Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Seelos Therapeutics

101 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bokkie78 7 april 2021 22:48
    Strategic Device Partnership stelt Seelos in staat om Aptar Pharma's Bidose (BDS) Liquid System Device te gebruiken met het SLS-002-programma (Intranasal Racemic Ketamine)

    - Strategic Device Partnership dekt het gebruik van het BDS Liquid System voor intranasale levering van SLS-002 voor de behandeling van suïcidaliteit, ernstige depressieve stoornis en PTSS, en overeenkomst biedt andere rechten om aanvullende niet-bekendgemaakte indicaties op te nemen

    NEW YORK, 6 april 2021 /PRNewswire/ -- Seelos Therapeutics, Inc. (Nasdaq: SEEL), een biofarmaceutisch bedrijf in klinisch stadium dat zich richt op de ontwikkeling van therapieën voor aandoeningen van het centrale zenuwstelsel (CZS) en zeldzame ziekten, kondigde vandaag de ondertekening aan van een overeenkomst tussen Seelos en AptarGroup, Inc. (NYSE: ATR) voor het mede-exclusieve gebruik en de levering van Aptar Pharma's Bidose (BDS) Liquid System-apparaat voor Seelos' intranasale ketamineproductkandidaat, SLS-002, in de onderzoeksontwikkelingsprogramma's voor de behandeling van suïcidaliteit, depressie en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Volgens de voorwaarden van de overeenkomst heeft Seelos bepaalde rechten om andere niet-bekendgemaakte indicaties toe te voegen aan het Strategic Device Partnership.

    Aptar's gepatenteerde BDS Liquid System is goedgekeurd door de United States Food and Drug Administration (FDA) en European Medicines Agency (EMA) voor de levering van andere therapeutische middelen en tot op heden zijn miljoenen van de Bidose en Unidose (UDS) Systemen verkocht en dagelijks gebruikt door duizenden patiënten wereldwijd. Aptar's BDS Liquid System is ideaal voor intranasale therapieën, zoals SLS-002, waar een nauwkeurige levering van actieve CZS-geneesmiddelformuleringen vereist is. Het BDS Liquid System is gebruiksklaar en hoeft niet te worden aangemaakt of geschud, waardoor het apparaat ideaal is voor gebruik in een crisissituatie.

    "Aptar is een organisatie van wereldklasse en is sinds onze oprichting een integrale partner voor ons intranasale ketamineprogramma", zegt Raj Mehra Ph.D., voorzitter en CEO van Seelos. "Dit partnerschap versterkt de samenwerking tussen Seelos en Aptar en beschermt de SLS-002-franchise verder."

    Het Strategic Device Partnership omvat Seelos' gebruik van Aptar's BDS Liquid System met zijn SLS-002-programma, dat momenteel in ontwikkeling is voor de behandeling van Acute Suicidal Ideation and Behavior (ASIB) bij patiënten met een Major Depressive Disorder (MDD).

    Seelos heeft deel 1 voltooid, het 16-patiënt, open-label cohort, van zijn Proof-of-Concept-studie, die het Aptar BDS Liquid System gebruikt om 90 mg SLS-002 te leveren aan patiënten die binnenkort suïcidaal zijn. Deel 1 van de Proof-of-Concept-studie gaat vooraf aan deel 2, een registratie-dubbelblinde placebogecontroleerde studie.

    Seelos verwacht in het tweede kwartaal van 2021 belangrijke open-labelgegevens vrij te geven, na analyse van de gegevens uit deel 1 van het onderzoek. De laatste patiënt voltooide deel 1 van het onderzoek op 30 maart 2021.

    Over Aptar

    Aptar is een wereldleider in het ontwerp en de productie van een breed scala aan geneesmiddelenlevering, het doseren van consumentenproducten en actieve materiaaloplossingen. De innovatieve oplossingen en diensten van Aptar bedienen een verscheidenheid aan eindmarkten, waaronder farmaceutische producten, schoonheid, persoonlijke verzorging, thuis, eten en drinken. Met behulp van inzichten, ontwerp, engineering en wetenschap om doseer-, doseer- en beschermende verpakkingstechnologieën te creëren voor 's werelds toonaangevende merken, maakt Aptar op zijn beurt een betekenisvol verschil in het leven, uiterlijk, gezondheid en huizen van miljoenen patiënten en consumenten over de hele wereld. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Crystal Lake, Illinois en heeft 13.000 toegewijde werknemers in 20 landen. Ga voor meer informatie naar www.aptar.com.

    Over SLS-002

    SLS-002 is intranasale racemische ketamine met twee onderzoekende nieuwe geneesmiddeltoepassingen voor de behandeling van acute zelfmoordgedachten en gedrag bij ernstige depressieve stoornis of posttraumatische stressstoornis. SLS-002 is oorspronkelijk afgeleid van een Javelin Pharmaceuticals, Inc./Hospira, Inc. programma met 16 klinische studies waarbij ongeveer 500 proefpersonen betrokken waren. SLS-002 wordt ontwikkeld om tegemoet te komen aan een onvervulde behoefte aan een therapie om suïcidaliteit in de VS te behandelen. Traditioneel worden antidepressiva in deze omgeving gebruikt, maar van veel van de bestaande behandelingen is bekend dat ze in sommige omstandigheden bijdragen aan een verhoogd risico op zelfmoordgedachten, en als ze effectief zijn, duurt het vaak weken voordat het volledige therapeutische effect zich manifesteert. Het klinische ontwikkelingsprogramma voor SLS-002 omvatte twee parallelle gezonde vrijwilligersstudies (fase I), en wordt gevolgd door cruciale registratiestudies na een ontmoeting met de FDA. Op basis van informatie uit de databases van het Agency for Healthcare Research and Quality waren er alleen al in 2019 in de VS meer dan 1.000.000 bezoeken aan de spoedeisende hulp voor zelfmoordpogingen. Experimentele studies suggereren ketamine heeft het potentieel om een snelle, effectieve behandeling voor depressie en suïcidaliteit.

    Vertaald vanuit Yahoo.com
  2. zafira tourer 18 mei 2021 21:26
    quote:

    DurianCS schreef op 17 mei 2021 22:02:

    [...]
    Dat komt helaas wel vaker voor. Bijvoorbeeld als de mensen meer verwachtten en/of dat de prestaties aan de onderkant zitten van eerdere verwachtingen.
    we zullen wel wat afwachten , heb een gak van 0,70, wel spijtig dat ik geen glazen bol heb zodat ik ze op 6,5 had verkocht en nu terug erin
  3. zafira tourer 21 mei 2021 03:02
    Dat kan kloppen want ze zijn van 67 milj naar 73 milj aandelen gegaan verhandelbaar, maar dat werd eerder al aangegeven dat ze dat nodig zouden hebben dacht ik ergens gelezen te hebben, als ze een goedkeuring krijgen voor 002 kan het wel snel gaan , ik wou eigenlijk een jaar of 2 aanzien
101 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0641 -0,28%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.379,43 +0,78%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links