Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 77,420 25 apr 2024 12:45
  • +0,520 (+0,68%) Dagrange 76,080 - 77,500
  • 63.893 Gem. (3M) 376,4K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.328 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 317 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 9 maart 2021 17:27
    quote:

    LTOke schreef op 9 maart 2021 08:24:

    [...]

    Het is pas helemaal rond als je jouw DG account ook weer deels leeg haalt om het deel "mijn cash" weer aan te vullen. Maar ja, wat moet je in deze tijd met veel cash?
    Wat ik nu ga zeggen gaat voor veel mensen ongelooflijk suf klinken, en waarschijnlijk hebben alleen de meest autistische cijfernerds hier begrip voor:

    1) Mijn vrouw heeft meer cash dan ik (heeft minder belegd dan ik)
    2) Ik heb daarom 25.000 van mijn vrouw geleend
    3) Ik heb vervolgens dat bedrag op de spaarrekening van mijn dochter gezet: mijn dochter heeft dan weliswaar €25.000 cash aan assets, maar ook een schuld van €25.000 aan haar vader.
    4) Ik heb dus een schuld aan mijn vrouw van €25.000 die ik elke maand aflos met ca €4000
    5) Tegen de tijd dat mijn dochter 18 is (in de zomer), heb ik mijn schuld aan mijn vrouw volledig afgelost, dan heeft zij haar €25.000 weer terug en heb ik een vordering van €25.000 op mijn dochter bij elkaar gespaard, zonder dat daar een schuld aan mijn vrouw tegenover staat.
    6) Op haar 18e verjaardag laat ik de vordering van €25.000 op mijn dochter vervallen, in ruil voor €25.000 aan aandelen die dan weer volledig van mij zelf worden, in plaats van dat ik die alloceer aan haar.
    7) Nu zijn haar aandelen vanwege de koersstijgingen in de afgelopen gestegen naar een waarde van ca €29.000, dus dat is meer dan €25.000
    8) Het meerdere zal ik óf moeten verkopen en aan haar overmaken óf zal ik overkopen van haar. In beide gevallen maak ik de meerwaarde als cash aan haar over.

    I know... ik ben in gemeenschap van goederen getrouwd en voor een buitenstaander die gewend is om alles in één pot te doen is dit waarschijnlijk onbegrijpelijke Nerd-waanzin... maar ons geeft het heel veel rust... hahaha.
  2. forum rang 5 QueSera 9 maart 2021 18:22
    Nee, hoor. Ik snap dat wel. Bovendien doen veel mensen dat. In de gedragseconomie heet dat mental accounting, dat ik dan altijd maar vertaal naar potjesdenken.

    Misschien helpt dit nog bij het uit handen blijven van de fiscus. Je mag je dochter ca. 5.500 euro jaarlijks belastingvrij schenken.
  3. forum rang 4 LTOke 9 maart 2021 18:39
    Bij ons thuis heeft mijn vrouw alle cash en krijg ik iedere week een beetje zakgeld :-)

    Het is in ieder geval goed dat je aan financiële planning doet voor je kinderen. Ik ga er ook eens serieus over praten, want die van ons hebben alleen een spaarrekening. Maar ik denk niet dat ik het zo ver door ga voeren als jij hebt gedaan. Ieder zijn hobby hè.

    Ivm corona is de vrijstelling voor schenken tijdelijk verhoogd tot 6.604.
    Geen idee wat corona daar mee te maken heeft.....

    www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec...
  4. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 9 maart 2021 21:17
    quote:

    LTOke schreef op 9 maart 2021 18:39:

    Bij ons thuis heeft mijn vrouw alle cash en krijg ik iedere week een beetje zakgeld :-)

    Het is in ieder geval goed dat je aan financiële planning doet voor je kinderen. Ik ga er ook eens serieus over praten, want die van ons hebben alleen een spaarrekening. Maar ik denk niet dat ik het zo ver door ga voeren als jij hebt gedaan. Ieder zijn hobby hè.

    Ivm corona is de vrijstelling voor schenken tijdelijk verhoogd tot 6.604.
    Geen idee wat corona daar mee te maken heeft.....

    www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec...
    Oei... echt waar?

    Ik denk dat dat bij ons niet echt zou werken, maar elke situatie is natuurlijk anders en vraagt om daarbij passende regelingen. Bij ons is er sprake van een 2-verdienershuishouden, waarbij we elk erg hechten aan een eigen rekening en eigen zeggenschap daarover. Ik kan me voorstellen dat je bij een kostwinnershuishouden juist het geld aan je vrouw geeft, om haar ook het gevoel van eigenaarschap te geven en niet het handje te laten ophouden bij manlief die het geld binnenbrengt (misschien zeg ik nu wel iets heel doms en is je vrouw kostwinner etc. If so: vergeef me dan voor mijn kortzichtigheid).

    Ik ben erg blij met het "bij voorbaat af-financieren" van de kind-ondersteuning, waardoor ik me nu geestelijk heel vrij voel (ik hoef niet persé te werken om de kinderen te kunnen ondersteunen of een erfenis over te moeten laten etc. etc.)...Totdat...

    Totdat mijn vrouw onlangs plots begon over het jaarlijks schenken van geld aan de kinderen om zo veel mogelijk geld uit handen van de fiscus te houden... Fiscaal gezien heeft ze gelijk, maar geestelijk ben ik er totaal niet rijp voor. Begin ik net aan het idee te wennen van financiële volledige onafhankelijkheid: niet meer verplicht werken voor de baas, de hypotheek, de kinderen etc. etc. Dan zou ik nu elk jaar ca €18.000 (ca€6000 per kind) moeten gaan schenken vanwege besparing van 10%-20% minder erfbelasting die dan binnen de familie blijft. Stel dat ik dat 20 jaar elk jaar doe, dan hebben we het over €360.000, zeg €500.000 met een beetje oprenting, waar we dan gemiddeld zo'n 15% erfbelasting op besparen. Zeg zo'n €75.000 dan en contant gezien ca €50.000 besparing per heden, waar ik zelf echter helemaal niets van merk, behalve dan dat ik weer in een keurslijf kom te zitten van verplichtingen en verwachtingen.

    Ik denk dat we daar fiscaal gezien misschien verstandig aan doen, maar dat het een negatief signaal geeft naar mijzelf (daar gaat mijn geestelijke vrijheid) en ook naar de kids, omdat een automatische gift van ca €6000 per jaar, terwijl ze nog aan hun volwassen leven moeten beginnen, te veel vanzelfsprekendheid gemak in zich heeft. Laat ze maar aan het idee wennen dat ze, weliswaar met een mooi startkapitaaltje om er de eerste (al dan niet verstandige) dingen mee te kunnen doen, zelf hard moeten werken om mooie dingen te bereiken. Mocht er iets aan erfenis overblijven, dan is dat alleen maar mooi meegenomen en geen vanzelfsprekendheid. Ik wilde juist af van die verplichting om je te pletter te moeten werken, uit angst om je kinderen onvoldoende te kunnen ondersteunen...
  5. forum rang 6 Eagle1959 9 maart 2021 22:28
    Ja, mooi geschreven AVM. Mijn kinderen hebben beiden een studieschuld. En ik voel me een beetje verplicht om ze een start zonder schulden te laten maken. Voor de oudste heb ik dat nu geregeld (eenmalige verhoogde schenking) , die hebben een gezinnetje en willen graag een huis kopen. Met een studieschuld is dat erg lastig. Maar zij moeten zich verder zelf redden en in mijn bedrijven zijn ze gewoon mede aandeelhouder (minderheid), dus daar hebben we dan een gezamenlijk belang. Doe ik het daar goed, dan hebben zij later voordeel... en ik ook. Maar ik ben daar wel de bestuurder en heb de meerderheid. Mij idee was 3000 Unibail met 10% dividend, waardoor het richting toekomst wat makkelijker zou worden haha.
  6. forum rang 4 LTOke 9 maart 2021 22:33
    Ik maakte maar een geintje. We zitten in een (inmiddels traditioneel Nederlands) anderhalf verdienersmodel. Maar financiën liggen op één hoop. Dat is alleen even afspreken dat de ene een paar dagen voor zijn verjaardag niet op de rekening kijkt.
    Voor de rest bespreken we ongeveer twee keer per jaar mijn excelsheet met de Thuis BV financiën en dan gaan we lekker onze gang met het gezamenlijke geld.
    Wat helpt is dat we allebei geen big spenders zijn en altijd over grote uitgaven overleggen. Niet om te verantwoorden, maar voor advies of reflectie.

    Toevallig is mijn vader dit jaar ook begonnen over het belastingvrij overhevelen van zijn bescheiden vermogen. Heeft een ontzettende hekel aan te veel belasting betalen. En "te veel" is al snel in beeld.
    Ik denk wel dat hij met 73 iets ouder zal zijn dan jij bent.
    Meeste vermogen zit in zijn huis.
    We hebben het er over gehad om het huis aan de kinderen te verkopen. Maar sinds dit jaar betaal je voor een huis waar je niet zelf in gaat wonen 8% overdrachtsbelasting. Dan ruil je de erfbelasting ongeveer in zijn geheel in tegen overdrachtsbelasting. Los van andere voor- en nadelen ga je in ieder geval niet minder belasting betalen.
    Hypotheek opnemen wil hij niet meer. Idem met jouw morele bezwaren. Hij heeft geen leven lang gewerkt om zijn laatste jaren nog dikke hypotheeklasten te hebben.
    Optie die waarschijnlijk uitgevoerd gaat worden is "schenken op papier". Hij schenkt het belastingvrije bedrag per jaar en de kinderen lenen hem dat bedrag gelijk terug. Aldus ontstaat een vordering van de kinderen op vader. Kinderen ontvangen hier jaarlijks 6% rente over. Bij overlijden kan je dan de opgebouwde vordering wegstrepen tegen de erfenis.
    Nadeel is dat die vordering bij mij in een apart vakje in box 3 komt en dus alsnog belasting betaald moet gaan worden.
    Helemaal kom je dus toch niet af van de belastingdienst.

    Schenken op papier zou een optie kunnen zijn voor je kinderen als je niet wil dat ze direct cash er over beschikken (en het verzuipen en vergokken). Maar dan betaal je wel de rest van je leven een forse rente (weliswaar aan je eigen kinderen, maar het blijven lasten).
    Ik zal er zelf voor kiezen om het geld in eigen beheer te houden. Genoeg mogelijkheden om later nog belastingvrij geld te schenken: € 105.000 per kind voor hun woning, € 26.881 éénmalig voor hun 40e. Dan zijn ze al wat verstandiger en weet je dat het geld goed terecht komt. En laat ze maar voelen hoe het is om te moeten werken voor je geld.

    En wie weet, ga ik zelf minder werken. Tijdens mijn midlife op wereldreis. Maandelijks naar Las Vegas.
    Dan schenk ik niks. Zelf ook bijna niets mee gekregen en toch goed terecht gekomen.

  7. forum rang 5 QueSera 9 maart 2021 23:06
    Hoi Altijd

    Zelf houd ik de mening erop na dat de je kinderen instrumenten moet geven waarmee ze hun eigen weg kunnen vinden en geen gespreid bedje.

    Ik had vroeger helemaal niets, maar was wel de eerste in de familie die naar de Uni ging. Als meisje nog wel. Daar ben ik mijn ouders erg dankbaar voor. Verder moest ik alles zelf uitzoeken. Ze konden me ook niet helpen. Het heeft wel het effect dat ik nu kan zeggen dat alles wat ik het, ik zelf heb opgebouwd. En dat voelt goed. Het geeft me ook een erg autonoom gevoel ten aanzien van mijn beslissingen. Het is tenslotte mijn geld (en dat van mijn man natuurlijk. Ik ben de kostwinnaar, maar hij is de stille kracht die het allemaal mogelijk maakt).

    Dus waarom zou je dat gevoel van trots je kinderen onthouden door ze nu al geld op te dringen? Meestal worden ze er niet gelukkiger van. Ik ken ze wel, die studentjes waarvan de ouders een appartement hebben gekocht want het is handig/ hoef je geen studiebijdrage te betalen/ het appartement in Amsterdam/Utrecht/Groningen gaat toch in waarde stijgen enz. Doodongelukkig waren ze. Want te waren ver van waar de actie gebeurde, in een huis waar de buren constant klagen, weg van de scene. Vergelijk dat met mijn kinderen: zelf doen, zelf kamer zoeken, zelf vrienden maken, domme dingen doen, natuurlijk heel wat tijd vakkundig verklooien met bestuur van de studentenvereniging, enz. Wat ze geleerd hebben is zich presenteren, dingen organiseren, dingen voor elkaar krijgen, onderhandelen, financiën regelen, gemeente zo gek krijgen voor een vergunning en een bijdrage. Dat allemaal op de Stufi en af en toe een baantje. Ze waren heel gelukkig en hebben vrienden voor het leven gemaakt.

    Wat je als ouder voor je kind kunt doen is ze hun gang laten gaan. Niet mee bemoeien. Ook al denk je soms, oei. Leergeld laten betalen. Wel helpen natuurlijk als ze om raad vragen. Maar niet alvast geld geven. Dat is in mijn ogen dodelijk. Het zijn toch geen kasplantjes?

    Als ouder moet je ze liefde, aandacht en een goede opleiding geven. En algemene ontwikkeling en nieuwsgierigheid naar de wereld. De rest moeten ze zelf doen.

    Je weet niet hoe de toekomst loopt. Je hebt je geld misschien hard zelf nodig. Stel iemand wordt erg ziek. Je gaat je kinderen daar dan toch niet mee belasten? Fijn als je dan zorg kunt inkopen, zodat je kinderen niet je schoonmakers en verplegers worden?

    Wij hebben straks een appartement in de binnenstad zonder hypotheek en een vakantiehuis aan zee zonder hypotheek. Dat erven ze sowieso. De rest is voor ons. Wij zijn geen big spenders. Grote kans dat er nog geld overblijft. Dus, wie weet bouw ik wel een school in Afrika, bij wijze van spreken. Overigens willen mijn kinderen ook geen geld van mij. Ze willen een goed gesprek en aandacht.
  8. Thomaes 10 maart 2021 09:06
    Ik lees jullie posts aandachtig om te onderzoeken of vastgoed aan mij besteed is, toch ik kan volgens mij wat bijdragen:
    De historische koers in finance haal je als volgt op:

    =INDEX(GOOGLEFINANCE(F$1;"price";$A32);2;2)

    Waarbij F1 de ticker is, A32 de datum.
    Ik gebruik dit zelf om historische trend van mijn portefeuille te automatiseren.

    Groet, thomaes
  9. forum rang 4 LTOke 10 maart 2021 09:16
    quote:

    Thomaes schreef op 10 maart 2021 09:06:

    Ik lees jullie posts aandachtig om te onderzoeken of vastgoed aan mij besteed is, toch ik kan volgens mij wat bijdragen:
    De historische koers in finance haal je als volgt op:

    =INDEX(GOOGLEFINANCE(F$1;"price";$A32);2;2)

    Waarbij F1 de ticker is, A32 de datum.
    Ik gebruik dit zelf om historische trend van mijn portefeuille te automatiseren.

    Groet, thomaes
    Thanx Thomaes,

    dit werkt prima.
    Kon het deel met "offset rows & columns" nog niet.
    Bedankt voor de tip.
  10. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 10 maart 2021 12:16
    @Eagle1959, QueSera, LTOke: dank voor de wijze woorden! Ik voel me gesterkt om vooral (nog) niet te gaan herverdelen... Als mijn vrouw het erover heeft, dan gaan onze dochters daar natuurlijk niet tegen zijn, dus dan dreig je je al snel "egoistisch" te gaan voelen, terwijl dat helemaal niet zo is. Mijn houding is opvoedkundig gezien juist heel gezond! ;-)

    @Thomaes: grote dank!!!! Dit is precies waar ik naar op zoek was en het werkt perfect! Nu kan ik het datumveld variable maken en daardoor de (koers)performance op elk gewenst moment gaan meten. Ik zal vanavond een nieuw lijstje maken van de toppers en floppers YTD en sinds 1 jaar. Ben benieuwd! Voor een eerlijk vergelijk zou ik dan ook moeten kijken naar de performance inclusief (proportioneel veronderstelde) dividend aangroei. Ik zie hele mooie aanvullende mogelijkheden voor mijn sheet...

    edit: en dan vergeet ik Blub bijna te bedanken voor zijn bijdragen, al vermoed ik dat hij ze per ongeluk in het verkeerde draadje heeft gepost...
  11. forum rang 4 LTOke 10 maart 2021 13:55
    Als je toch aan het rekenen gaat, wil je eens uitrekenen hoe hoog je dividendpercentage is in 2021 over je gehele portefeuille. Rekening houdend met de kennis van nu en op basis van je aankoopwaarde.
    Ik heb laatst AT&T toegevoegd en kom daarmee op 5%.
    Als, als, als, als, iedereen weer pre-corona-dividend gaat uitbetalen stijg ik naar 8% (met name door URW, dus kan nog wel even duren....)
    Ben benieuwd naar hetgeen jullie hebben. Dan heb ik een richting en een doel :-)
  12. forum rang 5 QueSera 10 maart 2021 18:07
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 10 maart 2021 12:16:

    @Eagle1959, QueSera, LTOke: dank voor de wijze woorden! Ik voel me gesterkt om vooral (nog) niet te gaan herverdelen... Als mijn vrouw het erover heeft, dan gaan onze dochters daar natuurlijk niet tegen zijn, dus dan dreig je je al snel "egoistisch" te gaan voelen, terwijl dat helemaal niet zo is. Mijn houding is opvoedkundig gezien juist heel gezond! ;-)

    Dat weet jij helemaal niet of je dochters er natuurlijk niet tegenin gaan, of heb je het aan ze gevraagd?

    Ik heb een kennis die wilde zijn dochter de beroemde jubelton schenken voor de aankoop van een huis. Toen was er sprake van dat die fiscale vrijstelling alleen voor één jaar zou zijn, als een soort crisismaatregel. Zij heeft haar vader gesmeekt om het niet te doen. Zij wilde op dat moment helemaal geen eigen huis. Daar voelde ze zich te jong voor, ze vond dat ze dan vast zat. Wie weet, wil ik wel een tijdje naar Amerika, Pap. Dat is wat ze zei. Hij was overigens apetrots op deze uitkomst.

    Wij volwassenen zitten onze preoccupaties altijd maar op de jongelui te projecteren. Je vrouw wil belasting besparen, dus moeten de meisjes dat geld aanvaarden. Misschien willen ze die verantwoordelijkheid nu helemaal niet. En laten we eerlijk zijn, dat geld gaat altijd gepaard met onuitgesproken verwachtingen, toch? Zo houd je elkaar in een houdgreep. Dat is tenminste mijn bescheiden mening.

    Overigens volgt een goede vriend van mij momenteel de opleiding tot Personal Financial Planner. De docent estate planning zei dat hij uit de ervaringen in zijn langjarige praktijk moest concluderen dat veel van die constructies, terwijl ze slim leken bij het opstellen, later de neiging hebben om tot knellende hinderblokken uit te groeien. Reden: om het fiscaal acceptabel te krijgen gaat alle flexibiliteit eruit maar het leven neemt onvermoede wendingen.
  13. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 11 maart 2021 00:28
    Ik zou nog een staatje maken met de toppers sinds begin dit jaar.
    Omdat we vooral kijken naar cashflow generatie heb ik ook het verwachte bruto dividend% erachter gezet.

    Aandeel, Koers, Verwacht Bruto Dividend
    1 EPR Properties 47,32% 0,00%
    2 Lumen Technologies 42,36% 7,20%
    3 Energy Transfer Equity LP 38,83% 7,11%
    4 Prospect Capital Corp 37,34% 9,69%
    5 General Motors Company 36,48% 0,00%
    6 Dorchester Minerals LP 36,39% 6,51%
    7 ONEOK Inc 32,75% 7,34%
    8 Newtek Business Services Corp 30,47% 7,32%
    9 Goeasy Ltd 29,20% 1,44%
    10 Apollo Commercial RE Finance 27,22% 9,85%

    Op verzoek van LTOKe heb ik ook nog de gemiddelde bruto dividend% van de hele portefeuille en per sector op een rijtje gezet:
    Sector Verwacht Bruto Dividend
    Energy/Utilities/Commodities 6,65%
    Vastgoed-REITs 5,55%
    Finance/Mortgage REITs 8,69%
    ICT/Media/eCommerce 4,31%
    Retail/Food 4,30%
    Health/BioMedical 3,65%
    Transport/Industry 2,22%
    Total 5,86%

    Merk op dat het verwacht dividend% gebaseerd is op de actuele koersen en dus niet op de GAK. Gedeeld op de GAK zou hogere % opleveren, maar ik vind dat het belangrijker om de yield op de actuele waarden te weten, zodat als een aandeel heel erg stijgt qua koers maar dividend stijgt niet mee, je dat direct terugziet in een gedaalde dividendyield. Je kan dan nog beter bekijken of je een deel van de ongerealiseerde winst misschien beter kan verzilveren en dat geld aan het werk kan zetten op een aandeel met een op dat moment hogere dividend yield. Zie zag ik dat het echt wel tijd werd om mijn favoriet Energy Transfer Equity LP ietsje af te toppen, omdat ik daar al erg fors in zat, en dat werd alleen maar forser door de koersstijgingen, waardoor het dividend% daalde van bijna 11% naar ca 7%. ET is nog steeds mijn nummer 1, maar ik ben nu wel telkens een beetje aan het aftoppen om dat geld weer ergens anders in te zetten.

    Tenslotte nog een reactie op QueSera:
    "Dat weet jij helemaal niet of je dochters er natuurlijk niet tegenin gaan, of heb je het aan ze gevraagd?"
    Laat ik het zo zeggen: soms is het beter om mijn mond te houden en de storm over te laten waaien, om te voorkomen dat het een "meeste stemmen gelden" situatie gaat worden... ;-)
  14. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 11 maart 2021 16:08
    Jazeker!, maar omdat (ietsje meer dan) 2 maanden een heel korte horizon is, kan dit lijstje nogal verkeren. Als ik de lijst met een horizon van 1 jaar zou maken (van 11 maart 2020 tot 11 maart 2021) , dan ziet die er zo uit:
    Aandeel, Koersstijging, Verwacht Bruto Dividend
    1 Altus Midstream Co 179,41% 10,53%
    2 MercadoLibre, Inc. 175,82% 0,00%
    3 Goeasy Ltd 135,83% 1,43%
    4 Dow Inc 133,05% 4,29%
    5 Innovative Industrial Properties 132,42% 2,62%
    6 General Motors Company 119,54% 0,00%
    7 Broadcom 80,18% 3,25%
    8 Apple Inc 76,44% 0,68%
    9 Tencent Holdings Ltd 74,73% 0,19%
    10 VanEck Vectors Video Gaming and eSports UCITS ETF 72,41% 0,00%

    Helaas zat ik 1 jaar geleden nog maar met één aandeel Galapagos... en heb ik de hele rit naar 250+ meegemaakt en ook weer helemaal terug naar ca 100, toen ik het wel zat werd en iets serieuzer begon te bouwen aan mijn FIRE mix (zonder dat ik toen wist dat het een FIRE mix was).

    Wat ik natuurlijk ook erbij moet melden is dat deze top-10 lijstjes geen aanbevelingen zijn. Sterker nog: vaak voor mij reden om wat af te toppen en het geld weer ergens anders aan het werk te zetten.
6.328 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 317 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links