name in US vastgoed investeert (56%), dat is nog een aandachtspuntje wellicht, maar verder een hele mooie sectorspreiding. Ik ga daar eens over nadenken want ik denk dat er veel minder lucht zit in Real Estate dan in de technologiebedrijven

    Verder denk ik ook dat er een correctie op komst kan zijn en hou nu mijn nieuwe middelen liquide aan. Gaat ECP nog verder stijgen dan bouw ik die ook nog wat verder af.

    Er is wel heel veel geld op zoek naar rendement. Als we echter inflatie en stijgende rentes gaan zien dan gaat er toch wat geld uit aandelen wegvloeien.
  11. forum rang 5 NLvalue 8 april 2021 15:27
    quote:

    Branco P schreef op 19 maart 2021 23:17:

    V&R,

    je loopt maar wat stemming te maken hier volgens mij. Welk gedeelte van "het is zaak om daarbij niet alleen naar het aantal besmettingen te kijken, maar ook naar het aantal sterfgevallen" heb je niet begrepen? :-)

    Verder is de eerste vaccinatie veruit het belangrijkst en de tweede prik is alleen voor het optimale effect. Daarom heeft men de eerste prikken ook geprioriteerd en zit er veel meer tijd tussen 1e en 2e prik dan de voorgeschreven 3 weken. Het zou kunnen dat je hiervan niet op de hoogte was natuurlijk, maar dan heb je wel onder een steen geleefd. Een klein deel van de kritieke gevallen is inderdaad relatief jong en heeft een longaandoening, suikerziekte, morbide obesitas of een ander onderliggend lijden, maar daarmee krijg je (gelukkig) de IC's lang niet vol dus als de oudere groepen zijn gevaccineerd, dan is de angel er simpelweg uit. Je ziet dat in de UK al heel erg goed.

    Maar wat is je punt? Je denkt dat we wellicht nog een aantal weken opnieuw een lockdown zouden kunnen krijgen voordat de lente definitief intreedt en haar werk doet (net als vorig jaar)? Dat zou kunnen en dat is in Italië reeds het geval. Maar wat dan nog? De twee weekjes huurvrij kunnen er uiteraard nog wel bij. Het gaat erom te kijken naar de iets verdere toekomst en hoe ECP (en andere bedrijven die last hebben gehad van Corona) en dan bijstaan. En dat ziet er behoorlijk goed uit als je het mij vraagt.

    Pak het score boekje er maar bij , V&R.

    # scrapen gaat erg snel.
  12. forum rang 6 !@#$!@! 8 april 2021 15:55
    quote:

    Branco P schreef op 8 april 2021 14:40:

    Die EFT is een mooi tip!

    www.vanecketfs.nl/producten/VanEck-Ve...

    Er is wel heel veel geld op zoek naar rendement. Als we echter inflatie en stijgende rentes gaan zien dan gaat er toch wat geld uit aandelen wegvloeien.
    Die ETF bied wel 3,5% div rend. Kan je nagaan wat voor risico premie er nog in EU winkel-Reits zitten.

    Inflatie kunnen we best gaan zien. Maar stijgende rentes zal niet meer gebeuren. Rente worden bepaald door de centrale banken en deze zullen de rentes nooit boven de zeg 2% (EU) a 3% (VS) laten stijgen vanwege het simpele feit dat anders de overheidsschulden niet meer betaalbaar zouden zijn.
    Zeker in een omgeving waarin groei laag zal blijven door alle zombiebedrijven.

    Vergeet niet dat CB meerdere middelen hebben om inflatie te beteugelen, rentestijgingen is niet het enige middel. Denk aan het verhogen van bankreserves bv. (veel gebruikt in China)
  13. forum rang 8 Branco P 8 april 2021 16:25
    quote:

    !@#$!@! schreef op 8 april 2021 15:55:

    [...]

    Die ETF bied wel 3,5% div rend. Kan je nagaan wat voor risico premie er nog in EU winkel-Reits zitten.

    Inflatie kunnen we best gaan zien. Maar stijgende rentes zal niet meer gebeuren. Rente worden bepaald door de centrale banken en deze zullen de rentes nooit boven de zeg 2% (EU) a 3% (VS) laten stijgen vanwege het simpele feit dat anders de overheidsschulden niet meer betaalbaar zouden zijn.
    Zeker in een omgeving waarin groei laag zal blijven door alle zombiebedrijven.

    Vergeet niet dat CB meerdere middelen hebben om inflatie te beteugelen, rentestijgingen is niet het enige middel. Denk aan het verhogen van bankreserves bv. (veel gebruikt in China)
    Ja maar ik heb het ook over een maximale rentestijging in die orde van grootte. Ik weet niet aan welke rentes je hier precies refereert maar de 10 jaars EUR IRS Swap doet nu 0% en de 10-jaars rente in de VS ongeveer 1,6%. Als dat naar 2% resp. 3% gaat dan zul je toch behoorlijke verschuivingen gaan zien richting rentebeleggingen
  14. forum rang 6 !@#$!@! 8 april 2021 16:33
    Geen idee of dat gaat gebeuren, maar zo'n stijging gaat jaren duren.

    Wat ik wel typisch vind is dat de VS een structureel hogere rente heeft dan de EU, maar dat VS reits een structureel lager div rend lijken te hebben dan de EU.

    Normaal zou dat andersom moeten zijn. Hoe hoger de rente, hoe hoger het geëiste div rend. Theoretisch.
  15. lostcause 9 april 2021 03:06
    quote:

    NLvalue schreef op 7 april 2021 09:56:

    [...]

    En als dat teveel moeite is - kun je net doen of de realiteit niet bestaat, en dromen van 330% rendement in de komende 20 jaar.
    M'n 330% rendement in 20 jaar komt aardig in beeld zo. Sta nu op 120% in nog geen jaar en nog 19 jaar te gaan.
    Om dat te halen 'moet' het dividend met 2.1% verminderen per jaar. Van €1.60 naar € 1.09 over 19 jaar.
    (Bovenstaande berekening gaat uit van een gelijkblijvende SP en herinvestering van het dividend gedurende 19 jaar)

    Heb geen glazen bol maar het zou best eens kunnen dat ECP over 19 jaar een dividend van € 1.09 op kan hoesten.
  16. StefanCa 9 april 2021 12:50
    I am not sure a dividend of EUR1.1/ share is realistic for ECMP in 19 years from now. The entire sector will change so much so 1. ECMP will adapt and dividend will be multiple of that EUR1.1 or 2. They will not adapt and there will be no dividend at all because there will be no ECMP. I don't think there is a middle way with dividend Eur 1.1/share

    Now we can discuss how the sector will look like in 19 years :) and what ECMP should do to be in 1st category
  17. forum rang 8 Branco P 9 april 2021 14:31
    Ze moeten gewoon blijven doen waar ze al ca. 30 jaar goed in zijn. Ze hebben bij ECP op dit moment de toekomstbestendige winkelcentra in bezit (met de laagste OCR’s van de branche) en ik ga ervan uit dat ze hun acquisitie- en dispositiebeleid ook in de toekomst tijdig blijven bijstellen zoals ze ook in het verleden altijd gedaan hebben. Ook hebben ze een goed management track record en die moeten ze gewoon behouden. Enige angst die ik heb is dat ze over een jaar of twee van de beurs gehaald zijn. Dat zou jammer zijn.
  18. GJF1959 10 april 2021 12:59
    Waarschuwing voor beleggers in ECP die opties interessant vinden. De ex dividenddatum is 10 juni 2021 en niet 6 oktober zoals in de IEX-agenda staat!
    Ik heb inmiddels al diverse optieposities (gedekt geschreven) maar de premies zijn (zoals verwacht) niet "prettig" voor de belegger en bij combinatieorders moet je erg veel inleveren, waardoor deze zo onaantrekkelijk worden waardoor ik ze afraad om zelfs maar uberhaupt uit te proberen. Ook dit was wel te verwachten omdat er weinig handel is, maar is toch erg jammer dat de marketmaker niet geintresseerd lijkt in meer handel d.m.v. scherpere premies.
    Ik heb al langer een beetje hoogtevrees waardoor ik d.m.v. opties waarschijnlijk afscheid ga nemen van een kwart van mijn aandelen ECP door uitoefening van 15 geschreven calls. Ik had er achteraf meer voor kunnen krijgen, maar mij hoor je niet klagen. Prettig weekend
  19. Up&Down 11 april 2021 07:42
    quote:

    Branco P schreef op 8 april 2021 19:29:

    Met een beetje geluk vanaf aanstaande dinsdag alle Italiaanse centra van ECP weer in de Oranje zone (thans allemaal in Rood m.u.v. Collestrada):

    www.quotidiano.net/cronaca/colori-reg...

    Alle Italiaanse winkelcentra gaan inderdaad weer naar oranje.
    Www.Covidzone.info

4.276 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 214 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Afwaardering bij Eurocommercial Properties

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links