Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNILEVER PLC AEX:UNA.NL, GB00B10RZP78

  • 44,980 23 apr 2024 17:35
  • -0,070 (-0,16%) Dagrange 44,750 - 45,390
  • 1.486.046 Gem. (3M) 1,4M

Unilever 2021

4.048 Posts
Pagina: «« 1 ... 127 128 129 130 131 ... 203 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Seniele gek 10 maart 2021 08:46
    quote:

    Heupie van Salland schreef op 9 maart 2021 22:50:

    Zonsverduistering 20.59u.
    € 25 à 50 per dag x 365 dagen is héél goed. € 37,50 gemiddeld x 365 ?? dan is jouw rendement ca 17%/jr. Schakel over herbeleggen - doe even die extra's niet - en je kunt vele jaren eerder met pensioen.
    Succes.
    De meeste mensen werken maar ongeveer 200 dagen per jaar.
  2. forum rang 4 Cornel1959 10 maart 2021 09:28
    Staan inderdaad mooie inzichten en beleggings strategie’n in een aantal posts. Veelal behoudend. Is ook niet zo gek op een unilever forum. Ik ben ook een behoudende belegger. Is grotendeels pensioen naast verkoop bedrijf over een paar jaar.
    Ben tevreden met procent of 4 dividend en beetje koerswinst. Altijd herbelegd. Nooit grote uitschieters naar boven of beneden. Ook niet als in maart sommige aandelen halveren.verkoop dan toch niet dus alleen papieren verlies. Koop dan wat extra bij. Doe dit al een jaar of 35. En steek mijn energie en aandacht in mijn eigen toko. Maar wel leuk om te lezen hoe sommige met actief handelen proberen een veel beter rendement te halen. De meeste lukt het niet maar sommige wel. Ik ga nu weer geld verdienen. Succes allen.
  3. [verwijderd] 10 maart 2021 09:58
    quote:

    LTOke schreef op 10 maart 2021 09:36:

    Bericht van vorig jaar: AFM had toen onderzocht dat 68% van de beleggers heeft verloren op turbo's in de door hun onderzochte periode.

    www.afm.nl/nl-nl/consumenten/nieuws/2...

    AFM heeft onderzocht dat 32% van de beleggers heeft gewonnen op turbo's in de door hun onderzochte periode.

    ;)

    PS, wat ik dan wel graag had willen zien in dit onderzoek is een differentiatie tussen index turbo's en aandelen turbo's.
    Want naar mezelf kijken is bijna al mijn turbo verlies toe te wijden aan index turbos.
    Ondanks dat het vergelijkbare producten zijn is de uitwerking compleet anders!
    Index opties, zeker met extreem hoge hefbomen, is echt gewoon gokken. Bij aandelen turbo's ligt dat toch wat anders.
  4. forum rang 4 FORT1944 10 maart 2021 10:08
    quote:

    wizz schreef op 10 maart 2021 09:58:

    [...]

    AFM heeft onderzocht dat 32% van de beleggers heeft gewonnen op turbo's in de door hun onderzochte periode.

    ;)
    Als 2 OP 3 BELEGGERS GELD VERLIEZEN MET TURBO'S wil gewwon zggen dat je daar moet van af- blijven , trouwens de enige winnaar is de uitgever die verliest nooit als bemiddelaar .
  5. [verwijderd] 10 maart 2021 10:12
    quote:

    FORT1944 schreef op 10 maart 2021 10:08:

    [...] Als 2 OP 3 BELEGGERS GELD VERLIEZEN MET TURBO'S wil gewwon zggen dat je daar moet van af- blijven , trouwens de enige winnaar is de uitgever die verliest nooit als bemiddelaar .

    klopt.
    Gewoon van af blijven als je er niet genoeg in verdiept.
    Want dan is verlies gegarandeerd.

    Als je weet wat je doet, dan ligt dat advies wat anders.
    Daarom blijf ik altijd schrijven, "ik zal niemand aanraden om te doen wat ik doe."

    Blijf er vooral vanaf, of verdiep je er genoeg in zodat je het systeem snapt en dat je bij de 32% zit..

  6. steef78 10 maart 2021 10:55
    quote:

    zonsverduistering schreef op 9 maart 2021 20:59:

    Ik vind het ontwapenend en eerlijk zoalshier vandaag werd/wordt gesproken over beleggen al dan niet met goedkeuring van de partner die het nagelbijtend moet aanzien. Chapoo voor diegenen.
    Dan doeik dat nu ook maar.
    Turbo-beleggen snap ik totaal niets van en hou dat zo.
    Ik beleg al jaren met 80000 euro en room constant de winst af.
    Ik ga al jaren uit van een winst tussen de 25 en 50 euro per dag.
    ik laat mij niet gek maken door giga-winsten die ik ogenschijnlijk mis zoals de bitcoin.
    Als een soort van autist beleg ik waar ik in beleg en zo beleg ik. Een autist dus.
    Wizz gaat voor die gewilde camper en wellicht al jaren lang.
    Maar met mijn afgeroomde winst heb ik al veel prettigs kunnen doen in en om het huis en daarbuiten en behoudt nog een behoorlijk bedrag aan cash voor rampen op de beurs of in en om het huis.
    Is behoudt nou zonder t of... whatever....
    Dit verhaal niet zien als een succesverhaal maar als een stoicijns soort van beleggen zonder invloed van de waan van de dag of meer en meer willen.
    Soms/vaak/soms..is het moeilijk om niet a la las vegas te beleggen. Geef ik toe. Het kriebelt fomo-achtig in de vingers. Maar ik weet dat al die mooie verleidingen de poort open zetten naar lang lijden
    en de verleidingen alleen maar groter maken om dat lijden weer goed te maken enz.
    Het zijn mooie beursjaren tot nu toe. Het kan niet op. Geniet ervan en beleg. Maar wees juist nu ohzo voorzichtig.
    Als de autosleutels op de bar en het gezwam daarover plaats maakt voor gezwam en tips over de beurs dan is het tijd om te verkopen. Maar allemaal uit eigen ervaring hoor.....
    Vind ik een mooie reactie dit. Heb hier nog over na zitten denken gisterenavond. grappig als ik terugdenk aan mijn begin periode zat ik er praktisch net zo in. Had wel geld "gekregen" door een VSO in de goede tijd nog, 10K terwijl ik er net 6 maanden werkte ofzo. Maandje later alweer een baan dus die 10k was een mooi startpunt. Mijn doel, elke dag ongeveer een halve procent winst maken. Piece of cake dacht ik. Erin/eruit, door middelen zou het dan goed moeten komen als het zou zakken. Enfin, een groot fiasco het middelen gebeurde te snel want ik verwachte dezelfde dag nog herstel etc. Hebzucht neemt het dan over en je gaat met Margin kutten en klooien. En elke euro die ik overhad ging naar de beleggingen. En dat al sinds 2013.

    Ik had (heb) er een handje ook van oom vaak in aandelen te belanden waarmee ik dus vervolgens opgezadeld zit. Na vorig jaar heb ik in januari maar weer eens mijn beleggingen bekeken want vorig jaar durfde ik dat met de beurzen niet aan. Zwak en tevens meeteen een eyeopener. Ik had met margin gehandeld en verwachtte ook zelfs alles wel kwijt te kunnen zijn. Geen fijne periode.

    Ergens eind januari weer gestart (verder) verdeeld over 2 brokers. Meteen dik in Unilever gegaan, weer te snel middelen met als gevolg dat ik nu met het grootste deel van mijn geld vast zit in een aandeel, Unilever. Na de cijfers opgepikt, veel te vroeg middelen dus een GAK van 46,30.

    Bij de Giro heb ik 10K staan daar probeer ik mee te handelen zoals het voor ogen had. Precies zoals jij, ik had alleen verwacht dat ik alleen zou staan met dat soort "marginale bedragen' van 50 euro op een dag willen hebben. Februari ging goed. Nu met JDE de mist weer in. Te snel middelen, te grof en nu praktisch die 10K volledig erin. hele winst verdampt van februari en stap er niet uit. bij Unilever zit ik met veel meer geld erin. zit wat lager dan jouw bedrag maar scheelt niet veel.

    De ruime bij de andere broker gebruikt ik dan ook om eventueel nog een beetje te handelen. tientjes werk misschien wat meer. Probeer wel de focus te hebben dat als ik ergens instap dat het een dividend aandeel moet zijn, als het dan toch weer eens zo is dat ik vast zit dan maar dividend trekken. Dat werkt dus wel bij Unilever

    Mijn doel was in het begin altijd al die 50 euro per dag, 250 per week en mocht ik een geluk hebben dan slechts weer instappen in die week als het een "zekerheidje" was. Dat laatste blijkt lastig. Als ik mijn winst binnen heb voor die dag ga ik toch door. Het is te leuk namelijk.

    Waar ik wel benieuwd naar ben is hoe je strategie dan is met die 80K. Stap je elke dag uit de markt? Stap je elke dag in en koop je diverse fondsen om te spreiden en als je dan over de aandelen zijn zijn geheel dan winst hebt stap je dan uit? Wat als je aandeel zakt? verkoop je dan hoe dan ook einde dag? Ga je middelen aangezien je 80K tot je beschikking hebt of zit een del van die 80K in dividend aandelen en hou je een klein deel aan om mee te handelen voor de genoemde 50 euro?
    Als je het niet wil vertellen prima uiteraard. Het is een interesse vraag omdat ik daarin nog wel wat zoekende ben.

    Succes weer vandaag allemaal.

  7. Anton78 10 maart 2021 11:21
    quote:

    FORT1944 schreef op 10 maart 2021 10:08:

    [...] Als 2 OP 3 BELEGGERS GELD VERLIEZEN MET TURBO'S wil gewwon zggen dat je daar moet van af- blijven , trouwens de enige winnaar is de uitgever die verliest nooit als bemiddelaar .

    Financieringsniveau en dus de hoogte van de hefboom zijn de keuze van de beleggers. Net zoiets als Out of the Money opties met korte looptijd.... de belegger is de zwakke schakel, niet het instrument en uitgever achteraf de schuld geven. Turbo’s zijn prima beleggingsinstrumenten (uitgezonderd die van Gold Man Sachs die een dubieuze risico premie hebben ingebouwd).

    Te veel te snel willen is de valkuil van veel korte termijn beleggers, mijzelf inclusief.

  8. [verwijderd] 10 maart 2021 12:09
    quote:

    Anton78 schreef op 10 maart 2021 11:21:

    [...]

    Financieringsniveau en dus de hoogte van de hefboom zijn de keuze van de beleggers. Net zoiets als Out of the Money opties met korte looptijd.... de belegger is de zwakke schakel, niet het instrument en uitgever achteraf de schuld geven. Turbo’s zijn prima beleggingsinstrumenten (uitgezonderd die van Gold Man Sachs die een dubieuze risico premie hebben ingebouwd).

    Te veel te snel willen is de valkuil van veel korte termijn beleggers, mijzelf inclusief.

    Nou ja, het is een simpele som.
    Hoe groter het risico hoe groter de winst, maar dus ook hoe groter het verlies.

    En als het om je pensioen gaat, dan beter iets minder risico en iets minder winst.
    Als het gaat om een camper bij elkaar te sparen, dan maar iets meer risico want als het fout gaat hoef je in ieder geval niet de bijstand in ;)
  9. forum rang 4 zonsverduistering 10 maart 2021 12:46
    Beste Stef, dank voor je reactie.
    Mijn wijze van beleggen is zo supersaai en degelijk en met heel veel geduld.
    Ik heb een klein beetje daghandel als dat lukt.
    Voor de rest beleg ik alleen in bedrijven waar ik affiniteit mee heb of het produkt goed begrijp.
    Dat is vnl. voeding, gezondheid en beetje banken en grondstoffen.
    De meeste zijn uit de AEX.
    Tech heb ik de ballen verstand van dus helaas voor mij geen grote winsten de laatste jaren.
    Mijn tactiek? De 50 euro per dag zie als 20 dgn per maand en dan ga ik uit van ongeveer 10000/12000 euro per jaar. Dat hoeft zeker geen daghandel te zijn. Op dit moment kan ik tot Juli stoppen, want tot dan is de 50 euro al op zak. Gaat dus even lekker hard.
    Maar eigenlijk is geduld en pure beheersing de beste tactiek bij mij.
    Ik zie vele grote winsten voorbij vliegen. record na record. Heel jammer misschien, maar mijn wijze van beleggen is zo lekker stress-vrij. Geen hebzucht, geen spijt, geen jaloezie.
    Simpel beleggen als een monnik. Lijkt mij de beste uitleg.

    Oke steef. Ook jij maar weer succes vanmiddag en ook de anderen uiteraard.
  10. robutrecht 10 maart 2021 13:11
    Tja daghandelaren en middelen. En er dan niet uitkunnen stappen omdat je dan flink op verlies staat, dan ben je eigenlijk veranderd in een saaie belegger met een groot risico hahah.
    Nee hoor, met die 80.000 zou ik een hele saaie dividendbelegger zijn met heel weinig risico.
    beleggen in nederlandse, europeesche en amerikaanse dividendaandelen. Met die 80.000 pak je dan gemakkelijk 250 euro per maand dividend. En dan gaat het vliegwiel aan 3 kanten vliegen:
    A je herbelegt die gratis 250 euro weer in dividendaandelen. Dus je dividend wordt steeds hoger per maand.
    B je belegt in aandelen die ook nog eens elk jaar hun dividend verhogen met 5-10%. Dus je dividend wordt nog hoger per maand.
    C als je zelf dan ook nog eens 250 euro per maand in legt van je salaris. Dus je dividend wordt nog hoger per maand.
    Dan heb je volgens een normale berekening over 10 jaar 100.000 euro extra.
    Met veel minder risico en meer slaaprust!
  11. Eduard de Wit 10 maart 2021 13:44
    Even een algemeen vraagje voor de kenner:

    Als ik in de supermarkt een pot unox soep pak, staat er achterop het logo van Unilever.
    Zo ook andrelon, rexona etc etc.

    Maar nu kwam ik vanochtend bij de Deen en lag er in een groot schap vleesvervangers van " de vegetarische slager ".

    Maar hier stond geen logo op van Unilever.

    Weet iemand of alle produkten van de vegetarische slager al allemaal van Unilever zijn?

    Lijkt me namelijk een hele goede zet en ook wel een beetje "de toekomst ".

    Thanks voor het antwoord alvast.

    P.s. Unilever gaat goed !
4.048 Posts
Pagina: «« 1 ... 127 128 129 130 131 ... 203 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

De kogel is door de kerk bij Unilever

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links