Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis 2021 jaardraadje

508 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 28 maart 2021 23:31
    Als het morgen met de twee sleepboten niet lukt om de Ever Given los te krijgen, ligt er eerst nog een plan B. "We hebben ook nog leidingen in Alexandrië liggen voor een baggerproject, die proberen we naar de Ever Given te brengen. Door die leidingen achter het schip te leggen kunnen we onder het schip 'spoelen' en de grond wegspuiten", vertelt Berdowski.

    Bron : nos.nl/nieuwsuur/artikel/2374513-50-p... .
  2. Neutraal-1 29 maart 2021 07:20
    Mooi het schip drijft weer los.
    Goede zet van Boskalis.

    Het containerschip dat dinsdag vastliep in het Egyptische Suezkanaal, de Ever Given, drijft weer los, dat meldt een medewerker van maritiem dienstverlener Inchcape Shipping maandagochtend vroeg. Het enorme schip is losgemaakt met behulp van onder meer sleepboten en baggeraars, waardoor de scheepvaart over de belangrijke waterweg weer kan worden hervat. Hoelang het precies duurt voordat er weer scheepsverkeer door het kanaal mogelijk is is nog onduidelijk.

  3. forum rang 10 voda 29 maart 2021 07:23
    Blokkeerschip Suezkanaal in beweging - media

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Boskalis
    27,34 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Het containerschip de Ever Given, dat afgelopen dinsdag vastliep in het Egyptische Suezkanaal en daardoor de doorvaart blokkeert, is gedeeltelijk losgetrokken. Dit wordt maandagochtend door diverse media gemeld.

    Sleepboten werken momenteel aan het rechttrekken van het schip, waardoor spoedig de cruciale handelsroute weer blokkadevrij zou moeten zijn.

    "We zijn nog niet klaar, maar er zit beweging in", aldus Osama Rabie, voorzitter van de Suez Canal Authority.

    Naar verluidt helpt een hoger dan normaal springtij de werkzaamheden en is het schip ongeveer 25 meter verplaatst.

    Zo'n 320 schepen liggen momenteel voor anker in afwachting om door het kanaal te kunnen varen. Ongeveer 13 procent van de wereldwijde maritieme handel en 10 procent van de olietransporten over zee passeren jaarlijks het kanaal.

    De hulp van onder meer het Nederlandse Boskalis is ingeroepen om de Ever Given weer van zijn plek te krijgen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 29 maart 2021 07:53
    Schip Suezkanaal beweegt, maar 'niet te vroeg juichen'

    Gepubliceerd op 29 maart 2021 07:50 | Views: 0

    Boskalis 26 mrt
    27,34 0,00 (0,00%)

    DEN HAAG (ANP) - Het schip de Ever Given, dat al bijna een week de belangrijke vaarroute door het Suezkanaal blokkeert, is afgelopen nacht wel iets van zijn plek gekomen. Maar het is volgens topman Peter Berdowski van maritiem dienstverlener Boskalis nog te vroeg om te zeggen dat de problemen zijn opgelost. Het wordt volgens hem namelijk nog een hele klus om het voorsteven van het schip los te krijgen. Boskalis helpt daarbij.

    In de nacht van zondag op maandag lukte het met de hulp van een zware sleepboot om het achtersteven los te krijgen, zei Beredowski in het Radio 1 Journaal. Daarmee is de hoek van het schip zoals die vastligt van 30 graden naar 10 graden gedraaid. De moeilijkste klus is echter het loskrijgen van het voorsteven. Die zit vast als een "walvis vastzit op het strand" en het wordt een hels karwei om die over de kleilaag heen te schuiven.

    Later op maandagmorgen arriveert een tweede zware sleepboot om met trekkracht het schip helemaal los te krijgen. Daarbij zal er met grote kracht water onder het schip worden gespoten om zand en klei weg te spoelen. Als het niet lukt om op deze manier de voorkant van het schip vrij te krijgen, dan zullen er mogelijk containers van de voorkant van het schip afgetakeld moeten worden.

    Tijdrovend

    Dat laatste is volgens Beredowski een monsterklus, omdat dit midden in de woestijn moet gebeuren, waarbij de harde wind in het nadeel van de operatie is. "Een tijdrovende klus" voorspelt de Boskalis-topman ook. De containers zouden met een grote kraan mogelijk van het schip af kunnen worden geplukt en op een ander schip worden geladen.

    Beredowski hoopt dat het zover niet komt en dat de Ever Given met trekkracht van zijn plek komt. "Er zit beweging in. Dat is het goede nieuws", zegt hij. "Maar ik zou de situatie niet willen vertalen dat het vanaf nu appeltje-eitje is."

    De 400 meter lange en 224.000 ton wegende Ever Given liep dinsdag vast in het Suezkanaal, dwars over de belangrijke vaarroute voor scheepsverkeer tussen Azië en Europa. Door de opstopping was een enorme file aan wachtende schepen ontstaan aan beide kanten van het Suezkanaal. Volgens de Suez Canal Authority lagen zondagmiddag meer dan 320 boten te wachten, zoals containerschepen en olietankers.
  5. forum rang 5 NLvalue 29 maart 2021 11:01
    quote:

    aextracker schreef op 28 maart 2021 09:42:

    [...]

    Net als bij de schreeuwlelijk Trump in USA, met zijn malle ideeen en dito uitspraken is er bij de IEX geen sprake van een toezichthoudende instantie, die excessen helpt voorkomen.
    We weten inmiddels allen, dat "vrijheid van meningsuiting, deze excessen mogelijk maakt, waarbij een fatsoenlijke meerderheid zich ergert en er hinder van ondervindt.

    Een appel aan Moderatie Henk, om de toenemende vervuiling van diens fora scherper te bewaken.
    Doet Modi-Henk het niet, dan reguleert de markt zich vanzelf en verliest het iex platform haar aantrekkingskracht en daarmee uiteindelijk haar waardering ( o.a. op de beurs)
    "Wat een klinklare onzin en "jammerclub \ calimero taal"?

    Tja - dit zijn wel de klassiekers waar moderator Henk elke dag doorheen moet...

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    PS RJ.. een keurige hint van mij, zoals gewoonlijk, dat als aextracker dit soort teksten bezigt , hij niet de juiste persoon is om te insinueren dat mijn bijdragen op iex tot de excessen behoren waaraan de meerderheid zich ergert...

    Maar als hij de hint negeert en confrontatie blijft zoeken..ook prima. aktie = reaktie
  6. forum rang 10 voda 29 maart 2021 15:50
    Update: Boskalis krijgt Ever Given van zijn plek

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Boskalis
    27,14 -0,20 -0,73 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Containerschip Ever Given die het Suezkanaal blokkeerde, is weer op koers met de hulp van Boskalis.

    "Kort na het aan de grond lopen van de Ever Given werden wij via SMIT Salvage verzocht om assistentie te verlenen bij de bergingsoperatie. Ik ben verheugd te kunnen melden dat ons team van experts, in nauwe samenwerking met de Suez Canal Authority, de Ever Given op 29 maart om 15:05 uur lokale tijd met succes heeft vlotgetrokken, waardoor een vrije doorvaart door het Suezkanaal weer mogelijk is geworden", zei CEO Peter Berdowski van Boskalis in een toelichting.

    Voor het vlottrekken van het 224.000 ton wegende containerschip werd ongeveer 30.000 kubieke meter zand gebaggerd en om het schip los te trekken werden in totaal elf sleepboten en twee krachtige zeesleepboten ingezet.

    Het schip wordt nu met behulp van sleepboten verplaatst naar een locatie buiten het kanaal voor een nadere inspectie.

    Vorige week strandde de Ever Given, een schip met een lengte van 400 meter en een breedte van bijna 60 meter, en blokkeerde het voor de wereldhandel zo belangrijke Suezkanaal.

    Honderden schepen liggen momenteel voor anker in afwachting om door het kanaal te kunnen varen. Ongeveer 13 procent van de wereldwijde maritieme handel en 10 procent van de olietransporten over zee passeren jaarlijks het kanaal.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 29 maart 2021 16:22
    Nu op de Boskalis site:

    SUEZ CANAL UNBLOCKED: “WE PULLED IT OFF!”

    Grounded container vessel Ever Given successfully refloated in the Suez Canal by expert salvage team of Boskalis subsidiary SMIT Salvage

    Papendrecht, 29 March 2021

    Boskalis announces the successful salvage operation of the grounded 20,000 TEU container vessel Ever Given in the Suez Canal. With a length of 400 meters and a width of nearly 60 meters this giant ship had been wedged in this vital shipping route since 23 March 2021 blocking all shipping traffic ever since.

    Peter Berdowski, CEO Boskalis: “Shortly following the grounding of the Ever Given we were requested through SMIT Salvage to provide assistance with the salvage operation. I am excited to announce that our team of experts, working in close collaboration with the Suez Canal Authority, successfully refloated the Ever Given on 29 March at 15:05 hrs local time, thereby making free passage through the Suez Canal possible again. I’m extremely proud of the outstanding job done by the team on site as well as the many SMIT Salvage and Boskalis colleagues back home to complete this challenging operation under the watchful eye of the world. The time pressure to complete this operation was evident and unprecedented and the result is a true display of our unique capabilities as a dredging and marine services provider.”

    For the refloating of the 224,000-ton container vessel approximately 30,000 cubic meters of sand was dredged to help free the vessel and a total of eleven harbor tugs and two powerful seagoing tugs (Alp Guard and Carlo Magna) were deployed. The vessel is towed to a location outside the channel for further inspection.

    boskalis.com/press/press-releases-and...
  8. NBWO 29 maart 2021 18:57
    quote:

    Bowski schreef op 29 maart 2021 17:24:

    Laten we zeggen...
    youtu.be/t-_EYtGVjIE?t=10
    Haha :-)

    Grappig eigenlijk, zo kort geleden nog maar en nu al totaal ongepast in 2021....laten we zeggen temporeel en spatieel bepaald.

    Nu zou dergelijk gedrag (van de voc) voor een tribunaal worden gesleept.
  9. MicJo 29 maart 2021 19:37
    quote:

    guusje schreef op 29 maart 2021 16:17:

    Boskalis doet het wel even in 6 dagen enorme zware klus geklaard. Boskalis staat voor vervolg klussen mooi op de kaart met gratis wereld wijd gratis reclame. Hollands glorie ten top.
    Voor de uitstraling is dit een leuke klus geweest voor Boskalis. Verder wel weer "ouderwets" opportunistische koersbewegingen vandaag rond deze klus. Eerst nog een restant euforie bij de opening vanochtend en uiteindelijk daglaag sluiten.
  10. forum rang 4 guusje 29 maart 2021 22:10
    quote:

    MicJo schreef op 29 maart 2021 19:37:

    [...]
    Voor de uitstraling is dit een leuke klus geweest voor Boskalis. Verder wel weer "ouderwets" opportunistische koersbewegingen vandaag rond deze klus. Eerst nog een restant euforie bij de opening vanochtend en uiteindelijk daglaag sluiten.
    Als de koers stijgt zijn de beleggers er snel bij om winst te nemen. Zulke aandelen eist nou eenmaal ouderwets geduld voor hoger regionen. Als ik zo naar de koers van Shell kijkt dan mag je met Boskalis nog niet mopperen.
  11. forum rang 10 voda 30 maart 2021 05:54
    Berdowski nuchter onder succes in Suezkanaal: 'Op naar de volgende klus'
    Pieter Lalkens 29 mrt

    Peter Berdowski, ceo van Boskalis. Foto: Rias Immink/ANP

    Maandag 29 maart 15.05 uur is een datum die in de historie van Boskalis een bijzonder plek krijgt. Op dat tijdstip slaagde een bergingsteam van de maritieme dienstverlener uit Papendrecht erin het vastgelopen containerschip Ever Given in het Suezkanaal vlot te trekken. Daarmee is de slagader voor het scheepvaartverkeer tussen Oost en West weer vrij.

    Ceo Peter Berdowski van Boskalis is verheugd over het slagen van de missie, maar blijft er tegelijk nuchter onder. 'Morgen gaan we door naar de volgende klus', zegt hij in een gesprek met het FD.

    De ogen van de wereld waren op Boskalis gevestigd. Goede reclame?

    'Dat was niet het motief voor ons. Evenmin als de beloning, want het gaat niet om grote bedragen. We voelden een verantwoordelijkheid dit op te lossen omdat het een serieuze bedreiging voor de wereldhandel was. Bovendien hebben we de reclame niet nodig. In de sector zijn we al bekend. Maar het is leuk om ook eens bij een breder publiek bekendheid te krijgen.'

    Hoeveel mensen heeft Boskalis op deze klus gezet?

    'Uiteindelijk waren we met ongeveer vijftien mensen ter plekke in Egypte. Daarnaast waren er nog tien tot vijftien mensen van ons in Papendrecht bij betrokken om voldoende denkkracht in te kunnen zetten. Bij deze klus ging het vooral om de coördinatie en het het doorrekenen van het bergingsplan. Want het luistert nauw hoeveel kracht je op een schip zet met sleepboten. Je kunt niet zomaar overal gaan trekken, daar is zo'n schip niet op gebouwd.'

    Was de inzet van twee zware slepers maandag cruciaal?

    'We wisten vrij snel dat er met de aanwezige sleepboten onvoldoende trekkracht was. We zijn toen direct twee zware zeeslepers gaan charteren. Maar het duurde gewoon even voordat die ter plekke waren omdat ten zuiden van het Suezkanaal weinig van dit soort schepen aanwezig zijn. Gisteren kwam de eerste aan en de tweede vanochtend. Het was ook bekend bij ons dat de achtersteven minder sterk was vastgelopen. Toen die eenmaal vrij was, had je een enorme hefboom van 400 meter lengte om de voorsteven ook los te krijgen. Uiteindelijk hebben we goed gebruik gemaakt van de natuurkrachten. Het gaat dan om het benutten van de stroming van het aflopend tij. Dan moet natuurlijk ook de bodem meewerken. Er waren berichten dat er mogelijk een rots onder zou zitten, maar dat bleek niet het geval.'

    De opdracht zit erop. En wat nu?

    'Morgen vliegt het team weer terug uit Egypte, de klus is geklaard. Het is mooi om te zien dat onze medewerkers hier heel trots op zijn. Het is toch Hollands glorie, goed voor de esprit de corps. Maar tegelijk wachten er nog vijf andere klussen op ons.'

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1378639/berdowski-nu...
508 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 -1,07%
EUR/USD 1,0679 +0,07%
FTSE 100 7.847,99 +0,35%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.373,64 +0,54%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

B&S Gr...
+8,35%
PostNL
+7,07%
Fugro
+4,29%
Van La...
+1,90%
Sif Ho...
+1,51%

Dalers

TomTom
-14,98%
VIVORY...
-10,98%
Alfen ...
-7,35%
ASML
-6,68%
FASTNED
-5,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links