Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: 21 Kaarsjes

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken 21
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

119 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Diminhu 5 april 2021 20:18
    Belangrijker dan de opening morgen is nog meer waar we gaan sluiten.
    In ieder geval toch wat kansen voor de korte termijn shorters.

    Een cruciaal uitbraakniveau ( in deze 703 a 704) wordt altijd minimum 1 x teruggetest als potentiele bodem.
    Misschien daarom niet onmiddellijk deze week, maar dan volgende week.
  2. sims 5 april 2021 20:24
    quote:

    Diminhu schreef op 5 april 2021 20:18:

    Belangrijker dan de opening morgen is nog meer waar we gaan sluiten.
    In ieder geval toch wat kansen voor de korte termijn shorters.

    Een cruciaal uitbraakniveau ( in deze 703 a 704) wordt altijd minimum 1 x teruggetest als potentiele bodem.
    Misschien daarom niet onmiddellijk deze week, maar dan volgende week.
    En als we op 730 sluiten? Over hoeveel weken/maanden gaat het gap sluiten, zoiets als 575? :-) Bij de buren kijken ze er nog steeds naar uit
  3. forum rang 4 Subtropical 5 april 2021 22:09
    quote:

    Toerist schreef op 5 april 2021 20:20:

    [...]

    deze volg ik altijd en gewoonlijk kloppen die toch hoor
    bij investing.com staat de aex future toch ook op 714,10
    715 is vrijdag nabeurs al gehaald. Vandaag nog een 1.5% s&p stijging erover heen. Denk je dat ie dan nog 715 staat en de hele avond ook niet heeft bewogen?
    Hou mij hart vast voor morgen als de VS futs weer groen zijn. Moeten we hier 3 maal een klap omhoog in 1 keer verwerken. +15 punten gap opening?
  4. forum rang 6 ttroo 5 april 2021 22:21
    Hedge fondsen. Ze krijgen het maar niet voor elkaar. Dan is het terecht dat ze continue geshort squeezed worden. Met deze mega multiples, waarbij aandeelhouders het niet erg vinden om minimaal uitbetaald te krijgen, met stijgende yields, met ratio's die niet om aan te zien, met Amerikanen waarbij een gedeelte een hypotheek of huur niet betalen, met een Amerikaanse financiele minister die zelfs hun vrienden oproepen om bedrijven minimale belastingen te laten betalen en je kunt nauwelijks een fonds naar beneden drukken. Tja. Dan doe je de naam hedge fonds geen eer aan. Kijkt u eens naar de digitale taksen en het steeds meer betalen voor nieuws en hogere belastingen, dat moet wat gaan snijden in de multiples van Nasdaq fondsen. Integendeel. De multiples gaan hoger en hoger. De laatste 10 minuten, de koersen gaan hoger en hoger.

    Dollar ze krijgen wat klappen vandaag. Goldman Sachs sloot de shorts op de dollar. Net op tijd, want de dollar gaat nog veel meer klappen krijgen. Eindelijk breekt de USD/JPY. Maar na breken proberen de US Dollar kopers al te consolideren. Het zal slechts een tijdelijke consolidatie zijn naar lagere dollar waardes. EUR/USD is eindelijk naar boven gebroken. Eerst een ritje naar de 1.22 en dan door naar de 1.3. Western Debt World houdt van gratis dollars en van Debt, dus die krijgen ze. Volgooien de vrienden van Amerika. Later mogen ze kijken wat het allemaal nou zo mooi aan was.

    VIXie doet wat groen vandaag. Ze zijn verdwaald. Kan niet anders. Twee lijnen down nu. De meest kansrijke lijn zet ik op 18.8 morgen. Daarna moeten ze nog een down lijn af zien te tikken. Met de VIX kan het zo maar. Zowiezo doet de VIX raar. Want de VIX futures laten rood zien terwijl de onderliggende VIX groen laat zien. Met op valuta gebied wat gerommel. Ukraine en Rusland zijn rustig. Maar dat komt door logistieke afhandeling. Ze doen een Western Debt World na. Waar de Western Debt World alles wat ze kunnen sturen naar Debt, dat doet Rusland en Oekraine met militaire onderdelen. Alles naar die grens toe. Uiteraard niet alles, maar genoeg om het te laten ontploffen. Daar is het wachten op. En vooral van een fout van Oekraine. Dan zal Rusland meteen gaan verdedigen. Of gaan aanvallen, zoals de headlines gaat worden.

    Tesla. $690. Ondanks het produktie rapport. Flinke stijging maar die $880 is ver weg. Musk pakt gewoon steeds meer bij u weg. Een goed of slecht produktie rapport. Het maakt niet uit. Dat doet hij goed. Klachten komen altijd later. Apple is met de laatste dag cyclus bezig en dat kan ze zelfs naar $130 a $135 brengen. En dan wordt het heel lastig voor ze. Het is jammer dat de concurrenten van Apple niet de aanval gaan inzetten op Apple. De ratio's van Apple staan er slecht bij. Kortom als de concurrenten op modellen en op prijzen gaan concurreren, wat ook in hun mogelijkheden liggen, kan Apple het ineens lastig gaan krijgen. Maar opportunities worden niet alleen door beren gemist, ook door de concurrenten van Apple.

    LG er uit. Ja. Zo gaat dat. Zo was je een topper. Zo een flopper. De concurrentie met Chinese smartphones is niet te dragen. Chinese smartphones hebben mooie markt aandelen in China en Azie buiten China. Dus game over voor LG in de smartphones.

    Morgen gaan de Europese beurzen open. Stieren zijn er klaar voor. Ze hebben 2 beursdagen niet mogen rennen. Kortom die zijn er mega klaar voor. Na het start schot mogen ze weer. Kopen. Kopen en Nog meer Kopen. Hoge mulitples of niet. Belastingen of niet. Nog meer schuld of niet. De Western Debt World houdt van 1 ding en dat is Debt.

    De 10Y USA yield is rustig. Ze blijven keurig consolideren op hoge niveaus. Een slot op en boven de 1.75 geeft aan dat ze het weer tijd vinden om hogere yields te laten zien. Al sluit ik eenmalige tussen tijdse daling naar een 1.55 niet uit. Dat zou een mooi koop moment voor de yields zijn. Maar als ze zo blijven consolideren dan is het wachten op de sprong naar de 1.75. Misschien morgen.
  5. forum rang 6 NewKidInTown 5 april 2021 23:41
    ’Air France-KLM geeft nieuwe aandelen uit’

    Door ANP
    Updated 3 uur geleden
    Vandaag, 19:06 in FINANCIEEL

    PARIJS - Luchtvaartconcern Air France-KLM gaat nieuwe aandelen uitgeven. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen rond het Frans-Nederlandse bedrijf.

    Air France-KLM maakt volgens die ingewijden dinsdag bekend dat het een deel van zijn staatsleningen om wil zetten in leningen die voor aandelen kunnen worden ingeruild. Daarnaast gaat het bedrijf ook met nieuwe aandelen geld ophalen.

    De aankondiging is het gevolg van een overeenkomst die de Franse staat heeft gesloten met Brussel over de herfinanciering van Air France-KLM. De Franse minister van Financiën kondigde zondag aan dat daarover een akkoord was bereikt zonder details te geven. Nederland is nog altijd met de Europese Commissie in gesprek over verdere staatssteun voor Air France-KLM.
  6. forum rang 6 ttroo 6 april 2021 00:28
    Air France KLM - ze moeten wel nieuwe aandelen uitgeven. Ratio's staan onder druk. Gaan ze dit anders ooit terugbetalen. Het valt me mee dat ze nog niet woorden gebruiken als zodra we weer positief cash flow draaien gaan we eigen aandelen inkopen.

    Credit Suisse. Ze kwamen weer in het nieuws over nog een dump inzake Archaos. De afgelopen 5 jaren (2016-2020) hebben ze u alleen maar negatief opgeleverd. Het aandeel is niet voor niets gezakt van een CHF 14 naar een CHF 10 en als klapper op de vuurpijl krijgt u eerst een 1e negatieve fase in Archaos en nu dus een 2e negatieve fase. Kortom ze hadden u al niets opgeleverd en nu gaan ze u nog minder opleveren. En CS ging gewoon op donderdag ruim +2% als beloning voor al hun negatieve verdiensten voor u. Als ze niet de bekende inkoop van eigen aandelen gedaan was het resultaat nog slechter geweest.

    Ze kunnen wel wat hebben inzake Archaos. Een verlies van CHF 3 a CHF 4 miljard is pijnlijk maar niet CS kapot makend. Het kan wel een deuk in het vertrouwen geven. Dat zeker. En ze zetten de dalende lijn voor u voort. Dus u belegt in iets wat heel langzaam steeds meer implodeert met Archaos als (tijdelijk) dieptepunt. Het Zwitser gevoel wordt zo langzamer hand een steeds minder mooi Zwitser gevoel.

    Maar zoals velen geschreven. De leverage van Archaos zal nog overtroffen gaan worden. Grote Stieren als Archaos worden mega beloond door Centrale Banken die hun geldstromen naar beurzen niet meer kunnen stoppen, maar eerder juist moeten vergroten wat Stieren als Archaos ten gunste komen. En de banken zitten er massaal in. Is het niet in het ontvangen van grote fees, dan is het wel in het opnieuw liquideren van toekomstige fondsen. Want Margin Calls is meer Mega Margin Calls geworden.
119 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links