Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 2069 2070 2071 2072 2073 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 2 april 2021 09:58
    quote:

    Chiddix schreef op 2 april 2021 09:51:

    [...]

    Het was langer dan 6 uur. Heb tot zeker 3:00 afgelopen nacht zitten kijken en heb nog nooit zoveel aanklagers bijelkaar zien rondlopen alsof er iets verschrikkelijks was voorgevallen.
    En het is nog niet voorbij, zie hoe de media reageert vanmorgen. Rutte IV weinig kans, nieuwe verkiezingen enz
    Het eigen belang speelt een grote rol m.n bij links die een tik kregen op 17 Maart. Baudet wilde de beul spelen maar valt straks in zijn eigen zwaard als er nieuwe verkiezingen komen? Van 8 zetels naar 3 zetels?
    BAUDET:) is een van de weinigen die het GROTE gevaar ziet, en het onder woorden brengt.

  2. whammy 2 april 2021 10:02
    quote:

    Willempie3 schreef op 2 april 2021 09:41:

    We hoeven in ieder geval niet meer moeilijk te doen over welk kabinet er moet komen: Gewoon het zelfde kabinet als de afgelopen 4 jaar. Dit zijn ook de enige partijen die tegen de motie van wantrouwen hebben gestemd. VVD-CDA-D66-CU met 78 zetels. Ik denk niet dat een andere partij gaat aanschuiven zolang Rutte kandidaat premier van de VVD zal blijven.
    Hoe stel je dat voor?CDA-D66en CU een motie van wantrouwen steunen daarna gewoon verder met de partij waarvan je de leider onderuit schoffelt door een motie te steunen. Dat is dezelfde ongeloofwaardigheid als waar voor zij gestemd hebben.
  3. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 2 april 2021 10:12
    Wobstra en Kaag hebben Rutte zo hard aangepakt dat het nu niet echt het moment is om te gaan zitten formeren, geen enkel vertrouwen. Dan wordt het lastig. Rutte is nu ook wel echt versleten na de toeslagen affaire en dit, ze zijn hem zat.
    VVD met een andere premier dan Rutte? Die hebben geen nummer 2 omdat Rutte die allemaal vakkundig weggewerkt heeft. De VVD is Rutte, zoals Rutte de VVD is. Kabinet zonder VVD met Kaag als premier? Met een rechtse meerderheid in het parlement? Dan zou het CDA mee moeten doen met de linkse kliek, dat kan eigenlijk ook niet.

    Waarschijnlijk nieuwe verkiezingen met VVD zonder Rutte. Of er wordt een kabinet gevormd dat na 1-2 jaar ploft, Wobstra, Kaag en Rutte, dat wordt niet gezellig.
  4. forum rang 9 objectief 2 april 2021 10:14
    quote:

    Plein777 schreef op 2 april 2021 08:56:

    [...]

    Gewoon een ZAKENKABINET met experts op hun vakgebied.

    Dus weg met al die gluiperige domme klaplopers en nitwits.

    De vertoning in de 2eK gisteren was een aanfluiting en schande voor elke kiezer in dit land.

    Zakelijker dan nu kan niet; miljarden zijn er naar het ondernemers als ondersteuning gegaan en nog elke dag. Deze ministers zijn allemaal experts op hun gebied. Anders kom je terecht op profeten als Baudet, een werkloze, die toevallig voor de politiek kiest maar enkel blundert.
  5. forum rang 9 objectief 2 april 2021 10:17
    quote:

    leek2018 schreef op 2 april 2021 09:05:

    [...]
    Wie zijn de veroorzakers van de commotie? Het bureau "Verkenners".heeft gelekt.
    Zij stellen een lijstje op met aandachtspunten, die voor de gebruikers (verkenners) niet relevant zijn. Dat is pushen. Het Bureau "Verkenners" bepaalt wie wel of geen toegang heeft tot de documenten. Normaal zou dat de opdrachtgevers moeten zijn en dat is de 2e kamer (Arib).
    Kijk ook maar naar de toeslagenaffaire. De Top van de Belastingsdienst bepaalt wat er gebeurt.
    Je verhaal lijkt me onzin. Zowel wat de verkenners betreft als de Belastingdienst.
  6. forum rang 9 objectief 2 april 2021 10:20
    quote:

    KooptNederlandscheWaar schreef op 2 april 2021 10:12:

    Waarschijnlijk nieuwe verkiezingen met VVD zonder Rutte. Of er wordt een kabinet gevormd dat na 1-2 jaar ploft, Wobstra, Kaag en Rutte, dat wordt niet gezellig.
    Het stormpje is weeral voorbij; na Pasen gaat de formatie verder.
    Dat is een goeie zaak voor Nederland.
    Omzigt kan schijnbaar Minister worden; dus dat is ook een promotie.
  7. whammy 2 april 2021 10:27
    quote:

    aextracker schreef op 2 april 2021 09:22:

    [...]

    En zo is het; Den haag blijkt wederom 1 grote diepe smerige slangenkuil, met kuifje Wilders (als er 1 een motief heeft om Marc R te tackelen is hij het wel) of kuifje Jesse.....ach Sigrid, als je mij 25% van de nederlandse veestapel laat afmaken vind je mij aan je zijde en mag je premier worden, mijn steun heb je in ruil vor de ministerspost van "rijken en bedrijven kielhalen" (hoezo polariserend werken als Groen Links gedachten goed") ....... of Liliane marijnissen....... ach Sigrid, als je mij Minister van Ferrari_sportzaken maakt, kopen we samen dezelfde mantelpakjes in roze....... of Mw. Ploumen...... als we Limburgs als voertaal invoeren in den Haag, vind ik alles best.......

    maar nee, niet even "fairplay spelen, en "vertrouwen en eenheid uitstralen" in tijden van misere, maar gewoon een hele dag bekvechten en een demissionar minister president van zijn belangrijkste taak afhouden........ omdat Mw. Ollongren en de ambtenaren wat taalvrijheid in hun notuleerkunst toepassen ? En oh ja, de overspannenheid van Omtzigt blijkt ook ineens verdwenen. Hij had volop energie om zorgvuldig te formuleren........ een doortrapt spelletje en wat een farce naar de gehele nederlandse bevolking !

    maar liefst 6 uur op de demissonaire premier inhakken om eigen belang uit te spelen.
    Hoe simpel was het geweest gewoon af te spreken;
    Bericht aan D'66 mevrouw Ollongren ; die positief getest ineens overhaast weg moest" en "een foutje maakte ir.t. vertrouwelijkheid"...... wat een toeval dat een ANP fotograaf dit vastlegt........en dit Mw. Kaag best goed uitkomt (alweer een motief) ..... in de onderhandeling......met de grootste partij ..... en nu blijkt Mw. Ollongren ineens toch niet positief en alweer negatief getest ...... en een al even slecht geheugen te hebben.......? was zij niet de Mw. die de 8% foutstemmen test veroorzaakt en teogestaan heeft ? Was ze ook al niet afgelopen jaar maanden lang ziek vanwege haar gestel ? Als er iemand gesidelined kan worden, dan is het Kasha O wel !

    Trouwens waarom niet gewoon Mw. O afgelopen week per mail gevraagd ?
    - Zeg Kasha, zet even op de mail, wie wat wanneer gezegd heeft en doe dat vertrouwelijk naar een Klokkenluider desk" en laat de notulerende meeluisterende ambtenaar even opschrijven waarom hij er dit van gemaakt heeft i.p.v. wat jij je niet meer kan herinneren........

    Maar nee, de gieren vliegen over Den Haag en de burger kijkt ernaar. 2 weken na de stem te hebben uitgebracht.

    Potsierlijke vertoning, en op weg naar 10.000 positieve besmettignen per eind volgende week.

    Marc for president , loods Nederland uit deze ellende !
    Wie verbetert bovenstaand betoog?
  8. forum rang 6 Chiddix 2 april 2021 10:28
    Kop, Rutte zwaar beschadigd na debat, nieuw premierschap onzeker. Hoe nu verder? JA21 die door Rutte genoemd werd steunde beide moties. Alleen CDA,VVD,D66 en CU niet.
    Je werkt je uit de naad om Rutte weg te krijgen(JA21) en wordt dan mogelijk uitgenodigd voor deelname aan nieuwe regering?
    Die roepen , nieuwe verkiezingen m.n Wilders willen VVD de genadeklap geven. Zo werkt dat in de natuur, misschien ook in de politiek? Aangeschoten wild.
  9. forum rang 6 Plein777 2 april 2021 10:28
    D66-LEIDER KAAGS TOELICHTING BIJ HET INDIENEN VAN DE MOTIE VAN AFKEURING:
    ‘Twee weken na de verkiezingen moeten we vaststellen dat deze verkenningsfase is vastgelopen. Mijn vertrouwen in de heer Rutte heeft vandaag een forse deuk opgelopen. De afstand tussen hem en mij is groter. Dat betreur ik, maar ik neem het hem ook kwalijk. Vooral met het oog op de taak die de kiezer ons beiden heeft gegeven: het herstel van Nederland tijdens de crisis en na de crisis, en het herstel van vertrouwen in de rechtsstaat en in de politiek.

    ‘De manier waarop de verkenning tot nu toe is verlopen, keur ik af. Ik voel me ook verantwoordelijk. Ik keur ook af dat de heer Rutte over collega Omtzigt heeft gesproken. Ik heb mijn twijfels over de ontkenning en ik heb mijn twijfels over de verdediging vandaag, ook gezien het patroon, dat ik vandaag al eerder benoemde. Daarom dien ik vandaag samen met collega Hoekstra een motie van afkeuring in, de meest ernstige inhoudelijke terechtwijzing.’

    D66 heeft weer laten zien wat voor onbetrouwbare partner ze zijn, terwijl de Zweedse LGBHT Ollengren zo oliedom is geweest en de oorzaak is geweest van alle ellende !

    Kaags D66 zetelwinst is haar in de bol geslagen en ze manifesteert zich nu als een onmogelijke tiran.

    Het is ronduit schofterig hoe ze Rutte heeft geschoffeerd.
  10. forum rang 9 objectief 2 april 2021 10:32
    quote:

    Plein777 schreef op 2 april 2021 10:28:

    D66 heeft weer laten zien wat voor onbetrouwbare partner ze zijn, terwijl de Zweedse LGBHT Ollengren zo oliedom is geweest en de oorzaak is geweest van alle ellende !

    Kaags D66 zetelwinst is haar in de bol geslagen en ze manifesteert zich nu als een onmogelijke tiran.

    Heb je iets tegen vrouwen; want dat valt me op.!!

    D66 heeft Rutte gesteund, en ze trekken samen op als partners in de nieuwe regering.
  11. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 2 april 2021 10:39
    quote:

    objectief schreef op 2 april 2021 10:20:

    [...]

    Het stormpje is weeral voorbij; na Pasen gaat de formatie verder.
    Dat is een goeie zaak voor Nederland.
    Omzigt kan schijnbaar Minister worden; dus dat is ook een promotie.
    Ik vraag het mij af. De onderhandelingspositie van Rutte is dusdanig verzwakt dat ie moet gaan bedelen om premier te worden. Dan komt er een regering die het d66 programma uit moet gaan voeren. Dat wordt toch echt wel lastig. Kaag speelt het te hard, ze vergeet de parlementaire verhoudingen (80+ rechtse zetels).
  12. forum rang 4 Willempie3 2 april 2021 10:45
    quote:

    whammy schreef op 2 april 2021 10:02:

    [...]

    Hoe stel je dat voor?CDA-D66en CU een motie van wantrouwen steunen daarna gewoon verder met de partij waarvan je de leider onderuit schoffelt door een motie te steunen. Dat is dezelfde ongeloofwaardigheid als waar voor zij gestemd hebben.
    De motie van wantrouwen heeft het niet gehaald omdat VVD-CDA-D66 en CU met 78 zetels deze niet steunden.

    De motie van afkeuring van Kaag en Hoekstra is door alle partijen gesteund, behalve door de VVD met 34 zetels.

    Rutte kan dus voorlopig nog aanblijven en ook nog onderhandelen namens de VVD. Maar wellicht komt er ook nog een mes uit de VVD zelf de komende dagen, want hij staat er natuurlijk niet fraai op.
  13. forum rang 7 leek2018 2 april 2021 10:55
    quote:

    KooptNederlandscheWaar schreef op 2 april 2021 10:39:

    [...]

    Ik vraag het mij af. De onderhandelingspositie van Rutte is dusdanig verzwakt dat ie moet gaan bedelen om premier te worden. Dan komt er een regering die het d66 programma uit moet gaan voeren. Dat wordt toch echt wel lastig. Kaag speelt het te hard, ze vergeet de parlementaire verhoudingen (80+ rechtse zetels).
    Met D66 in de regering is het voor Rutte onmogelijk om premier te worden. Kaag heeft hem al tussen neus en lippen af geserveerd. De motie van wantrouwen kon ze niet steunen, want dan was samenwerking met de VVD zo goed als onmogelijk geworden. Heel slim om wel de motie van afkeuring te steunen, dat houdt de schade beperkt.
    De rol van Rutte is uitgespeeld (ook binnen de VVD), dat weet hij zelf ook. Hij zal echter wel glorieus afscheid willen nemen. Ik verwacht dan ook dat hij positief zal meewerken aan een regering met D66 en zich bij het invullen van de poppetjes op het laatst zal terugtrekken als premier en zal zeggen dat hij dat doet in het belang van Nederland.
  14. forum rang 9 josti5 2 april 2021 10:56
    Het hele gebeuren van A tot en met Z gevolgd.
    Eindeloos herhaalde vragen, om uiteindelijk antwoorden te krijgen, maar dat lukte niet, 'dank zij' het collectieve geheugenverlies van Rutte, en de VVD en D666-verkenners.
    Wát een tijdverspilling.
    De oude verkenners mochten niet meer bij hun eigen archief, de nieuwe mochten er óók niet bij.
    De 07.30-dader ligt nog steeds op het kerkhof.

    De lachende leugenaar Rutte heeft zijn bijnaam weer eens bevestigd, blijft zwaar beschadigd zitten, waar hij zit, en beschadigt daarmee de VVD.

    Kaag, Hoekstra en gristelijk spelen het spel met hem mee, en hebben Omtzigt een Judaskus gegeven met hun 'motie van afkeuring'.

    Wilders en Baudet zijn nu duidelijk breed geaccepteerd, en op een haar na is de motie van wantrouwen aangenomen.

    Met zó veel wantrouwen blijven zitten, ook al haal je het nét: da's de typische arrogantie van de macht.

    Kiezen wanneer je wél of niet de waarheid spreekt: onderdeel van de Rutte-doctrine.
    Op een gegeven moment sprak hij dit duidelijk uit - onvoorzichtigheidje...

    Kaag gedraagt zich nu al als zijnde hoog verheven boven de rest van het parlement - dat belooft weinig goeds, als deze vrouw ooit premier wordt.

    Rutte heeft zijn interne concurrentie vakkundig weggewerkt - een opvolg(st)er is er niet.

    Een zootje.

    Bij1, 50+ en DENK vielen mij mee, JA21 flink tegen, en mamma BBB wil de 2e kamer opvoeden als haar eigen kinderen - hetgeen haar niet gaat lukken.
    VOLT is nog niet droog achter zijn oren.
    Ploumen was zowaar consequent.
    Ouwehand heeft de hele VVD-fractie te kijk gezet.
    SGP is van zijn geloof gevallen, en steunde zowaar Wilders/Baudet.
    Groen Links en SP: ach ja...

    Omtzigt is verraden door vooral Hoekstra, maar ook door Kaag en gristelijk.
    Hij kan beter een dikke vinger naar het hele zootje opsteken, wat nuttigers gaan doen en om zijn gezondheid denken.

    En mag er nu eindelijk eens een goede kamervoorzitter (Bosma!) komen?
    Wat een aanfluiting, die Arib!
    Zou zij het leuk hebben gevonden, dat 'grapje' van Jorritsma?

    Met Pasen doet Kaag een plas, en alles bleef zoals het was.
    Anders had het voorstel van Baudet voor een parlementair onderzoek-onder-ede het wél gehaald.

  15. [verwijderd] 2 april 2021 10:58
    quote:

    rationeel schreef op 2 april 2021 09:56:

    OMTZIGT:) heeft heel duidelijk gemaakt, hoe de regering er in is geslaagd de bevolking het haar toekomende DEMOCRATISCHE recht om het land te leiden heeft ONTNOMEN.

    Dat recht moet terug gepakt worden door een integere en competente leiding. Daarvoor is een ANDERE bestuursvorm noodzakelijk.

    Bijvoorbeeld een zakenkabinet uit alle partijen de competenten, maar beter nog uit HEEL NEDERLAND de competenten en NIET de omhooggevallen partijteigers.
    Jeetje Mina, gaat u dit verhaaltje nu eens per uur hier neerzetten?
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 2069 2070 2071 2072 2073 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links