Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SPAC - Special Purpose Acquisition Company

1.296 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 65 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 9 maart 2021 10:17
    ter info:
    SPACs are making acquisitions more expensive, says Nano Dimension CEO - whose own stock trades at a vast valuation
    Feb. 07, 2021 6:33 AM ETNano Dimension Ltd. (NNDM)By: David Jackson, SA News Editor44 Comments
    Yoav Stern, the CEO of 3D printing company Nano Dimension (NASDAQ:NNDM), told Globes that SPACs are raising the prices of private companies and making it harder for companies like his to get acquisitions done.
    Nano Dimension has raises over $1B in new equity in recent months, and has hired investment banks Needham and CarlSquare to help it find acquisitions in the U.S. and Europe respectively.

    seekingalpha.com/news/3659304-spacs-a...
  2. [verwijderd] 9 maart 2021 18:38
    Ik probeer warrants te kopen van US SPACs.
    Ik weet dat DeGiro en Binck er een beetje aan doen, maar vaak zijn warrants van SPACs niet algemeen beschikbaar op hun platforms en dan moet je die aanvragen. Zelfs voor bepaalde SPACs die nog vrij nieuw zijn moet je bij DeGiro en Binck vaak zelf aanvragen of ze de Units beschikbaar maken op hun platform.

    Vandaag ook Lynx benaderd, die zeggen niets te doen met US listed warrants.
    De grootbanken in NL doen er ook niet echt aan voor de particulier (voor zover ik weet).
    Je kan naar Interactive Brokers, maar voor US listed warrants moet je geloof ik in de US je account aanmaken.

    Mijn vraag is nu: hoe ga ik makkelijk in NL aan de slag met aan- en verkoop van SPAC warrants die in de US gelist zijn? Wat zijn de opties en bij welke broker zijn de meeste SPAC warrants makkelijk te koop?
  3. forum rang 10 voda 12 maart 2021 14:32
    Holley wil notering in New York

    (ABM FN-Dow Jones) Autotuner Holley wil naar de beurs. Dit maakte het bedrijf vrijdag bekend.

    De spac moet gestalte krijgen via een special-purpose acquisition corporation van Empower, waarmee het de facto fuseert.

    De verwachting is dat de transactie in het tweede kwartaal van dit jaar wordt afgerond

    De beursgang zou het bedrijf een waardering geven van 1,55 miljard dollar, goed voor 9,8 keer het geraamde operationeel resultaat (EBITDA) voor 2021 van 159 miljoen dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 15 maart 2021 09:38
    Update: Oud-topman Commerzbank lanceert SPAC in Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Oud-topman van Commerzbank Martin Blessing lanceert een zogeheten SPAC op Beursplein 5. Dit schreef persbureau Bloomberg, waarna een bevestiging volgde.

    Een SPAC, oftewel een special-purpose acquisition corporation, is een lege beurshuls, bedoeld om bedrijven naar de beurs te brengen zonder het traditionele IPO-proces te doorlopen.

    De SPAC rond Blessing, genaamd EFIC1, wil in maart 415 miljoen euro ophalen om te investeren in Europese fintech- en technologiebedrijven.

    Euronext Amsterdam is momenteel in trek bij SPACS. Zo kreeg vorige maand nog ESG Core Investments via een dergelijke constructie een notering aan het Damrak.

    Naast Blessing speelt ook Ben Davey, een oud-Barclays medewerker, een rol bij EFIC1 en Chris Figee, de CFO van KPN, moet één van de onafhankelijke bestuurders van de SPAC worden.

    HTP Investments, van Klaas Meertens en Wim de Pundert, investeren naar verwachting 40 miljoen euro in de SPAC.

    De lancering wordt begeleid door onder meer Credit Suisse en ABN AMRO.

    Update: om bevestiging toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. Belegger 86 15 maart 2021 14:44
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 15 maart 2021 13:44:

    Update: mijn huidige SPAC portefeuille zit even in de fase "even op de plaats rust". -lol-
    Niks verkocht, niks ingekocht.
    Kunst om nu de pareltjes eruit te halen. De tijd van makkelijke winsten is een stuk minder dooe de stortvloed aan nieuwe spacs.
  6. Jackpot1983 16 maart 2021 08:16
    Ik denk dat ACAC een parel is. Deze spac is bezig met de samenvoeging met MyVegas. MyVegas is eeb wereldwijd casinospel, maar met target de Amerikaanse markt. Nu deze markt steeds meer opengaat voor online gokken ontstaan er hier tal van mogelijkheden. Tevens is MyVegas momenteel de enige aanbieder waarbij je prijzen in real live kan verdienen.
  7. JustLong 16 maart 2021 09:37
    Hier gebeurt ook weinig op SPAC gebied. Heb er nog een paar, sommige in de plus sommige in de min na de correctie van laatst. Grote stijgingen bij klein nieuws is er even niet bij dus dan maar wachten op groot nieuws, scherp erop zitten en verkopen bij een de eerste leuke stijging.

    finance.yahoo.com/finance/news/europe...
  8. forum rang 10 voda 23 maart 2021 09:59
    WeWork waagt nog een poging voor beursnotering - media

    (ABM FN-Dow Jones) WeWork heeft 1 miljard dollar nodig, onder meer voor het verkrijgen van een beursnotering. Dit schreef de Britse zakenkrant The Financial Times dinsdag op basis van documenten die de krant kon inzien.

    WeWork zint op een notering via een special-purpose acquisition corporation, of kortweg SPAC.

    Uit de door de FT ingeziene documenten bleek dat WeWork in 2020 3,2 miljard dollar verlies leed, tegen een verlies van 3,5 miljard in 2019. De verlaging van de investeringen van 2,2 miljard naar slechts 49 miljoen dollar vormde een niet onbelangrijke basis van de vermindering van het verlies.

    Uit de stukken bleek ook een bezettingsgraad van de portefeuille van 47 procent aan het einde van 2020 voor de aanbieder van kantoorruimte. Aan het begin van 2020 lag de bezetting nog op 72 procent en dat was nog voordat de effecten van de coronapandemie merkbaar waren.

    Het bedrijf wil via een zogeheten SPAC naar de beurs tegen een waardering van 9 miljard dollar, inclusief schuld. Daartoe is het bedrijf volgens FT in gesprek met BowX Acquisition Corp, een lege huls die volgens bronnen en de geraadpleegde documenten in augustus van het vorig jaar 420 miljoen dollar ophaalde.

    BowX wordt geleid door Vivek Ranadivé, de oprichter van softwaregroep Tibco, en heeft in de persoon van voormalig basketballer Shaquille O’Neal een adviseur in dienst.

    WeWork wil de rest van de benodigde financiën via institutionele partijen binnenhalen.

    WeWork zag in 2019 een beursgang nog in rook opgaan. Aanvankelijk werd WeWork nog gewaardeerd op 47 miljard dollar, maar later halveerde die waardering.

    Na het mislukken van de beursgang vertrok CEO en mede-oprichter Adam Neumann bij WeWork.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 25 maart 2021 08:40
    'Beurswaakhond SEC bekijkt beurshausse rond investeringsfondsen'

    Gepubliceerd op 25 maart 2021 08:34 | Views: 0

    NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) gaat onderzoek doen naar de recente hausse rond lege beurshulzen. Dat zijn beursfondsen die speciaal zijn opgezet met als doel een bedrijf te kopen, een zogenoemde special purpose acquisition company, oftewel 'spac'. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Er wordt onder meer gekeken naar de risico's die met deze praktijken gemoeid zijn, aldus de ingewijden.

    De SEC heeft naar verluidt brieven aan zakenbanken op Wall Street gestuurd met het verzoek om informatie over hun transacties rond deze beursfondsen. Dat verzoek is op vrijwillige basis en het gaat volgens de bronnen nog niet om een formeel onderzoek. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om info rond commissies die banken ontvangen voor hun diensten aan spacs en zaken als accounting, regelgeving en toezicht.

    Als een bedrijf wordt overgenomen door een spac wordt die onderneming genoteerd aan de beurs. Daarbij hoeft minder informatie aan de markt te worden gegeven dan bij een traditionele beursgang. Bij de SEC zouden zorgen bestaan of er wel grondig genoeg boekenonderzoek wordt gedaan bij bedrijven die door een spac worden overgenomen en ook rond bijvoorbeeld voorkennishandel bij de aankondiging van overnames. Ook zijn er vragen of beleggers wel voldoende geïnformeerd worden over de risico's.

    Beursgang

    De markt voor spacs is de afgelopen tijd enorm sterk gegroeid. In het afgelopen jaar gingen meer dan zevenhonderd van die investeringsvehikels naar de aandelenmarkten in New York, vaak gesteund door miljardairs, bekende zakenmensen, grote bedrijven en zelfs beroemdheden zoals de bekende oud-basketballer Shaquille O'Neal en tennisster Serena Williams. Met die beursgangen was een bedrag van meer dan 270 miljard dollar gemoeid. Ook op de beurs in Amsterdam zijn er steeds meer spacs actief.

    Een andere bron van zorg rond de grote populariteit van spacs op de beurzen is dat er steeds minder geschikte bedrijven zijn om over te nemen. De kans bestaat dat investeerders in spacs dan uiteindelijk met lege handen overblijven omdat er geen winstgevende overnameprooi met echte operationele activiteiten te vinden is en er dus geen geld verdiend kan worden door het investeringsfonds.
  10. JustLong 25 maart 2021 09:32
    NBAC gister gemerged met Nuvve, benieuwd waar dat heen gaat na de bekende 'after merge dip'. Bedrijf draait als een tierelier en is nu in ieder geval behoorlijk goedkoop gezien de cijfers.

    Verder is het tamelijke droevig gesteld met mijn spacs, heb er nog maar vier waarvan twee (BOAC en XPOA) zonder merge kandidaat. Verder momenteel weinig tijd om alles te volgen dus even geen nieuwe spacs voor mij.
  11. forum rang 10 voda 26 maart 2021 14:15
    SPAC EFIC1 koerst lager bij beursdebuut

    (ABM FN-Dow Jones) European Fintech IPO Company 1 heeft vrijdag zijn debuut op de Amsterdamse beurs gemaakt en koerste kort na opening bijna twee procent lager.

    De beursgang werd geprijsd op 10,00 euro per aandeel, waarmee de zogeheten SPAC van oud-topman Martin Blessing van Commerzbank circa 415 miljoen euro ophaalde. Het aandeel koerste circa een uur na de opening op 9,82 euro.

    Een SPAC, oftewel een special-purpose acquisition corporation, is een lege beurshuls, bedoeld om bedrijven naar de beurs te brengen zonder het traditionele IPO-proces te doorlopen. De SPAC van Blessing wil investeren in Europese fintech- en technologiebedrijven.

    Euronext Amsterdam is momenteel in trek bij SPAC’s. Zo kreeg vorige maand nog ESG Core Investments al een notering aan het Damrak. Ook hier was de introductiekoers 10,00 euro. Vrijdag handelde deze SPAC op 9,84 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 26 maart 2021 14:16
    WeWork via SPAC naar de beurs

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    BowX Acquisition Corp -A-
    $ 9,75 0,00 0,00 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) WeWork heeft definitief besloten om via een special-purpose acquisition corporation, kortweg een SPAC, naar de beurs te gaan. Dit meldde de aanbieder van flexibele werkplekken vrijdag.

    WeWork fuseert met het reeds beursgenoteerde BowX Acquisition.

    BowX wordt geleid door Vivek Ranadivé, de oprichter van softwaregroep Tibco, en heeft in de persoon van voormalig basketballer Shaquille O’Neal een adviseur in dienst.

    De transactie waardeert WeWork op circa 9 miljard dollar. WeWork ontvang circa 1,3 miljard dollar in contanten, inclusief een volledig toegezegde investering van 800 miljoen dollar, wat het bedrijf "in staat stelt om zijn groeiplannen te financieren.”

    De investering vindt plaats middels een onderhandse plaatsing bij beleggers, waaronder Insight Partners, fondsen beheerd door Starwood Capital Group, Fidelity Management & Research Company, Centaurus Capital en wat fondsen beheerd door BlackRock.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 26 maart 2021 20:45
    De overnames komen eraan, maar de ene spac is de andere niet
    Lennart Zandbergen 19:29

    Het Damrak kreeg er vrijdag weer een spac (lege beurshuls) bij: EFIC1 haalde €415 mln op met zijn notering. Foto: Ramon van Flymen voor het FD

    Maandenlang was het nieuws vooral dat er allerlei spacs naar de beurs gaan. De lege beurshulzen haalden duizelingwekkende bedragen op. Die fase is nog niet voorbij: de recordhoeveelheid van $79 mrd die beleggers vorig jaar in Amerikaanse spacs staken is in 2021 alweer overtroffen. De grens van $80 mrd is geslecht, en ook in Europa gaat de spac vrolijk door. Het Damrak kreeg er vrijdag weer eentje bij: EFIC1 haalde €415 mln op met zijn notering.

    Daarmee zijn er nu drie spacs te vinden aan de Amsterdamse beurs. Dutch Star Companies Two haalde in november 2020 €110 mln op, ESG Core volgde in februari met €250 mln.

    Het gemak waarmee die bedragen werden opgehaald was hét verhaal van het afgelopen jaar. Record op record werd gebroken. Het aantal spacs groeit hard, maar ook de omvang van de verschillende spacs neemt zienderogen toe.

    Volgende fase
    Maar langzaam komt de spac-manie in de VS al in een volgende fase terecht, waarin de abstracte en duizelingwekkende getallen de reële economie betreden. De honderden spacs die vorig jaar hun miljoenen hebben opgehaald, moeten intussen namelijk ver in het proces zijn om te fuseren met een bedrijf. Daarvoor hebben ze twee jaar de tijd. Het wordt interessant om te zien met welke bedrijven de oprichters van spacs op de proppen komen.

    Eerst even terug naar de basis. Een spac, oftewel een special purpose acquisition company, is een beursvehikel. De oprichters zijn vaak mensen die hun sporen in het bedrijfsleven al hebben verdiend. Zij brengen een leeg vehikel naar de beurs, en gaan daarmee op zoek naar een niet-beursgenoteerd bedrijf om mee te fuseren. Als dat lukt, krijgen de aandeelhouders van de spac een belang in het bedrijf, dat in ruil de beursnotering krijgt.

    Voor de bedrijven die een beursnotering zoeken hebben de spacs een groot voordeel, zeggen voorstanders. Een spac biedt namelijk wat meer zekerheid. 'Een gewone beursgang kan mislukken als de marktomstandigheden plots slecht zijn', zegt Nicholas Aperghis, één van de drie directeuren van EFIC1. Als een beursgang daarop afketst, moet het bedrijf voor een herkansing zeker een jaar wachten om alsnog te proberen een notering te krijgen. 'Via een spac gaan levert voor het betrokken bedrijf veel meer zekerheid op.'

    CM.com
    Dat was bijvoorbeeld ook zo bij CM.com. Het bedrijf probeerde een gewone beursgang, maar dat lukte 'wegens tegenvallende marktomstandigheden' niet. Dutch Star Companies One, de spac van onder meer Niek Hoek, bood redding en zorgde ervoor dat het bedrijf nu toch beursgenoteerd is.

    Eenzelfde verhaal voor WeWork, de verhuurder van kantoorruimtes die in 2019 probeerde om via de klassieke weg naar de beurs te trekken. Dat mislukte. Met de prospectus die het bedrijf voor de beursgang publiceerde, kwamen veel lijken uit de kast. Iedereen kon duidelijk zien dat er sprake was van ondermaats bestuur, slechte financiële vooruitzichten en wel erg creatief gebruik van winstcijfers. De discipline van de markt maakte het krijgen van een notering onmogelijk.

    Vrijdag werd alsnog de beursgang van WeWork aangekondigd. Via een spac.

    'Voor de gek houden'
    Dat WeWork zijn beursgang nu alsnog kan maken is koren op de molen van critici van de spac: een gammel bedrijf dat het via de geijkte weg niet lukte naar de beurs te gaan, kan het met een spac, die een stuk minder documentatie vereist blijkbaar wel. Dat is ook waar economen Arnoud Boot en Sweder van Wijnbergen onlangs in het FD voor waarschuwden. 'Een spac-beursgang is juist goedkoop omdat de belegger voor de gek kan worden gehouden', schreven zij in deze krant.

    In dit specifieke geval is er wel wat te zeggen voor de beursgang. Het WeWork van 2021 is met het ontslaan van duizenden personeelsleden, het sluiten van tientallen locaties en het eruit werken van oprichter-brokkenpiloot Adam Neumann een heel ander bedrijf dan in 2019, en de waardering is met $9 mrd nu een stuk schappelijker dan de $47 mrd van toen.

    Een terechte vraag is wat er in 2019 zou zijn gebeurd als de spac-hype toen op hetzelfde niveau was als nu. Zou WeWork dan moeiteloos met een spac hebben kunnen fuseren en dus een beursnotering hebben verkregen?

    Daarover maakt nu ook de de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC zich zorgen, zo meldde persbureau Reuters vrijdag. Het stuurde brieven naar de bij spacs betrokken zakenbanken met vragen over onder meer de rapportages van spacs en hun verdiensten aan de beursvehikels.

    Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1378503/de-overnames-kome...
  14. Bob de Bouwer 59 27 maart 2021 14:03
    quote:

    voda schreef op 26 maart 2021 14:15:

    SPAC EFIC1 koerst lager bij beursdebuut

    (ABM FN-Dow Jones) European Fintech IPO Company 1 heeft vrijdag zijn debuut op de Amsterdamse beurs gemaakt en koerste kort na opening bijna twee procent lager.

    De beursgang werd geprijsd op 10,00 euro per aandeel, waarmee de zogeheten SPAC van oud-topman Martin Blessing van Commerzbank circa 415 miljoen euro ophaalde. Het aandeel koerste circa een uur na de opening op 9,82 euro.

    Een SPAC, oftewel een special-purpose acquisition corporation, is een lege beurshuls, bedoeld om bedrijven naar de beurs te brengen zonder het traditionele IPO-proces te doorlopen. De SPAC van Blessing wil investeren in Europese fintech- en technologiebedrijven.

    Euronext Amsterdam is momenteel in trek bij SPAC’s. Zo kreeg vorige maand nog ESG Core Investments al een notering aan het Damrak. Ook hier was de introductiekoers 10,00 euro. Vrijdag handelde deze SPAC op 9,84 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    EFIC1 sloot op €9,74
    Dus geen goed begin.
    ESG CORE sloot op €9,78

    Niet alle SPAC’s gaan skyhigh
1.296 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 65 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 -1,07%
EUR/USD 1,0678 +0,07%
FTSE 100 7.847,99 +0,35%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.374,97 +0,59%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

B&S Gr...
+8,35%
PostNL
+7,07%
Fugro
+4,29%
Van La...
+1,90%
Sif Ho...
+1,51%

Dalers

TomTom
-14,98%
VIVORY...
-10,98%
Alfen ...
-7,35%
ASML
-6,68%
FASTNED
-5,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links