Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,241 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 1,226 - 1,248
  • 949.579 Gem. (3M) 2,2M

PostNL April 21 | AvA - Dividend

3.734 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 187 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 7 april 2021 12:47
    Postnl doet al 20 jaar zielig over briefpost maar het is natuurlijk een goudmijn.
    Ze hebben een staatsmonopolie en mogen daar nog 9% winst op maken.
    Logistiek is de briefpost met pakketten geïntegreerd. Kleine pakketjes kunnen met de postbodes mee. Theoretisch zou je nog een deel van je logistieke netwerk voor pakketten met postzegels kunnen betalen met een handige boekhouder. Goedkopere werknemers dan dat krijg je niet: minimum loon en ze worden voor productie betaald, eigen fiets gebruiken waarvoor een symbolische vergoeding wordt betaald. (zelf ook tijdje postbode geweest in studenten tijd, het sloopt je fiets, kosten werknemer).
    Dat brievenpost krimpt is dan niet zo erg, er zitten echt veel voordelen aan het brievenmonopolie.
  2. [verwijderd] 7 april 2021 12:51
    quote:

    mr.Franz schreef op 7 april 2021 12:48:

    www.nieuwsbladtransport.nl/koerier-en...
    Zie presentie GLS een aanzienlijk deel moet uit (focus countries) witte vlekken komen (door groei en acquisities). NL is een witte vlek voor GLS...

    Pagina 24 www.royalmailgroup.com/media/11417/gl...
  3. [verwijderd] 7 april 2021 12:55
    quote:

    biocorn schreef op 7 april 2021 12:53:

    Bij mijn weten is een rendement van 9% op post nog nooit behaald. Van de jaarlijks toegestane maximale verhoging van de postzegel is geen gebruik gemaakt. PostNL is hier wat terughoudend om de maximaal toegestane verhoging ook daadwerkelijk te declareren.
    Sinds vorig jaar wel gedaan ( na overname Sandd). Zelfs nog wat oude ruimte gebruikt. Herinner me nog een bericht van de ACM die niets anders kon dan zeggen dat dit mocht.
  4. mr.Franz 7 april 2021 12:59
    www.destentor.nl/binnenland/vaccinati...

    Bijzonder dat we opnieuw weer de verwachtingen niet kunnen waarmaken wanneer het om vaccineren gaat. Dat de paasdagen als mogelijk excuus worden gebruikt is toch helemaal lachwekkend. In een crisis van deze omvang zou je 24/7 moeten vaccineren.

    Een interessant artikel over de afname van retour zendingen van pakketten, www.emerce.nl/achtergrond/hoe-corona-...
  5. Engineer Dries 7 april 2021 13:01
    Overtuigend.

    Pakketpost is wat dat betreft dus wel lucratief omdat het dalende poststukken kan vervangen.
    Het punt dat eerder gemaakt wordt betreffende stilstaande busjes in drukke straten is ook valide. Postbezorging en pakketbezorger is nog erg verschillend en past nu nog zeker niet overal in elkaar, maar het zou goed zijn (en ik denk dat dat ook wel gebeurd) als PNL hier wel mee experimenteert, want dit gaat belangrijk zijn in de toekomst om de posttak overeind te houden.
  6. forum rang 5 Cerburus 7 april 2021 13:33
    quote:

    Makita schreef op 7 april 2021 12:55:

    [...]
    Sinds vorig jaar wel gedaan ( na overname Sandd). Zelfs nog wat oude ruimte gebruikt. Herinner me nog een bericht van de ACM die niets anders kon dan zeggen dat dit mocht.
    ? heb je het over Mail in het geheel (waar geen max rendement op zit) of alleen over Mail die onder de UPD valt (wel max rendement). Die laatste heeft echt nooit 9% gedaan, ook niet vorig jaar. Zie trouwens wel dat PostNl vorig jaar geen update heeft gegeven (of ik kan deze niet vinden) over het rendement op de UPD. In 2018 was deze in ieder geval 0.7% 2019 waarschijnlijk negatief en en 2020 met een klein plusje. De laatste 2 jaren zijn puur op 'gevoel' helaas nog geen verantwoording van postNL over deze jaren gezien.
  7. forum rang 6 gpjf 7 april 2021 13:57
    BERLIJN - Bondskanselier Angela Merkel wil dat heel Duitsland in een strenge nationale lockdown gaat. Ze wil in een korte periode zo veel mogelijk activiteiten in heel het land lamleggen, omdat volgens haar daarmee de stijging van het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames tot staan kan worden gebracht. Het zou onder meer gaan om nieuwe schoolsluitingen en uitgaansverboden
  8. Rainman 7 april 2021 14:16
    quote:

    Makita schreef op 7 april 2021 13:51:

    PostNL is met zijn ESG focus zijn tijd wel vooruit. Zijn er ook ESG dividend ETFs? Dan mag PostNL daar wel bovenaan staan.
    Volledig akkoord.
    In vergelijking met de waterstofboom en de EV-hype is er toch weinig aandacht voor de Best (=Greenest) in Industry spelers zoals een PostNL in de bezorgsector.
    Ook binnen staal bv, een enorm vervuilende industrie, zijn er spelers als SSAB en ArcelorMittal die het voortouw nemen op vlak van ESG.
  9. [verwijderd] 7 april 2021 15:05
    quote:

    Makita schreef op 7 april 2021 12:46:

    Heb ooit een heel draadje getikt over afsplitsen pakkettentak, hoe dit het beste kan www.iex.nl/Forum/Topic/1376518/PostNL...

    (Voor de geïnteresseerden)
    Heb het doorgelezen. Er was een onjuistheid in een van je posts geslopen voor wat betreft de vennootschappelijke structuur.
    Ik zal het misverstand graag uit de wereld helpen. Iedereen denkt dat ie aandeelhouder is in een bedrijf dat belast/gezegend is met de UPD maar dat is niet zo. Wij hebben aandelen PostNL N.V. en deze vennootschap heeft een heleboel dochters. Enkele bekenden zijn:
    - G3 Worldwide Mail N.V. (beter bekend als Spring)
    - Nexive commerce s.r.l. (inmiddels verkocht)
    - Cendris customer contact b.v. (inmiddels verkocht)
    - PostNL Real Estate B.V.
    - Koninklijke PostNL B.V.

    Deze laatste is veruit de bekendste en de UPD houder. Alle aandelen van Koninklijke PostNL B.V. vallen onder PostNL N.V. maar dit wil dus niet zeggen dat het daarom het zelfde is.

    Het staat PostNL N.V. vrij om (bijvoorbeeld n.a.v. activistische aandeelhouders) enkele nieuwe dochters op te richten zoals bijvoorbeeld PakketNL B.V. en PakketMaat B.V. en vervolgens activiteiten over te hevelen van de ene dochter naar de andere dochter. Zo kan je dus de pakkettak uit Koninklijke PostNL B.V. onderbrengen in PakketNL B.V. en een landelijk netwerk van pakketmachines gaan aanleggen in dochter PakketMaat B.V.

    Voor ons veranderd er nog niets, aangezien alles binnen de concernrelatie blijft van PostNL N.V. zal alle waarde en winst in ons aandeel verdisconteerd zijn en blijven. De wijziging van de vennootschappelijke structuur op voornoemde wijze behoeft dus op geen enkele wijze enige overheidsgoedkeuring van welke aard dan ook. Als genoeg aandeelhouders het willen dan zal het gebeuren.

    Vervolgens begint het interessant te worden omdat grote spelers zoals Royal Mail en DHL gewoon een bod kunnen doen op PakketNL B.V. en waarschijnlijk PakketMaat B.V. erbij. Die kunnen dan gewoon clean op hun eigen intrinsieke waarde gewaardeerd worden, UPD is niet eens onderwerp van discussie. In mijn optiek is dit de enige weg naar een overname. Ik denk dat alleen deze wijziging doorvoeren de koers al verder zou laten oplopen.
    Uiteindelijk zal er dan na een overname van PakketNL B.V. voor bijvoorbeeld 3 miljard een eenmalig superdividend worden uitgekeerd van €6. In dit scenario zal de beurskoers bij bekendmaking waarschijnlijk dus al zijn opgelopen tot ongeveer €7,50. Na de ex-dividend notering voor het superdividend zal de koers leeglopen tot €1,50 en voor dat geld heb je dan dus een aandeel in het postbedrijf en alle overige bedrijfjes die nu ook al deel uitmaken van PostNL N.V.

    Nou kan je natuurlijk de discussie aangaan over de goede bedragen van 3 mrd en de restkoers van €1,50 maar daar gaat het mij niet om. Vul hier de getallen in die jij zelf denkt. Mijn punt is dat er op dit moment nog steeds sprake is van onderwaardering, en dat er met de juiste stappen gewoon waarde ontsloten kan worden. Een overname van de pakket tak is dus absoluut niet onmogelijk of ondenkbaar!
  10. Mangy_Scoundrel 7 april 2021 15:18
    quote:

    Herna Nooitgewild schreef op 7 april 2021 15:05:

    Het staat PostNL N.V. vrij om (bijvoorbeeld n.a.v. activistische aandeelhouders) enkele nieuwe dochters op te richten zoals bijvoorbeeld PakketNL B.V. en PakketMaat B.V. en vervolgens activiteiten over te hevelen van de ene dochter naar de andere dochter.
    Dat zou een ideale constructie zijn om bijvoorbeeld personeel te lozen zeg. Helemaal legaal en geen haan die er naar kraait.....
    Of zit de vork net even iets anders in de steel?
  11. [verwijderd] 7 april 2021 15:27
    quote:

    Mangy_Scoundrel schreef op 7 april 2021 15:18:

    [...]
    Dat zou een ideale constructie zijn om bijvoorbeeld personeel te lozen zeg. Helemaal legaal en geen haan die er naar kraait.....
    Of zit de vork net even iets anders in de steel?

    Nee dit helpt je totaal niet om personeel te lozen. Alle arbeidsovereenkomsten die er bestaan die blijven gewoon bestaan, die verdwijnen niet magisch. Ook niet als je in mijn voorbeeld van PakketNL overgenomen wordt door Royal Mail. Google maar eens op 'arbeidsovereenkomst overgang van onderneming'.
    Maar volgens mij is teveel personeel sowieso geen probleem en is het eerder te weinig.
  12. [verwijderd] 7 april 2021 15:34
    Austrian Post
    assets.post.at/-/media/Dokumente/En/U...
    finance.yahoo.com/quote/POST.VI/key-s...
    assets.post.at/-/media/Dokumente/En/U...

    - Beurskoers nu EUR37,80 en market cap EUR2,56mrd
    - Net debt per eind Q3 2020 van ~EUR464 (laatste wat ik kon vinden)
    - Ondernemingswaarde (EV) is dan EUR3,02
    - Omzet 2020 is EUR2,2mrd (13,8%)
    - EBITDA20 is EUR302,8mln
    - Winst per aandeel 2020 is EUR1,75
    - Dividend 2020 is EUR1,60

    Waarderings Multiples Austrian Post
    EV/EBITDA20 van 9,96x
    KW is 21,6x
    4,2% dividendrendement

    Ergo Austrian Post heeft ook te maken met dalende briefpost en redelijk gelijke ebitda marge (postnl ~12,5%), focust op pakketten in de buurlanden en betaald dividend. Austrian Post staat met EV/EBITDA20 van 9,96x veel hoger gewaardeerd dan PostNL met zijn 6,2x EBITDA20. Bij gelijke waardering zou PostNL ~EUR7,40 per aandeel doen...

    Forza PostNL!
  13. mr.Franz 7 april 2021 15:39
    quote:

    Makita schreef op 7 april 2021 15:34:

    Waarderings multiples Austrian Post
    assets.post.at/-/media/Dokumente/En/U...
    finance.yahoo.com/quote/POST.VI/key-s...
    assets.post.at/-/media/Dokumente/En/U...

    Beurskoers nu EUR37,80 en market cap EUR2,56mrd
    Net debt per eind Q3 2020 van ~EUR350 (laatste wat ik kon vinden)
    Ondernemingswaarde (EV) is dan EUR2.91mrd
    Omzet 2020 is EUR2,2mrd (13,8%)
    EBITDA20 is EUR302,8mln
    Winst per aandeel 2020 is EUR1,75
    Dividend 2020 is EUR1,60

    Multiples
    EV/EBITDA20 van 9,6x
    KW is 21,6x
    4,2% dividendrendement

    Ergo Austrian Post heeft ook te maken met dalende briefpost, focust op pakketten in de buurlanden en betaald dividend. Austrian Post staat met EV/EBITDA20 van 9,6x veel hoger gewaardeerd dan PostNL met zijn 6,2x EBITDA20. Bij gelijke waardering zou PostNL ~EUR7,10 per aandeel doen...

    Forza PostNL!
    Weer een mooi inzicht Makita, dank hiervoor. De waardering heeft alles te maken met vertrouwen, bij Postnl komt dat inmiddels per paard terug en hierdoor loopt de koers ook op naar steeds reëlere waarderingen. Met een record q1 achter de rug en waarschijnlijk ook nog een uitmuntend q2 gaan we het resultaat van afgelopen jaar ruimschoots verbeteren. Postnl is en blijft de ultieme Corona belegging. Het zal niet in 1 strakke lijn gaan maar de 5.50- 6 euro gaan we nog wel zien dit jaar.

3.734 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 187 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links