Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valse uitbraak voor bitcoin

Valse uitbraak voor bitcoin

De koers van bitcoin is de afgelopen dagen wat gecorrigeerd nadat er recent weer een nieuw all-time high op het bord werd gezet.

Werd de daling veroorzaakt door het mogelijke verbod op de handel in crypto's in India of deed een grote partij plotseling afstand van een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin, bijvoorbeeld om een digitaal kunstwerk aan te schaffen?

NFT's

Afgelopen donderdag maakte veilinghuis Christie's bekend dat het een NFT (Non-Fungible Token) heeft verkocht voor een bedrag van bijna 70 miljoen dollar. Een NFT is een digitaal eigendomsbewijs van een onderliggende waarde, vastgelegd in de blockchain. In dit geval ging het om de eigendomsrechten van een digitaal kunstwerk; de koper krijgt dus geen fysiek schilderij thuisbezorgd.

De aandacht voor de online handel in digitale eigendomsrechten groeit door de verkoop van bijzondere (dure?) digitale items. Vooralsnog lijkt de handel echter voorbehouden aan de nieuwe crypto-rijken die hiermee kunnen investeren in nieuwe cryptokunst.

Valse uitbraak

Waar de felle kortstondige daling van de bitoinkoers vandaan kwam, is niet helemaal duidelijk. Wat wel opvalt, is dat de stijgende trend door de recente correctie wat in kracht lijkt af te nemen.

Door de daling is de koers namelijk teruggezakt onder de laatste koerstop. De opwaartse uitbraak lijkt hiermee te worden geneutraliseerd, wat een eerste signaal van technische verzwakking oplevert.

Zolang de stijgende trend echter intact is, blijft het beeld redelijk positief. Pas als de opgaande fase wordt afgebroken en de steun rond $42.000 sneuvelt, zal er een verkoopsignaal worden gegenereerd.

Correctie

Op de 4-uursgrafiek is goed te zien dat de uitbraak boven de top van februari geen stand heeft weten te houden. De terugval onder de blauwe stippellijn heeft de doorbraak ongedaan gemaakt.

De komende dagen zal blijken of de stijgende trend sterk genoeg is om de koers weer op te vangen of dat er voorlopig een meer neutraal koersverloop mag worden verwacht boven steun $42.000. Het koersdoel van $70.000 lijkt voor nu even uit zicht.

Bitcoin Cash

Tot slot kijk ik vandaag nog even naar de technische stand van zaken bij het cryptopaar BCH/USD. De koers van Bitcoin Cash heeft al wat eerder een technische verzwakking laten zien: Bitcoin Cash is eind februari teruggezakt onder de top van januari. De stijging in maart bracht de koers terug naar het oude uitbraakniveau, maar heeft geen nieuwe hogere top opgeleverd.

De stijgende trend lijkt over te gaan in een meer neutrale fase tussen steun $380 en weerstand $600. Nu de koers op de bovenkant van deze bandbreedte is afgeketst, kan een nieuwe daling richting de steun niet worden uitgesloten.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 maart 2021 14:02
    Coinbase gaat naar de beurs. Coinbase is een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Met name voor institutionele partijen is een belegging in Coinbase een eenvoudiger manier om crypto exposure te krijgen. Er worden al aandelen verhandeld in het zogenaamde 'grijze circuit'. Dat zou een reden kunnen zijn waarom er wat meer verkoopdruk is, samen met de dreigementen van de Indiase overheid. Daarnaast zijn we heel hard omhoog gegaan het afgelopen jaar en een stevige correctie is niet meer dan gezond. Ook al zakken we door het 42k$ niveau, dat lijkt me geen enkel probleem. Misschien moet Wouter zijn rode stippellijn dan wat anders trekken, maar dat lijkt me geen onmogelijke opgave.

    www.lynx.nl/kennis/artikelen/beursgan...
  2. rolo84 16 maart 2021 14:37
    quote:

    Studentenrekening schreef op 16 maart 2021 14:23:

    [...]

    Ik denk dat BCH op het huidige niveau toch wel een veiligere R/R biedt dan VET...
    Ook als je kijkt op de BCH/BTC pairing? Dat is één rode glijbaan naar beneden, zonder trendbreuk.
    Op basis van TA zou ik mijn geld nu eerder inzetten op VET/BTC daar is wel duidelijk een trendbreuk waarneembaar. Uiteraard wel instappen op een terugtest.

    Er wordt vaak alleen op de EUR of USD pairing gekeken, maar met een oplopende bitcoin lijkt een stijging in EUR of USD voor een bepaalde munt ook vaak overtrokken. Zolang bitcoin in een uptrend zit kun je, naar mijn idee, beter op de BTC pairing kijken. Heb je gelijk de hefboom van bitcoin ingecalculeerd.
  3. [verwijderd] 16 maart 2021 14:56
    quote:

    Studentenrekening schreef op 16 maart 2021 14:23:

    [...]

    Ik denk dat BCH op het huidige niveau toch wel een veiligere R/R biedt dan VET...
    Mijn mening:
    Alle varianten op BTC zonder echte vernieuwing (verruimen van blockspace is geen vernieuwing maar eenkeuze) gaan allemaal dezelfde richting op...
  4. [verwijderd] 16 maart 2021 14:57
    quote:

    rolo84 schreef op 16 maart 2021 14:37:

    [...]

    Ook als je kijkt op de BCH/BTC pairing? Dat is één rode glijbaan naar beneden, zonder trendbreuk.
    O Zolang bitcoin in een uptrend zit kun je, naar mijn idee, beter op de BTC pairing kijken. Heb je gelijk de hefboom van bitcoin ingecalculeerd.
    Idd, geen appels met peren vergelijken. Lijkt me prima om alles in Satoshi's te meten. EUR en USD zijn niet echt relevant voor de crypto idioten :-)
  5. [verwijderd] 16 maart 2021 15:10
    Alweer een technische analyse waarin het volume geen enkele aandacht krijgt. In mijn grafieken is volume volop aanwezig met verschillen analyses ervan. Aangezien Bitcoin koersen met volume informatie worden gepubliceerd is dat heel goed mogelijk. Wel heb ik er heel lang over nagedacht hoe volume moet worden begrepen en geanalyseerd. Bijgaand zonder toelichting mijn grafieken. Mijn conclusie is dat in de drie uurs de volumes van de verkopers afnemen en er lijkt zich een bodem te ontwikkelen. De volume stoot van gisteren lijkt vandaag een gunstig effect te hebben. In de dag en week grafiek is het kopers volume duidelijk dominant.
  6. Henk30 17 maart 2021 00:45
    Nog even terug naar de oorzaken.

    Op blockchain-hero.com (duits) kun je vinden dat de dip waarschijnlijk te maken het met een 18'000 transaktie bij Gemini, of het een Walvis was wordt over gestreden, Crypto Quant en CoinMetrics beweren het, en tot exits (door de bodem vallen) bij de handelaars op hun long en short hefboom beleggingen op de diverse beurzen in de grootorde vam 2 Mrd gekombineerd.Zware schade dus.

    Overigens vindt je op die site ook veel interessants over de Ledger data leak met 27'000 wallet data op straat. Met adres en telefoonnummer. Melding van een van de slachtoffers dat iemand thuis physiek bedreigd werd, tokens af te geven.
    Lijkt me ook niet gunstig als je het niet op had gegeven bij de belasting.

    En verhalen over de NFT drops (BossLogic, Ethernity-Chain).

    In Zuidkorea moet je dus een crypto wallet registreren, en op verkoopwinsten 20% bronbelasting betalen, zoals je officieel ook in de US, duitsland en frankrijk vermogenswinstbelasting erop moet betalen.Daarnaast dus ook vermogensbelasting. Ook dit is nieuw. Dit komt naast de dreigende India ban.
    .
    Ik heb trouwens nog steeds niets gevonden over Elon Musk, of hij front running gedaan heeft: Eerst BTC kopen (bijv over termijn kontrakten) en dan met tweets erover koers omhoog jagen.
  7. Lekker anders 17 maart 2021 10:47
    Mooi om te zien dat cryptos geen trend zijn maar gewoon hier voor altijd zullen blijven. Heb al aardig wat gedaan en de kennis daarbij over het hoe en wat zijn voor mij het belangrijkste.

    Zelf zit ik op een discord groep: fdgtacademy.com/ lijkt alleen aandelen te zijn maar hebben hele aparte crypto groep met sprekers en beginnersinfo.
  8. [verwijderd] 17 maart 2021 11:05
    quote:

    Henk30 schreef op 17 maart 2021 00:45:

    Nog even terug naar de oorzaken.

    Overigens vindt je op die site ook veel interessants over de Ledger data leak met 27'000 wallet data op straat. Met adres en telefoonnummer. Melding van een van de slachtoffers dat iemand thuis physiek bedreigd werd, tokens af te geven.
    Lijkt me ook niet gunstig als je het niet op had gegeven bij de belasting.

    Zal zelf ook wel op de lijst staan. Er staat niet hoeveel ledgers je hebt afgenomen. Dus als je er meer dan 1 hebt en 1 vult met paar $k, laat de criminele en belastingdienst maar komen. Gebruik dan wel VPN.

    Wordt zo moe van al die negatieve danwel bangmakerij verhalen met als doel vooral niet in crypto te beleggen.

  9. rolo84 17 maart 2021 16:05
    quote:

    Patience schreef op 16 maart 2021 15:44:

    Pundi X gaat het worden het nieuwe betaal systeem.
    Is dit niet de coin die al een jaar rond 1 satoshi handelt (NPXS/BTC)?
    Een toename naar 2 satoshi is dan wel een winst van 100%.
    Verdere toename, is direct FOMO door de gigantische percentages die je dan op exchanges ziet verschijnen

    De usecase/marketing is uiteraard op internet te vinden en een nieuwe hype is geboren.
    Heerlijk de psychologie rond crypto, maar kijk eerst even naar de historische prijsactie (beste hockey stick ever)

    De munt van de toekomst? Wellicht wel, hoogstwaarschijnlijk niet.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links