Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,231 16 apr 2024 17:35
  • -0,029 (-2,30%) Dagrange 1,231 - 1,250
  • 1.572.298 Gem. (3M) 2,2M

PostNL maart 2021 | Q4 cijfers en strategische belangstelling?

4.137 Posts
Pagina: «« 1 ... 188 189 190 191 192 ... 207 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 maart 2021 13:41
    quote:

    IEX watcher schreef op 29 maart 2021 13:37:

    [...]

    Al eerder ergens op dit draadje las ik dat het circa 10 dagen duurt om het juiste groot-aandeelhoudersbelang aan te melden bij de AVA (is 22 april).

    Dit zou dan betekenen dat komende 2 weken onze grootaandeelhouders actief dienen in te kopen. Vandaag is de start.
    Ja zou de reden kunnen zijn.

    Wat ik zelf het mooiste zou vinden is als bijvoorbeeld JPMorgan begint met coverage van PostNL met een mooi koersdoel. Ze volgen Royal Mail en mede door Kretinsky hebben ze daar een koopadvies en koersdoel van 7 pond neergezet zonder dat het dividend daar is aangekondigd (20-25p verwacht men). We gaan het zien!
  2. [verwijderd] 29 maart 2021 13:42
    quote:

    Makita schreef op 29 maart 2021 12:45:

    Het gaat lekker vandaag. Wat is de trigger?
    - onderwaardering van het aandeel op 5,8x ebitda20?
    - aantrekkelijke dividend?
    - langere lockdown?
    - knoeperd van een koersdoelverhoging aanstaande?
    - Tsjechische vriend die nog naar 10% wil voor AVA?
    - Alle bovenstaande redenen?

    We gaan het meemaken.
    Voorkennis?

    Ik verwacht een trading update binnenkort. Fysieke winkels zijn veel langer gesloten dan geprognotiseerd. De omzet/winst piek zet dus onverwacht door en dit moeten ze melden.

    Buckle up!
  3. forum rang 4 Erieperie 29 maart 2021 14:02
    En het positieve sentiment. Het vertrouwen komt steeds verder terug; mensen zien de stijgingen en willen de boot niet mensen.
    Mbt Harry Mensch...negatieve aandacht is ook aandacht.
    Als Postnl daar wordt genoemd, doen menschen echt wel wat onderzoek en zien dan vooral positieve punten, dus... kopen!
  4. BoterbijdeVis 29 maart 2021 14:10
    quote:

    gpjf schreef op 29 maart 2021 13:41:

    Het blijft altijd de vraag wat de slotstand is bij dit soort forse stijgingen. Ik ben blij wanneer dat boven de 4,05 is dan kan het morgen weer verder . Hoe hoger natuurlijk hoe mooier
    Onze grote altijd en alom aanwezige "PNL-verpester" Norges zou best wel een de koers kunnen opdrijven om vervolgens zijn recent gekochte handeltje met een forse koerswinst te verkopen.
    En in dat geval staan we einde dag weer gelijk staan of lager dan de slotkoers van vrijdag.
  5. [verwijderd] 29 maart 2021 14:28
    quote:

    No-nonsense schreef op 29 maart 2021 13:32:

    Er beginnen wat beleggers wakker te worden en te beseffen dat dit aandeel nog een flink koerspotentieel heeft. Om het dividend nog maar niet eens te noemen.
    Zoals ze in het thuisland van RM zeggen : it’s the early bird that catches the worm.
  6. forum rang 7 Jalen 29 maart 2021 14:44
    quote:

    BoterbijdeVis schreef op 29 maart 2021 14:10:

    [...]

    Onze grote altijd en alom aanwezige "PNL-verpester" Norges zou best wel een de koers kunnen opdrijven om vervolgens zijn recent gekochte handeltje met een forse koerswinst te verkopen.
    En in dat geval staan we einde dag weer gelijk staan of lager dan de slotkoers van vrijdag.
    Grappig, je tekst kwam me al vagelijk bekend voor. Dit schreef je op 27-1, toen de koers op zo 3,30 stond:

    ***
    Zou Norges de boel weer aan het verpesten zijn? Het lijkt er wel op want het gaat hard.
    Ff rekenen: 3, 25 + 10% op 1 maart maakt 3,58. En daarna weer op de roetsjbaan terug richting 3,30. Gebeurt dit niet volgens kenners? Toch wel want elke keer na iets positiefs wordt de koers in elkaar gestampt. De tegenkrachten zijn vele keren groter dan de kracht van de partikuliere belegger.

    Op deze manier bereiken we 4 nevernooitniet.

    En ja, ik zal wel weer een doemdenker zijn........ maar de koersgeschiedenis van afgelopen jaren geeft er reden zat voor.
    ****

    hopelijk zit je weer even goed als de vorige keer, dan zitten we snel op de 5.
  7. forum rang 5 Jason Voorhees 29 maart 2021 14:55
    Tja, wie had dat gedacht, door de 6 cijfers winst, maar ik blijf lekker op mijn handen zitten. Heb alle vertrouwen dat we hoger gaan. Alleen algemene beursmalaise kan roet in het eten gooien. Post NL blijft voorlopig top presteren en dat gaat in de koers nog meer tot uitdrukking komen. Plus een niet te versmaden toelage over een 3 tal weken;-)
  8. Broer Konijn 29 maart 2021 15:13
    Uit FD. Mvg Broer Konijn
    ===

    Pakketbezorgers hebben volop profijt van de pandemie
    Jan Verbeek

    Het einde van de pandemie lijkt in zicht. Eindelijk weer op vakantie, vrienden en familie bezoeken en zomaar onbezorgd een winkel binnenlopen. Voor pakketbezorgers heeft dat een keerzijde. Met het afscheid van de lockdowns komt een einde aan een periode waarin de sector een ongekende groei doormaakte.

    PostNL profiteerde stevig van de pan­demie: de volumes piekten en als ­gevolg daarvan schoot de beurskoers omhoog, van zo'n €1 medio maart vorig jaar naar bijna €4 bij het slot van afgelopen ­vrijdag. Uit een vergelijking van de jaarresultaten van de concurrenten van ­PostNL blijkt dat vrijwel alle internationale pakketbezorgers veel hogere om­zetten wisten te realiseren. Er zijn drie opvallende trends zichtbaar bij een sector die ook na de feestdagen nog steeds in een juichstemming verkeert.

    Dankzij de coronauitbraak ­vervoerde FedEx veel meer pakjes van webwinkels en die gingen ook nog eens tegen een hoger tarief naar de consument. De Amerikaanse onderneming draait op volle toeren. De omzet in het derde kwartaal van boekjaar 2020/2021 piekte met maar liefst 23%, tot $21,5 mrd. De winst per aandeel lag boven de gemiddelde verwachting van analisten.

    De Amerikaanse pakjesgigant wil zo lang mogelijk blijven profiteren van de hausse en voert de investeringen in de bouw van sorteercentra op. Daar wordt nu zeven dagen per week gewerkt om de aanhoudende stroom pakjes goed te kunnen verwerken.

    Ook bij Deutsche Post DHL stegen de inkomsten uit e-commercediensten fors: in 2020 met ruim 19%, tot €4,8 mrd. Het was het bedrijfsonderdeel binnen de groep dat de sterkste groei kende. Van de Nederlandse tak van DHL waren al berichten gekomen dat er in Nederland weer nieuwe sorteercentra zullen worden gebouwd.

    Bij United Parcel Services (UPS) steeg de winst vorig jaar met 27%, tot $2,3 mrd. Of het nu gaat om het bezorgen van ­voedingsproducten of meubels, overal tekende zich een stijgende lijn af. De omzet klom naar $24,9 mrd. UPS heeft webgigant Amazon als voornaamste klant, en die is goed voor 13% van de omzet. Die omstandigheid maakt de onderneming wel kwetsbaar. Wat als Amazon, zoals vaak wordt geschreven, de bezorging en de logistiek vaker zelf zal gaan uitvoeren?

    2 . Het offensief van Amazon

    Op de expansie van webwinkel Amazon lijkt geen rem te zitten. De onderneming groeit internationaal in een hoog tempo, mede door het steeds weer ontwikkelen van nieuwe diensten en producten.

    Dat de webgigant ook de bezorging van producten steeds vaker zelf ter hand zou gaan nemen, was voor iedereen wel duidelijk. In de Verenigde Staten beschikt de onderneming al over een netwerk van vrachtvliegtuigen, trucks en eigen distributiecentra. In Duitsland is het al jaren bezig een eigen logistiek netwerk op te bouwen. De Duitse consument is kapitaalkrachtig en weinig verwend waar het gaat om de snelle bezorging van goederen.

    Vanuit Duitsland maakt Amazon ­ongetwijfeld de stap naar Nederland. Onder de rook van Schiphol opent het bedrijf binnenkort een pakketcentrum. Amazon-bestellingen worden vanaf daar door DHL, PostNL en andere koeriers naar hun eindbestemming gebracht.

    De verwachting is dat de Amerikanen in Nederland de komende jaren een ­eigen netwerk van distributie- en ­pakketcentra zullen opbouwen. Dat houdt in dat DHL en PostNL er in West-Europa een geduchte concurrent bij krijgen.

    3 . In België is het anders

    België is de tweede thuismarkt van PostNL. Door de lockdowns raakten consumenten er vertrouwd met online winkelen en daar profiteerde het Nederlandse bedrijf goed van. Vreemd genoeg wist het nationale post- en pakketbedrijf Bpost amper te profiteren van de vele bestellingen in de webshops. Het volume steeg wel, maar de winstgevendheid bleef achter, door hoge vaste lasten en zwakke resultaten bij de postdivisie.

    Bpost, dat in 2016 nog enkele mislukte pogingen deed PostNL in te lijven, kent daarnaast bestuursproblemen. De bezorger is weinig gelukkig met het aantrekken van ceo's. Onlangs is Jean-Paul Van Avermaet de laan uit gestuurd na een dienstverband van minder dan twee jaar. Hij werd afgerekend op tegenvallende resultaten en een te trage stijl van besturen.

    Bpost zag de pakjesomzet vorig jaar weliswaar stijgen naar €2,42 mrd, maar concurrent PostNL bleek slagvaardiger. Bpost beschikt niet over een fijnmazig netwerk van sorteer- en distributiecentra en werkt ook niet met (goedkope) ­onderaannemers.

    De rollen lijken nu omgedraaid. Waar Bpost in 2016 nog de trotse partij was die PostNL weleens zou overnemen, is nu PostNL de bovenliggende partij. Of het ooit nog tot een fusie komt, is twijfelachtig. De meerderheid van de aandelen van het post- en pakjesbedrijf is in handen van de Belgische staat en die omstandigheid is debet aan het zwakke bestuursoptreden.
  9. Broer Konijn 29 maart 2021 16:06
    Nico PR Bakker @TheDailyTurbo
    POSTNL zet mogelijk een dappere witte candle neer boven 4,00. Als dit lukt dan zijn er geen rode strepen in de buurt, dan wordt het navigeren op de indicatoren.....

    OtterFR @OtterFr · 29 m
    @TheDailyTurbo Ha Nico, PostNL breekt de €4,04. Is de volgende weerstand in de zone €4,65 - €4,75? 3:44 p.m. · 29 mrt. 2021·
  10. Jaytje 29 maart 2021 16:11
    www.iex.nl/Nieuws/ANP-290321-191/IMF-...

    WASHINGTON (ANP) - De coronapandemie heeft mogelijk verstrekkende gevolgen voor de vraag naar commercieel vastgoed, zoals kantoorruimtes en winkelpanden. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat er ook op wijst dat dit de algemene financiële stabiliteit in de wereld zou kunnen aantasten.

    Door strenge coronamaatregelen staan verspreid over de wereld veel kantoorgebouwen leeg, kan er veel minder op locatie worden gewinkeld en liggen de prijzen voor hotelkamers wegens gebrek aan vraag erg laag. Dat zijn vooralsnog tijdelijke symptomen van de coronapandemie. Maar volgens het IMF kan de afname van de vraag naar bijvoorbeeld fysieke winkels wel eens veel langer gaan duren.

    Doordat er steeds meer online wordt geshopt en mensen meer thuiswerken, verandert er veel in de samenleving, waardoor het goed mogelijk is dat de situatie na de crisis nooit meer helemaal terug bij het oude zal komen. Dan zou de vraag naar panden dus afnemen, met als gevolg dat de prijzen op de vastgoedmarkt flink kunnen dalen. Volgens het IMF kan dit gevolgen hebben voor de financiële stabiliteit omdat leningen voor commercieel vastgoed in veel landen goed zijn voor een aanzienlijk deel van de kredietportefeuilles van banken.

    De organisatie uit Washington adviseert beleidsmakers om bijvoorbeeld hypotheeklimieten in te stellen om ervoor te zorgen dat de financiële risico's rond commercieel vastgoed niet te groot kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat de bankensector sterk blijft, zouden stresstests daarnaast kunnen helpen. Op basis daarvan is het namelijk goed te beoordelen of er voldoende geld opzij gezet is voor als vastgoed opeens een stuk minder waard blijkt te zijn.
  11. forum rang 7 Jalen 29 maart 2021 16:36
    quote:

    Jaytje schreef op 29 maart 2021 16:11:

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-290321-191/IMF-...

    WASHINGTON (ANP) - De coronapandemie heeft mogelijk verstrekkende gevolgen voor de vraag naar commercieel vastgoed, zoals kantoorruimtes en winkelpanden. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat er ook op wijst dat dit de algemene financiële stabiliteit in de wereld zou kunnen aantasten.

    Door strenge coronamaatregelen staan verspreid over de wereld veel kantoorgebouwen leeg, kan er veel minder op locatie worden gewinkeld en liggen de prijzen voor hotelkamers wegens gebrek aan vraag erg laag. Dat zijn vooralsnog tijdelijke symptomen van de coronapandemie. Maar volgens het IMF kan de afname van de vraag naar bijvoorbeeld fysieke winkels wel eens veel langer gaan duren.

    Doordat er steeds meer online wordt geshopt en mensen meer thuiswerken, verandert er veel in de samenleving, waardoor het goed mogelijk is dat de situatie na de crisis nooit meer helemaal terug bij het oude zal komen. Dan zou de vraag naar panden dus afnemen, met als gevolg dat de prijzen op de vastgoedmarkt flink kunnen dalen. Volgens het IMF kan dit gevolgen hebben voor de financiële stabiliteit omdat leningen voor commercieel vastgoed in veel landen goed zijn voor een aanzienlijk deel van de kredietportefeuilles van banken.

    De organisatie uit Washington adviseert beleidsmakers om bijvoorbeeld hypotheeklimieten in te stellen om ervoor te zorgen dat de financiële risico's rond commercieel vastgoed niet te groot kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat de bankensector sterk blijft, zouden stresstests daarnaast kunnen helpen. Op basis daarvan is het namelijk goed te beoordelen of er voldoende geld opzij gezet is voor als vastgoed opeens een stuk minder waard blijkt te zijn.
    Volgens moeten de journalisten van het FD maar eens gaan praten met die van het IMF (zie artikel Broer Konijn). Die hebben toch een wat betere kijk op.
4.137 Posts
Pagina: «« 1 ... 188 189 190 191 192 ... 207 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links