Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kunst: Estetisch of Belegging?

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. TRNTY17 25 maart 2021 12:41
    Is er als investeerder een verschil in de manier waarop we onze fysieke objecten en onze immateriële aandelen waarderen? Dit is de centrale vraag in een kunstwerk waar ik nu aan werk.

    Aangezien we externe gebeurtenissen als informatie gebruiken (van pandemieën tot pijpleidingconstructies tot vredesverdragen), heeft handel dan ook een effect op ons gedeelde of persoonlijke gevoel van de materiële wereld?

    Ik ben vooral geïnteresseerd in deze vragen:

    Welk bezit van jou voelt als je grootste investering?
    Hoe zit het met een object waarmee u zich identificeert? Een die zou kunnen dienen als een portret van jou?
    Wat is iets van jou dat je mee zou nemen naar je graf?
    Waarom voel je je zo over deze objecten?
    Hoe zou je het vinden om deze objecten openbaar te maken?

    Ik spreek ook niet zo goed Nederlands, dus bij voorbaat sorry voor rare zinnen.
  2. forum rang 7 ff_relativeren 25 maart 2021 13:22
    @ TRNTY17, vertel eens meer over het kunstwerk waar je op dit moment aan werkt ? Het valt me moeilijk om de link te leggen tussen jouw kunstwerk en de persoonlijke vragen die je ons stelt -ik zie het verband nu (nog) niet. Misschien kun je daar meer over vertellen ? Ik zal intussen enkele van jouw vragen proberen te beantwoorden :

    1. Mijn grootste investering is mijn geweten. Aan het eind van de dag hebben we alleen onze geloofwaardigheid en onze menselijkheid. Die zijn meer waard dan de aandelen waarover we op IEX praten.
    2. Objecten waar ik mij mee kan identificeren, zijn de inrichting van mijn woning, enkele zelfgemaakte schilderijen, en heel veel aantekeningen die ik hoop uit te werken tot een boek -een onverwacht en inspirerend gebruik van de dagelijkse uren die door Coronatijden niet meer in reistijd zijn gaan zitten. Tegen het eind van 2021 hoop ik in ieder geval een 1e boek uit te brengen, en mogelijk meer.

    3. Wat zou ik meenemen in mijn graf ? Nu komen we op het (op jouw) thema kunst : Ik zeg wel eens spottend, dat mijn grafkist 2x zo lang, en 2x zo breed moet worden als een normale grafkist, zodat er plaats is voor een boekenplank met mijn mooiste boeken. Zo kan ik tot in de eeuwigheid blijven lezen. Dat kan natuurlijk niet, en daarom vul ik dat onmiddellijk aan met een 2e grap : Mijn grafkist moet aangesloten worden op de stadsverwarming, en moet een eigen thermostaatkraan hebben (net zoals een radiator thuis), zodat mijn botten in de wintertijd niet liggen te rammelen van de kou ! En om de mensen ook na mijn dood nog te laten lachen, moet er onder mijn graftegel een hydraulische drukplaat liggen, die aan alle kanten 2 tot 3 meter uitsteekt. Als mensen mijn graf dan bezoeken, plaatsen ze zonder het te weten, hun lichaamsgewicht op die drukplaat. Het gevolg laat zich raden : De drukplaat duwt dan mijn graftegel (pieeeep) enkele centimeters naar boven. De bezoeker aan het graf schrikt, en loopt achteruit. Onbedoeld verdwijnt daarmee het lichaamsgewicht van de drukplaat, en (pieeeep) de graftegel zakt weer terug. Niet luguber genoeg ? Verbind de bewegende graftegel aan een koperen ketting van schakels, met aan het uiteinde een oude scheepsbel. Iedere keer dat mijn graftegel beweegt, trekt de ketting aan de scheepsbel ... ding - ding - ding - ding.

    4. Waarom voel ik mij zo over deze objecten ? Ik hou van lachen, en ik wil de mensen ook na mijn dood dolgraag nog laten lachen.

    5. Objecten openbaar maken ? De graf-attributen zijn openbaar bij uitstek. Humor over de grens van de dood heen ..

    --> Jouw beurt @ TRNTY17 : Wat heeft het kunstobject waar jij aan werkt, te maken met de persoonlijke vragen die je aan ons stelt ?
  3. TRNTY17 26 maart 2021 09:35
    Haha geweldige reactie. Ik heb meer vragen voor uw antwoorden, daarna zal ik meer uitleggen over het kunstwerk:

    1. Op welke manieren investeert je in je geweten?
    2. Geweldig, jij bent ook een artiest! Wat schilder je? Bent je van plan dit boek in eigen beheer uit te geven? Heeft je huis zelf verbouwd?
    3. Goede grap :) Maar ik begrijp dat er een kern van waarheid in zit? troost in het hiernamaals, mogelijk een paradijs voor jou om al je wensen voor de eeuwigheid te doen. Of in ieder geval anderen voor de eeuwigheid voor de gek te houden. Heb je schilderijen gemaakt van deze kistbibliotheek? En welke boeken moet je absoluut meenemen? (De opmerkingen over de koperen kettingen zijn briljant en verrassend relevant! Ik zal het hieronder uitleggen)
    4. Lachen is een goede manier om ons te laten weten dat je er nog steeds bent. Welke herinneringen aan gelach heb je dierbaar?

    En nu is het inderdaad mijn beurt: het kunstwerk is een serie sculpturen die zijn gemaakt van geleende objecten. Idealiter objecten die behoorlijk belangrijk zijn voor hun eigenaren.

    Dit geleende bezit wordt in mijn atelier zodanig verkoperd dat het koper van het oorspronkelijke object kan worden verwijderd, zonder het op enigerlei wijze te beschadigen. Ik heb dan een nogal magische koperen kopie, een dunne huid van je kostbare bezit, en je krijgt je object binnen een week terug, weer zonder spoor dat er iets mee is gebeurd. Ik heb het al een paar keer gedaan, ik zal binnenkort ergens foto's uploaden.

    Dus ik stel deze persoonlijke vragen omdat het, naar mijn mening, een heel persoonlijk project is. Koper heeft een inherente gebruikswaarde, we geven aandelen een speculatieve waarde om mee te handelen, maar persoonlijke waarde ... hoe meten we dat? Ik denk dat ik deze gesprekken wil gebruiken als meetinstrument. Ik ben erg benieuwd hoe je het originele object zou waarderen ten opzichte van de koperen kopie ... Je hoeft je niet te committeren aan het volledige proces dat ik tot nu toe heb beschreven! Voorlopig kunnen we elkaar gewoon vragen blijven stellen.
  4. forum rang 7 ff_relativeren 26 maart 2021 10:33
    Hoi @ TRNTY17,

    het investeren in het geweten, is een doorlopend groeiproces. Het begint denk ik met een bewustwording van de gevolgen van universeel goed en kwaad. De eeuwige strijd die alleen kan ophouden als de mens niet alleen individueel, maar ook collectief groeit. En zich er van bewust is, dat het kwaad nooit opgeeft in haar pogingen om te destabiliseren, en iedereen te beschadigen en af te stoppen die goed probeert te doen. Het geweten zal dus moeten voldoen aan de hoogste waarheden, om de eeuwige strijd tegen het kwaad te beslechten.

    Het schilderen (olieverf en aquarel) is iets uit mijn vroegere jaren. Later is daar interesse in geschiedenis en literatuur voor in de plaats gekomen. Daarna volgde de lange periode van werken , die geen ruimte over liet voor het innerlijke groeiproces. (het "geleefd worden")

    Ik neem geen boeken mee in mijn grafkist. Ze hebben veel meer waarde als ik ze nalaat zodat anderen weer innerlijk kunnen groeien. Het enige dat met me mee gaat in de dood, is mijn naam. Verder niets. Ken je de anecdote van de begrafenis van Keizers ? De stoet komt aan bij een Kerk, en er wordt traditioneel met een staf op de deur geklopt. 3 slagen. De beheerder van dienst (een koster) vraagt wie daar is, en de staf van de overleden Keizer verkondigt met een lijst aan (ere)titels welke voorname overledene er voor de Kerkdeur staat. Het helpt niet, en de Kerkdeuren blijven dicht. Pas als er op de vraag "Wie is daar?" wordt geantwoord met alleen de doopnamen, gaan de deuren (wijd) open en kan de Uitvaart beginnen. De moraal achter dit verhaal : Terug naar de basis en terug naar een stukje nederigheid onder God. Alleen onze namen staan in zijn handpalm geschreven. Hij kent ons hart, en daarnaar worden we beoordeeld ..

    Over de keuze voor humor in het dagelijkse leven : De gave van de lach is een verlossende gave. Het maakt mensen heel even los van hun dagelijkse gepieker. Een kortstondig moment van ontspanning in een jachtige wereld die doelloos verder rent (maar de mens innerlijk uitholt).

    Over de manier van mijn boek uitbrengen ben ik de voordelen en nadelen nog aan het afwegen. Het kan interessant zijn om het boek uit te brengen in eigen beheer (en alle revenue voor mijzelf te houden), maar de grote uitgevers hebben een marketing- en distributiekanaal dat ik niet heb. De echte vraag is dus (einde jaar) op welke schaalgrootte ik mijn schrijfselen wil neerzetten. En ja, alles wat je uitbesteedt, kost geld. Misschien verschijnt er een eerste (kleinschalige) oplage in eigen beheer, om daarna te onderhandelen met een grote uitgever ..

    Succes met je project van verkopering. Doe je dat als een studie-opdracht ? Of voor een expositie ? Wat is je doel er mee ?
  5. TRNTY17 28 maart 2021 19:14
    Hey @ff_relativeren sorry voor de vertraging! het weekend was super druk.

    Is deze contemplatie van goed en kwaad iets dat je je hele leven hebt bestudeerd? Ik denk dat het interessant is dat je, door een boek te maken, voegt u misschien toe aan onze gedeelde zee van ideeën. Beter dan ze ondergronds te brengen. Mag ik vragen, waar schrijf je precies over? En ik wil natuurlijk nog steeds weten, wat zijn je mooiste boeken?!

    Wat jammer dat de schilderkunst uit je leven is geduwd. Natuurlijk zijn literatuur en geschiedenis ook grote investeringen. Ik zou nog steeds graag willen weten wat je precies hebt geschilderd, als je het prettig vindt om te delen. Het zou ook interessant zijn om te weten of je ze in je huis ophangt, of welke andere persoonlijke versieringen je ook thuis hebt gedaan, aangezien je het eerder noemde, beschouw je het als een grote investering.

    Inderdaad, er leeft niets anders dan uw naam. Hoewel ik veel heb nagedacht over de gouden maskers en bekers die tijdens het Myceense tijdperk ondergronds werden begraven met hun rijke eigenaren. In veel opzichten hebben we niets van deze mensen dan hun objecten, zelfs geen naam. Ze zijn of waren eigendom, maar die eigenaar is tegenwoordig volledig anoniem voor ons.

    Terug naar het idee van humor: dus heb je een oude scheepsbel, wachtend op de dag dat je hem eindelijk in gebruik kunt nemen?

    Ik bereid me deze zomer voor op een tentoonstelling. Ik hoop dat ik nogal wat objecten kan verzamelen, zodat ik een mooie serie sculpturen heb. Het is voor mij zowel een professionele als een persoonlijke investering: de kunstwerken zullen natuurlijk iets waard zijn voor mijn carrière, maar ze betekenen ook veel voor mij als kunstenaar en als persoon. Vooral omdat ik voor dit project al deze persoonlijke gesprekken zoek. Uiteindelijk maken we deze objecten samen, maar we krijgen ook deze verbindingen met elkaar. Zelfs als het een beetje anoniem is met de schermnamen in plaats van onze andere namen :)

    Vertel me eens, wat zou het voor jou betekenen om deel uit te maken van dit project, als je dat leuk zou vinden. Wat zou het betekenen om een ??internetvriend iets kostbaars toe te vertrouwen, hem er een kunstwerk van te laten maken en al deze verhalen met hem te delen? Wat zou u van dit proces kunnen krijgen?
  6. forum rang 7 ff_relativeren 28 maart 2021 22:57
    Hoi @ TRNTY17,

    Kunst met een kleine k of met een grote K is een belangrijk goed, dat onze samenleving (mede) gevormd heeft. Heel veel succes met je expositie in de zomer ! Waar gaat de expo gehouden worden ?

    TRNTY17, ik zie er geen heil in om een boek of een schilderij te verkoperen. Ik zal dus geen bijdrage leveren aan jouw project, maar ik hoop op 2 dingen ;

    1. Dat je ons op de hoogte blijft houden van je vorderingen en van je expositie(s).
    2. Dat er IEX-leden aanhaken op dit draadje die wel iets willen aanbieden om te laten verkoperen.

    Laten we dit draadje dus vooral regelmatig even terug in beeld halen door een interessante posting toe te voegen. Wellicht kun jij daar al veel in bijdragen @ TRNTY17, door af en toe een foto als bijlage te delen van iets dat je gemaakt hebt (al dan niet binnen het verkoperings-project) ?
  7. forum rang 7 ff_relativeren 28 maart 2021 23:02
    quote:

    ff_relativeren schreef op 28 maart 2021 22:57:

    Hoi @ TRNTY17,

    Kunst met een kleine k of met een grote K is een belangrijk goed, dat onze samenleving (mede) gevormd heeft. Heel veel succes met je expositie in de zomer ! Waar gaat de expo gehouden worden ?

    TRNTY17, ik zie er geen heil in om een boek of een schilderij te verkoperen. Ik zal dus geen bijdrage leveren aan jouw project, maar ik hoop op 2 dingen ;

    1. Dat je ons op de hoogte blijft houden van je vorderingen en van je expositie(s).
    2. Dat er IEX-leden aanhaken op dit draadje die wel iets willen aanbieden om te laten verkoperen.

    Laten we dit draadje dus vooral regelmatig even terug in beeld halen door een interessante posting toe te voegen. Wellicht kun jij daar al veel in bijdragen @ TRNTY17, door af en toe een foto als bijlage te delen van iets dat je gemaakt hebt (al dan niet binnen het verkoperings-project) ?
    @ TRNTY17,

    ik weet niet of het zinvol is om uitgebreid over mijn favoriete boeken te vertellen, omdat het er enkele honderden zijn. Als ik de mooiste uitkies (een voorlopige schifting), dan kom ik tot een lijstje van 84 boeken. Om het leesbaar te houden, zou ik die 84 moeten opknippen in iets van pakweg 12 boeken per posting, ofwel : 7 postings alleen over boeken. Ik heb er geen bezwaar tegen om ze ook hier te belichten omdat ik al eens boeken heb belicht op andere IEX-draadjes.

    Over mijn vroege schilderijen kan ik kort zijn ; Zeezichten en portretten. Opgehangen in huis. Kwestie van sentiment cq nostalgie.
  8. forum rang 7 ff_relativeren 29 maart 2021 18:12
    quote:

    ff_relativeren schreef op 29 maart 2021 18:11:

    In afwachting van foto's van @ TRNTY17 -kunst objecten- , hieronder een overzichtje met mijn favoriete boeken :
    1.
    De mijnen van koning Salomo. Auteur H. Rider Haggard. -zoektocht naar de verborgen schatten van Salomo. Een avontuurlijke reis door Afrika.

    2.
    Ben Hur. Auteur Lewis Wallace. Israël rond de geboorte van Jezus van Nazareth - de Romeinse bezetting en de lotgevallen van een verbannen Israëlische prins, tot aan de kruisdood van Jezus.

    3.
    De hut van oom Tom. Auteur Harriet Beecher Stowe. - Amerika ten tijde van de slavernij.

    4.
    Man O' War. Auteur Walter Farley. - boek dat iedere paardenliefhebber gelezen moet hebben.
    De auteur heeft nog veel meer paardenboeken geschreven, waaronder de pocketreeks over de Zwarte Hengst (waarmee Walter Farley beroemd is geworden). Geen enkele editie uit de pocketreeks kan echter op tegen het boek Man O' War.

    5.
    Gebroeders Karamazov. Auteur F.M. Dostojewski. Russische literatuur. (andere boeken in dat genre :

    6.
    De Idioot. Door F.M. Dostojewski. Het familielid dat als onnozel werd beschouwd maar dat bepaald niet was.

    7.
    Oorlog en Vrede. Door L.N. Tolstoj. Familieroman.

    8.
    Anna Karanina. Door L.N. Tolstoj. Prachtig drama over een vrouw in een “verstandshuwelijk zonder liefde”.

    9.
    Schuld en Boete. Door F.M. Dostojewski. Prachtige psychologische roman.

    10.
    God's kleine clowns. Auteur Morris West. - Oost en West zijn aan een herbewapenings-race bezig terwijl de militaire posities langs de grenzen worden opgeschroefd. Een paus waarschuwt voor de vreselijke gevolgen en ziet zich genoodzaakt om te waarschuwen voor een complete vernietiging. De curie van kardinalen wil zo snel mogelijk af van een Paus die voor het einde waarschuwt, en besluit om de Paus af te zetten.

    11.
    De Gaudí Sleutel. Auteurs Esteban Martin & Andreu Carranza. - Strijd van goed tegen kwaad onder tijdsdruk ..

    12.
    (2e Wereld)Oorlogs-trilogie van auteur K. Norel : Engelandvaarders / Varen en Vechten / Vliegers in het Vuur.
  9. forum rang 7 ff_relativeren 29 maart 2021 18:13
    quote:

    ff_relativeren schreef op 29 maart 2021 18:11:

    In afwachting van foto's van @ TRNTY17 -kunst objecten- , hieronder een overzichtje met mijn favoriete boeken :
    13.
    Het verraad - Merijntje Gijzen. Auteur A.M. de Jong. Geen introductie nodig. Merijntje is een kwetsbaar jochie dat moet opgroeien in een ruwe omgeving. Zoals zo veel sterke boeken, is ook deze verfilmd.

    14.
    Frank van Wezel's roemruchte jaren. Auteur A.M. de Jong. Fraai boekwerk over de mobilisatie van 1914-1918. Frank van Wezel is onderwijzer in de burgerwereld, en wordt tegen zijn zin opgeroepen voor de mobilisatie. Als half-intellectueel heeft hij moeite met een aantal opvattingen en regels binnen het leger waarin hij helemaal niet wil dienen. Frank besluit opiniestukken naar de kranten te sturen over hoe het er aan toe gaat in het tijdelijke leger van opgeroepen burgers .. en dat bevalt de legerleiding niet. Er wordt jacht gemaakt op de anonieme schrijver van de stukjes.

    15.
    Alleen op de wereld (Remi, sans familie). Auteur Hector Malot. Ontroerend boek over de weesjongen Remi, die bij een lieve vrouw in Frankrijk opgroeit .. tot de armoede toe slaat en Remi verkocht moet worden aan een straatmuzikant. De zwerftocht door Frankrijk begint, en de muzikant leert Remi om te overleven door muziek en toneelstukjes op straat op te voeren. In de jaren die volgen, krijgt Remi de nodige tegenslagen te verwerken. Tot hij door toeval zijn biologische familie op het spoor komt.

    16.
    Rosa stond niet op. Auteur Martin Luther King. Indringend verhaal over de moeilijke tijden van de segregatie (rassenscheiding) in Amerika.

    17.
    Pieter Daens. Auteur Louis Paul Boon. Belgie, ten tijde van de vroege industriele revolutie en de onderbetaling in de fabrieken. De zoektocht naar maatschappelijke rechtvaardigheid en de persoonlijke tol ..

    18.
    Ik zal je duwen (originele titel i'll push you). Auteurs Patrick Grey & Justin Skeesuck. Het verhaal van 2 vrienden -waarvan 1 in een rolstoel, en de lange weg naar bedevaarts-oort Santiago de Compostella.
  10. forum rang 7 ff_relativeren 29 maart 2021 18:14
    quote:

    ff_relativeren schreef op 29 maart 2021 18:11:

    In afwachting van foto's van @ TRNTY17 -kunst objecten- , hieronder een overzichtje met mijn favoriete boeken :
    19.
    (bijna) iedereen kent wel de bestsellers van JRR Tolkien.
    De Hobbit, trilogie.

    20.
    In de ban van de Ring, trilogie. JRR Tolkien.

    Maar wie kent deze boeken van dezelfde auteur ?
    21.
    The fall of Gondolin. JRR Tolkien.

    22.
    Beren and Luthien. JRR Tolkien.

    23.
    Terugkeer naar Midden-Aarde. JRR Tolkien.

    24. De kinderen van Hurin. JRR Tolkien.

    25. De Silmarillion. JRR Tolkien.

    26. Ainulindale. JRR Tolkien.

    .
    Een heel ander genre ; Enkele avontuurlijke boeken - bijna thrillers - van niemand minder dan Alistair Maclean :

    27.
    Kanonnen van Navarone. Door Alistair Maclean.

    28.
    Commando van Navarone. Door Alistair Maclean.

    29.
    De mannen van Navarone. Door Alistair Maclean.

    30.
    Dreiging van Navarone. Door Alistair Maclean.

    31.
    Santorini. Door Alistair Maclean.

    32.
    Partizanen. Door Alistair Maclean.

    33.
    Poolbasis Zebra. Door Alistair Maclean.

    34.
    De zwarte kruisvaarder. Door Alistair Maclean.
  11. forum rang 7 ff_relativeren 29 maart 2021 18:15
    quote:

    ff_relativeren schreef op 29 maart 2021 18:11:

    In afwachting van foto's van @ TRNTY17 -kunst objecten- , hieronder een overzichtje met mijn favoriete boeken :
    Hierna opnieuw een paar prachtige klassiekers die in iedere boekenkast thuis horen :

    35.
    De graaf van Monte-Cristo. Beter bekend als : Dracula. Auteur : Alexandre Dumas.

    36.
    Max Havelaar. Boek over onrecht in een voormalige kolonie. Auteur : Multatuli.

    37.
    Van oude menschen, de dingen die voorbij gaan. Nog zo een klassieker. Auteur : Louis Couperus.

    38.
    Wie kent het boek of de verfilming niet van Zorba de Griek ? Wel, de auteur heeft een veel krachtiger boek geschreven dat nagenoeg onbekend is gebleven : Christus wordt weer gekruisigd. Auteur : Nikos Kazantzakis.

    39.
    Van de beroemde auteur Ernest Hemingway : het boek Voor wie de klok luidt , en

    40.
    De oude man en de zee. (ook Ernest Hemingway)

    Een moderne top-auteur is ongetwijfeld Dan Brown, met pakkende boeken zoals :

    41.
    De DaVinci code, door Dan Brown.

    42.
    het Bernini-mysterie (angels and demons), door Dan Brown.

    43.
    Oorsprong, door Dan Brown.

    44.
    de Delta deceptie, door Dan Brown.

    45.
    het Juvenalis Dilemma, door Dan Brown.

    46.
    Het verloren symbool, door Dan Brown.

    47.
    En het boek Inferno, door Dan Brown.
  12. forum rang 7 ff_relativeren 29 maart 2021 18:17
    quote:

    ff_relativeren schreef op 29 maart 2021 18:11:

    In afwachting van foto's van @ TRNTY17 -kunst objecten- , hieronder een overzichtje met mijn favoriete boeken :
    Twee religieuze boekwerken :

    48.
    Een leven met Karol (auteur Kardinaal Stanislaw Dziwisz), en

    49.
    Paus Franciscus: De nederigheid aan de macht (auteur Christian van der Heijden).

    En een kort verhaal dat niet zou misstaan in deze barre Corona-tijd en economische ellende; Een prachtig verhaal over armoede zonder uitzicht, kou, en eenzaamheid :

    50. Het meisje met de zwavelstokjes. Auteurs : Hans Christian Andersen & Bernadette.

    Een paar minder bekende boeken, maar zeker het lezen waard :

    51.
    Lion. Auteur Saroo Brierley. Waargebeurd verhaal over Saroo die op 5-jarige leeftijd in zijn geboortedorp in India in een trein klimt. De trein gaat rijden en neemt hem duizenden kilometers mee dwars door India. Saroo wordt vervolgens opgenomen in een tehuis tot hij geadopteerd wordt door een Australisch echtpaar. Saroo is gelukkig met zijn pleegouders en groeit op in Australie. Als volwassen man gaat hij alle duizenden kilometers spoorlijn in India nazoeken, in een poging om zijn echte thuis terug te vinden. Goed boek, waargebeurd, geschreven door de hoofdpersoon zelf, en ook omgezet in de gelijknamige prachtige film.

    52.
    The long walk. Waargebeurd verhaal. Auteur Slavomir Rawicz. Een groepje mensen ontsnapt uit een Russisch gevangenenkamp. Ze proberen te voet duizenden kilometers te overbruggen, dwars door Rusland, China, en India. Niet ieder lid van het groepje overleeft de barre en uitputtende tocht. Dit boek is verfilmd en kreeg als filmtitel The long way back.

    53.
    Op hoop van zegen. Auteur Herman Heijermans. Eind 19e eeuw (dus nog voor 1900), een rijke rederij laat een schip dat niet zeewaardig is, toch uitvaren. Het noodlot slaat toe en het schip zinkt. Dit boek is verfilmd onder dezelfde titel.

    54.
    The rooftop Christmas tree. Auteur Landria Onkka. Waargebeurd verhaal over eenzame man (Dale Landis) die ieder jaar een kerstboom op zijn dak zet. De dorpsbewoners vinden het een prachtig gebaar, maar het gemeentebestuur en de politie zijn onverbiddelijk. Het is in strijd met de bouwvoorschriften, en Dale krijgt ieder jaar een dwangbevel om de kerstboom te verwijderen. Dale weigert, en wordt met de Kerstdagen in de gevangenis gezet.
    Tot een jaar waarin een prima advocate met het hart op de juiste plaats het dorp bezoekt en besluit om Dale in de Rechtbank bij te staan. Het is datzelfde jaar dat duidelijk wordt waarom Dale ieder jaar een Kerstboom op zijn dak zet. Lang geleden verliet zijn vrouw hem en nam hun kleine zoontje mee. Dale kon nog net tegen zijn zoontje zeggen dat hij voor een baken zou zorgen. Zodat hij zijn papa terug kon vinden.
    De zoon is inmiddels een volwassen man geworden en komt toevallig in het dorp. Hij vraagt omstanders naar de kerstboom op het dak. Dale komt op dat moment naar buiten, en zoon en vader herkennen elkaar .. Het baken (de kerstboom op het dak) heeft hen terug bij elkaar gebracht. Prachtig waargebeurd verhaal dat ook verfilmd is onder dezelfde titel.

    55.
    Christmas Jars. Auteur Jason F. Wright. Iemand schenkt anoniem potten vol met geld aan mensen die op dat moment zwaar getroffen zijn. Een beginnend journaliste gaat op zoek naar de gulle gever. Ze ontdekt dat een lokale familie de geheime gevers zijn, en onthult hun geheim. Kort daarop slaat het noodlot toe bij de gulle familie. De journaliste zit vol met schuldgevoel omdat ze zonder te overleggen hun geheim had prijsgegeven aan de publiciteit en bezoekt de familie. Om excuses te maken en om haar medeleven met hun noodlot te betuigen. Haar artikel heeft echter velen in het hart geraakt en een heuse stoet van meelevende mensen komt potten vol met geld voor de deur zetten, met een brandend kaarsje. Een van hen is een alleenstaande vrouw van middelbare leeftijd. Ze wordt binnen genodigd en begint daar te huilen. Zij vertelt haar levensverhaal : Als hoogzwangere werd zij ruim 20 jaar geleden door haar man in elkaar geslagen en ontvluchtte de woning. Het kind in haar buik bleef ongedeerd, en na de bevalling liet zij haar kind achter in een snackbar –in de hoop op een betere toekomst voor het kind.
    Hier komen de 2 verhalen samen : De jonge journaliste werd als baby te vondeling gelegd in een lokale snackbar, en bleef altijd hopen op een hereniging met haar biologische moeder. Uit een daad van hoop ging zij ieder jaar met Kerstmis eten in die snackbar. Aan het tafeltje waar ze als baby was gevonden. Iedere keer opkijkend als er iemand de zaak binnen kwam. Maar het was nooit haar moeder.
    De gulle familie waar de huilende moeder nu te gast is, herkent het verhaal. Ze nemen haar mee naar de snackbar … moeder en dochter worden herenigd ..
    Christmas Jars. Engels-talig, en onder dezelfde titel verfilmd.
  13. forum rang 7 ff_relativeren 29 maart 2021 18:18
    quote:

    ff_relativeren schreef op 29 maart 2021 18:11:

    In afwachting van foto's van @ TRNTY17 -kunst objecten- , hieronder een overzichtje met mijn favoriete boeken :
    56.
    Zeven jaar in Tibet. Auteur Heinrich Harrer. Waargebeurd verhaal over bergklimmer en Duits soldaat die tussen 1944 en 1951 aan het hof van de Dalai Lama verblijft. Verfilmd onder dezelfde titel.

    57.
    Brieven aan Paus Johannes XXIII, door Michel van der Plas.

    58.
    Het visioen van Teilhard de Chardin, door Dr. P. Smulders.

    59.
    Omnibus 08/15, een aangrijpend oorlogsboek, door Kirst.

    60.
    De Leeuw van Vlaanderen, door Hendrik Conscience. Vlaamse geschiedenis.

    61.
    Ascetica : De redders van God, door Nikos Kazantzakis.

    62.
    De laatste verzoeking van Christus (The last temptation of Christ), Nikos Kazantzakis.

    Nu even op de historische tour :

    63.
    Odyssee, door Homerus.

    64.
    De eerste filosofie : Het streven naar een Goddelijk inzicht, door Aristoteles.

    65.
    Apologie van Socrates, door Plato.

    66.
    Sofist, door Plato.

    67.
    Het weerzinwekkende lot van de oude filosoof Socrates, door Connie Palmen.
  14. forum rang 7 ff_relativeren 29 maart 2021 18:19
    quote:

    ff_relativeren schreef op 29 maart 2021 18:11:

    In afwachting van foto's van @ TRNTY17 -kunst objecten- , hieronder een overzichtje met mijn favoriete boeken :
    68.
    De Goddelijke comedie, door Dante Alighieri.

    69.
    Faust, door Goethe.

    70.
    1984, door George Orwell (beter bekend van het boek Animal Farm).

    Nog even terug naar wat religieuze boekwerken die de moeite waard zijn vanuit hun historie en vanwege de inhoud :

    71.
    Nag Hammadi Geschriften, door Willem Glaudemans en Jacob Slavenburg.

    72.
    Bernadette Soubirous, door Anne Bernet.

    73.
    Brieven van Bernadette, door Patrick Chatelion Cournet.

    74.
    De rollen van de Dode Zee, 2e herziene druk, door Florentino Garcia Martinez.

    75.
    Paus Johannes Paulus II, door T. Szulc.

    76.
    Paus Franciscus : De nederigheid aan de macht, door Christian van der Heijden.

    77.
    Het meisje dat God ontmoette, door Christy Beam.
  15. forum rang 7 ff_relativeren 29 maart 2021 18:20
    quote:

    ff_relativeren schreef op 29 maart 2021 18:11:

    In afwachting van foto's van @ TRNTY17 -kunst objecten- , hieronder een overzichtje met mijn favoriete boeken :
    Tot slot een paar moderne boeken van een compleet ander genre :

    78.
    Het rode paard, door Eugenio Corti. Over Christelijke gevoelens midden in de 2e wereldoorlog.

    79.
    De acht bergen, door Paolo Cognetti.

    80.
    De hele serie van de Zeven Zussen, door Lucinda Riley.

    En als afsluiter, vier boeken van de familie Obama :

    81.
    Dream from my father, door Barack Obama.

    82.
    the audacity of hope, door Barack Obama.

    83.
    A promised land, door Barack Obama.

    84.
    Becoming, door Michelle Obama.
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0643 -0,26%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.380,29 +0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links