Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: 21 Kaarsjes

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 61
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

119 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 april 2021 15:23
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 2 april 2021 15:13:

    En daar heb je het dan: giga veel banen erbij, maar...de lonen zijn gedaald.

    Hyperinflatie komt er never, nooit, jamais, nigdy. Zoals altijd al betoogd hier.

    Ze weten precies wat ze doen.

    Arme werkenden, werkende slaven.

    Was dat die prachtige reset die Trudeau per ongeluk liet vallen?
    Maar dat gaat een keer mis,viva la revolucion.
  2. Stock Exchange Monkey 2 april 2021 16:44
    quote:

    beginnendebelegger schreef op 2 april 2021 16:27:

    De indices op ig is dat de opening van dinsdag? Of kan er ondertussen nog iets gebeuren waardoor de indices worden aangepast?
    Dat ligt errrran, als ze in de min staan veranderd dat nog naar plus en bij een plus nog iets meer plussen ;p
    Vrouw/man de hele wereld kan wel vergaan zijn dinsdag en dan heb je ook nog al die beurzen die maandag open zijn…
  3. forum rang 6 b.west.invest 2 april 2021 17:54
    quote:

    fred optie schreef op 2 april 2021 15:52:

    [...]

    Ja die is het. Wat denk jij dat de prijs gaat worden???
    Voor dat geld durf ik het risico wel aan ?? .
    Ik denk dik over de 6 heen .
    Er is gewoon niets te koop , en de locatie is gewoon goed .
    Als je zekerheid wil je hebt mijn nummer .
  4. [verwijderd] 2 april 2021 17:55
    quote:

    beginnendebelegger schreef op 2 april 2021 16:27:

    De indices op ig is dat de opening van dinsdag? Of kan er ondertussen nog iets gebeuren waardoor de indices worden aangepast?
    omg.. moet die gast hierboven toch gelijk geven, vwb niveau vd posts...

    dit ook weer.. totaal onnozel ...
  5. beginnendebelegger 2 april 2021 19:03
    quote:

    oboema wannabe schreef op 2 april 2021 17:55:

    [...]

    omg.. moet die gast hierboven toch gelijk geven, vwb niveau vd posts...

    dit ook weer.. totaal onnozel ...
    Waarom onnozel? Ik heb weinig ervaring en kennis en door hier vragen te stellen hoop ik wat meer ervaring op te doen. Jouw reactie vind ik behoorlijk onnozel.
  6. [verwijderd] 2 april 2021 19:35
    quote:

    beginnendebelegger schreef op 2 april 2021 19:03:

    [...]

    Waarom onnozel? Ik heb weinig ervaring en kennis en door hier vragen te stellen hoop ik wat meer ervaring op te doen. Jouw reactie vind ik behoorlijk onnozel.
    tis meer dat er zoveel als niet klopt aan je vraag qua onderliggende aannames dat ik al geen zin meer heb er inhoudelijk op te reageren... begin er maar niet aan, de beurs :)
  7. forum rang 6 ttroo 2 april 2021 19:54
    Nog ff gekeken naar Apple. Maar die heeft het niet meer. Het inkopen van continue eigen aandelen gaat voor het eerst een negatief effect hebben op de aandeelhouders waarde. Ik verwacht voor Q1 2021 een winst per aandeel van $0.74 voor Apple en dat is dan de basic waarde. Ze hebben recentelijk $14 miljard bijgeleend. Ze hebben een positieve cash positie, maar die daalt snel, zeker de afgelopen 4 kwartalen is het hard gegaan met Apple positieve cash positie. Bijna gehalveerd. Apple heeft een nieuwe markt nodig en de automarkt gaat het niet worden. Concurrenten worden meer en meer in aantallen en de prijs gaat lager en lager. Dat is een andere verhaal met de smartphone markt die keurig in ranges blijven. Top end markets. Low end markets. En Apple krijgt ook hier steeds meer concurrentie en die meer concurrentie komt geheel uit China. Het wordt zeer interessant om te zien wat de kwartaal resultaten van Apple gaat worden. Een tegenvallend huidig kwartaal of zelfs een tegenvallend toekomstig kwartaal kan Apple harder in koers gaan raken en Apple kan zelfs gaan zakken naar een bear market waarbij de koers nog verder kan dalen van een huidige $122 naar in ieder geval een $100. Het enige voordeel wat Apple heeft is dat ze een goede merken repuatatie heeft en trouwe supporters die graag extra veel winst aan Apple wilt betalen voor hun smart phones. Zolang ze dit kunnen vast houden heeft Apple een sterke basis om hun ratio's de komende vijf jaar wat te verstevigen. Zodra dit wegvalt heeft Apple een $1 a $2 trillion probleem. Ze zijn te agressief geweest en ruimte voor Apple errors zijn minimaal. De kans op een teleurstelling wordt met het kwartaal groter voor de Apple share houders en hun fans. China smartphones bijten Apple meer en meer en eten steeds meer een stuk van de Apple.
  8. forum rang 6 ttroo 2 april 2021 20:02
    Tesla produktie update valt tegen. De verwachtingen zijn keurig ver overtroffen, maar dat is managing van verwachtingen. De produktie en leveringen zijn jaar op jaar basis vergeleken zeer keurig, maar kwartaal op kwartaal vergeleken heel mager. Net een plusje er uit gestampt.

    Tesla was amper winstgevend in die laatste kwartaal waar de produktie en leveringen het hoogst wat. De winstgevenheid zal wat groter zijn, alhoewel hoe zit het met die CO2 rechten. Vele autobedrijven zullen steeds meer elektrische auto's verkopen en steeds minder benzine / diesel auto's kortom die hebben minder behoefte aan CO2 rechten en dus minder behoefte om de concurrent Tesla te spekken. En die CO2 rechten is direct winst, daar zit weinig kosten aan voor Tesla.

    Nadeel voor Tesla is dat zowel de prijzen dalen als de markt aandelen. Uiteraard groeit de markt en dat is een posiviteit voor Tesla en ze zijn een concurrent geworden op de automarkt voor de huidige auto bouwers. Maar Tesla is niet het autobedrijf dat alle autobedrijven wegdrukt in de EV markt en vooral tijd de leider in die markt zal zijn. Een SF-verhaal wat uiteindelijk een minder prettige realiteit wordt in de NSF.

    Als er groei van de winst komt, zal uw topman Musk zeker weer een gedeelte afpakken van die groei van de winst. Zolang die groei hoger is dan wat uw topman Musk pakt, vindt u het niet erg. Maar Musk moet laten zien dat Tesla harder kan groeien dan wat hij nu laat zien met Tesla.
  9. forum rang 6 ttroo 2 april 2021 21:22
    FF kijken buiten de SF Western Debt World. Ameirka. Mooie verhalen van de Krim is van Oekraine. Inmiddels is de Krim 7 jaar in handen van Rusland. En wat heeft Amerika gedaan. Hoogstens een paar sancties. En Rusland dreigt om een stuk(je) Oost Oekraine verder in te pakken. Dat kan zo escaleren. Amerikaanse strijdkrachten liggen af en toe onder vuur van Iraanse milities en bondgenoot Saoedi Arabie vuurt regelmatig af op een van de armste landen ten wereld Yemen en ze komen nog geen steek verder. Kortom - veel geld en energie zijn ze kwijt en ze verliezen ook nog eens aangezien Iraanse milities steeds meer macht en kracht hebben in Yemen en zelfs drones en raketten afschieten op Saoedi Arabie. Bondgenoot wordt zo arm en een steeds interessantere prooi voor de vijand. Israel is een sterke bondgenoot in Arabie en die blijft nog sterk. Maar niet sterk genoeg om Iran aan te durven vallen. Ook hier mooie praatjes. Als Iran te ver gaat vallen we aan. Israel komt niet verder dan aanvallen op Iraanse milities, maar niet op Iran zelf. Als Iran de Palestijnen sterker kunnen maken met drones en raketten dan ligt Israel automatisch onder druk, want ze zijn continue omsingeld door niet-vrienden of tijdelijke vrienden. Dan heeft Amerika een dollar die heel langzaam weg kwijnt en langzaam steeds meer macht kwijt raakt in de wereld. Amerka moet ook nog China voor zien te blijven in de high tech wereld. Amerika zelf heeft een intern probleem met zeer boze Republikeinen die in opstand komen met recent de bestorming van hun eigen capitol door hun eigen Amerikanen. En ze hebben achter stand bij hun bruggen enzovoort en ze zitten duidelijk nog in een oude economie. Kortom Amerikaanse macht en kracht wordt minder. Net als Ukkie. Wat heeft Ukkie nog in de wereld. Het is dat ze een atoom kracht zijn, anders wat het gewoon een eiland(je). We gaan het zien hoe Amerika de komende jaren zich gaat ontwikkelen. Amerikanen lichten vaak hun vriendjes een pootje. Recentelijk nog te zien met Archaos. Verliezingen doorduwen naar hun Japanse en Zwitserse vriendjes. Zelf zitten vele Amerikanen aan de voedsel bonnen en aan de zware pijnstillers, verslavende pijnstillers. Interessant hoe deze wereldmacht zich gaat ontwikkelen.
  10. forum rang 6 b.west.invest 2 april 2021 23:53
    quote:

    ttroo schreef op 2 april 2021 19:54:

    Nog ff gekeken naar Apple. Maar die heeft het niet meer. Het inkopen van continue eigen aandelen gaat voor het eerst een negatief effect hebben op de aandeelhouders waarde. Ik verwacht voor Q1 2021 een winst per aandeel van $0.74 voor Apple en dat is dan de basic waarde. Ze hebben recentelijk $14 miljard bijgeleend. Ze hebben een positieve cash positie, maar die daalt snel, zeker de afgelopen 4 kwartalen is het hard gegaan met Apple positieve cash positie. Bijna gehalveerd. Apple heeft een nieuwe markt nodig en de automarkt gaat het niet worden. Concurrenten worden meer en meer in aantallen en de prijs gaat lager en lager. Dat is een andere verhaal met de smartphone markt die keurig in ranges blijven. Top end markets. Low end markets. En Apple krijgt ook hier steeds meer concurrentie en die meer concurrentie komt geheel uit China. Het wordt zeer interessant om te zien wat de kwartaal resultaten van Apple gaat worden. Een tegenvallend huidig kwartaal of zelfs een tegenvallend toekomstig kwartaal kan Apple harder in koers gaan raken en Apple kan zelfs gaan zakken naar een bear market waarbij de koers nog verder kan dalen van een huidige $122 naar in ieder geval een $100. Het enige voordeel wat Apple heeft is dat ze een goede merken repuatatie heeft en trouwe supporters die graag extra veel winst aan Apple wilt betalen voor hun smart phones. Zolang ze dit kunnen vast houden heeft Apple een sterke basis om hun ratio's de komende vijf jaar wat te verstevigen. Zodra dit wegvalt heeft Apple een $1 a $2 trillion probleem. Ze zijn te agressief geweest en ruimte voor Apple errors zijn minimaal. De kans op een teleurstelling wordt met het kwartaal groter voor de Apple share houders en hun fans. China smartphones bijten Apple meer en meer en eten steeds meer een stuk van de Apple.
    Wat is het nu Troo ? Een paar dagen terug was Apple booming en nu heeft ze het niet meer .
    Ik denk dat de cijfers slechter worden de komende kwartalen , verkoop prijs hetzelfde , duurdere productie kosten door chips en essemblage . Daarnaast worden er minder gemaakt .
  11. forum rang 6 ttroo 3 april 2021 14:17
    Apple down. Dat is en blijft mijn visie. Downtrend hebben ze wel (tijdelijk) gebroken en daarmee kunnen ze hoger gaan vanuit de dag cyclus. Maar Apple blijft over valued gezien de eigen ratio's en ze nemen steeds meer hooi op hun vork met het inkopen van eigen aandelen. Die $3 trillion is een mooi streven, maar een te groot streven. Ze hebben nieuwe markten nodig - en die hebben ze niet.

    Rusland bouwt steeds meer troepen op aan de grens van Ukraine. Ze worden beschuldigd van het feit dat ze het oosten van Oekraine aan het omsingelen zijn. Zelf is Rusland zo veel mogelijk omsingeld door Nato basissen. Dat was een goede move. Kortom - als u iemand omsingelt is het leuk - dan heeft u macht - maar als u omsingelt bent - dan is het meteen klagen / huilen. Western Debt World. Ze kunnen helaas niets anders meer. Leven in hun eigen SF wereld. En dat is mooi zolang SF SF blijft en niet NSF wordt.

    WW3. Lees ik. Maar Rusland zal vooral een stuk van Oost Oekraine targetten, immers daar zitten de meeste Russische aanhangers en ze hebben water nodig voor hun krim, welke nu is ingedamd in Oekraine. Gaat China Taiwan aanvallen. Gaar Iran Israel of Saoedi Arabie aanvallen. Het kan zo maar. Trump was ondanks zijn onvoorspelbaarheid wel gevreesd Biden wordt gewoon uitgelachten. Aan de Mexicaans Amerikaanse grens. Iedereen die daar oversteekt. Intern - Republikeinen fans die alles doen om de overheid te laten vallen en in het eigen hart te raken. Rusland die troepen opbouwt aan de grens met Oekraine. Noord Korea die twee weken geleden raketten heeft afgevuurd en verder gaat met het ontwikkelen van hun raketten. China die graag Taiwan wilt terug hebben. Iran die graag Israel of Saoedi Arabie ziet vallen. En Amerika kan zeker niet oorlogen op 3 fronten spelen met 3 grote vijanden. Kortom geopolitiek verliest Amerika de grip op hun vijanden. Ze ont-omsingelen zich en gaan zelf over tot omsingelen. De Oekrainse - Russische schermutselingen zijn vergeleken met de 'oorlogs'jaren minimaal te noemen al komen ze op dit moment wel steeds meer voor. Rusland gaat verder met opbouwen. LPR en DPR houden makkelijk stand in Oekraine en die zullen van genoeg militaire voorraard zijn voorzien. Vervolgens is het wachten op een foute actie van Oekraine en dan ga je je Russiche burgers beschermen door aan te vallen, want aanvallen is de beste verdediging.

    Economisch verliest Amerika al een tijdje grip. Laten we eens kijken naar een Capitalistisch Land (Amerika) en een Communistisch Land (China). Zelf ken ik 1 smartphone merk uit Amerika en dat is Apple. Chinese smartphones hebben veel meer merken. Huwai. Oppo. Xiaomi. Zelf ken ik 1 topper merk in EV land. Tesla. En nu heeft Ford er ook 1. Chinese automerken zijn net iets meer in de meerderheid - Nio. Li Auto en Xpeng. Kortom Capitalistisch lijkt veel meer op monopolistisch en daarmee dus ook op communistisch met dien verschil dat monopolistisch is gericht op zoveel mogelijk winst maken. En Communistisch laat consumenten keuzes maken. De wereld draaid niet alleen door, maar de wereld draait zich om.

    Over Huwai gesproken. Wat denkt u daarvan? Failliet? Ramp? Huwai heeft natuurlijk 2 grote problemen: 1. Geen USA and USA friends related chips 2. Geen Google usage. KO. Absoluut niet. Tuurlijk Huwai heeft duidelijk marktaandeel verloren in de Western Debt World maar in China doet Huwai het zo goed dat ze per saldo meer omzet hebben gedraaid. En ze draaien keurig positief cash flow en ze blijven goede winsten draaien. Alleen de 2 punten zijn natuurljk niet zo maar weggewerkt. Punt 2. Geen Google usage. Daar gaan ze ten aanval, want aanval is de beste verdediging hebben ze geleerd. Harmony OS. Of het nu een kloon van Google is of niet. Dat mogen anderen beoordelen. Maar de target is 400 miljoen Harmony OS gebruikers ten op zichte van 2.000 miljoen Android gebruikers. Kortom 20% van Android gebruikers. Gaat het ze lukken? Microsoft en Samsung lukten het niet. Maar als Huwai het wel lukt - wat dan. Bij succes kunnen anderen gaan inzien dat ze ook een poging kunnen gaan (her)doen. Want een gewond dier is makkelijker aan te vallen. In de toekomst zal Harmony groter worden door dat 'oudere' Android gebruikers wegvallen.

    Dan blijft punt 1 over. Geen US of US friends related chips. En dat wordt nog een lastige. Want met de Kirin hebben ze gewoon een geweldige chip in handen, misschien wel de beste in de wereld, de meningen zullen hierover verschillen, maar ze behoren zeker tot de top van de wereld. Maar ze hebben US of US friends chips nodig. En dat kan dus niet meer. China loopt achter in de chip sector, dus dat is een probleem voor Huwai. Ze hebben geen goed alternatief op dit moment. Maar Huwai is niet zo maar te vangen. Ze hebben een flinke voorraad van de Kirin chips die bij de top van de wereld behoren. Kortom ze hebben tijd gekocht. En met Harmony hebben ze 1 item weggewerkt. Ze zijn dus halverwege de onafhankelijkheid van US en de US friends. Ook daar verliest Amerika.

    Als je zwakker wordt, neem je vijanden toe en je macht en kracht af en dat is duidelijk te merken bij Amerika. Het zal een groot macht blijven. Maar de wereld domineren zal blijven to de Western Debt World en de niet Western Debt World bijt steeds meer van zich af. Zelf bijten is leuk maar gebeten worden is minder leuk. That is real life.
  12. forum rang 9 Calimero 3 april 2021 15:11
    quote:

    ttroo schreef op 3 april 2021 14:17:

    ...

    Als je zwakker wordt, neem je vijanden toe en je macht en kracht af en dat is duidelijk te merken bij Amerika. Het zal een groot macht blijven. Maar de wereld domineren zal blijven tot de Western Debt World en de niet Western Debt World bijt steeds meer van zich af. Zelf bijten is leuk maar gebeten worden is minder leuk. That is real life.
    The Art of War ... Sun Tzu :)
    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13180014...

    www.iex.nl/Forum/Upload/2020/12266822...
    www.iex.nl/Forum/Upload/2020/12329297...
    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13219104...
119 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links