Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

photonike

96 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. rodney007 3 maart 2021 08:39
    Benieuwd of ze het vandaag laten doorstijgen.

    2,36 2.989 1

    2,62 100 1

    2,7 1.350 2

    2,8 600 1

    2,84 100 1

    3 690 2

    3,3 191 1

    3,36 400 1

    3,5 3.000 1

    5 1.000 1

    10,420

    Normaal voor vrijdagavond nieuws: We are setting the new parameters and we are confident to release the BP within the first week of March

  2. rodney007 10 maart 2021 22:03
    EINDELIJK

    The Board of Directors of Photonike Capital Sa has set an extraordinary meeting for next March 15th to approve the 2021-2025 Business Plan.

    The drafting of the Business Plan was affected by the delays in receiving market data due to the Covid pandemic. With the new Business Plan, Photonike Capital Sa enters the niche reinsurance sector with a strong use of new technologies (Insurtech and Tailored products). The Business Plan will be published immediatelly after the final approval of the BoD.
  3. rodney007 14 maart 2021 16:40
    Verwacht inderdaad dat ze vanaf morgen zullen knallen.
    (dan houden ze hun vergadering en krijgen we daarna het plan.)

    2 onafhankelijke partijen hebben de waarde van 6.5 – 7 euro bevestigd.
    Therefore, the Book Value of the Company is confirmed in the range of 6.65 and 7.00 euros per share
    live.euronext.com/en/product/equities...

    Normaal zouden we terug naar die waarde moeten evolueren of max. met 30% holdingskorting.
  4. rodney007 16 maart 2021 10:00
    En nu wachten op het persbericht.
    Voor de eerste fixing, in de loop van de dag of na de 2de fixing???

    0 2.049 7

    2,74 999 1

    2,92 100 1

    2,98 350 2

    3 1.750 2

    3,3 1.491 3

    4,1 222 1

    4,3 2.675 2

    4,88 222 1

    5 1.000 1

    Bij boursorama zien ze het helemaal zitten:
    www.boursorama.com/bourse/forum/1rPML...
    Alhoewel het boekje leeg is zullen ze voor die 9 euro op korte termijn wel met een straf plan moeten komen.
  5. rodney007 16 maart 2021 18:40
    Nog eventjes geduld

    Dear

    The BoD meeting yesterday started in strong delay for the Covid restriction to travels issued yesterday in Italy.

    ... the BoD is still discussing the Business Plan for some small modifcations. Within tomorrow will be closed the meeting and the market will be informed.

    A Retail Investors Release will be published in english...


    Best regards

    Photonike Capital Sa
  6. p/o 18 maart 2021 18:52
    Photonike Capital plans to apply for LPS in the following countries: France, Germany, Italy, Spain, Holland, Finland, Austria, Denmark. It reserves the right to evaluate the opening of Eastern European countries from 2023.For each country, the company will enter into specific distribution agreements with the main reinsurance brokers, aimed at the negotiation of reinsurance contracts with local insurance companies, which may be of the optional type or general treaty, proportional or not.

    Met de winsten die ze verwachten zou een dividend van 0.30 - 0.50 binnen enkele jaren er moeten inzitten.

    spijtig van de fixing, maar verwacht toch dat we het weekend ingaan boven de 3.
  7. rodney007 18 maart 2021 20:39
    Met dank aan Benjamin Buffett

    * Photonike Capital Sa heeft besloten de verzekeringsgarantiesector in Europa te betreden om diverse redenen, waaronder:
    - het is een markt met een waarde van 2,5 miljard euro die bestemd is om te groeien;
    - Dankzij haar kapitaal (in kwantiteit en kwaliteit) kan Photonike Capital Sa toegang krijgen tot dit type markt via een licentie als herverzekeraar, waardoor zij zich in Europa kan profileren als een in dit soort risico's gespecialiseerd subject;
    - het is een sector met een hoge marge; Het gemiddelde herverzekeringspercentage van dit type risico is het hoogste van alle risicotypes en kan oplopen tot meer dan 75% met een mediaan van 45%; evenzo behoren de mediane kosten van de gecombineerde ratio voor borgtochten in Europa tot de laagste van de andere verzekeringsrisico's
    - het is een sector met een sterke toetredingsdrempel;
    - het is een sector met belangrijke groeivooruitzichten in sommige landen, zoals Frankrijk en Italië (die tot de top 3 van de EU-verzekeringsmarkten behoren) en andere landen die kleiner zijn maar met een sterke trend van BBP-groei;
    - het is een sector met ruime marges voor de toepassing van technologie (o.m. blockchain) en met een sterke klantenbinding

    * Het plan van Photonike Capital Sa is om uit te groeien tot een herverzekeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in de sector "borgtochten en garanties", die op Europees niveau actief is. Het is de bedoeling het eigen kapitaal van de onderneming aan te wenden om een vergunning van de Belgische autoriteiten te verkrijgen en een markt te betreden die ongeveer 2,5 miljard euro waard is en nog zal groeien. Dit herverzekeringsstatuut maakt het mogelijk om op Europees niveau te werken en maakt het ook mogelijk om, binnen de grenzen van de Solvency II-regelgeving opereren als een beleggingsholding, aangezien de bedrijfsactiva dan opnieuw moeten worden geïnvesteerd.

  8. rodney007 18 maart 2021 20:39
    Photonike Capital is echter niet van plan deze sector te betreden om te concurreren, maar om een reeks belangrijke innovaties te brengen, zowel op product- als op procesniveau. Naast het dekken van de gebruikelijke zekerheidsrisico's die voornamelijk voortvloeien uit de sector van de overheidsopdrachten (Bid and Performance Bonds), is de onderneming voornemens de markt een zeer innoverend product aan te bieden dat momenteel in Europa door geen enkele verzekeringsmaatschappij: Financiële-garantieverzekering.

    * Financial Guarantee Insurance: de financiële-garantieverzekering biedt beleggers in schuldpapier een gegarandeerde betaling van rente en hoofdsom in het geval dat de emittent van de gegarandeerde ("gewrapte") schuld niet in staat is aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. De sector is ontstaan in de Verenigde Staten, waar hij grotendeels is gevestigd, maar zijn invloed is internationaal, niet het minst omdat effecten die door financiële garanten worden gedekt, door diverse internationaal actieve instellingen worden uitgegeven en in portefeuilles over de hele wereld worden aangehouden. Van oudsher bieden obligatieverzekeraars garanties voor betalingen op gemeentelijke obligaties, waarbij wanbetalingen zeer beperkt waren. Eind jaren negentig zijn zij steeds meer betrokken geraakt als garantieverstrekkers voor elementen van diverse gestructureerde financiële producten, zoals kredietverbetering van hypotheekleningen en dergelijke. Dit was een onderdeel van de economische crisis van 2007, gevolgd door het in gebreke blijven van enkele historische grote banken in de VS. Vandaag is de financiële garantieverzekering in de VS terug tot het juiste gebruik om institutionele effecten over de hele wereld te dekken.

    Geen enkele herverzekerings- of verzekeringsmaatschappij in de EU was en is nog steeds actief in deze sector.

    * SME Bond Insurance: Photonike Capital wil zich als herverzekeraar specialiseren in producten bestemd voor emittenten (en hun adviseurs: originators, arrangers, enz.) van kleine en middelgrote minibonds, zodat verzekeringsmaatschappijen zich kunnen herverzekeren en het verzekeringscontract voor elke afzonderlijke emissie.

    * Photonike Capital is voornemens een herverzekeringsspeler te worden in de sector Niet-Leven voor de branches 14, 15, 16 en 17 door risico's voor borgtochten, financiële verliezen, juridische en kredietrisico's op zich te nemen. Voorts is de onderneming van plan de sector Leven sector te betreden, beperkt tot de branches III (Unit Linked-producten) en V (Capital Redemption-producten), omdat deze synergetisch zijn met de activiteiten van de sector Niet-Leven.

    * Herverzekeraarslicentie National Bank van België: een van de eisen van de autoriteit is de certificering van ten minste twee jaarrekeningen. Het belangrijkste deel van de activa van de vennootschap bestaat uit beleggingen in Staatsobligaties ontvangen bij wijze van kapitaalverhoging in 2016, waarvoor de waardering in de jaarrekening werd uitgevoerd rekening houdend met de IAS-IFRS 13-normen (reële marktwaarde), op basis van de EIOPA-vereisten voor verzekeraars in duidelijk contrast met de GAAP-regelgeving van België, die in plaats daarvan een historische evaluatie vereisen: deze schijnbare discrepantie is in feite te wijten aan de noodzaak om de financiële staten aan de NBB te presenteren in overeenstemming met de geldende verzekeringsreglementering en het werd ruimschoots vermeld in de toelichting bij de financiële rekeningen en in het verslag van de Commissaris. Bij de opmaak van de begroting 2020, waarvan de statutaire goedkeuring wordt verwacht in mei, zullen verdere juridische aanpassingen worden aangebracht aan de bedrijfswaarden, die ter goedkeuring zullen worden voorgelegd aan de externe Commissaris en aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Wat de vereiste bekwaamheden van de bestuurders betreft, waren en zijn sommige leden van de Raad reeds bestuurders van buitenlandse verzekeringsmaatschappijen geweest; voorts zijn reeds enkele externe verzekeringsmanagers (voormalige CEO's van Levens- en Niet Levensverzekeringsmaatschappijen) door de onderneming aangeworven. Deze zullen ook fundamentele steun verlenen bij de interne organisatie van de onderneming die door de NBB zal worden geëvalueerd voor het verlenen van de vergunning.

    De volledige vergunningsprocedure bij wet voorziet in een nazicht van ten minste 90 dagen vanaf het moment van indiening van de licentieaanvraag. Dit hangt uiteraard sterk af van de kwaliteit van de ingediende documentatie: het management verwacht de aanvraag onmiddellijk na de goedkeuring van de gecontroleerde jaarrekeningen van 2020 in te dienen en heeft in de tussentijd reeds contact opgenomen met de betrokken bureaus en met een juridisch adviseur voor de volledige reeks documenten. Er wordt benadrukt dat een van de fundamentele vereisten voor de toekenning van de vergunning een opportune wijziging zal zijn van de statuten van de vennootschap, die echter "sub judice" kan worden uitgesteld tot de voorafgaande toestemming van de NBB. In dit geval voorziet de wijziging in de bijeenroeping van een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders.

  9. rodney007 18 maart 2021 20:39
    * Wat Solvency II betreft, wenst Photonike niet onder een SCR (Solvency Capital Requirement Ratio) van 180% te gaan en ten minste 50% van de te verkopen risico's vanaf het 2e jaar toe te wijzen. Dit impliceert dat de Bruto Verdiende Premies (de verwachte omzet van de onderneming) volgens de regels kan worden geraamd op een marge tussen 1,5 en 2,2 maal het beschikbare vrije bedrijfskapitaal (reële marktwaarde), hetgeen de inzamelingsdoelstelling blijft die Photonike heeft gesteld.

    * Investeringen die "ongoing" zijn om te evolueren naar een herverzekeraar: kosten voor de aanvraag van de licentie (180 KEUR; grotendeels reeds gespendeerd) en ruim 14 MEUR andere kosten (compliance, verkoop- en distributieteam, technologie, blockchain platsforms, External AI partners,...)

    * Rating Photonike Capital wordt bevestigd: Aangezien de S&Poors rating van België momenteel AA is, wordt verwacht dat wanneer Photonike volledig operationeel is de aan de onderneming toegekende betrouwbaarheidsrating ten minste gelijk zijn aan AA, met een belangrijke commerciële impact in landen waar de betrouwbaarheid zeer groot is (Italië, Frankrijk, Spanje, enz.).

    * Toekomstig productportfolio Photonike:

    Class A) Private to Public Risks (tenders for costructions, concessions, management, etc.)
    - Bid bonds
    - Performance Bonds
    - Financial Losses
    Class B) Private to Private Risks
    - Sureties and Advance Payment Bonds
    - Mantainance Bonds
    - Performance Bonds
    - Parametric Performance Bonds
    - Legal Expenses
    - Financial Losses (Parametriche, Indennitarie incluso Meteo, escluso Catastrofali)
    Class C) SME Bond Insurance (only listed bonds)
    - Inside View (pre-bankruptcy or post-bankruptcy coverage)
    - Outside View (pre-bankruptcy or post-bankruptcy coverage)
    - Securitisation of SME Loans
    - Mutual Wrap
    - Contingent Capital Options
    Class D) Credit Guarantee
    - SBLC confirmations
    - Derivative contracts (swap, forward, underlynes etc.) if related to SME Bond Insurance

    * Investeringen in life insurance

    Photonike Capital Sa heeft in 2020 indirect geïnvesteerd in de in Luxemburg gevestigde verzekeringsholding Nucleus Holding II SCPA, eigenaar van de twee verzekeringsmaatschappijen Nucleus Life AG in Liechtenstein en Tricap Assurance Ltd in Cayman. De investering in het kapitaal bedroeg 10 miljoen euro voor een deelneming van 24% in de holding, met enkele nevenrechten op de verkoop van levensverzekeringen. Beide ondernemingen zijn erkend en actief in klasse III voor het beheer van Unit Linked polissen. In totaal hebben de maatschappijen een beheerd vermogen van ongeveer € 1 miljard en hebben zij een ontwikkelingsplan in Europa voor zowel klasse III- als klasse V-producten voor het beheer van kapitaalverzekeringen. De karakteristieke markt voor deze producten in Europa groeit sterk, nog versterkt door de recente Covid-pandemie. Het doel van Photonike Capital Sa is aanwezig te zijn in een competentiecentrum voor het gekwalificeerde en professionele beheer van activa, naast de synergieën die voortvloeien uit het beheer van de activa die afkomstig zijn uit de sector Niet-leven. Bovendien, niet in het minst, de waarderingsmethodologieën van de Technische Bepalingen opgelegd door Solvency II in voor Unit Linked Policies (onderliggende afdekbare verplichtingen) van toepassing zijn op het Niet-Levenbedrijf wanneer de risico's van financiële aard zijn, zoals die welke Photonike Capital voornemens is te beheren: dit maakt een belangrijke synergie in termen van know-how en middelen. Het uiteindelijke doel van het management van de holding is een notering op de Beurs van Luxemburg, een vooruitzicht dat dat ook een belangrijke toekomstige herwaardering van de investering mogelijk zal maken. Momenteel is de kapitaalverhoging in afwachting van de definitieve goedkeuring van het controleorgaan van Liechtenstein, dat bevoegd is voor Nucleus Life AG en dat van de controlerende holding een kapitaalinjectie van 6 miljoen uit de kapitaalverhoging waarop Photonike Capital heeft ingeschreven.

    * Enkele kerncijfers Business Plan 2021-2025

    - Eigen vermogen zou in deze periode toenemen van 104,9 MEUR naar 120MEUR;
    - Gross Premiums Earned zouden in 2021 reeds 84,9 MEUR bedragen en stijgen tot 180,4 MEUR in 2025;
    - Operationele winst (excl. dividenden) reeds vanaf 2021. Deze zou stijgen van 0,88MEUR in 2021 naar 12,5 MEUR in 2025;
    - Dividenden uit Nucleus Holding II zouden stijgen van 0,2 MEUR in 2021 naar 2 MEUR tegen 2025;
    - In 2021 wordt reeds een nettowinst verwacht van 0,9MEUR. De nettowinst zou stapsgewijs stijgen richting 7,6 MEUR in 2025
    - Tegen 2025 wordt een ROI verwacht van 6,22%

96 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0705 +0,02%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.318,13 +0,09%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links