Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

  • 1,430 24 apr 2024 09:46
  • +0,020 (+1,42%) Dagrange 1,430 - 1,430
  • 20 Gem. (3M) 2,9K

TIE KINETIX 2021

47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 28 maart 2021 11:39
    quote:

    Kwiirk schreef op 26 maart 2021 16:02:

    [...]
    Dinald,
    realistisch dat je het een understatement noemt.
    Die volle portemonnaie kan een probleem zijn. We hebben gezien dat de RvB goed kan omgaan met situaties met een zeer krappe portemonnaie.
    Ben benieuwd naar wat gepubliceerd wordt van het 3-jaren plan.
    Dinald\kwiirk,

    Ook in deze AvA werd duidelijk, dat "digitale AvA's gebukt gaan onder verlies aan "impact & kwaliteit" t.g.v. de noodzakelijke formatting en het te benutten medium.
    Overigens goed te zien en te verstaan. De techniek en moderaTIE bij TIE KINETIX goed werkte.
    Een verademing om deze RvC voorzitter te zien acteren. Kundig, accuraat en compact.

    Het CFO-financiele TIE 2020 verhaal was duidelijk, compact en financieel sterk qua "continued business" , earnings bottom line ( van euro 2,14 naar euro 6,05\aandeel) en solvabiliteit (55%).

    Minpuntje ; later in de ochtend ; de ISP (Intake Sales proposal) viel terug met 20% , t.g.v. uitgestelde "bigger hub: deals , die naar 2021 doorschuiven!
    Mijn data hub, toont overigens aan dat de ISP 2020 een 5 years low ISP betrof en al langer onder druk staat -> het aloude probleem bij TIE van "commercieel slagvaardige acquisiTIE van new business !!!!
    Toelichting CFO\CEO t.a.v. de ISP;
    - Vnl. gevolg van uitgestelde "complexe, multi-team decision structuur projecten" bij grotere ondernemingen. Bekend verhaal ,eerder gezien speelt TIE al meer dan 10 jaar parten.
    Minpuntje; Voorlopig en opnieuw niet leidend tot wijziging business model -> snellere conversie en schaalbare groei zoeken. Overigens wordt de organisatie verder opgetuigd en versterkt, waar wel wat kosten mee gemoeid zullen gaan.
    Weinig nieuws en informaTIE over "commerciele slagkracht" uitbouwen.
    TIE KINETIX blijft inzetten op "re-sell partners" in kernmarkten van ERP-pakket aanbieders.
    Verder duidelijke "stick to the core" & "limit the core" besluiten als ik tussen de regels door luister.
    Consultancy is a "need to have as far as must have", en moet rendement opleveren.
    B2G in grootste afzetmarkten een "lange adem verhaal" vanaf 2023-2025) in BRD & USA

    In 2021, komt opnieuw 3 Mln Euro binnen (Sell off Google Adwords for channel deel 2, waarmee tevens 15 FTE afvloeiden) van Impartner -> secured loan borgt ontvangst waarde, geen risico !
    Dat gaat samen met 25K\mnd aan rente = euro 300 K op jaarbasis), plus een stapeltje nieuwe multi jaar Saas contracten vanaf Q1 en verder.
    Die zullen extra geld in het laatje brengen en bouwen zich langzaam op (YoY).

    De toelichting van de CFO wordt, volgens vermelding op de website geplaatst.
    Of dat voor de bouwstenen van het organisch groeiplan geldt, werd mij niet duidelijk.
    Lijkt me verstandiger van niet :).

    Anyway; Over 3 jaar doet TIE KINETIX NV volgens de CFO Euro 20 Mln omzet totaal en volgens de CEO doet TIE KINETIX in 2025, in totaal Euro 20 Mln Saas Omzet.
    Daarmee blijft het een "te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet" verhaal.
    Naar mijn bescheiden mening is het grootste risico, dat TIE KINETIX NV ook in B2G & e-facturatie, de snelheid waarmee de markt en het aantal spelers met verschillende oplossingen groeit onvoldoende kan uitnutten. daar zou dan acquisiTIE aan te pas moeten komen.......... :( ..... OMG....

    TIE KINETIX kan einde boekjaar 2021, organisch ca. Euro 9 - 11 Mln aan cash funding op de balans hebben staan.
    Voeg daar aan toe de goedgekeurde verwatering a max. 20% extra uit te geven nieuwe aandelen (346.000 aandelen) en\of in combinatie met alle 318.952 warrants in conversie voor eind 2022,.
    Dat levert in totaal een "potentiele cashpool"" voor acquisitieve groei op (bij de huidige koers a euro 20,-) van 665.000 aandelen = Euro 13.3 Mln.
    Voeg daar ult. 2021 cash op balans a Euro 10 Mln aan toe, wat totaal Euro 23 Mln aan middelen oplevert om de komende 2 jaar bedrijven over te nemen om vanuit acquisiTIE te groeien.

    Ik begrijp uit de AvA presentatie, dat "in 2021 gewerkt wordt aan een acquisiTIE strategie", welke de organische groei tzt. verder moet gaan versnellen. Wellicht post covid- 19 een leuk topic voor een investor day ?

    Conclusie AvA ; Bij TIE KINETIX ziet het er financieel goed uit op korte termijn, is men vol vertrouwen en hoopvol op aanhoudende groei en blijft "de markt verslaan en verrassend snel groeien" een uitdaging ...........als je het mij vraagt.......
    As before and since 2006 daarom mijn afsluitende statement;

    -> TIE'me will tell......

    Kom er in met een onderbouwde visie en \ of een andere kijk op TIE's toekomst perspectief en \ of mogelijke scenario's voor incasseerbare waardegroei.
  2. forum rang 4 Kwiirk 28 maart 2021 13:34
    Tracker, bedankt voor je verhaal. Mijn directe reactie "er is onvoldoende vertrouwen om een prognose van omzet en resultaat voor 2021 af te geven". TIE blijft een klein bedrijf dat grote hub-klanten wil strikken, mogelijk overnames wil doen, technisch voor op wil lopen, een fantastische after service willen geven, ieder ongemak van klanten voor wil zijn, de hele westerse wereld wil bedienen en dan wil ik als aandeelhouder ook nog dat zij tot een geprognotiseerd resultaat komen. Dat is teveel gevraagd. Welke van deze hoge standaarden mogen een pondje minder zijn waardoor de leiding ook op resultaten kan gaan sturen?"
    Maar goed, ik was warranthouder, heb daarmee eindelijk een mooie winst >200% behaald op de aandelen, waarmee ik die warrants heb verworven, waarvoor mijn grote dank voor alle inspanningen van RvB/RvC en alle medewerkers en word nu aandeelhouder.
  3. forum rang 8 aextracker 28 maart 2021 21:14
    quote:

    Kwiirk schreef op 28 maart 2021 13:34:

    Tracker, bedankt voor je verhaal. Mijn directe reactie "er is onvoldoende vertrouwen om een prognose van omzet en resultaat voor 2021 af te geven". TIE blijft een klein bedrijf dat grote hub-klanten wil strikken, mogelijk overnames wil doen, technisch voor op wil lopen, een fantastische after service willen geven, ieder ongemak van klanten voor wil zijn, de hele westerse wereld wil bedienen en dan wil ik als aandeelhouder ook nog dat zij tot een geprognotiseerd resultaat komen. Dat is teveel gevraagd. Welke van deze hoge standaarden mogen een pondje minder zijn waardoor de leiding ook op resultaten kan gaan sturen?"
    Maar goed, ik was warranthouder, heb daarmee eindelijk een mooie winst >200% behaald op de aandelen, waarmee ik die warrants heb verworven, waarvoor mijn grote dank voor alle inspanningen van RvB/RvC en alle medewerkers en word nu aandeelhouder.
    Kwiirk,

    Er iswel degelijk een voorspelling voor 2021 afgegeven van Euro 15,8 Mln omzet, vs. 14.9Mln in 2020 op "continued business".
    M.a.w. DG is nu Non-core, net als A & O en consultancy & licenties.
    Wat blijft is EDI- integratie & e-factcturaTIE.
    B2G Duitsland en USA is een "long term hub verhaal" Vanaf 2023), so what is really left....... B2G NL & hubs ijnenterprise verticals waar TIE de weg kent.
    Met spelers als Unified Post die het zellfde speelveld bedienen, maar dan op een andere methodiek\businessmodel geschoeid en vele anderen grazen dat speelveld in no time kaal.
    L'histoire ce repete.

    Overname strategie zou ik als eerste laten vallen.
    Korte termijn;
    - Focus op SME-klanten in de 3 verticals, waar TIE thuis is.
    Het pitchen op grote hubs is te tijdrovend en te risicovol, zo blijkt.
    Het heeft iets weg van "scherp schieten op een kudde op hol geslagen buffels", waarvan je niet weet op je er een raakt die leidt tot "de kill", danwel of het te vaak "schampschoten oplevert".

    Alternatief; Hel aktief werken vanuit kleinere netwerkjes en deze onboarden en commercieel opbouwen in NL, Fr & BRD.
    Veel meer aggressie in de commerciele acquisitie (het plan van 2019) . Daartoe weet TIE tot op heden het personeel niet aan te trekken in een overspannen ICT markt. cash genoeg om mensen aan te trekken. De FLOW Academy heeft alle personeelsleden inmiddels getraind. Zo ontstaat een compacte competente FLOW e-facturatrie- EDI club die met alle ERP's kan integreren o.b.v. 47 modules -> train the trainer"?.

    Tussentijds proberen en af en toe hubs als steden op te bouwen en de leveranciers on-boarden op het platform.
    Service & efficiency van het platform absoluut in eer hoog houden en zichtbaarder uitventen \ uitverkopen van de "totally integrated ERP pakket oplossingen, voor de best gepositioneerde ERP in dat business segment. FLOW is nu de "sole technology asset" met connectors.
    Rijen aan ERP gerelateerde re-sellers in meerdere landen snel aan elkaar rijgen en die het (net)werken laten doen o.b.v. slimme contracten in de 4 kernmarkten.

    Wat ik zeker zou doen , is de acquisitie strategie loslaten en plaats laten maken voor een "overgenomen worden" strategie.
    TIE is organisatorisch simpelweg te klein , niet succesvol gebleken en onvoldoende robuust \ ervaren om elk jaar 2-3 kleinere overnames aan elkaar te rijgen Daar hebben ze niet de competentie en resources voor beschikbaar.
    Wat mij betreft al bewezen en "doomed to failures".
    Is realiteit bij vele overnames in de IT sector. TIE liet niet zien, dat ze een legal counselling structure, en\of M & A structuur hebben staan om het acquireren "smooth the fixen".

    Zonde van het geld; Wie wil er nou niet een slim technologisch platform met 2500 klanten (die gem. 3 - 5jaar contracted value bevat), aankopen, waar eind 2021 een kleine 10 Miljoen in kas zit en 16 miljoen winstgevende omzet draait ?
    Een hapklare brok, zonder schulden.

    Waarom aandeelhouders onnodig langer laten wachten en niet in 2021 allemaal met een happy end \ beursexit verblijden ? M.a.w. waarom moeilijk doen als het minder risicovol kan ?
  4. Dinald 29 maart 2021 08:12
    Als altijd weer goed verhaal Tracker.
    De toekomst vanuit organische groei geschetst , geeft een rustig groeipad waarin voortdurend geld verdiend wordt.
    Ik verwacht dat er kleine overnames als kraaltjes aan de Tie-ketting worden geregen. Bijvoorbeeld door bedrijven die technologisch wat extra's brengen. In Finland bijvoorbeeld , of in kleinere Duitse deelstaten.
    De blogs over Duitsland en Finland schetsen een goed beeld van de ontwikkelingen waarop TIE kan inspelen, zie tiekinetix.com/nl/resources?lang=nl


  5. forum rang 4 Kwiirk 29 maart 2021 23:09
    [quote alias=aextracker id=13322887 date=202103282114]
    [...]

    Waarom aandeelhouders onnodig langer laten wachten en niet in 2021 allemaal met een happy end \ beursexit verblijden ? M.a.w. waarom moeilijk doen als het minder risicovol kan ?

    [/quote
    Gelet op het verleden heeft TIE er geen moeite mee het moeilijke te doen en dat het een weg is waarbij de aandeelhouders onnodig moeten wachten, ook dat kan zoals het verleden heeft bewezen.
  6. forum rang 8 aextracker 30 maart 2021 08:37
    quote:

    Kwiirk schreef op 29 maart 2021 23:09:

    [quote alias=aextracker id=13322887 date=202103282114]
    [...]

    Waarom aandeelhouders onnodig langer laten wachten en niet in 2021 allemaal met een happy end \ beursexit verblijden ? M.a.w. waarom moeilijk doen als het minder risicovol kan ?

    [/quote
    Gelet op het verleden heeft TIE er geen moeite mee het moeilijke te doen en dat het een weg is waarbij de aandeelhouders onnodig moeten wachten, ook dat kan zoals het verleden heeft bewezen.
    Klopt, doch je zou kunnen verwachten dat groot aandeelhouders die zagen, dat moeilijk doen in 15 jaar, naar eigen zeggen, geen rendement oplevert, mogelijk lessen halen uit die ervaring uit het verleden en deze leerervaringen omzetten in het verkennen van andere wegen.

    De nieuwe samenstelling o.b.v. kennis en kunde (een jridisch onderlegde accountant, met een scherpe kijk op kosten en verstand van M&A's, i.c.m. een "serial enterpreneur die zweeds is en zijn bedrijf verkocht voor een mooi bedrag en een netwerkster met B2G achtergrond) van de RvC & de des-investering \ verkoop van DG \ Google related business, tonen beide aan dat de grootaandeelhouders wel degelijk lessen leren uit het verleden en andere keuzes maken, dan voorheen.

    Ik houdt het er bij , dat een "plan-B" verstandig is om uit te werken als scenario.
    Met een reactief covid-jaar en extra tijd thuis op de basis (er is weinig gereisd volgens de CFO), is nu aangekondigd, in 2021 te werken aan een plan naast organisch groeien.

    TIE doet het blijkbaar rustig en doordacht. Maar heeft TIE die tijd ?
    TIE richt zich op 4 landen, waarvan er 2 in 2023-2025 i.r.t. B2G pas op stoom komen (USA & BRD).
    Het Hub & spoke model werkt nu ca. 3 jaar , waar de realiteit leert, dat het nu in 3 jaar YoY versnelling van schaalbare groei biedt (B2G , leidende rol in NL o.b.v. uitrol o.a. Amsterdam- & Rotterdam \ Eindhoven, Utrecht Haarlem etc. I.c.m. 5 a 6 grote nieuwe meer jaars hub klanten gaat TIE euro 5.6 Mln groeien. De CFO benoemde deze groeilijn als "uitdagend".

    In Frankrijk is een begin gemaakt met nieuw management, waar de CEO het in 2020 nauwgezet volgde. Het blijft de vraag, wat TIE in Frankrijk denkt te kunnen, temeer, daar de B2G e-facturatie via CORUS een gecentraliseerd, 100% door de overheid aangestuurde en ingerichte aktiviteit is. Idem dito Fattura In Italie, wat TIE naar eigen zeggen middels FLOW support, maar waartoe leidt dat zonder infrastructuur- & organisatie ?

    kwiirk, ik begrijp dat je warrants hebt geconverteerd.
    Het is daarmee des te belangwekkender, dat je je een goed beeld vormt qua potentieel wat TIE kan ontwikkelen.
    Na jaren tracken, blijf ik TIE een (te) lastig verhaal vinden om te beoordelen, of dit het best schaalbare en haalbare scenario is wat gedeeld werd. Dat zegt uiteraard meer over beperkingen in kennis en competenties van mijzelf, dan over het potentieel aan waarde wat TIE herbergt.
    Dat potentieel zie ik, waar groei & waardering echter een "dun draadje" kent vanuit een afgeslankte basis als kernaktiviteit..

    Als de waardering van TIE in 5 jaar 50% stijgt vs. de waarde van vandaag, is het een succes.
    Of TIE over 5 jaar zelfstandig bestaat ?
    TIEme will tell ......:)'..... !
47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links