Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

FNV: Nederland liep door flexwerk bijna 43 miljard euro mis

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 14 maart 2021 14:58
    WAARDE VAN UITZENDWERK i Samenvatting Uitzendwerk zorgt jaarlijks voor ruim 1 miljoen banen in Nederland, ruim 11 procent van het totaal aantal banen in Nederland. Gemiddeld werken er 377 duizend uitzendkrachten tegelijkertijd in Nederland. De toegevoegde waarde van uitzendwerk bedraagt jaarlijks ruim 21 miljard euro, meer dan 3 procent van ons nationaal inkomen. Zonder uitzendwerk zouden op enig moment 34 duizend mensen extra zonder werk zitten (9 procent van alle uitzendkrachten), waardoor het nationaal inkomen in Nederland ongeveer 1,7 miljard euro lager zou liggen en de uitkeringslasten 206 miljoen euro hoger. Door uitzendwerk hogere werkgelegenheid Werkgevers worden door uitzendwerk efficiënt geholpen bij het snel vinden van tijdelijk personeel, werkzoekenden kunnen dankzij uitzendwerk snel werk vinden en een inkomen vergaren. De bemiddelingsfunctie van uitzendorganisaties tussen vraag en aanbod leidt tot een hogere werkgelegenheid. Zonder uitzendwerk zou 9 procent van alle uitzendkrachten werkloos of inactief zijn.

  2. IkWilVanIEXAf 14 maart 2021 19:10
    Het is maar net van welke kant je het bekijkt. Ik ben best wel blij met mijn baantje met vast contract bij de grootste milieuvervuiler van Nederland voor zolang het nog mag duren. Volgens mij gaat het bij de FNV niet om de flexcontracten op zich want dat kan op een wijze gebeuren zoals de wetgever dat oorspronkelijk heeft bedoeld. Het gaat de FNV om de werkgevers die de randjes van de wet opzoeken. En het resultaat van de race naar de bodem door de werkgevers is voor de schijn zzper, een grotere rechtsonzekerheid, afwentelen van kosten en risico's , slechtere arbeidvoorwaarden en daarbovenop een lager inkomen. De argumenten van de FNV tegen de flexwerkcultuur zijn discutabel maar Ik vind het niet raar dat de FNV tegen deze -in maatschappelijk opzicht nog net niet misdadige- werkgeverspraktijken in gaat.
  3. Jannie2 14 maart 2021 20:31
    Volgens mij is dat geld nu door iemand anders verdiend, bijv een onderneming. En die heeft het besteed aan salarissen voor andere mensen, inhuren van uitzendkrachten en zzp´ers en nog heel veel andere zaken. En over de meerwinst die ze realiseerden betaalden ze belasting. En het geld dat daarna nog overbleef werd geinvesteerd en vloeide dus naar heel veel partijen in de NL-economie.
    Ik denk dat de FNV of 2 kanten moet leren zien of economie lessen moet gaan volgen?
  4. IkWilVanIEXAf 28 maart 2021 16:59
    Bedoelt u met flex werkers die bv als inpakker, pakketbezorger, chauffeur of ander laag geschoold werk ingehuurd worden. Die vroeger een vaste baan hadden maar ontslag kregen. Om vervolgens bij hun ex-werkgever op hun eigen baan "mogen" solliciteren voor een nul uren contract. Voor een deel heeft u gelijk maar deze mensen zijn ook een soort flexwerkers. Er zijn dus uitzonderingen. En dan steun ik de FNV volledig als ze tegen dit soort praktijken in gaan.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links