Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 14,020 18 apr 2024 09:47
  • +0,020 (+0,14%) Dagrange 14,000 - 14,100
  • 3.198 Gem. (3M) 90,7K

Wereldhave - 2021: het beslissende jaar

2.641 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 133 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 beleggertje2020 26 maart 2021 18:03
    Verder heb ik nog in mijn achterhoofd zitten dat wereldhave het zelfs in 2019 in het pre-coronatijdperk het al erg slecht deed. Toen alle winkels in 2019 nog vol open waren zag ik ook al behoorlijk wat leegstand. Geloof maar dat ook in 2019 de nieuwkomers al flink wat lagere huren hebben geeist alvorens er uberhaupt een nieuw contract werd getekend . Wat dat betreft kun je wellicht juist nu beter bij al het winkelvastgoed weg blijven en wachten op zichtbaar betere tijden voor de winkels . Het gaat m.i steeds meer naar zeer kleine winkeltjes met zeer lage huur die daarnaast wel een hele grote internetwinkel hebben. Klant besteld via internet en komt het op afspraak ophalen in de winkel. Dat is m.i iets wat goed overeind blijft, ook na de corona. Voor grote logge winkels zijn de huren gewoon veel en veels te duur, vooral in steden en grote winkelcentrums . Ze willen bijna allemaal kleiner is mijn gedachte
  2. forum rang 5 NLvalue 26 maart 2021 18:06
    7 op basis van discontering van toekomstige cashflow is onmogelijk. 7 op basis van sentiment - who knows.

    Kijk ook even naar de cijfers van ECP, daar laten ze een uplift op renewals zien , zelfs met COVID. Een paar procent - maar toch .

    Zeker geen garantie dat WHA dat gaat doen.. au contraire..dat is een uitdaging die ze nog moeten bewijzen voordat ze ooit de ambitie “to acquire under managed assets” weer laten horen..

    Voor de liefhebber - ECP meldt dat niemand een variabele bonus heeft gekregen in 2020.. lijkt me een vraagje voor vH over waarom de RvC dat bij WHA wel aan de orde denkt te vinden..#AvA..

  3. forum rang 8 Branco P 26 maart 2021 21:14
    sterker noch, in Q4 2020 deed ECP nog een mooie gemiddelde uplift van 6,5% op in totaal 95 reletting and renewals. En men voegt nog gewoon waarde toe aan objecten door uitbreiding/inbreiding.

    Ik heb hier al regelmatig aangegeven wat één van de problemen van WHA is: men heeft destijds de B-keuze projecten van Corio en Unibail gekocht die destijds wel gewoon fors verhuurd waren (onderdeel van package deals met grote ketens). En men moet nu verplicht naar andere type huurders zoeken (life Central strategie heet dat geloof ik) die ook lagere huren betalen.

    Dus ik hoop uiteraard voor jullie bij WHA ook op uplifts, maar ik ga mijn geld er niet op inzetten. Er zijn veel andere aanbieders (ECP op kop) die me dit wel kunnen bieden.
  4. forum rang 5 NLvalue 27 maart 2021 09:14
    Die 6,5% is een beetje een fopspeen - geflatteerd door 1 object. - de werkelijke trend bij ECP ligt op 1-2% bij renewals. Het mooiste aan uplift on renewals ligt ver achter ons. Voor alle spelers, ook ECP

    Die 1-2% beter dan WHA- en toch keert ECP geen variabele bonussen uit ..en WHA wel... puntje voor vanH om in te duiken..

    Aan de andere kant is WHA financieel veel conservatiever met COVID omgegaan dan ECP. WHA heeft heel veel pijn genomen - ECP managed de debiteuren balans “ op hoop van zegen”
  5. forum rang 8 Branco P 27 maart 2021 12:25
    Nee die fopspeen waar jij het over hebt is I Gigli met een mooie winstgevende herontwikkeling en die verhuurdeals zaten in Q3 en niet (of nauwelijks) in Q4. Maar al zou het zo zijn dat ECP maar 2% geplust had in Q4 op renewals en relettings, dan nog zou dat een excellente prestatie zijn midden in Coronatijd. Om over een trend te spreken is wisfull thinking. De prestaties in Coronatijd kun je uiteraard niet als trend zien, dat begrijpt iedereen. Post Corona verbeteren de verhuurprestaties weer, mits je over de winkelcentra beschikt die Post Corona (meer dan) volledig herstellen.
  6. forum rang 5 The Third Way... 28 maart 2021 10:57
    Hieronder mijn laatste update mbt. mijn kankerbehandeling.

    Zoals eerder verteld werd tot mijn schok in september aangegeven dat een klein bobbeltje een metastase was van een serieuze tumor, in feite al stadium 3. Vanaf begin october 7 weken elke werkdag bestralingen en 3x opname in ziekenhuis voor chemo. Beide op maximale dosis. Daarna start het effect ervan pas echt en wordt de kanker maximaal aangevallen. Duurt nog eens 2-4 weken. Indien succesvol moet het lichaam zelf in de zes maanden erna de dode cellen verwijderen.

    Bij zo'n behandeling is de kuur bijna erger dan de kwaal. Chemo is puur vergif, die maximale dosis is ingeschat op wat het lichaam net aankan cq. niet ook doodt. Ik ben 1.83m en woog 80kg, dus weinig vet maar wel sportief. Ik kon de dag voor opname mezelf nog 15x optrekken, 6x10x80kg squatten en 150kg deadliften. Een week erna kon ik nauwelijks een blokje om doen met de hond. Ik viel af tot 68kg, lichaam werd na de tweede chemo gestabiliseerd met enerzijds morfine en steroiden, anderzijds sondevoeding.

    Midden december, toen ik me fysiek beter begon te voelen, ben ik zsm begonnen met een trainingsprogramma. Toen kon ik nauwelijks een paar keer door mijn knieen gaan of een gewicht boven de schouders tillen.

    Mentaal vond ik het niet zwaar. Ik vergeleek het met het lopen van een marathon. Je weet dat het pijn gaat doen, maar doorlopen is voor de goede zaak en je weet waar de eindstreep is getrokken. Je moet ervan (kunnen) uitgaan dat daar inderdaad het begin van je oude leven ligt, anders is het een heel ander verhaal. Verder kreeg ik veel steun van geliefden, essentieel.

    Pas drie maanden later nadat ook het gezonde weefsel enigzins is hersteld kan de eerste evaluatie gemaakt worden. Het goede nieuws is dat ik net volledig genezen ben verklaard.

    Ik ben zsm rond de jaarwisseling weer gaan werken, heb mijn oude leven weer opgepakt. Mijn fysieke training vordert langzaam, ik kan me nu weer 6x optrekken en 4x6x60kg squatten, tis een Eternach processie. Zorgvuldig doseren is vereist, het lichaam kan minder aan en soms is er een terugval. Maar het vordert wel en mijn doel is nog steeds om einde jaar weer op het oude niveau te zitten.

    Terugkijkend zijn er ook vele hoogtepunten. Samengevat liggen die bijna allemaal in de relationele sfeer. Banden met geliefden zijn aangehaald en relaties zijn verdiept, iets wat ik niet had willen missen.

    Daarom ook dank aan jullie hier, Nico Inberg en de IEX redactie...
  7. forum rang 7 ff_relativeren 29 maart 2021 01:53
    Hiep Hiep Hoera, beste @ The Third Way. Gefeliciteerd met je gezondheids-verklaring ! Wat een opluchting moet dat zijn, gemixt met allerlei emoties. En hoe symbolisch, dat je gezondheids-verklaring net komt in het weekend van Palmpasen, het begin van de Goede Week.

    Aanvaard via deze weg mijn gelukwensen, beste The Third Way. Proficiat. Dat je blijft werken aan je fysieke herstel is loffelijk, maar neem ook af en toe even de tijd om echt te rusten. Niet een paar uurtjes, maar een paar daagjes ..

    Wat fijn voor je. Dat het goede nieuws er is, plus dat de banden met je direkte naasten zo zijn versterkt. Ik ben dankbaar voor je herstel, en ik bedank jou voor het delen van dit nieuws !

    Greetzzz
  8. Alles kwijt 30 maart 2021 00:38
    Dan maar beter zonder Wereldhave... Een aandeel dat je niemand toewenst. Vooral niet aan iemand die net flink ziek geweest is. Dan kan het grillige koersverloop van WH het herstel in de weg zitten. Om nog een beetje te verdienen aan WH moet je er bij blijven staan. Net als bij Croma. Redelijk vaak maakt de koers ergens zo tussen 11:00 u á 12:00 u. een ernstige dipper. Op spitsen gefül kan je dan een positie nemen. En dan rond 14;00 uur weer alles verpatsen. Maar geen garantie dat dit het dagelijkse ritueel is. Maar indien wel, dan kan je het patroon herkennen. Succes.
2.641 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 133 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links