Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SPAC - Special Purpose Acquisition Company

1.296 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 65 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 28 februari 2021 21:27
    quote:

    Belegger 86 schreef op 28 februari 2021 19:02:

    Wat is jullie mening over deze spac? Prijs is momenteel redelijk maar is een beetje een overkill momenteel aan dit soort spaca heb ik het idee waardoor er ook geen massale interresse meer is.

    www.electrive.com/2021/02/10/hyzon-mo...
    Direct na de bekendmaking DCRB verkocht: stijging viel tegen en instinkt zei dat dit maximale was op dat moment.

    Lange termijn wel potentieel, ook kijkend naar de plannen/strategie Hyzon wereldwijd. En volgens mij produceren ze al.
  2. Bas261 1 maart 2021 20:07
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 28 februari 2021 21:27:

    [...]

    Direct na de bekendmaking DCRB verkocht: stijging viel tegen en instinkt zei dat dit maximale was op dat moment.

    Lange termijn wel potentieel, ook kijkend naar de plannen/strategie Hyzon wereldwijd. En volgens mij produceren ze al.
    poh lijkt me erg interessant en doet me aan Nikola denken, maar dan zonder fraude;)
    Even op de whislist en misschien kleine positie aannemen
  3. Geweren_Gerrit 3 maart 2021 12:31
    't werd tijd; HZON was wel tot een dieptepunt gezakt..

    www.bloomberg.com/news/articles/2021-...

    quote:

    schreef:

    Sportradar Is In Talks To Go Public Via Todd Boehly’s SPAC

    Swiss gambling data company Sportradar AG is in talks to go public through Todd Boehly’s special purpose acquisition company Horizon Acquisition Corp. II, according to people with knowledge of the matter.

    A transaction value couldn’t immediately be learned. As with any deal that hasn’t been finalized, it’s possible terms change or talks fall apart. Representatives for Horizon Acquisition and Sportradar declined to comment. Shares in Horizon Acquisition Corp. II rose 28% in pre-market trading Wednesday.

    Sportradar, led by Chief Executive Officer Carsten Koerl, counts Canada Pension Plan Investment, Revolution Growth, basketball star Michael Jordan and Mark Cuban among its backers. The National Football League invested in Sportradar in 2015 and in 2019, signing a multiyear deal for exclusive rights to distribute official NFL data to legal sports-betting operators in the U.S. and abroad.

    Sportradar -- which says more than 1,000 companies rely on its data -- also has partnerships with the National Basketball Association, the International Tennis Federation, National Hockey League and Major League Baseball, among other organizations, according to its website.
  4. Volgend 3 maart 2021 20:20
    In hoeverre bestaat de kans dat na het eindeloos dalen van de koers uiteindelijk men tegen stemt van de merger. Dat vraag ik mij af. Er zijn nu massa’s mensen die volgens mij uit paniek zijn of haar aandelen aan het verkopen zijn en de grote jongens kopen volgens mij vrolijk in. Daarbij zijn er behoorlijk wat aandelen bevroren die pas in September mogen worden verhandeld.
  5. forum rang 10 voda 4 maart 2021 08:25
    Vastgoedontwikkelaar CTP naar de Amsterdamse beurs

    (ABM FN-Dow Jones) CTP is van plan een beursnotering aan te vragen in Amsterdam. Dit maakte de ontwikkelaar van logistiek vastgoed donderdagochtend bekend.

    CTP behoort naar eigen zeggen tot de top vijf logistieke vastgoedbedrijven in Europa. "Na 22 succesvolle jaren met autonome en sterke winstgevende groei, is het bedrijf nu klaar voor de volgende stap", aldus CTP.

    Met een beursnotering wil CTP zijn groeistrategie versnellen door met het opgehaalde kapitaal projecten te ontwikkelen, vastgoed te kopen en om schulden af te bouwen.

    In eerste instantie kunnen enkel institutionele beleggers zich in de komende weken inschrijven voor de beursgang. CTP hoopt tussen de 800 miljoen en 1 miljard euro op te halen.

    In 2020 betrad CTP al de internationale obligatiemarkten met de uitgifte van groene obligaties ter waarde van in totaal meer dan 2 miljard euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 4 maart 2021 14:48
    Amerikaanse spacs jagen op Europese start-ups
    Hella Hueck 11:43

    Legehulsconstructies (spacs, ofwel special purpose acquisition companies) worden steeds vaker ingezet om Europese techbedrijven naar de Amerikaanse beurs te lokken. De Duitse start-up Lilium, dat elektrische vliegtaxi's maakt, zou zo'n constructie overwegen, en het Amerikaanse Tailwind heeft honderden miljoenen opgehaald om Europese eenhoorns op te kopen.

    Volgens persbureau Bloomberg is Lilium in gesprek met Qell Acquisition Corp, een spac. Met de Amerikaanse beursnotering zou $2 mrd opgehaald worden, stellen bronnen. Beide partijen willen geen commentaar geven.

    Duitse eenhoorn
    Lilium ontwikkelt een klein elektrisch vliegtuig dat verticaal opstijgt en landt. Afgelopen januari maakte het bedrijf bekend met de Spaanse ontwikkelaar Ferrovial tien 'vertiports' te ontwikkelen in de Amerikaanse staat Florida. Lilium, in 2015 opgericht door vier jonge Duitse ingenieurs, is een van de weinige Duitse eenhoorns, een bedrijf met een waardering van meer dan $1 mrd. Vorig jaar kreeg het een kapitaalinjectie van $35 mln van Baillie Gifford & Co, een Amerikaanse investeringsmaatschappij dat ook in bedrijven als Amazon, Tesla, Airbnb en Spotify stapte. Het bedrijf, dat nog geen vliegtuig heeft dat klaar is om de markt op te gaan, heeft sinds z'n bestaan €375 mln opgehaald.

    De lokroep om Lilium naar de Amerikaanse beurs te halen staat niet op zichzelf. Afgelopen maand haalde blancochequebedrijf Tailwind International $345 mln op, waarbij het expliciet de bedoeling is om op Europese eenhoorns te gaan jagen. 'We richten ons op internationale internetbedrijven en andere snelgroeiende technologische bedrijven, met een focus op de Europese markt' valt te lezen in het zogeheten S-1-formulier, dat Tailwind aan moest leveren bij beurstoezichthouder SEC. Tailwind wordt geleid door Pierre Denis, voormalig ceo van het Britse schoenenmerk en modehuis Jimmy Choo. Tailwind zegt in gesprek te zijn met Europese investeringsfondsen en techondernemers.

    Volgens de Britse zender Skynews overweegt het Britse Cazoo, een platform voor tweedehands auto's, een spac-notering. Het bedrijf, dat twee jaar geleden is opgericht door Alex Chesterman, haalde in eerdere investeringsrondes £450 mln op, en wil z'n groei versnellen. Ook het bedrijf Babylon, waarbij Britten via video en chat hun huisarts kunnen consulteren, overweegt een spac- notering.

    Populair
    De spac, waarbij geld wordt opgehaald om een niet-beursgenoteerd bedrijf op te kopen, wint razendsnel aan populariteit. De constructie kent niet de kosten en moeite die traditioneel bij een beursgang horen. Afgelopen jaar werd volgens Bloomberg in de Verenigde Staten al meer dan $80 mrd opgehaald, vergeleken met $13,6 mrd in 2019. Dit jaar zouden er volgens databedrijf Refinitiv al 143 spacs zijn gelanceerd in de VS, goed voor een bedrag van $42,7 mrd. Dat bedrag verbleekt bij de $24 mrd die met traditionele beursgangen is opgehaald.

    Beursexperts zien de spac als één van de tekenen dat financiële markten bezig zijn met de vorming van een grote zeepbel. Toch is de constructie ook in Europa aan een opmars bezig. De Duitse technologie-investeerder Klaus Hommels bracht vorige week een spac naar de beurs van Frankfurt, de eerste beursgang van een lege vennootschap in tien jaar tijd. De opbrengst lag op €275 mln.

    Amsterdam
    Amsterdam gooit hoge ogen om dé plek in Europa te worden voor spacs. Zo werken de oprichter van luxegoederenconcern LVMH-oprichter Bernard Arnault en de Duitser Martin Blessing, voormalig topman van Commerzbank aan zo'n notering. De Nederlandse beurs telt nu twee spacs met Nederlandse initiatiefnemers. Naar verluidt zou de Britse techondernemer Michael Tobin ook een spac naar het Damrak willen brengen, gericht op techbedrijven.

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1375821/amerikaanse-...
  7. Osho 7 maart 2021 13:44
    $TDAC

    Toegevoegd aan de port na deze pittige week.
    lottery.com/lottery-com-enters-defini...

    Poised for Expansion: From 2016 to 2020, Lottery.com grew gross revenue at a compounded annual growth rate of 322%, and forecasts gross revenue equal to approximately $71 million in 2021, $280 million in 2022 and $571 million in 2023. Lottery.com is currently operating in 11 states across the U.S. and has plans to cover 34 states by the end of 2023. Lottery.com looks forward to announcing upcoming partnerships with significant room to expand into other countries, along with opportunities to grow deeper within its current footprint.
  8. forum rang 10 voda 8 maart 2021 17:12
    Spacs als de nieuwe woekerpolissen zien, is als appels met peren vergelijken
    Johan Kleyn Bas Vletter 14:53

    Illustratie: Hein de Kort voor Het Financieele Dagblad

    De economen Arnoud Boot en Sweder van Wijnbergen trekken in hun opinieartikel ‘Amsterdamse beurs moet op zoek naar legitieme business’ fel van leer tegen de opbloei van de special purpose acquisition company (spac), de legehulsconstructie genoteerd aan Euronext Amsterdam of aan een andere beurs. ‘Amsterdam wint handelsvolume door brexit en ziet nu goud in het binnenhalen van spacs.’ En: ‘....hier passen alarmbellen’, aldus de hoogleraren.

    Boot en Van Wijnbergen gooien een heleboel argumenten tegen de spac op een grote hoop. Wij lichten er één argument uit. De hoogleraren vergelijken de spacs met de woekerpolissen uit de jaren negentig: ‘Spacs zijn niets anders dan een nieuwe manier om de kleine belegger (vooralsnog) legaal op te lichten’, schrijven ze. Maar dat is helemaal niet waar.

    Over de woekerpolissen valt veel te zeggen, maar in ieder geval werden ze gekenmerkt door twee aspecten. Allereerst werden de beleggingsverzekeringen door verzekeraars aangeboden in combinatie met langlopende polissen, bijvoorbeeld levensverzekeringen of hypotheken. De uitkering onder de polis was afhankelijk van de beleggingsresultaten en die resultaten werden zeer rooskleurig voorgesteld.

    Daarnaast was het product intransparant wat betreft de kosten. Deze kosten fungeerden, nota bene, meestal ook nog als opbrengsten voor de verzekeraar.

    Geen trukendoos
    Hoe anders is dit bij een spac. De spac wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam op basis van een door de Autoriteit Financiële Markten goedgekeurd prospectus. De AFM controleert minutieus of het prospectus voldoet aan de geldende transparantievereisten. Daarom bevat het prospectus een uitgebreide risicoparagraaf. Alle relevante gevaren worden toegelicht en alles wat materieel is voor de investeringsbeslissing van de belegger komt in feite aan de orde. Anders dan bij de woekerpolissen worden de kosten transparant gepresenteerd. Hier is geen sprake van een trukendoos.

    De transparantievereisten waaraan het prospectus moet voldoen beogen juist de kleine beleggers te beschermen. Deze eisen zijn direct van toepassing op basis van een EU-verordening. Euronext Amsterdam heeft, anders dan Boot en Van Wijnbergen suggereren, geen poortwachtersrol noch kan zij eigen transparantie-eisen afdwingen.

    Boot en Van Wijnbergen lijken te miskennen dat een consument niet hoeft te investeren in een spac. Dit is een verschil met de woekerpolissen. Daar was de polis vaak onderdeel van een langlopende verzekering, waaraan een consument niet ontkwam om die aan te gaan. Denk hierbij aan een levensverzekering. Was de woekerpolis eenmaal afgesloten, dan was beëindiging ervan vrijwel onmogelijk. Afkoop was eenvoudigweg te kostbaar.

    Alternatief
    Ook dit is anders bij een spac. Spacs kunnen een alternatief zijn voor dood geld bij de bank, waar risico op negatieve rente is. Immers, de door de belegger gestorte gelden op de door de spac uitgegeven aandelen en warrants worden aangehouden op een aparte bankrekening, waar niet of nauwelijks negatieve rente voor wordt berekend. Zodra de spac een doelvennootschap heeft gevonden, kan de belegger uitstappen en zijn geld terugkrijgen, met een relatief kleine afslag. Ook als de belegger niet uitstapt en aandelen gaat houden in een doelvennootschap, die de plek van de spac op Euronext Amsterdam heeft ingenomen, kan hij die aandelen op de beurs verkopen.

    Wij geven Boot en Van Wijnbergen na dat een spac een risicovolle belegging kan zijn. Ook is het waar dat na acquisitie door de spac van een doelvennootschap, de initiatiefnemers van de spac in een betere positie komen te verkeren dan de belegger.

    Daar staat tegenover dat de initiatiefnemers alle kosten voor de spac hebben voorgefinancierd. Als de spac geen doelvennootschap verwerft, zullen die kosten ook voor rekening van de initiatiefnemers blijven, nog daargelaten dat hun reputatie in dat geval een knauw krijgt.

    Kortom, de belegger in een spac kan flexibel in of uitstappen, in tegenstelling tot de woekerpolissen. Ook is er geen sprake van enige vorm van dwang, zoals bij de woekerpolissen wel het geval was. Tot slot, anders dan bij woekerpolissen, weet de belegger van tevoren welke kosten aan de spac zijn verbonden.

    De vergelijking tussen spacs en woekerpolissen gaat wat ons betreft dus mank.

    Bas Vletter en Johan Kleyn zijn verbonden aan het advocatenkantoor Greenberg Traurig in Amsterdam.

    Originele link van het artikel: fd.nl/opinie/1376378/spacs-als-de-nie...
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 maart 2021 17:37
    Spacs zijn absoluut de nieuwe manier om de kleine belegger legaal een poot uit te draaien en voor de gek te houden.

    Het is gewoon een nieuwe truc om bedrijven (bedrijfjes) voor belachelijke bedragen naar de beurs te brengen.

    Met woekerpolissen heeft het natuurlijk niks te maken.
  10. forum rang 9 nine_inch_nerd 8 maart 2021 20:30
    quote:

    SPAC-US schreef op 8 maart 2021 20:18:

    Mensen,
    Ik wil SPAC warrants kopen in de US via Binck.
    Ik zat te kijken naar de AJAX-WT warrant op het Binck platform, maat kon het daar niet vinden.
    Is deze warrant niet te koop via Binck? Of kunnen zij dit symbol op hun platform beschikbaar maken?
    Veel dank!
    Communiceren via BB met de button "contact".
  11. [verwijderd] 9 maart 2021 08:56
    OK, kan je ze dan vragen om bijv. de AJAX-WT warrant beschikbaar te maken op hun platform? En hoe lang duurt het dan ongeveer voordat het beschikbaar komt op het BB handelsplatform?

    En heeft iemand een idee welke internet-broker of bank in NL het grootst aantal US listed warrants beschikbaar heeft op hun platform? Ik zie namelijk dat ze veel focussen op Euronext listed warrants.
  12. forum rang 5 devil80 9 maart 2021 09:18
    quote:

    SPAC-US schreef op 9 maart 2021 08:56:

    OK, kan je ze dan vragen om bijv. de AJAX-WT warrant beschikbaar te maken op hun platform? En hoe lang duurt het dan ongeveer voordat het beschikbaar komt op het BB handelsplatform?

    En heeft iemand een idee welke internet-broker of bank in NL het grootst aantal US listed warrants beschikbaar heeft op hun platform? Ik zie namelijk dat ze veel focussen op Euronext listed warrants.
    tip handel die warrants via een broker zoals interactive brokers, dan kan je niet alleen tussen 1530 en 2200 handelen maar van 1000 tot 0200 in die warrants (als er liquiditeit is tenminste)

  13. [verwijderd] 9 maart 2021 09:56
    OK, great. Veel dank! Ik ga er eens naar kijken.
    Weet je toevallig of Interactive Brokers het grootste deel van de US en Europe listed warrants afdekt?

    Ik heb nl. geconstateerd dat de NL based brokers niet heel veel mogelijkheden bieden om warrants te handelen buiten de Euronext / Amsterdam.
1.296 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 65 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 876,20 +0,25%
EUR/USD 1,0719 +0,20%
FTSE 100 8.096,42 +0,70%
Germany40^ 17.994,80 -0,52%
Gold spot 2.329,23 +0,57%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+6,25%
Flow T...
+4,77%
Fugro
+3,05%
NX FIL...
+2,62%
B&S Gr...
+1,79%

Dalers

ADYEN NV
-10,07%
VIVORY...
-5,59%
WDP
-4,69%
Alfen ...
-2,80%
TomTom
-2,79%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links