Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: De juiste sectoren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

112 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 maart 2021 19:50
    quote:

    ttroo schreef op 17 maart 2021 19:40:

    Het gaat zo goed met Amerika dat de logge Eurolanden een sterkere munt laat zien dan het Flexibele en het sterker wordende amerika. 1.197 Op weg naar 1.2 en 1.22. De Yield blijft hoog liggen. Opvallend. Maar S&P 500 gaat flink hoger na 19.00 uur en de VIX future is flink lager gegaan na 19.00 uur. Maar zijn toespraak is bijna afgelopen. Q&A en dan gaan we zien waar de markten echt heen gaan.
    Wiens toespraak?
  2. forum rang 6 ttroo 17 maart 2021 20:26
    Amerika kan niet meer dan 1.5% interest dragen en dat is mogelijk zelfs te hoog. Het neigt meer en meer naar 1.25% interest. Die inflatie van 2% doelstelling is en blijft apart. Centrale Banken zijn star geworden. Misschien zijn hun opdracht gevens, de regeringen die de 2% mandaat voorschrijft star geworden en centrale banken doen niet meer dan hun functie uitoefenen. Maar dan hebben ze geen intelligente mensen meer nodig. Gewoon geld bijdrukken. Dat kunnen de PVV, VVD, D66, PVDA, Republikeinen en Democraten. Nog een half uur beurshandel te gaan.
  3. Stock Exchange Monkey 17 maart 2021 21:01
    quote:

    handyman6 schreef op 17 maart 2021 16:42:

    [...]Van Lovina naar Kandidasa, en Padangbay...beetje snorkelen in Kuta,in Ubud lekker high.....
    ;-)))al gegokt op de hanen?
    Beter van wegblijven! (Net als de beurs;)
    Hanengevecht loopt uit de hand: eigenaar gedood
    www.telegraaf.nl/nieuws/664488047/han...

  4. forum rang 6 ttroo 18 maart 2021 06:41
    Het vertrouwen in gratis geld is GROOT. Amerika reageerde enthousiast op het doorzetten van gratis geld. Taperen werd zelfs heel kort genoemd. Maar ja. Aflossen is een woord dat niet eens meer voorkomt. Eerst mega veel geld laten stromen naar de markten. En dan komt het. Hogere yields. Hogere belastingen. Ja. Het wordt steeds meer realiteit. Zelfs Rutte had het over hoe gaan we de financieen weer op orde brengen. Nikkei ging weer eens ouderwets tekeer. Amerikaanse futures doen het rustig aan. En nu? Let op de VIX en op de yields. Amerikaanse yield nu op 1.666. En blijft stapjes hoger maken. Dat kan zelfs Powerless niet voorkomen. VIXie rust, maar die kan zo wakker worden. En daar gaat het gevaar vandaan komen. Zodra ze wakker worden gaan we meteen de correctie in. Centrale Banken hebben gesproken, dus de verstorende factoren zijn weg. Een maand de tijd om alles in eigen hand weer te hebben. Vandaag lijkt de top dag te zijn. Oftewel de dag dat de top gemaakt wordt. Nifty 50 heeft duidelijk mindere dagen achter de rug. Ze liggen hoog op de grafiek en breken de opgaande trendlijn. Dat kan nog wat worden daar morgen, maandag of dinsdag. Nikkei rommelt wat aan net als Bovespa. Europa en Amerika hebben de mooiste uptrends, behalve Nasdaq want die is nog steeds aan het rebounden. Kortom de beren hebben wel wat succes, maar nog niet in de belangrijkste indices. Doel is simpel. Yields omhoog jagen. VIX omhoog jagen. Zodra het lukt om een van die twee daadwerkelijk om hoog te jagen, gaan de beren weer ouderwets slopen. Het duurt wel lang. Maar Centrale banken waren deze week bezig met Powerless Praatjes. We blijven geld drukken. Tja. Dat weten we. Ze kunnen niet anders. Rente wapen. Dat is een water pistool geworden. Hoe vaak ze daar niet het woord unchanged op lage waardes hebben gebruikt. Het stelt niets voor. En verhogen kunnen ze nauwelijks. Ja een paar keer een kwart puntje, maar feitelijk gaat dat al zoveel pijn doen dat ze meteen weer kunnen gaan QE's alleen dan weer groter dan de voorgaande QE's en de QE's waar ze nu in zitten.

    Gooi de Europese futures open. Ok. Het is nog 80 minuten wachten. Op weg naar de Grote Correctie van ruim 10 a 15%.
112 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links