Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Energie blaast stoom af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 56
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

347 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 29 maart 2021 07:43
    Eerst de shorters nu de stieren. Nomura $2 miljard verlies. Stieren zijn te veel met leningen gefinancierd gericht op de immer stijgende posities. Een tegenvaller en hoppa. Onderuit. Dit gaat nog veel meer gebeurren. En iedereen komt elke keer positief uit de stress testen en als het mis gaat, gaat het toch groot mis. Bizarro. Nomura 16% down. Fire sale.
  2. forum rang 6 ttroo 29 maart 2021 08:03
    Lastig handelen met steeds meer verstoringen. Centrale Banken die blijven ingrijpen om overleveraged stieren te helpen. Shorters die te grote short posiities in nemen. In ieder geval is Nomura nog niet klaar met verliezen. Omdat Viacom nog een offering gaat doen.Voor de bron: Zerohedge. Die zitten er goed op. VIXie future levert (alweer) in. Europa is al weer open.
  3. forum rang 6 ttroo 29 maart 2021 08:32
    Nomura is gelukkig Japans, dus dit kan niet voorkomen in Europa of Amerika. Althans zo reageren de beurzen. Geisoleerd Probleem. Dat was in die andere crisis ook. Het geeft duidelijk aan hoeveel risico's aan beide kanten worden genomen. En geeft meteen aan hoeveel negatieve impact dat heeft. En banken nemen zelf die risico's dus minder, maar hun top klanten niet. In het geval van Nomura betreft het misschien een zes a tiental fondsen die flink gedaald zijn. Dat is niks op een gehele beurs. En nu al $2 miljard verlies bij je klant. Die klant zit echt helemaal fout. Gelukkig een keer geen ING of Deutsche Bank. Moesten ff tussen de $15 a $20 miljard aan share posities liquideren. Dat krijgen we met al die enorme trillions of dollars en biljoenen van euro's. De wal gaat van zelf het schip keren. Gelukkig wilt de AEX de 700 punten laten zien. Het gaat niet goed met de Tijgers. Amerikaanse Tiger zit in de gevangenis. Aziatische Tiger zijn share posities worden massaal geliquideert. DAX doet ook een poging om de 14.800 punten te veroveren bij de opening. VIXie groen stort weer langzaam in. Dat herkennen we. Vrijdag ging het ook zo. Maar als VIXie gaat bewegen wordt het wel meteen risico voller dat zien we aan de rode Amerikaanse futures.
347 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links