Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel bpost BRU:BPOST.BL, BE0974268972

  • 3,550 19 apr 2024 17:35
  • -0,065 (-1,80%) Dagrange 3,545 - 3,600
  • 453.245 Gem. (3M) 227,2K

Forum bpost geopend

10.743 Posts
Pagina: «« 1 ... 242 243 244 245 246 ... 538 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. United We Stand 10 maart 2021 14:21
    quote:

    Jestbread schreef op 10 maart 2021 13:44:

    [...]Dat erken ik ook. Alleen wordt er bij PostNL ondertussen zoveel verdiend op pakketten dat dit alle blunders teniet doet. Bij Bpost is dit gewoon niet het geval. Natuurlijk zal het wel terugkeren richting een 9, maar een 10 is voorlopig niet aan de orde. Geen instappers op dividend en operationeel is het allemaal maar nipt.
    Ik lees vooral reacties op mij, maar zelden een reactie waarom iemand de cijfers wel goed vindt. In mijn ogen heb je weinig aan schuldafbouw in een gratis geld tijdperk en aan een overvloed aan cash als je deze niet of te laat aan het werk zet. Radial een heel mager plusje, terwijl Amerika ook min of meer dicht was in Q4.
    Is niet persoonlijk hoor Jestbread, ik waardeer je bijdragen.
    Ze hebben het in Q4 serieus verkloot en na de aankondigingen in Q2 en Q3 had ik er wel iets anders verwacht voor FY2020. De verwachtingen bleken dus veel te hoog. Anderzijds is die afstraffing naar 8 sterk overdreven. Vier weken terug stonden we ook net onder de 9 en dat is al een beter vooruitzicht om eventueel alsnog te verkopen, in vergelijking met de paniekverkopen van deze morgen.
    Ik merk dat veel PostNL beleggers nu ook Bpost opnemen aan deze lage koersen voor een korte rit.
  2. DJ o Harry 10 maart 2021 14:28
    Beleggers vluchten uit het aandeel Bpost na de teleurstellende resultaten. Het aandeel zakt met zo’n 20 procent bij een volume dat acht keer zo hoog is als op een doorsnee handelsdag.

    De resultaten van Bpost waren voor beleggers een koude douche. Ze dachten dat het net zoals andere postbedrijven van het pakjesfeest zou geprofiteerd hebben, maar dat bleek nauwelijks het geval. Gebrek aan flexibiliteit in de organisatie in combinatie met extra premies maakte dat de resultaten van de Belgische organisatie onder druk kwamen.

    In de divisie mail & retail, waarin ook de pakjes zitten die via het postnetwerk passeren, klapte de operationele marge in het vierde kwartaal in elkaar. Over het hele jaar lag die een derde lager.

    Bpost blijkt ook geen tijdig antwoord te hebben geformuleerd op de uitdagingen van zijn brievenpost. Het nieuwe distributiemodel met een postbedeling die nog maar twee keer per week gebeurt voor niet-Prior-post zat operationeel niet goed. Afgelopen jaar kwam Bpost er niet toe om het voldoende bij te sturen. ‘We hebben vertraging op dat punt’, zei Jean-Paul Van Avermaet, ceo van Bpost.

    Van Avermaet beloofde dat het dit jaar een belangrijk punt is. ‘Maar je praat over een (aanpassings)cyclus van 18 maanden. Dit jaar zullen de besparingen die dit model kan opleveren, dus beperkt zijn. Het zal eerder voor volgend jaar zijn.’

    Eenzelfde antwoord wat betreft het project ‘Delta’ dat moet nagaan hoe Bpost betere operationele modellen in de markt kan zetten om zijn winstbronnen te beschermen. ‘We doen dat stap per stap. Het zit in de studiefase. Ik hoop in de tweede jaarhelft ermee naar de raad van bestuur te kunnen trekken’, zei Van Avermaet.

    Waarom slechter?
    Voor beleggers is het allemaal maar vaag en weinig concreet. Ze zien vooral een beeld van Bpost dat uit de toon valt tegenover de andere postbedrijven. Het was de eerste vraag op de analistenmeeting vanochtend. ‘Waarom doen jullie het slechter dan de andere die wel profiteren van de pakjesboom’, vroeg de analist van Jefferies.

    Symptomatisch is dat PostNL vanmorgen Bpost in waarde op de beurs is voorbijgefietst. PostNL heeft een aandelenwaarde van circa 1,8 miljard euro, terwijl Bpost nu rond de 1,6 miljard haalt. Dat is nog nooit gebeurd.

    Het grote verschil is dat PostNL bewees wel een organisatie te hebben die aangepast is aan de dynamische pakjesmarkt. Het personeel van PostNL verwerkt ook veel meer pakjes per eigen werknemer dan bij Bpost. Dat komt omdat PostNL zijn eigen postmensen meer pakjes in automaten laat stoppen dan die aan huis te laten brengen. Voor dat laatste rekent PostNL op zelfstandigen.

    Operationele uitdaging
    Van Avermaet en financieel directeur Leen Gernaerdt konden beleggers niet geruststellen. Het aandeel verloor een vijfde tot een kwart van zijn waarde. De volumes waren indrukwekkend. In de ochtenduren lag het verhandelde volume in aandelen Bpost al acht tot tien keer zo hoog als op een gewone beursdag.

    Van Avermaet volgde begin vorig jaar ceo Koen Van Gerven van Bpost op. Eén van zijn sterktes op papier was zijn operationele ervaring en niet zozeer zijn strategische visie. Maar precies op het punt van efficiënt aansturen schiet Bpost te kort. In een volumebusiness betaal je dat cash.
  3. forum rang 7 €URO-Trader 10 maart 2021 14:34
    quote:

    Jestbread schreef op 10 maart 2021 13:44:

    [...]Dat erken ik ook. Alleen wordt er bij PostNL ondertussen zoveel verdiend op pakketten dat dit alle blunders teniet doet. Bij Bpost is dit gewoon niet het geval. Natuurlijk zal het wel terugkeren richting een 9, maar een 10 is voorlopig niet aan de orde. Geen instappers op dividend en operationeel is het allemaal maar nipt.
    Ik lees vooral reacties op mij, maar zelden een reactie waarom iemand de cijfers wel goed vindt. In mijn ogen heb je weinig aan schuldafbouw in een gratis geld tijdperk en aan een overvloed aan cash als je deze niet of te laat aan het werk zet. Radial een heel mager plusje, terwijl Amerika ook min of meer dicht was in Q4.

    Mijn frustratie zit hem met name in het elk jaar weer vooruitschuiven van de vette worst. Ik zit nu 4/5 jaar in het bedrijf en het is op wat uitschieters na een dalende trend geweest. En elke keer wordt verbetering beloofd en elke keer wordt het niet waargemaakt.
    krijg een Fugro gevoel bij dit bedrijf. Prachtig, maar het slaat elke keer de plank mis. Emissie wellicht tzt. Succes
  4. Stroop 10 maart 2021 14:46
    Heb nog eens naar de cijfers gekeken en moet zeggen dat het toch een terechte afstraffing dit.
    Total operaring income is gestegen van 3837, mil naar 4154,6 mil. Dit vind ik al vrij semier als we kijken naar andere bezorgers maar prima, waardering is ook erg laag.

    Wat mij vooral verbaasd is dat de EBITDA is gedaald t.o.v. 2019 naar 519,1mil van 537,6 mil. Tuurlijk wel een slecht teken dat er met hogere inkomsten minder winst word behaald. Boosdoener is vooral:
    ''Services and other goods''.

    Het niet kunnen omzetten van een hogere omzet naar een hogere ebitda lijkt me vooral een stukje mismanagement, twijfel nu of het huidige management in staat is om dit te verbeteren.

    Zit long maar moet zeggen dat ik wel twijfel om te verkopen, ik geloof niet in de pakket bezorg markt op de lange termijn en heb dus ook m'n twijfels bij dit management.
  5. forum rang 5 Saibee 10 maart 2021 14:50
    quote:

    €URO-Trader schreef op 10 maart 2021 14:34:

    [...]krijg een Fugro gevoel bij dit bedrijf. Prachtig, maar het slaat elke keer de plank mis. Emissie wellicht tzt. Succes
    Zo erg is het niet , lijkt me.

    Doet me eerder aan de situatie van Postnl een paar jaar terug denken toen zo ongeveer elk kwartaalbericht een drama was en HV er steeds weer in slaagde de koers tijdens de presentatie van de cijfers nog een paar procent extra omlaag te zetten.

    Ik ben de eerste om toe te geven dat HV en consorten de organisatie binnen het bedrijf nu wel op orde lijken te hebben; voor Bpost is op dat vlak nog heel veel werk te doen.
    Die staatssteun is op het eerste gezicht wel gemakkelijk maar maakt de organisatie ook lui en inefficiënt.
  6. forum rang 4 okeanos 10 maart 2021 14:50
    quote:

    Stroop schreef op 10 maart 2021 14:46:

    Wat mij vooral verbaasd is dat de EBITDA is gedaald t.o.v. 2019 naar 519,1mil van 537,6 mil. Tuurlijk wel een slecht teken dat er met hogere inkomsten minder winst word behaald. Boosdoener is vooral:
    EBIT is dan toch interessanter om te gebruiken. Ook daar de daling natuurlijk wegens stijgende kosten.
  7. DJ o Harry 10 maart 2021 14:52
    vraag me af wanneer we terug een 9,80 of 10 gaan zien, als ze dit nog eens halen of in de buurt verkoop ik toch ,mijn gak is 8,69 met een beetje winst ben ik tevreden, heb zoals zovelen hier gisteren verwacht dat het aandeel ging stijgen, niet verwacht dat er een daling aankwam , het zal hopelijk wel goed komen maar zal even duren .
  8. Stroop 10 maart 2021 14:53
    quote:

    Okeanos schreef op 10 maart 2021 14:50:

    [...] EBIT is dan toch interessanter om te gebruiken. Ook daar de daling natuurlijk wegens stijgende kosten.
    Nou in de ebit zitten de eenmalige afschrijvingen, dit is natuurlijk jammer maar eenmalig. vind ebitda voor de langere termijn interessanter
  9. forum rang 4 okeanos 10 maart 2021 14:58
    quote:

    Stroop schreef op 10 maart 2021 14:53:

    [...]Nou in de ebit zitten de eenmalige afschrijvingen, dit is natuurlijk jammer maar eenmalig. vind ebitda voor de langere termijn interessanter
    Dan moet je zeker ook eens kijken naar de operationele cashflow. Daar zitten die afschrijvingen ook niet in. Operationele cashflow stijgt flink. Als ik een cijfer mag kiezen vind ik die het meest interessant.
  10. Stroop 10 maart 2021 15:26
    quote:

    Okeanos schreef op 10 maart 2021 14:58:

    [...] Dan moet je zeker ook eens kijken naar de operationele cashflow. Daar zitten die afschrijvingen ook niet in. Operationele cashflow stijgt flink. Als ik een cijfer mag kiezen vind ik die het meest interessant.
    Ja bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar! Maar dat komt omdat er geen dividend is betaalt?
  11. forum rang 4 okeanos 10 maart 2021 15:38
    quote:

    Stroop schreef op 10 maart 2021 15:26:

    [...]Ja bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar! Maar dat komt omdat er geen dividend is betaalt?
    Allé stijgt een beetje dan. Ik had naar de netto gekeken. Het feit of Bpost dividenden betaald of niet heeft op zich geen impact op de bedrijfskasstroom..
  12. belegger1981 10 maart 2021 15:41
    uit de tijd :

    De raad van bestuur eiste in september volledig transparantie van de CEO, maar bestempelde zijn antwoord een maand later als 'ontoereikend'. De raad besliste toen om mogelijke interne opvolgers te beoordelen maar 'voorlopig' geen externe zoektocht op te starten. Twee van de tien bestuurders uitten op dat vlak een 'afwijkende mening'. Met andere woorden: een deel van de raad van bestuur wil Van Avermaet buiten. De matige jaarresultaten zullen zijn zwakke positie niet verstevigen.

    zien jullie dit gebeuren?
10.743 Posts
Pagina: «« 1 ... 242 243 244 245 246 ... 538 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bpost vlucht naar voren ondanks kritiek op mega-overname

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links