Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Lente-offensief Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

179 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 13 maart 2021 11:43
    Ik gooi wat posting er in - diverse onderwerpen - ook Hollandse Fondsen, maar die komen in de avond vandaag of morgen ochtend. Puur voor leesvermaak.

    VIX
    VIX lijkt nog een week lager te willen. Grenzen die ik in de gaten houd is ten eerste de 20 die moet het houden. Het veroveren van de 21 en 24 zijn mooie tussenstations. Maar het breken van de 26 en zelfs de 27 grens maak me pas bullish op de VIX en betekent direct de start van een grote correctie.

    USD-JPY
    Het paar USD-JPY is keurig gestegen van een 102 midden naar een zelfs 109. Maar hier lijkt de piek te liggen. Meerder lijnen geven de piek hier aan. De eerste bevestiging dat de USD-JPY zich gaat terugrekken is het naderen en breken van de 108.4. Daaronder ligt een paar aardige gaten om gevuld te gaan worden. Een lagere paar USD-JPY kan negatief zijn voor de Nikkei.

    EUR-USD
    Ik las op zerohedge - dit paar staat op een cross road en dat doen ze inderdaad ook. De weg lijkt omhoog. De vrijdag slot boven de 1.1950 lijkt dit te bevestigen. 1.2075 en 1.22 worden de volgende stations waar ze heen gaan.

    Nikkei
    De vraag voor de Nikkei is hoe hard kunnen ze omhoog gaan. De vrijdag slot van de Nikkei is een positieve. Step up zijn 30K, 30.25K en 30.5K. Hopelijk gooit het paar USD-JPY dit process niet in de war.
  2. forum rang 6 ttroo 13 maart 2021 12:05
    USD - CNY
    Dit valuta paar is voor mij het meest interessant. Dit paar schreeuwt om een hogere dollar en een zwakkere yuan. Maar hoe gaan ze dat bereiken? Op de natuurlijke weg of op de on-natuurlijke weg? Met de natuurlijke weg bedoel ik een sterkere Amerikaanse economie ten opzichte van de Chineze economie. Ik zie wel een herstel van de Amerikaanse economie, maar China gaat door met groeien. Ze bouwen voor het eerst hun eigen nucleaire vliegdekschip, hebben duidelijke goals gezet en zijn bezig om High Tech China op nummer 1 te gaan zetten in de wereld. En Amerikanen strooien met dollars. Kortom ik ga voor de onnatuurlijke weg. Dat kan door - ingrijpen door Amerika (tarieven) of ingrijpen door China (devaluatie van de Yuan). Dat kan direct door dat in 1x te doen (shock wave) of geleidelijk (dollars opkopen - yuan verkopen) en uiteindelijk alsnog Amerika op je dak krijgen door als currency manipulator worden weggezet. Maar wie strooit nou met al die dollars op de wereldwijde markten? China in ieder geval niet!
  3. forum rang 6 b.west.invest 13 maart 2021 12:14
    Vanaf maandag krijgen alle Amerikanen met een salaris van 75000 of minder , per stel 150.000 of minder , 1400 dollar per inwonende . Komt er van dit geld nog geld op de beurs ? Dan stijgen we komende week . Te weinig , dan kleine correctie om daarna geld te lokken , bye the dip . Als dit afgelopen is , dan zal er toch een correctie komen .

    Coins voorzie ik een veel verdere stijging , btc to the moon , 1-7 misschien wel 150.000 dollar
  4. forum rang 6 ttroo 13 maart 2021 12:21
    AEX
    De AEX blijft een bekende. Het oranje land, klein in omvang en planten zich te mager voort, waardoor de rol van het oranje land in de wereld steeds kleiner wordt. Het is net als met voebal, ze zijn nog wel de beste van de rest. En met rest bedoel dan ik een Belgie, Croatie, Slovenie een Denemarken, Noorwegen of een Zweden.

    U zal genoeg over uw eigen idex gelezen hebben maar hierbij mijn mening. Een slot boven de 679 zie ik als positief, zeker als dit gehandhaafd kan worden tot en met komende vrijdag, met als uiteindelijke hoofdoel de 700. Negatief word ik bij een break onder de 660 punten met als eerste tussen station 650 en als belangrijke station de 630. Dit kan zowel een tussen station worden voor nog veel lagere koersen, maar mogelijk een tijdelijk eindstation om eerst wat op te veren. Niettemin staat de AEX net als vele andere indices hoog op de grafieken, dus ik verwacht na een mogelijk tijdelijke opleving grotere dalingen in de AEX.
  5. forum rang 6 ttroo 13 maart 2021 13:22
    US 10Y Yield
    Dat de US10Y Yield aan het stijgen is, dat weten we. Vrijdag kwam er een bullish slot na een paar dagen rusten op de 1.5. De volgende etappes worden lastiger. 1.7, 1.8, 1.9 en 2.0. Ze lijken aan adem toe te zijn, maar mogelijk maken ze een mooie spike in de 1.7 a 2.0 range om vervolgens wat stoom af te blazen. Zowel op middel lange termijn als lange termijn worden hogere yields verwacht.

    UK 10Y Yield
    Hoe gaat het met ons Ukkies? Met een huidige yield van 0.82 is de weg open naar een belangrijke weerstand op de 0.87 en daarna is de weg open voor de 1.00. Ukkie Yields gaan keurig mee met de Rest of the World. Stijgende. Super bullish op UK 10Y Yield word ik als ze de 1.2 kunnen veroveren. Maar dat lijkt op dit moment te ver weg te zijn.
  6. forum rang 6 ttroo 13 maart 2021 15:41
    Bedankt! Interessante video. Intussen ben ik de Amerikaanse fondsen aan het updaten. Dat duurt nog wel een uurtje. Ik zal er een vijf a zevental uitkiezen. Nogmaals leesvoer. De piek is lastig vast te stellen. VIXie die feitelijk nog verder terug wilt, maar Yields die hoger kunnen en een EUR USD die dreigt hoger te worden terwijl de USD JPN dreigt flink lager te worden. Dinsdag en Woensdag FED dag, dus voor ons Woensdag. 20.00 uur lijkt me dan het tijd stip op die dag. Mogelijk wordt de piek op donderdag gezet. Stieren hebben een zeer goede week achter de rug. Beren hebben te veel ruimte weggeven. Terwijl ze er dicht op stonden. Maar broodjes smeren had meer aandacht. Aan de andere kant de VIX kan zo weer wakker worden en hoger regionen opzoeken. Kortom wachten op een mooie dagreversal.
179 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links