Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TRUMP

70.727 Posts
Pagina: «« 1 ... 2731 2732 2733 2734 2735 ... 3537 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 gnocchi. 7 april 2021 17:37
    Link Engels.
    twitter.com/RawStory/status/137981841...

    Trump zegt dat Matt Gaetz 'nooit om gratie heeft gevraagd' en 'volledig ontkende' beschuldigingen van sekshandel
    David Edwards
    7 april 2021

    Voormalig president Donald Trump heeft woensdag een verklaring afgelegd ter verdediging van Rep. Matt Gaetz (R-FL), die verstrikt is in een onderzoek naar sekshandel.

    In een verklaring ontkende Trump dat Gaetz hem om gratie had gevraagd.

    "Congreslid Matt Gaetz heeft me nooit om gratie gevraagd", aldus de verklaring. "Er moet ook aan worden herinnerd dat hij de beschuldigingen tegen hem volledig heeft ontkend."

    De New York Times meldde deze week dat Gaetz een algemene gratie had aangevraagd voordat de voormalige president zijn ambt verliet.
  2. forum rang 10 voda 7 april 2021 17:55
    Trump zakt bijna 300 plaatsen op Forbes-miljardairslijst

    Donald Trump is flink gezakt op de miljardairslijst van Forbes. Het Amerikaanse tijdschrift stelt jaarlijks een ranglijst samen van de rijkste mensen ter wereld, op volgorde van hun vermogen. De voormalige president van de Verenigde Staten daalt bijna driehonderd plaatsen, en staat nu met 2,4 miljard dollar (ruim 2 miljard euro) op plek 1299.

    Gea Bruinsma 07-04-21, 17:00 Laatste update: 17:25
    Trump was de eerste Amerikaanse president met een miljardenvermogen. Vorig jaar, toen hij het Witte Huis nog bewoonde, stond hij op positie 1001 van de wereldranglijst.

    Lees ook
    Baas van Amazon is de rijkste man ter aarde en dit is de rijkste Nederlander
    Na Kylie Jenner is nu ook Kim Kardashian officieel miljardair

    Overigens is zijn vermogen niet afgenomen, maar zelfs ietsje gestegen. In 2020 was hij nog 2,1 miljard dollar ‘waard’. Toch is hij flink ingehaald, doordat andere rijken in de tussentijd er simpelweg nóg meer bij kregen. Onder de aanvoerders van de lijst zijn veel bekende namen, met Amazon-oprichter Jeff Bezos (177 miljard dollar) aan kop, Elon Musk van Tesla (151 miljard) op twee, en iets verderop Microsofts Bill Gates (124 miljard) en Mark Zuckerberg van Facebook (97 miljard). Bezos ging er in één jaar maar liefst 64 miljard dollar op vooruit, waarmee Trumps vermogen een schijntje lijkt.

    Hij miste de kans om te profiteren van de marketboom die hij zelf vooruit­hielp

    Forbes
    Volgens Forbes had Trump er goed aan gedaan als hij aan het begin van zijn presidentschap, in 2017, bezittingen had verkocht. Vanwege mogelijke belangenverstrengeling werd hier door critici ook op aangedrongen, maar de president was eigenwijs. In zijn eigen nadeel, blijkt nu. ,,Door te weigeren zijn portefeuille bij zijn aantreden af ??te stoten, zorgde Trump ervoor dat zijn presidentschap jarenlang verzandde in ethische discussies, terwijl hij ook nog de kans miste om te profiteren van de marketboom die hij zelf vooruithielp.’’ Destijds was zijn vermogen 3,5 miljard dollar waard, waarvan nu een derde is verdampt. Zijn geld zit vooral in vastgoed en veel van zijn gebouwen zijn honderden miljoenen dollars minder waard geworden.

    Een reactie op zijn daling in de lijst kunnen we van Trump overigens niet verwachten; sinds 8 januari is zijn Twitteraccount permanent geblokkeerd, volgens het platform vanwege ‘het risico op aanzetten tot geweld’. Die beslissing werd twee dagen na de gewelddadige Capitoolbestorming door Trump-aanhangers bekendgemaakt.

    Rijkste Amerikanen
    Naast de internationale rijkenlijst is er ook de Forbes 400, waarin alleen Amerikanen worden gerangschikt op vermogen - zoals de Quote 500 alleen Nederlandse rijken op volgorde zet. De Amerikaanse lijst wordt pas later in het jaar gepubliceerd. Mogelijk daalt Trump ook hier, en valt hij er dit jaar net buiten; in 2020 nam hij de 339ste plaats in.

    De ex-president zal niet blij zijn met zijn degradatie: hij doet zich graag rijker voor dan hij naar alle waarschijnlijkheid is. In 1982 verscheen de allereerste editie van de Amerikaanse ranglijst, waarin ook Donald Trump werd opgenomen. Zijn vermogen werd geschat op zo’n 200 miljoen dollar; maar een vijfde van het vermogen waarover hij in veel interviews sprak.

    In 1983 belde Trumps woordvoerder John Barron dan ook naar de redactie van Forbes, om een nieuwe onderschatting voor te zijn. Het vastgoedbedrijf dat eerst voor de helft van vader Fred Trump was, zou volgens de woordvoerder inmiddels bijna volledig in handen van Donald zijn. Bovendien gingen de zaken zó goed, dat de vastgoedhandelaar ‘eigenlijk miljardair moest worden genoemd’. Opvallend detail: John Barron staat inmiddels bekend als een van de vele aliassen van de vastgoedondernemer. Trump belde de media dus zelf - met een licht overdreven New Yorks accent.

    Amazon-baas Jeff Bezos is de rijkste man ter wereld, maar doet hij wel eerlijk zaken? Grote bedrijven, waaronder ook Apple, Google en Facebook werden tot de orde geroepen:

    www.ad.nl/geld/trump-zakt-bijna-300-p...
  3. forum rang 6 asti 7 april 2021 18:32
    quote:

    luchtschip schreef op 7 april 2021 17:26:

    Zolang er vermeldenswaard nieuws komt van Trump of zijn Republikeinse handlangers is het logisch dat dit geplaatst wordt op dit forum.

    Prima, dat Gnocchi ons daarvan op de hoogte houdt.
    De correcte manier om nieuws te plaatsen is doorgaans door middel van een titel en eventuele ondertitel, vergezeld met een link. Een relevant stukje citeren of een samenvatting geven is ook geen punt. In veel gevallen is wat gnochhi doet misschien zelfs illegaal.

    Daarnaast is het vreemd dat hij de teksten plaatst nadat ze door een vertaalmachine zijn gehaald. Volgens mij kan zo goed als iedereen hier Engelse teksten prima begrijpen.
  4. forum rang 9 gnocchi. 7 april 2021 18:56
    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-anti-immigrati...

    Trump anti-immigratie ambtenaren vormen legale aanvalsgroep
    Agence France-Presse
    07 april 2021

    Voormalige ambtenaren die het anti-immigratieoffensief van Donald Trump aanstuurden, kondigden woensdag een nieuwe juridische belangengroep aan die zich richt op het aanvallen van de "radicale activistische linkse" agenda die naar verluidt in opkomst is onder president Joe Biden.

    Stephen Miller, de machtige Witte Huis adjudant die Trump's aanval op immigratie regisseerde, Gene Hamilton, Miller's top bondgenoot op het ministerie van Justitie in die tijd, en Trump 's voormalige stafchef Mark Meadows, zullen de America First Legal Foundation leiden.

    Zij omschreven het als een "nieuwe conservatieve non-profit organisatie die zich inzet voor het handhaven van de America First principes en het bestrijden van de radicale en wetteloze agenda van links."

    "Al te lang zijn conservatieve en traditionalistische Amerikanen overvleugeld, outspent, out-organized, en outmaneuvered door radicale progressieve juridische organisaties," zei Miller in een verklaring.

    "Telkens wanneer de Trump-regering probeerde om positieve, wettige veranderingen door te voeren die Amerika op de eerste plaats zetten, spanden deze extremistische organisaties de ene rechtszaak na de andere aan, op zoek naar het meest gunstige juridische forum. Nu moeten we de rollen omdraaien."

    De groep zei op zijn website dat het van plan is om liberaal beleid te bestrijden door het in de rechtbank aan te vechten, en zal samenwerken met groepen met vergelijkbare agenda's, waaronder conservatieve staatsambtenaren.

    De groep zei dat het zich niet zal richten op een enkele kwestie. Maar onder Trump waren Miller en Hamilton de speerpunten van zijn controversiële anti-immigratie agenda.

    Dat omvatte het blokkeren van immigranten uit verschillende meerderheid-islamitische landen; het annuleren van een plan om burgerschap te bieden aan "Dreamers", immigranten zonder papieren die als kind in het land aankwamen en hier opgroeiden; en het stoppen van de toelating van vluchtelingen, deels door effectief asiel te verbieden.

    Meadows was een groot voorstander van dit beleid toen hij als stafchef van Trump in het Witte Huis zat.

    Het beleid van Trump was slechts gedeeltelijk succesvol als gevolg van juridische uitdagingen die werden aangegaan door burgerlijke vrijheden en pro-immigrantengroepen, en vele worden teruggedraaid door de nieuwe regering van Biden.

    Maar Biden zelf wordt nu geconfronteerd met een enorme toename van migranten uit Midden-Amerika die het land willen binnenkomen, waardoor het een aanvalspunt tegen de Democratische president is van conservatieven.

    In een verklaring prees Trump Miller als "een onbevreesde, principiële strijder voor de America First beweging."

    "Zoals we weten is radicaal links meedogenloos geweest in het voeren van hun gevechten in de rechtbank. Conservatieven en America First aanhangers moeten hun achterstand inhalen en de rollen omdraaien," zei Trump.
  5. forum rang 9 gnocchi. 7 april 2021 19:01
    Link Engels.
    hillreporter.com/not-hiring-former-tr...

    Niet aannemen: voormalig Trump-kabinet worstelt om nieuw werk te vinden
    DOOR Timothy Evans 7 april 2021

    In staat zijn om "voormalig kabinetssecretaris" op uw cv te zetten, is meestal het gouden ticket voor goedbetaalde bestuursmandaten, consultingoptredens en spreekbeurten die uw financiële toekomst veiligstellen. Voor velen die zich hebben aangesloten bij de voormalige president Donald Trump en in zijn regering hebben gediend, hebben ze deuren voor hun neus dichtgeslagen.

    Headhunters en adviseurs van bedrijven ontdekken dat er in het bedrijfsleven weinig belangstelling is voor het inhuren van mensen die zich in de buurt van de tweemaal beschuldigde voormalige president bevonden die de grote leugen van verkiezingsfraude aan de kaak stelde en waarvan algemeen wordt aangenomen dat hij heeft aangezet tot de dodelijke opstandige rel op het Capitool op 6 januari. Het aanbieden van een bestuurszetel of een leidinggevende positie op hoog niveau aan degenen die het polariserende beleid van Trump mogelijk hebben gemaakt, wordt gezien als een trefzekere manier om een ??opstand van klanten, werknemers en aandeelhouders uit te lokken.

    Zo ontving Elaine Chao, de transportsecretaris van Trump en echtgenote van Mitch McConnell (R-Ky.), De leider van de minderheden in de Senaat, in het afgelopen decennium miljoenen dollars betaald voor zijn zitting in de raden van bestuur van grote beursgenoteerde bedrijven zoals Dole Foods en Wells Fargo. Ze is ook de eerste Aziatisch-Amerikaanse vrouw die een kabinetsfunctie bekleedt, nadat ze als arbeidssecretaris onder George W. Bush heeft gediend.

    Maar nu, volgens een rapport in de Washington Post, zeggen headhunters dat de meest recente inzending van haar cv - politieke bondgenoot van Donald Trump - bedrijfsleiders huiverig maakt om haar mee te nemen. Chao is niet de enige voormalige hoge Trump-functionaris die wordt gemeden.

    William Barr, Trumps sycophantische procureur-generaal, wordt niet meer verwelkomd in zijn voormalige advocatenkantoor Kirkland en Ellis. Mike Pompeo, de staatssecretaris van Trump, heeft geen zakelijke optredens georganiseerd en werkt in plaats daarvan als 'senior counsel for global affairs' voor het American Center for Law and Justice, een evangelische christelijke rechtenorganisatie opgericht door Pat Roberston.

    Om de banenmarkt van de voormalige Trump-kabinetsleden in context te plaatsen, hadden op dat moment in 2009 vier voormalige leden van het kabinet van Bush de bestuursmandaten van het bedrijf opgesloten.

    "Boards hebben geen problemen of kritiek nodig", zei een headhunter tegen de Post. "Als je weg wilt blijven van al die mogelijke aanslag, is dat eenvoudig: je komt er gewoon niet in de buurt."
  6. forum rang 9 gnocchi. 7 april 2021 19:04
    Link Engels.
    hillreporter.com/the-former-guy-has-p...

    De voormalige man is het afgelopen jaar op de Forbes-lijst gestort
    DOOR Todd Neikirk 7 april 2021

    Donald Trump is al lang geobsedeerd door zijn rijkdom en overdrijft het cijfer vaak om indruk te maken op anderen. Hij zal dus zeker woedend zijn dat hij meer dan 300 plaatsen op de miljardairslijst van Forbes Magazine is gevallen.

    De voormalige president vertelde Amerikanen vaak hoe gelukkig ze waren dat ze hem hadden. Toen hij zich voor het eerst kandidaat stelde voor de Republikeinse nominatie, zei hij: "Ik ben echt rijk ... dat is het soort denken dat je nodig hebt voor dit land. Het klinkt lomp, het is niet lomp. "

    Trump is echter aanzienlijk minder rijk dan hij was toen hij het Witte Huis binnenkwam. Forbes heeft dinsdag hun lijst met de rijkste mensen ter wereld vrijgegeven. De voormalige president rangschikte 1.001 op de lijst van 2020. En toen hij president werd, schatte de publicatie zijn fortuin op $ 3,6 miljard.

    Maar op de lijst van 2021 was Trump op de lijst gezakt naar de 1299ste plaats. En zijn fortuin was ook aanzienlijk afgenomen, aangezien het nu naar schatting $ 2,4 miljard bedraagt. En er zullen waarschijnlijk nog meer problemen komen.

    Veel van de activa van Trump zijn verbonden met bedrijven die zwaar zijn getroffen door de COVID-19-pandemie die hij heeft verknoeid. Het hotel in Washington dat hij opende voordat hij aantrad, is naar verluidt een spookstad.

    En voor velen is het merk Trump giftig geworden. Dit geldt vooral omdat hij een opstand uitlokte tegen het Capitool van de Verenigde Staten.

    Last but not least worden de voormalige president en zijn bedrijven geconfronteerd met ernstige juridische problemen. De staat New York heeft een aanzienlijk onderzoek geopend naar Trump en zijn organisatie. Is dat onderzoek succesvol, dan kan Trump zijn fortuin helemaal verliezen.
  7. forum rang 9 gnocchi. 7 april 2021 19:07
    Link Engels.
    hillreporter.com/roger-stone-begs-for...

    Roger Stone smeekt om Bitcoin om zijn gezin te voeden
    DOOR Steph Bazzle 7 april 2021

    Blijkbaar loont criminele activiteit, zelfs met een presidentieel pardon, gewoon niet. Roger Stone, die vorig jaar tot gevangenisstraf werd veroordeeld, zegt nu dat hij schenkingen van cryptocurrency nodig heeft om zijn rekeningen te betalen en zijn gezin te voeden.

    In 2020 werd Roger Stone veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf wegens liegen tegen het Congres, het intimideren van getuigen en het belemmeren van een onderzoek - allemaal beschuldigingen die voortvloeien uit zijn pogingen om Trump te beschermen tegen aansprakelijkheid bij zijn eerste afzetting. Voordat hij zijn ambt verliet, zette de voormalige president Stone's straf echter om en gaf hij een presidentieel pardon, waardoor zijn naaste bondgenoot werd vrijgelaten, zoals NPR vorig jaar meldde.

    De juridische ellende van Stone is echter nog niet voorbij. Volgens de Washington Post "blijft zijn naam verschijnen" in rechtszaken met betrekking tot de aanval op het Amerikaanse Capitool in januari.

    Hij verschijnt op foto's met personen die zijn aangeklaagd tijdens de oproer van 6 januari, en is verbonden met groepen die erbij betrokken waren, maar wordt zelf niet beschuldigd.

    In een snikverhaal van Telegram beweerde Stone echter dat hij het slachtoffer is van een "heksenjacht" door de "Deep State", en dat het hem alles kost. Hij smeekt om donaties om zijn gezin te voeden, maar hij vraagt ??niet om ingeblikte goederen of een kaasmand. Hij wil Bitcoin.

    "Opnieuw moet ik de leugens van de Deep State bestrijden en hun laatste pogingen om mij te vernietigen. Ik heb vandaag dringend uw hulp nodig om te overleven. Ik folden niet toen Mueller's knokploegen me overhaalden om de president te verraden door een vals getuigenis tegen hem af te leggen. Ik ga nu niet folden, maar ik heb je steun nodig. We worstelen met het betalen van huur, boodschappen, benzine, receptgeneesmiddelen en de premies voor de kleine verzekering die we nog hebben. Nu willen ze me aan een nieuwe heksenjacht onderwerpen voordat ik weer op de been kan komen!

    "Uw bitcoin- en cryptodonaties zullen de Stone-familie helpen terwijl we de eindeloze strijd voeren tegen de nepnieuwsmedia en politiek gemotiveerde officieren van justitie die nog steeds boos zijn over mijn gratie en zich schijnbaar voorbereiden om mij opnieuw te vervoeren."

    Hij belooft een bedankbriefje en reactie op alle berichten die samen met donaties worden verzonden, en sluit af met een disclaimer waarin hij donateurs laat weten dat hij geenszins verplicht is om hun cryptovaluta te gebruiken voor voedsel en huisvestingskosten, zelfs als hij beweert dat het daarvoor is: " Volgens de Internal Revenue Code worden alle bijdragen aan Roger Stone beschouwd als geschenken aan Roger Stone voor gebruik en toepassing naar eigen goeddunken. "
  8. forum rang 10 luchtschip 7 april 2021 19:40
    quote:

    asti schreef op 7 april 2021 18:32:

    [...]

    De correcte manier om nieuws te plaatsen is doorgaans door middel van een titel en eventuele ondertitel, vergezeld met een link. Een relevant stukje citeren of een samenvatting geven is ook geen punt. In veel gevallen is wat gnochhi doet misschien zelfs illegaal.

    Daarnaast is het vreemd dat hij de teksten plaatst nadat ze door een vertaalmachine zijn gehaald. Volgens mij kan zo goed als iedereen hier Engelse teksten prima begrijpen.
    Dit is een forum en er zijn geen opgelegde regels hoe eenieder zijn posting invult.

    Hij citeert in de regel de tekst van een artikel, vertaald door een automatische vertaler.
    De opmaak van het geplaatste nieuws is in lijn met de opmaak van het originele artikel.

    Het is laakbaar te suggereren dat een mede poster illegaal bezig is , zonder daar onderbouwing voor te geven.
    Wat ben je aan het doen?
    Mede forum leden vals beschuldigen ?

    Hij biedt de tekst aan in het Engels middels een link.
    Bovendien neemt hij de moeite de Engelse tekst door een vertaal machine te doen en te plaatsen in het Nederlands.

    Wil je per se de Engelse tekst lezen, dan druk je gewoon op de link.
    Jij vertelt niets anders dan dat je te lui bent om op de bijgesloten link te klikken.

    Wel genoeg energie om een poster zwart te maken, maar niet de puf om op de link te klikken, zodat je de Engelse tekst kan lezen.
  9. [verwijderd] 7 april 2021 19:58
    Oei

    De bevolking moet eens dringend zijn echte geschiedenis leren !!!

    Wat Thrump deed en doet,
    Wat Erdogan doet,
    Wat China doet,
    Wat Poetin doet,

    Deed Hitler gesteund door "financiële groepen" in de jaren 1930 ook !!!
    :)
    Meen de kranten van toen, leg ze naast wat je op internet leest,
    en trek uw conclusies !!!
    :)
    Doe dat dan nog eens over met de kranten van 1907 tot mei 1914 !!!
    verander
    krant door internet of gsm
    brief door e-mail
    je bent, hoop ik, verstandig genoeg !!!
    :)
    Handel ernaar !!!
    :)
  10. forum rang 6 asti 7 april 2021 20:36
    quote:

    luchtschip schreef op 7 april 2021 19:40:

    [...]

    Dit is een forum en er zijn geen opgelegde regels hoe eenieder zijn posting invult.

    Hij citeert in de regel de tekst van een artikel, vertaald door een automatische vertaler.
    De opmaak van het geplaatste nieuws is in lijn met de opmaak van het originele artikel.

    Het is laakbaar te suggereren dat een mede poster illegaal bezig is , zonder daar onderbouwing voor te geven.
    Wat ben je aan het doen?
    Mede forum leden vals beschuldigen ?

    Hij biedt de tekst aan in het Engels middels een link.
    Bovendien neemt hij de moeite de Engelse tekst door een vertaal machine te doen en te plaatsen in het Nederlands.

    Wil je per se de Engelse tekst lezen, dan druk je gewoon op de link.
    Jij vertelt niets anders dan dat je te lui bent om op de bijgesloten link te klikken.

    Wel genoeg energie om een poster zwart te maken, maar niet de puf om op de link te klikken, zodat je de Engelse tekst kan lezen.
    Ik heb niet beweerd dat ik de Engelse tekst wil lezen. De bewering was dat het vreemd is dat de tekst vertaald wordt geplaatst, aangezien je kunt aannemen dat vrijwel iedereen hier de Engelse taal begrijpt.

    Wat betreft de correcte manier van content delen en mogelijke illegaliteit van hetgeen gnocchi doet: kwestie van auteursrecht.

    Hoe dan ook zijn er wel degelijk regels die van toepassing zijn op de invulling van forumberichten.
  11. forum rang 9 gnocchi. 7 april 2021 21:19
    Trump's verdediging van Matt Gaetz heeft het leven voor Republikeinen en religieus rechts een stuk moeilijker gemaakt
    Amanda Marcotte, Salon
    07 april, 2021

    In de dagen sinds bekend werd dat Rep. Matt Gaetz, R-Fla., momenteel wordt onderzocht voor sekshandel van een minderjarige, leek het alsof de meeste Republikeinen hem onder de bus gooiden. Zoals Politico meldde, was Gaetz een van de meest loyale en uitgesproken Donald Trump-aanhangers op Capitol Hill, maar "noch Trump, noch iemand uit de kring van de ex-president schiet Gaetz in de verdediging." Insiders van Trump lijken hun uiterste best te hebben gedaan om Gaetz verder te vernederen, door berichten naar de New York Times te lekken over Gaetz die Trump om een preventieve gratie zou hebben gesmeekt in de laatste dagen van Trumps ambtstermijn. De Republikeinse collega's van Gaetz kropen over elkaar heen om beschamende of vernietigende verhalen over hem te vertellen, van de keer dat hij hen naar verluidt naaktfoto's van vrouwen in het Huis liet zien tot zijn strijd tegen pogingen om "wraakporno" in Florida te verbieden. Zoals een analyse van Media Matters laat zien, heeft Fox News, dat vroeger nooit genoeg van Gaetz kon krijgen, het congreslid de afgelopen dagen nauwelijks genoemd. Zelfs de professionele trol Jacob Wohl heeft zich tegen Gaetz gekeerd.

    Lees verder.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-and-matt-gaetz/
  12. forum rang 9 gnocchi. 7 april 2021 21:25
    Link Engels.
    www.rawstory.com/kentucky-voting/

    Dit is waarom de Republikeinen van Kentucky net het stemrecht hebben uitgebreid
    Bob Brigham
    07 april, 2021

    Terwijl Republikeinen in rode staten in het hele land kiesrechtonderdrukkende wetsvoorstellen doordrukken na het beslissende verlies van Donald Trump in de presidentsverkiezingen van 2020, beweegt de Bluegrass State zich in de tegenovergestelde richting.

    "Kentucky werd woensdag de enige staat in het land met een door Republikeinen gecontroleerde wetgevende macht om het stemrecht uit te breiden na een bittere presidentsverkiezing die de democratische instellingen van het land op de proef stelde en de toegang tot het stembiljet verhefte als een animerende kwestie voor beide partijen," meldde The New York Times woensdag. "Tijdens de ondertekeningsceremonie op woensdag, prees Gov. Andy Beshear, een Democraat, het wetsvoorstel als een tweepartijdige inspanning die inging tegen de drang in andere Republikeinse wetgevende lichamen om barrières op te werpen voor het stemmen."

    Hoewel de hervormingen bescheiden zijn, gaan ze wel in de richting van het uitbreiden van de toegang tot het stemrecht.

    "De wet in Kentucky stelt drie dagen voortijdig stemmen in de staat in; introduceert stemcentra die meer in-persoon stembiljet opties mogelijk maken; creëert een online portal om te registreren en stembiljetten aan te vragen; en staat kiezers toe om problemen met afwezige stembiljetten op te lossen, een proces dat bekend staat als curing," meldde de krant.

    In het rapport worden twee belangrijke redenen genoemd waarom Kentucky de andere kant op gaat dan andere rode staten.

    "De redenen dat de Republikeinen van Kentucky zijn afgeweken van het stemrecht variëren van politieke tot logistieke redenen. Ten eerste was het voor hen makkelijker te verkopen: Met ingrijpende nieuwe regels waardoor de verkiezingen veilig gehouden konden worden tijdens de coronavirus pandemie, hadden de Republikeinen in Kentucky een van hun beste cycli in jaren, met zowel Senator Mitch McConnell als de heer Trump die gemakkelijk wonnen in de staat. En het uitbreiden van de toegang tot het stemrecht in Kentucky was een lage lat om te halen; de staat had een van de strengste stemwetten in het land voor 2020, met geen enkele dag van vroeg stemmen, en strikte beperkingen op afwezig stemmen," meldde de krant.

    Lees het volledige verslag.
    www.nytimes.com/2021/04/07/us/politic...
  13. forum rang 9 gnocchi. 7 april 2021 21:30
    Link Engels.
    www.rawstory.com/jen-psaki-kamala-har...

    'Ze kreeg een snack': Jen Psaki krabbelt terug nadat rechtse media Kamala Harris bekritiseren over bezoek bakkerij
    David Edwards
    07 april, 2021

    Perssecretaris Jen Psaki van het Witte Huis heeft woensdag teruggeduwd op conservatieven die kritiek hebben geuit op vice-president Kamala Harris voor haar bezoek aan een bakkerij terwijl ze in Chicago was.

    New York Post-correspondent Steven Nelson bracht het onderwerp ter sprake tijdens de briefing van woensdag in het Witte Huis.

    "Ze heeft de grens of Midden-Amerika niet bezocht of gesproken met leiders van El Salvador of Honduras," vertelde Nelson aan Psaki. "Ze reisde deze week, nam de tijd om een bakkerij in Chicago te bezoeken. Ik vraag me af of ze nog steeds werkt aan deze [grenskwestie] en kunt u ingaan op de perceptie dat ze zich stilletjes terugtrekt?"

    "Er is een heleboel verpakt in daar," antwoordde Psaki. "De vice-president was op bezoek in Chicago om te praten over COVID en het belang van gemeenschappen om het vaccin te krijgen wanneer het beschikbaar en toegankelijk is voor hen."

    "En terwijl ze daar was, kreeg ze, net als veel Amerikanen, een snack," voegde ze eraan toe. "Ik denk dat ze dat mag doen."

    Bekijk de video hieronder van C-SPAN.
    www.youtube.com/watch?v=FVstlpjvJs4
  14. forum rang 9 gnocchi. 7 april 2021 21:35
    Link Engels.
    www.rawstory.com/mitch-mcconnell-corp...

    McConnell flipt - GOP-leider zegt nu weer dat bedrijven aan politiek mogen deelnemen
    Bob Brigham
    07 april, 2021

    Senaat Minderheidsleider Mitch McConnell (R-KY) is woensdag teruggekomen op zijn alom geprezen standpunt dat bedrijven moeten doneren aan politici, maar zich niet mogen uitspreken over kwesties waarmee hun werknemers en klanten te maken hebben.

    "Ik heb dat gisteren niet erg kunstig gezegd," gaf McConnell toe.

    "Ze hebben zeker het recht om betrokken te zijn bij de politiek. Dat hebben ze. Mijn voornaamste klacht is dat ze het verdomde wetsvoorstel niet hebben gelezen," zei McConnell.

    Maar in plaats van iets verkeerds op te merken van Delta Airlines of Coca-Cola, viel McConnell President Joe Biden aan.

    "De president van de Verenigde Staten noemde het wetsvoorstel de Jim Crow oefening om de opkomst van kiezers te onderdrukken, vermoedelijk op basis van ras, want dat is wat de Jim Crow beschuldiging is. Dat bastion van conservatisme, The Washington Post, gaf de president 'Four Pinocchios' voor het liegen hierover," beweerde McConnell ten onrechte.

    In werkelijkheid heeft de krant de feiten van Biden gecheckt over de kwestie van de vroege stemtijden. De krant heeft zijn bewering dat het wetsvoorstel "Jim Crow in de 21e eeuw" was, niet op feiten gecontroleerd.
  15. forum rang 10 luchtschip 7 april 2021 21:45
    quote:

    asti schreef op 7 april 2021 20:36:

    [...]

    Ik heb niet beweerd dat ik de Engelse tekst wil lezen. De bewering was dat het vreemd is dat de tekst vertaald wordt geplaatst, aangezien je kunt aannemen dat vrijwel iedereen hier de Engelse taal begrijpt.

    Wat betreft de correcte manier van content delen en mogelijke illegaliteit van hetgeen gnocchi doet: kwestie van auteursrecht.

    Hoe dan ook zijn er wel degelijk regels die van toepassing zijn op de invulling van forumberichten.
    Nee,
    Het is niet vreemd dat iemand de Engelse tekst vertaalt.
    Dit is een Nederlands discussie forum, dus logisch dat de tekst in het Nederlands aangeboden wordt.

    De meeste forum leden die een bericht plaatsen onderbouwen dit met een artikel. Zij zijn zelf verantwoordelijk of zij de auteursrechten behorend bij het artikel in acht nemen.

    Je hebt geen idee of er auteursrechten worden overschreden en toch meen je het recht te hebben een mede forum lid er publiekelijk, binnen dit forum, en suggestief van te beschuldigen.

    Kom met inhoudelijke postings, maar ga niet mede forum leden suggestief en valselijk beschuldigen op basis van oneigenlijke gronden.
  16. forum rang 6 asti 7 april 2021 21:57
    quote:

    luchtschip schreef op 7 april 2021 21:45:

    [...]

    Nee,
    Het is niet vreemd dat iemand de Engelse tekst vertaalt.
    Dit is een Nederlands discussie forum, dus logisch dat de tekst in het Nederlands aangeboden wordt.

    De meeste forum leden die een bericht plaatsen onderbouwen dit met een artikel. Zij zijn zelf verantwoordelijk of zij de auteursrechten behorend bij het artikel in acht nemen.

    Je hebt geen idee of er auteursrechten worden overschreden en toch meen je het recht te hebben een mede forum lid er publiekelijk, binnen dit forum, en suggestief van te beschuldigen.

    Kom met inhoudelijke postings, maar ga niet mede forum leden suggestief en valselijk beschuldigen op basis van oneigenlijke gronden.
    Waar is de eigen inbreng bij de berichten dan?

    Ik heb wel degelijk een idee of er auteursrechten zijn geschonden en dat idee heb ik gedeeld.
70.727 Posts
Pagina: «« 1 ... 2731 2732 2733 2734 2735 ... 3537 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0711 +0,08%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.319,71 -0,10%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links