Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ADYEN NV AEX:ADYEN.NL, NL0012969182

  • 1.423,600 16 apr 2024 15:23
  • -26,000 (-1,79%) Dagrange 1.392,000 - 1.431,800
  • 26.478 Gem. (3M) 78,5K

Adyen 2021

643 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Witpen 14 maart 2021 11:27
    quote:

    David. schreef op 13 maart 2021 13:11:

    Op naar 2142 en daarna 2300.

    Denk dat je gelijk hebt. Was de afgelopen maanden wat negatief, maar mijn gedachten zijn gedraaid omdat de negatieve patronen veel minder negatief bleken. Omgekeerd hoofd-schouder patroon dat in de maak is gaat zorgen voor een felle beweging omhoog zodra de koers boven 1980 komt. Waarschijnlijk direct richting gap op 2090. Kortom: maakt u op voor een felle beweging omhoog de komende dagen (weken).
  2. David. 14 maart 2021 12:28
    quote:

    Witpen schreef op 14 maart 2021 11:27:

    [...]
    Denk dat je gelijk hebt. Was de afgelopen maanden wat negatief, maar mijn gedachten zijn gedraaid omdat de negatieve patronen veel minder negatief bleken. Omgekeerd hoofd-schouder patroon dat in de maak is gaat zorgen voor een felle beweging omhoog zodra de koers boven 1980 komt. Waarschijnlijk direct richting gap op 2090. Kortom: maakt u op voor een felle beweging omhoog de komende dagen (weken).
    Goed gezien. Rond die 1980 ligt inderdaad een weerstand, top van december. Niet vreemd dat het daar in eerste instantie op af is geketst afgelopen vrijdag.

    Gezien de stevige uptrend van het aandeel en alweer een hogere bodem is het waarschijnlijk een kwestie van tijd dat die 1980 sneuvelt en er inderdaad een felle beweging omhoog gaat plaatsvinden richting dat gap.

    2 uurs grafiek:
  3. forum rang 10 voda 15 maart 2021 14:30
    Investeerders schatten Stripe hoger in dan Adyen
    Van onze redacteur 11:13

    Betaaldienstverlener Stripe heeft vers kapitaal opgehaald. Investeerders plakten een prijskaartje van €80 mrd op het bedrijf, €10 mrd meer dan de marktkapitalisatie van Adyen.

    In totaal haalde Stripe €500 mln op bij investeerders waaronder Allianz X, Axa en Sequoia Capital. De laatste investeringsronde hing al een tijdje in de lucht. Begin december wilde medeoprichter John Collison (30) in gesprek met het FD niet ingaan op de geruchten. Hij liet wel doorschemeren wat zijn doel was voor de komende jaren: Europa veroveren. Volgens Collison zijn 'de groeikansen enorm' in de Europese markt die gedomineerd wordt door partijen als Adyen, Worldpay en Checkout.com.

    Het nieuwe investeringskapitaal wordt gereserveerd voor het verder uitbouwen van het kantoor in Dublin. De onderneming mikt op duizend nieuwe arbeidsplaatsen in de komende vijf jaar. De betaaldienstverlener heeft recent partijen als Axel Springer, Jaguar Land Rover en Maersk aan zijn lijst van afnemers toegevoegd. Stripe is actief in 31 Europese landen.

    Twijfel over Amerikaanse benadering
    Hoe goed Stripe het doet in de markt blijft onduidelijk. Het bedrijf maakt geen omzetcijfers bekend. Ook is onduidelijk hoeveel transacties het bedrijf verwerkt.

    In de betaalsector wordt getwijfeld of de Amerikaanse benadering van Stripe in Europa wel zo goed werkt als het zelf claimt. Het bedrijf staat bekend als toeleverancier van start-ups, maar ook als een van de duurste alternatieven in de markt. Bovendien is de Europese markt op veel terreinen al vergeven. Online retailers hebben de keuze uit tientallen bekende betaaldienstverleners, waaronder Adyen en het eveneens uit Nederland afkomstige Mollie.

    Naast Europa opent het bedrijf binnenkort de deuren voor klanten uit Brazilië, India, Indonesië, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten.

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1377179/investeerder...
  4. forum rang 6 Plein777 16 maart 2021 10:37
    De tienermiljardairs die Adyen uitdagen uit de volkskrant 16 maart 2021
    ===============================

    profiel Patrick en john collison

    Van gesjeesde studenten tot internetmiljardairs: John (l) en Patrick Collison. Bloomberg via Getty Images
    VAN GESJEESDE STUDENTEN TOT INTERNETMILJARDAIRS: JOHN (L) EN PATRICK COLLISON. BLOOMBERG VIA GETTY IMAGES
    De Ierse broers Patrick en John Collison blijven grenzen verleggen, de waarde van hun internetkassa Stripe wordt al op ruim 80 miljard euro geschat. Vormt zich hier een zeepbel die wel moet knappen? Voorlopig stroomt het geld binnen.

    In hun tienerjaren werden ze miljonair. Als twintigers kregen ze het predicaat van 's werelds jongste selfmade miljardairs. Nu zijn de Ierse broers Patrick en John Collison respectievelijk 32 en 30 jaar oud en het geld blijft binnenklotsen.

    Sinds zondag wordt hun internetkassa Stripe op 95 miljard dollar (80 miljard euro) gewaardeerd. Dat is aanzienlijk meer dan de Nederlandse oogappel en concurrent Adyen. Meer ook dan Facebook voordat het naar de beurs ging. Internationaal hoeft Stripe alleen het Chinese ByteDance, moederbedrijf van TikTok, en de Ant Group van de in ongenade gevallen zakenman Jack Ma voor zich te dulden.
    Gesjeesde studenten
    Het doel van Stripe is niets minder dan de 'economische infrastructuur van het internet' te bouwen. De wortels van het bedrijf liggen in een schilderachtig Iers dorpje aan het water van Loch Derg. De broers Collison groeien op in het amper 100 inwoners tellende Dromineer. Nog voor ze naar de universiteit gaan, verkopen ze hun eerste start-up. Automaction, een softwarebedrijf dat handelaren op veilingsite eBay het leven makkelijker maakt, levert ruim 3 miljoen euro op.

    Genoeg om er lekker op los te feesten, maar dat blijkt van korte duur. Patrick keert het Massachusetts Institute of Technology de rug toe. John houdt het na zijn eerste jaar op Harvard voor gezien. In 2010 richten de gesjeesde studenten in San Francisco Stripe op. Tot de vroege investeerders behoren onder anderen Peter Thiel (PayPal) en Elon Musk (Tesla).

    Stripe is een betaaldienstverlener, net als Adyen en Mollie in Nederland. Het verzorgt het grotendeels onzichtbare leidingwerk dat bedrijven in staat stelt geld te verdienen op internet. De onderneming handelt niet alleen betalingen af, maar waakt ook voor fraude en helpt klanten hun schat aan consumentendata te gebruiken. In ruil pikt Stripe van elke transactie een graantje mee.

    Hoeveel dat precies oplevert, blijft onduidelijk. Omdat Stripe niet beursgenoteerd is, hoeft het niet met de billen bloot over omzet en winst. Wel is duidelijk dat de coronacrisis de groei van het inmiddels 2.500 werknemers tellende bedrijf in een stroomversnelling heeft gebracht. Tot de klantenkring behoren bekende namen als Zoom, Deliveroo, Amazon en Instagram. Ook de Trump-campagne maakte, van de verkoop van Make America Great Again-petjes tot donaties om de verkiezingsuitslag aan te vechten, gebruik van de diensten van Stripe. Begin dit jaar zette de onderneming een punt achter die samenwerking, naar aanleiding van de bestorming van het Capitool.

    De grote vraag is hoe terecht de populariteit van betaaldienstverleners als Stripe is. Of vormt zich hier een nieuwe zeepbel, die vroeg of laat moet knappen? Merkwaardig is het wel dat een bedrijf als Adyen meer kost dan de twee traditionele grootbanken ING en ABN Amro samen. Dat terwijl de winst bijna tien keer zo laag is als die van ING.
    Financiële supermarkt
    De verwachtingen van investeerders voor de toekomst zijn blijkbaar zó hooggespannen dat het in hun ogen de torenhoge waarderingen rechtvaardigt. Aan de ambities van Stripe zal het niet liggen. De 'finan- ciële supermarkt van de interneteconomie', zoals de Wall Street Journal het noemde, biedt naast betalingsverkeer al leningen aan. Samen met Goldman Sachs en Citigroup ontwikkelt Stripe ook andere bancaire diensten. Zo kunnen onlinewinkels hun klanten straks een bankrekening aanbieden. Plus betaalkaarten met eigen logo.

    Een ander plan zal aan het Amsterdamse Rokin, waar concurrent Adyen zetelt, met enige zorg worden gevolgd. Bij haar nieuwste investeringsronde heeft Stripe 600 miljoen dollar aan vers kapitaal opgehaald. De Amerikanen willen dit geld gebruiken om vanuit hun vestiging in Dublin Europa te veroveren. Naar eigen zeggen zijn sinds de start van de coronacrisis reeds 200 duizend Europese bedrijven aangesloten op het platform. 'De groeimogelijkheden van de Europese markt zijn enorm', stelt John Collison in een persbericht.

    Ondertussen blijven hij en zijn compagnon ook gewoon twitteren over de vliegtuigen waarin ze hun hobby uitleven (John) of de indrukwekkende leeslijst met klassiekers die ze afwerken (Patrick). Tienermiljonair zijn ze allang niet meer. Sinds de laatste kapitaalinjectie wordt hun vermogen geschat op 11,4 miljard dollar (9,6 miljard euro). Per broer.
  5. Aussie 16 maart 2021 16:03
    quote:

    Plein777 schreef op 16 maart 2021 10:37:

    De tienermiljardairs die Adyen uitdagen uit de volkskrant 16 maart 2021
    ===============================

    Ondertussen blijven hij en zijn compagnon ook gewoon twitteren over de vliegtuigen waarin ze hun hobby uitleven (John) of de indrukwekkende leeslijst met klassiekers die ze afwerken (Patrick). Tienermiljonair zijn ze allang niet meer. Sinds de laatste kapitaalinjectie wordt hun vermogen geschat op 11,4 miljard dollar (9,6 miljard euro). Per broer.
    Sow, die stijgen wel ver uit boven de adyen-miljardairs.
643 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fintech Adyen revancheert zich overtuigend

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links