Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slecht nieuws

1.039 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 52 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 23 maart 2021 07:11
    Nederlander spendeert beduidend minder

    (ABM FN-Dow Jones) Nederlandse consumenten hebben in januari 2021 minder gespendeerd. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De consumptie daalde in januari met 13,5 procent op jaarbasis. Dat is de op één na grootste krimp ooit gemeten. Alleen in april 2020 was de daling van de consumptie groter.

    De uitgaven dalen nu al 11 maanden op rij.

    In januari hebben consumenten 25,1 procent minder aan duurzame goederen besteed dan in januari 2020. Dit is de grootste krimp van de uitgaven aan duurzame goederen sinds het begin van deze tijdreeks in 2000. Consumenten gaven veel minder uit aan kleding, woninginrichtingsartikelen, elektrische apparatuur en vervoermiddelen dan een jaar eerder.

    Aan voedings- en genotmiddelen hebben consumenten 7,9 procent meer gespendeerd dan een jaar eerder, de grootste groei na april 2020. Aan overige goederen, zoals gas, elektriciteit en motorbrandstoffen, hebben huishoudens 0,6 procent meer besteed dan een jaar eerder. Er is minder getankt, maar meer aardgas verstookt doordat het in januari 2021 kouder was dan in januari 2020.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 23 maart 2021 07:11
    Investeringen Nederland in januari stevig omlaag

    (ABM FN-Dow Jones) In Nederland is in januari flink minder geïnvesteerd dan in januari 2020. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag.

    In december bleven de investeringen nog gelijk. Inmiddels is er al 10 maanden op rij geen sprake van een stijging van de investeringen.

    Er werd in januari vooral minder geïnvesteerd in personenauto’s, vliegtuigen, gebouwen en infrastructuur.

    De omstandigheden voor investeringen zijn in maart minder ongunstig dan in januari volgens het CBS.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 24 maart 2021 10:50
    'Aantal faillissementen loopt dit jaar waarschijnlijk flink op'

    Gepubliceerd op 24 maart 2021 07:30 | Views: 2.544

    AMSTERDAM (ANP) - Het aantal faillissementen in Nederland neemt dit jaar fors toe, verwacht kredietverzekeraar Atradius. Meer bedrijven zullen bankroet gaan in 2021 dan voor de coronapandemie. Vorig jaar daalde het aantal failliete bedrijven nog, mede door steunpakketten vanuit de overheid, juist ten opzichte van een jaar eerder.

    Het aantal faillissementen in Nederland gaat met 44 procent omhoog, denkt Atradius. Maar dat is wel ten opzichte van het lage niveau van vorig jaar. In 2020 gingen 17 procent minder bedrijven op de fles dan een jaar eerder. Atradius-econoom Theo Smid wijt de stijging aan een "vertraagde doorwerking van de coronacrisis". "We kunnen hierdoor helaas niet uitsluiten dat een deel van de bedrijven die zich in 2020 met overheidssteun staande wisten te houden dit jaar toch kopje onder zullen gaan."

    Behalve de overheidssteun heeft Nederland ook de faillissementswetgeving aangepast. Die moet de herstructurering van bedrijven makkelijker maken buiten een faillissementsprocedure om. Die nieuwe wetgeving kan helpen om het aantal faillissementen te beperken, denkt Smid. "We hopen dat bedrijven die nu in zwaar weer verkeren hierdoor sneller een doorstart kunnen maken."

    Wereldwijd was er vorig jaar een daling in het aantal faillissementen van 14 procent. Dit jaar rekent Atradius op een toename met 26 procent.
  4. forum rang 10 voda 26 maart 2021 18:43
    Video: ABN AMRO minder positief over opkomende markten

    (ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO blijft gematigd positief over aandelen en vergroot zijn positie in Europese aandelen, maar neemt wat winst op zijn beleggingen in opkomende markten. Hierdoor hebben alle drie de regio’s nu een neutrale weging. Binnen de aandelensectoren handhaaft ABN AMRO zijn cyclische accent. Deze sectoren profiteren van het aankomend economisch herstel, meent strateeg Ralph Wessels.

    Rentemarkten en het beleid van centrale banken bepaalden het sentiment. "Economisch moeten vanaf het tweede kwartaal betere tijden aanbreken", aldus Wessels van ABN AMRO.

    "De Amerikaanse economie zal dit jaar fors groeien. Zeker nu het nieuwe stimuleringspakket van 1.900 miljard dollar is goedgekeurd en er nog meer in het vat zit. Ook China blijft bijdragen aan de wereldeconomie. Maar het groeitempo is sinds het begin dit jaar wel wat afgenomen", zei hij.

    "Europa is door strenge lockdowns en trage vaccinatieprogramma's opnieuw in een recessie beland. Hier zullen we aankomend kwartaal als de vaccinaties versnellen, uitkruipen. Hoewel het herstel dus in het tweede kwartaal wordt ingezet, zal de wereldeconomie pas in de tweede jaarhelft fors gaan herstellen", voorziet Wessels.

    www.youtube.com/watch?v=jtT5AHdWUsA

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. VERWIJDERD 28 maart 2021 13:09
    Man raakt na vaccinatie toch besmet met coronavirus, partner belandt op intensieve: drie Belgische cases tonen aan dat je niet 100% safe bent na inenting

    Drie Belgische cases tonen aan dat ook wie ingeënt is, nog altijd besmet kan worden door het coronavirus. Een man gaf het op die manier door aan zijn partner. Die belandde uiteindelijk op intensieve zorg.

    Eenmaal gevaccineerd, lijkt een ­sociaal en normaal leven dichtbij. De vrijheid lonkt. U bent dan zelf weliswaar in hoge mate ­be­schermd ­tegen ernstige covid-19-symptomen en overlijden, maar dat geldt ...
    Nieuwsblad

  6. forum rang 10 voda 29 maart 2021 13:22
    'Opstopping Suezkanaal kan nog maanden voor problemen zorgen'

    Gepubliceerd op 29 maart 2021 12:36 | Views: 1.560

    ROTTERDAM (ANP) - De problemen als gevolg van de opstopping in het Suezkanaal door het vastzittende containerschip Ever Given kunnen nog "weken tot maanden" gaan duren, zegt de Rotterdamse containerterminal ECT. Dat komt omdat er straks, wanneer schepen weer door het Suezkanaal kunnen, waarschijnlijk veel schepen tegelijk op Rotterdam afkomen. De containerterminal is inmiddels druk bezig met het treffen van voorbereidingen op de aanstaande drukte.

    Als het schip deze week loskomt, is nog niet alles opgelost, benadrukt een woordvoerder van ECT. "Door de ontstane file van schepen, zullen er nog meer vertragingen ontstaan dan er al zijn." De zegsman benadrukt dat het scheepstransport een zeer strakke planning heeft én alle import en export ingehaald moet worden, waardoor het nog lang zal duren voor alles weer normaal is.

    Het is volgens ECT op dit moment nog moeilijk in te schatten wanneer de extra drukte zal komen, omdat nog niet duidelijk is wanneer het Suezkanaal weer bevaarbaar zal zijn. De containerterminal maakt continu inschattingen van de verwachte toestroom aan schepen en informeert onder meer rederijen hierover. Wanneer te veel schepen tegelijk aankomen in Rotterdam, zullen ze waarschijnlijk moeten wachten op zee, legt de woordvoerder uit.
  7. forum rang 10 voda 30 maart 2021 05:59
    Risicovolle posities van Archegos-fonds leiden tot beursbloedbad
    Sonny Motké 29 mrt

    Foto: Fabrice Cofrini/AFP

    Bankiers wereldwijd bijten op dit moment op hun nagels als gevolg van een grote paniekverkoop van aandelen in de Verenigde Staten en China. Banken als Goldman Sachs, Credit Suisse en het Japanse Nomura vrezen hierdoor voor forse verliezen. De aandelenkoers van Nomura daalde maandag met 16,3%, die van Credit Suisse sloot 13,8% lager.

    Het beursbloedbad startte vorige week, met een zogenoemde fire sale van verschillende tech- en mediabedrijven. Er werd op vrijdag alleen al voor $33 mrd aan aandelen verkocht, van onder andere zoekmachine Baidu, Tencent Music en Viacom. Dat laatste bedrijf speelt een belangrijke rol bij de gebeurtenissen.

    Viacom, eigenaar van de Paramount-filmstudio en CBS Entertainment, tikte een week geleden nog een recordkoers aan van ruim $100, een verdriedubbeling in een jaar tijd. Aangenomen wordt dat Viacom profiteert van de coronapandemie, omdat meer mensen gedwongen thuis zitten en zich abonneren op streamingdiensten.

    Viacom wilde met een aandelenemissie profiteren van de hoge koers. Bestaande investeerders, die moesten toezien hoe het winstpotentieel per aandeel verwaterde, besloten hun stukken te verkopen. Doordat de Viacom-koers snel daalde, raakte een specifiek beleggingsfonds, Archegos Capital Management, in grote problemen.

    Vijf keer de eigen middelen
    Archegos, wat oud-Grieks is voor 'hij die de weg toont', is een hedgefonds dat volgens marktkenners een omvang heeft van tussen de $5 mrd en $10 mrd. Alleen nam Archegos volgens de Financial Times met aandelenderivaten, zoals swaps, posities in ter waarde van ruim vijf keer de eigen middelen. Dat ging prima toen de koersen van de tech- en media-aandelen begin dit jaar sterk stegen. Maar bij de eerste tegenslag, zoals nu bij CBS, gaat het goed mis.

    Dat merkte Archegos. Door de dalende koers van de techaandelen, vroegen financiers meer onderpand. Om aan deze 'margin calls' te voldoen, moest de investeerder zijn posities snel afbouwen. Dat ging er ruw aan toe: Archegos verkocht grote blokken in één stuk — 'block trades' — met hulp van zakenbanken Morgan Stanley en Goldman Sachs. Zo heeft Archegos in een paar dagen meer dan $20 mrd aan posities geliquideerd.

    Het leidde tot een kettingreactie op de financiële markten, in de vorm van een neerwaartse spiraal. De gedumpte aandelen, waaronder dus voornamelijk technologie- en mediabedrijven, verloren tot wel 50% van hun marktwaarde. Sommige bedrijven nemen nu maatregelen. Zo meldt het Chinese streamingbedrijf Tencent Music Entertainment (TME) voor $1 mrd eigen aandelen in te kopen. Dat staat gelijk aan bijna 3% van de huidige marktwaarde van het bedrijf. TME is onderdeel van Tencent Holdings, wat weer voor een derde in bezit is van AEX-fonds Prosus.

    Forse verliezen
    Maar ook zakenbanken voelen de pijn. Nomura en Credit Suisse moeten hun risicovolle posities in de getroffen aandelen nu ook afbouwen, en hebben beleggers geïnformeerd dat de situatie tot forse verliezen kan leiden.

    De banken zijn hier zelf debet aan, door kredieten te verstrekken en aandelenswaps aan te gaan met Archegos. Voor de banken is de verkoop van deze derivaten aantrekkelijk, omdat ze hiermee zelf een grotere winst kunnen maken zonder zelf veel kapitaal opzij te hoeven zetten.

    Swaps hebben als nadeel voor de markt dat ze aandelenposities verhullen. Archegos was onder de regels niet gebonden om significante belangen op te geven aan toezichthouders. In plaats daarvan staan de belangen vermeld op de balansen van de betrokken zakenbanken. Dit verklaart mede waarom financiële markten nu worden overvallen door de problemen bij Archegos.

    Website niet langer online
    Nomura heeft aangegeven een schadeclaim van $2 mrd in te dienen tegen Archegos. Credit Suisse spreekt vooralsnog enkel van 'hoogst significante' verliezen. Ook Deutsche Bank is blootgesteld aan het Amerikaanse fonds, maar het is onduidelijk of dat tot verliezen gaat leiden. Weinig bemoedigend is dat de Archegos-website niet langer online is.

    Archegos-oprichter is zakenman Bill Hwang, een man met een kleurrijk verleden. Hij maakte carrière bij het roemruchte hefboomfonds Tiger Management, dat tot de grootste van zijn soort behoorde eind jaren 90. Ex-medewerkers worden ook wel 'tijgerwelpen' genoemd. Hwang runde tot 2012 het Tiger Asia-fonds, maar moest dat opdoeken toen bleek dat hij fraude had gepleegd. Hwang bekende met voorkennis gehandeld te hebben in Chinese bankaandelen, en betaalde tientallen miljoenen dollars om strafrechtelijke vervolging te voorkomen.

    Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1378621/risicovolle-posit...
  8. [verwijderd] 30 maart 2021 10:44
    quote:

    voda schreef op 30 maart 2021 05:59:

    Risicovolle posities van Archegos-fonds leiden tot beursbloedbad
    Sonny Motké 29 mrt

    Foto: Fabrice Cofrini/AFP

    Bankiers wereldwijd bijten op dit moment op hun nagels als gevolg van een grote paniekverkoop van aandelen in de Verenigde Staten en China. Banken als Goldman Sachs, Credit Suisse en het Japanse Nomura vrezen hierdoor voor forse verliezen. De aandelenkoers van Nomura daalde maandag met 16,3%, die van Credit Suisse sloot 13,8% lager.

    Het beursbloedbad startte vorige week, met een zogenoemde fire sale van verschillende tech- en mediabedrijven. Er werd op vrijdag alleen al voor $33 mrd aan aandelen verkocht, van onder andere zoekmachine Baidu, Tencent Music en Viacom. Dat laatste bedrijf speelt een belangrijke rol bij de gebeurtenissen.

    Viacom, eigenaar van de Paramount-filmstudio en CBS Entertainment, tikte een week geleden nog een recordkoers aan van ruim $100, een verdriedubbeling in een jaar tijd. Aangenomen wordt dat Viacom profiteert van de coronapandemie, omdat meer mensen gedwongen thuis zitten en zich abonneren op streamingdiensten.

    Viacom wilde met een aandelenemissie profiteren van de hoge koers. Bestaande investeerders, die moesten toezien hoe het winstpotentieel per aandeel verwaterde, besloten hun stukken te verkopen. Doordat de Viacom-koers snel daalde, raakte een specifiek beleggingsfonds, Archegos Capital Management, in grote problemen.

    Vijf keer de eigen middelen
    Archegos, wat oud-Grieks is voor 'hij die de weg toont', is een hedgefonds dat volgens marktkenners een omvang heeft van tussen de $5 mrd en $10 mrd. Alleen nam Archegos volgens de Financial Times met aandelenderivaten, zoals swaps, posities in ter waarde van ruim vijf keer de eigen middelen. Dat ging prima toen de koersen van de tech- en media-aandelen begin dit jaar sterk stegen. Maar bij de eerste tegenslag, zoals nu bij CBS, gaat het goed mis.

    Dat merkte Archegos. Door de dalende koers van de techaandelen, vroegen financiers meer onderpand. Om aan deze 'margin calls' te voldoen, moest de investeerder zijn posities snel afbouwen. Dat ging er ruw aan toe: Archegos verkocht grote blokken in één stuk — 'block trades' — met hulp van zakenbanken Morgan Stanley en Goldman Sachs. Zo heeft Archegos in een paar dagen meer dan $20 mrd aan posities geliquideerd.

    Het leidde tot een kettingreactie op de financiële markten, in de vorm van een neerwaartse spiraal. De gedumpte aandelen, waaronder dus voornamelijk technologie- en mediabedrijven, verloren tot wel 50% van hun marktwaarde. Sommige bedrijven nemen nu maatregelen. Zo meldt het Chinese streamingbedrijf Tencent Music Entertainment (TME) voor $1 mrd eigen aandelen in te kopen. Dat staat gelijk aan bijna 3% van de huidige marktwaarde van het bedrijf. TME is onderdeel van Tencent Holdings, wat weer voor een derde in bezit is van AEX-fonds Prosus.

    Forse verliezen
    Maar ook zakenbanken voelen de pijn. Nomura en Credit Suisse moeten hun risicovolle posities in de getroffen aandelen nu ook afbouwen, en hebben beleggers geïnformeerd dat de situatie tot forse verliezen kan leiden.

    De banken zijn hier zelf debet aan, door kredieten te verstrekken en aandelenswaps aan te gaan met Archegos. Voor de banken is de verkoop van deze derivaten aantrekkelijk, omdat ze hiermee zelf een grotere winst kunnen maken zonder zelf veel kapitaal opzij te hoeven zetten.

    Swaps hebben als nadeel voor de markt dat ze aandelenposities verhullen. Archegos was onder de regels niet gebonden om significante belangen op te geven aan toezichthouders. In plaats daarvan staan de belangen vermeld op de balansen van de betrokken zakenbanken. Dit verklaart mede waarom financiële markten nu worden overvallen door de problemen bij Archegos.

    Website niet langer online
    Nomura heeft aangegeven een schadeclaim van $2 mrd in te dienen tegen Archegos. Credit Suisse spreekt vooralsnog enkel van 'hoogst significante' verliezen. Ook Deutsche Bank is blootgesteld aan het Amerikaanse fonds, maar het is onduidelijk of dat tot verliezen gaat leiden. Weinig bemoedigend is dat de Archegos-website niet langer online is.

    Archegos-oprichter is zakenman Bill Hwang, een man met een kleurrijk verleden. Hij maakte carrière bij het roemruchte hefboomfonds Tiger Management, dat tot de grootste van zijn soort behoorde eind jaren 90. Ex-medewerkers worden ook wel 'tijgerwelpen' genoemd. Hwang runde tot 2012 het Tiger Asia-fonds, maar moest dat opdoeken toen bleek dat hij fraude had gepleegd. Hwang bekende met voorkennis gehandeld te hebben in Chinese bankaandelen, en betaalde tientallen miljoenen dollars om strafrechtelijke vervolging te voorkomen.

    Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1378621/risicovolle-posit...
    maar wat betekent dit op korte termijn voor een eventueel herstel van de koers van VIACOM?
  9. forum rang 10 voda 31 maart 2021 06:55
    Nederlandse detailhandel zet ook in februari minder om

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft in februari minder omgezet. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag bekend.

    De omzet daalde afgelopen maand met 2,8 procent op jaarbasis, het verkoopvolume lag zelfs 4,5 procent lager. In januari daalde de omzet nog met 6,0 procent op jaarbasis. Inmiddels daalt de omzet nu al 3 maanden op rij.

    Door de aanhoudende strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus leed de non-foodsector ook in februari een fors omzetverlies. De omzet van de winkels in non-food kromp in februari met 30,3 procent. Het volume was 31,6 procent lager dan een jaar eerder.

    De foodsector realiseerde echter 8,7 procent meer omzet dan een jaar eerder.

    Online werd bijna 104 procent meer omgezet door de detailhandel.

    De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in februari. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel niet 2,8 procent, maar 5,7 procent lager dan in februari 2020.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 6 april 2021 16:57
    Nederland heeft 15 miljard euro extra nodig

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse Staat zal dit jaar 110,6 miljard euro moeten lenen, wat 15,5 miljard euro meer is dan in januari was voorzien. Dat blijkt dinsdag uit het kwartaalbericht van het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën.

    De toename is het gevolg van nieuwe en verlengde steunmaatregelen van de overheid om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden.

    Vanwege de hogere financieringsbehoefte verwacht het Agentschap dit jaar tenminste 55 miljard euro te lenen op de kapitaalmarkt, in plaats van de eerder verwachte 50 miljard.

    Tot eind maart leende Nederland dit jaar al 17,2 miljard euro op de kapitaalmarkt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 8 april 2021 07:23
    Nederlandse inflatie blijft stijgen

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Nederland zijn ook in maart in een hoger tempo gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Afgelopen maand steeg het prijspeil met 1,9 procent op jaarbasis, na een toename van 1,8 procent in februari.

    Motorbrandstoffen waren in maart 10,7 procent duurder dan vorig jaar. In februari was dat nog 0,7 procent. De consument betaalde in maart 2021 voor benzine 1,730 euro en voor diesel 1,392 euro per liter. Brandstofprijzen worden mede bepaald door de olieprijzen op de wereldmarkt. De prijs voor een vat North Sea Brent Olie is de afgelopen maanden opgelopen tot 65,65 dollar in maart 2021. Een jaar eerder kostte een vat 34,48 dollar.

    De inflatie liep ook op door hogere variabele energieprijzen voor huishoudens. Elektriciteit was weliswaar 2,4 procent goedkoper dan vorig jaar, maar in februari lag de prijs 5,2 procent lager dan een jaar eerder. Gas was 1,1 procent duurder in maart 2021, in februari was gas nog 0,8 procent goedkoper dan een jaar eerder. En ook kleding was duurder dan een jaar eerder. In maart bedroeg de stijging 2,7 procent, een maand eerder was dit 0,8 procent.

    Voedingsmiddelen hadden daarentegen een drukkend effect op de inflatie. Dit komt vooral door de prijsontwikkeling van groenten, vlees, fruit en aardappelen. Voedingsmiddelen waren in maart gemiddeld 1,3 procent goedkoper dan een jaar eerder. In februari lagen de prijzen voor voeding nog 0,4 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 9 april 2021 16:48
    Die auto blijft een melkkoe!

    Gemeentelijke parkeervergunningen dit jaar stuk duurder
    Van onze redacteur 16:17

    De prijzen van gemeentelijke parkeervergunningen stijgen dit jaar met gemiddeld 3,3%. Dat is aanzienlijk hoger dan de verwachte inflatie, meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) vrijdag. In opdracht van de vereniging onderzocht marktonderzoeksbureau Marlyse de kosten van parkeervergunningen in 123 gemeenten.

    De uitleg van gemeenten voor de stijgende vergunningskosten lopen uiteen. Zo willen veel grote steden de binnenstad autoluw of autovrij maken. Andere gemeenten verhogen de prijzen juist om financiële tegenvallers op te vangen, zoals de kosten van zorgtaken of de gevolgen van de coronacrisis. Voor Utrecht gaan beide argumenten op; deze gemeente wil zowel de leefbaarheid in de binnenstad vergroten als financiële tegenvallers goedmaken.

    'Sommige gemeenten grijpen alle middelen aan om de tekorten in het sociaal domein aan te vullen en verhogen ook de kosten van parkeervergunningen,' zegt Karsten Klein, directeur belangenbehartiging van Vereniging Eigen Huis (VEH).

    Amsterdam negen keer duurder dan Den Haag
    Van de onderzochte gemeenten zijn er elf die de kosten met minstens 10% verhogen. In 49 gemeenten blijft de stijging beperkt tot minder dan 3% en in 52 gemeenten wijzigt het tarief niet. Uitschieter in de lijst is de gemeente Oldenzaal: de kosten verdubbelen daar van €40 naar €80. Ook in de gemeenten Oisterwijk en Nijkerk is de stijging fors met respectievelijk 30% en 27%..

    Verder valt op dat een parkeervergunning in de Amsterdamse binnenstad met €567 negen keer duurder is dan een vergunning om in de binnenstad van Den Haag te mogen parkeren (€64). De prijs in Utrecht stijgt dit jaar met 25%: van €354 naar €442. In Rotterdam blijft het tarief steken op €115,20.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1379864/gemee...
  13. forum rang 10 voda 9 april 2021 16:57
    Video: april hele vervelende beursmaand

    (ABM FN-Dow Jones) Technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets waarschuwt dat april een teleurstellende maand kan worden. "Ik denk dat april een heel vervelende maand gaat worden. Wat je moet doen is kopen op zwakte gericht op een verdere stijging in de komende weken en maanden", zei Van den Akker voor de camera tegen ABM Financial News.

    De uptrend is namelijk intact, benadrukte de analist, en fors hogere niveaus zijn nog steeds de verwachting bij ING.

    www.youtube.com/watch?v=bI0HgEpAxzw

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V.
  14. Gala-x 11 april 2021 04:31
    quote:

    Moneyman2020 schreef op 11 april 2021 03:16:

    South African variant can 'break through' Pfizer vaccine, Israeli study says | Reuters www.reuters.com/article/us-health-cor...
    Het vaccin voorkomt toch ook niet dat je het kan krijgen? Het zorgt er toch voor dat je niet meer ziek kan worden als je het krijgt?
1.039 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 52 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0639 -0,30%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.379,46 +0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links