Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,640 24 apr 2024 17:35
  • +0,170 (+0,72%) Dagrange 23,550 - 23,950
  • 2.185.626 Gem. (3M) 2,5M

ArcelorMittal Maart 2021

942 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 maart 2021 11:06
    quote:

    max2 schreef op 25 maart 2021 10:53:

    Geeft het Suezkanaal problemen voor AM???
    Zou kunnen, als er schepen met ijzererts doorheen moeten:

    'Bergen schip Suezkanaal kan weken duren'
    Gepubliceerd op 25 maart 2021 10:34 | Views: 949

    DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - Het lostrekken van het schip de Ever Given dat dinsdag vastliep in het Suezkanaal kan dagen zo niet weken in beslag nemen, denkt evofenedex. De ondernemersvereniging is dan ook bezorgd over de impact van de blokkade op de internationale handel en logistiek van veel ondernemers. De vereniging benadrukt daarbij dat de situatie in de containerlijnvaart door de coronacrisis al slecht was.

    Evofenedex legt uit dat dagelijks 9 miljard euro aan goederen door het Suezkanaal wordt vervoerd. Veel van die schepen hebben als eindbestemming Rotterdam.

    Volgens Peter Berdowski, topman van maritiem dienstverlener Boskalis die helpt bij het loskrijgen van het schip, is het nog te vroeg om te zeggen hoe lang de klus zou kunnen duren. Volgens hem ligt het containerschip vast als een "gestrande walvis". Berdowski sluit niet uit dat het lostrekken van het schip weken kan gaan duren, zei hij eerder tegen Nieuwsuur.

    Honderd schepen

    Momenteel liggen er ruim honderd schepen te wachten op toegang tot het Suezkanaal. Als de stremming lang aanhoudt, zullen rederijen moeten overwegen om om Afrika heen te varen. Dit zorgt voor een extra vaartijd van ruim een week en extra kosten en uitstoot vanwege het brandstofverbruik.

    De ondernemersvereniging benadrukt verder dat de vertraging en de groeiende rijen van wachtende schepen veel druk zetten op de afhandeling van de verschillende terminals in de haven van Rotterdam. Daardoor lijken extra opstoppingen in de maak.

    Verstoringen

    Sinds de uitbraak van het coronavirus is binnen de containerlijnvaart al sprake van verstoringen. Voordat de problemen in het Suezkanaal speelden, was er al sprake van een gebrek aan containers wat zorgde voor torenhoge tarieven. Daarnaast liet de betrouwbaarheid van vaarschema’s te wensen over.

    Het Havenbedrijf Rotterdam laat weten de situatie te volgen en de verdere ontwikkelingen in het Suezkanaal af te wachten. "Het is koffiedik kijken hoe lang het gaat duren", aldus een woordvoerder. Volgens hem is er wel vaker sprake van vertragingen bij het wereldwijde zeevervoer en zijn de gevolgen voor de Rotterdamse haven nu nog moeilijk in te schatten.
  2. forum rang 5 03har 25 maart 2021 12:04
    quote:

    max2 schreef op 25 maart 2021 10:53:

    Geeft het Suezkanaal problemen voor AM???
    Dit is gewoon een logistieke nachtmerrie voor iedere producent. Niet alleen de dwarsliggende containerboot maar ook alle andere wachtende schepen veroorzaken een gigantische logistiek en opslag probleem in Europa maar ook daar buiten.

    Voor AM geld niet alleen vervoer grondstof/ eindproduct maar ook alle andere noodzakelijke productiemiddelen.
    Grondstof prijzen gaan rara dingen doen, grondstoffen op locatie worden duurder, ze zijn bereikbaar en behandelbaar. Grondstoffen in Suez kanaal en anders onderweg (spotmarket) worden goedkoper daar ze niet of onvoorspelbaar op lokatie komen.

    Maar ook kleine dingetjes, jezelf als ondernemer maar wachten op een klein relais uit China die op deze boot zit. Je hele productie proces kan afhankelijk zijn van dergelijke onnozele dingetjes.

    En reken maar dat Arcelor veel van deze dingetjes heeft.

    Bovendien, Honda Amerika stopt 2 weken met produceren, Honda is de buurman van Calvert/Alabama.
    Toyota stopt met produceren, hfdkwartier in Deesite Engeland waar ze geen SO materiaal kunnen maken welke waarschijnlijk wel uit Gent komt.
    Honda Gent is ook een buurman van Arcelor. Kortom reken maar uit.

    03haR.

  3. [verwijderd] 25 maart 2021 14:27
    quote:

    Pussy schreef op 25 maart 2021 10:43:

    Bootje zorgt toch voor grote problemen , kan weken in beslag nemen , kan wel de koers ernstig beïnvloeden
    Kan wie zal het zeggen, heb gisteren toch besloten om al mijn posities te sluiten met een mooie winst sinds maart vorig jaar. Aegon, mittal, amg, sligro en basic f had ik al verkocht. Ga nu traden met deze winst in mittal, Aegon, kpn, amg en postnl. Heb nu ook wat meer tijd om te gaan traden weer. Alle geluk gewenst voor de zitte blijvers voor de LT, MT blijft een prachtig aandeel daarvoor. Ik wacht nu op een mooie algehele paniek dag om mijn positie weer in te nemen om te traden, succes iedereen.
942 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links