Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta BTC/USD IEX:20162.IEX,

  • 62.228,32 16 apr 2024 12:39
  • -3.984,59 (-6,02%) Dagrange 61.687,85 - 63.702,29
  • 0

Cardano #ADA

152 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ooievaar 1 maart 2021 12:50
    Cardano (ADA), een cryptomunt op basis van blockchain-technologie. Decentraal, open source en vormgegeven door een aantal knappe koppen. Het bijzondere is dat voormalig CEO van Ethereum, Charles Hoskinson, dit project begeleidt. Hij verliet Ethereum net voordat het werd gelanceerd. Het project startte in 2015 door Hoskinson. Hij stapte over van Ethereum naar Cardano. Dingen konden beter en hij kwam met het idee om wetenschappers en andere experts in te schakelen, om de hedendaagse blockchain technologie te onderzoeken en om te vormen naar een betere variant.

    Een onderzoeksteam, bestaande uit de (beste) experts op het gebied van blockchain-technologie ontwerpen Cardano op basis van wetenschappelijke onderzoekstechnologie. De eerste laag van het cardano project werd op 29 september 2017 uitgebracht. Ethereum heeft er een geduchte concurrent bij. Na EOS en vele andere cryptovaluta, komt het ontwikkelteam achter cardano met een verbeterde versie van Ethereum. Volgens het team is ADA de meest nauwkeurige ontworpen cryptomunt tot dusverre. Cardano heeft een betere variant van PoW (Proof of Work). PoW is hetgeen bitcoin zo langzaam maakt en waardoor er enorme rekencapaciteit aan te pas moet komen, om transacties te bevestigen.

    ADA heeft een eigen variant gemaakt, wat weer een verbeterde versie is van Proof of Stake (PoS). Dit unieke algoritme gaat schuil onder de naam ouroborus en zorgt voor schaalbaarheid. Transacties worden op een unieke manier verwerkt, door middel van het coin-flipping protocol.

    Ouborus maakt deel uit van één van de lagen van deze blockchain: de transactieverwerkingslaag. Een laag die hieraan gekoppeld zit, is de controle-laag. De controle-laag wordt geautomatiseerd door smart contracts. Hier is ethereum de voorloper op, maar ADA geeft te kennen, dit in een nog beter jasje te hebben gestoken.

    Smart contracts maken derde partijen overbodig bij het maken van veilige transacties. Dit voorkomt extra kosten. Vooralsnog zijn dit eenvoudige transacties. De toekomst zal uitwijzen of er ook automatische complexe transacties kunnen verlopen door middel van smart contracts.

    Voordelen Cardano
    Cardano beweert uniek te zijn, omdat het protocol zo is ontworpen om aan de wensen van het hebben van toezichthouders te voldoen, terwijl de privacy van zijn gebruikers niet in het geding komt. Dit alles zou in perfecte balans zijn.
    Een ander voordeel van ADA is dat het protocol dusdanig kan worden opgewaardeerd, waardoor ‘soft forks' kunnen plaatsvinden. Voordeel van een ‘soft fork' is dat enkel de meerderheid van de gebruikers toestemming moet geven, voor het veranderen van het protocol. Dit in tegenstelling tot een ‘hard fork', waarbij iedereen toestemming moet geven. ‘Soft forks' worden gebruikt om nieuwe en verbeterde functionaliteiten te implementeren.

    Ik denk dat het meer hier mee te maken heeft Enzo123. Hieronder de site waar ik het vond.
    www.onetime.nl/cryptogeld/altcoins/ca...
  2. Tarbo 16 april 2021 09:30
    quote:

    Jaffar schreef op 14 april 2021 16:41:

    XRP ripple gaat binnenkort terug naar de nummer 1 positie qua market cap.
    Mochten jullie nog niet zijn ingestapt: koop de dip
    Ripple heeft even geprofiteerd van de korte overwinningen in haar rechtzaak.
    De toekomst van Ripple zal nog volledig afhangen van de uitspraak.
    Los daarvan zijn Frankrijk en Duitsland wel geïnteresseerd om Ripple te gebruiken als digitale platform voor een digitale Euro. Het kan nog alle kanten uit maar ik ben positief over Ripple.
  3. forum rang 8 BassieNL 16 april 2021 13:49
    quote:

    Tarbo schreef op 16 april 2021 09:31:

    Cardano is de toekomst voor de cryptocurrency. BitCoin zal een belegging als goud worden, maar het zijn crypto's als Cardano, Holo en VeChain die de toekomst zullen uitmaken.
    Ethereum haar spel geraakt uitgespeeld. Ze zal op lange termijn vervangen worden door ADA.
    (ook Neo niet onderschatten).
    Ik zie koerspotentieel omdat de markt de richting bepaalt, maar toch snap ik de waarderingen nog niet helemaal.

    Market Cap van Cardano is ongeveer gelijk aan die van Heineken.
    Ethereum aan ASML.
  4. Tarbo 28 april 2021 20:38
    Charles zou beter zwijgen in plaats van grote beloftes te doen. Zat weer te stoefen over "zoveel bedrijven die met ons willen samenwerken!" maar komt niet met concrete gegevens. Plus zijn project is nog niet eens operationeel... beleggers willen resultaten zien en die zijn er niet. Dus momenteel ziet het er echt niet zo goed uit voor Cardano. Als ze tegen de zomer niet de lucht in geschoten zijn zouden investeerders wel eens hun geld er weer uit trekken...
152 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links