Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiepraatjes

3.401 Posts
Pagina: «« 1 ... 98 99 100 101 102 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 2 maart 2021 15:26
    Alibaba-oprichter Ma niet langer de rijkste man van China

    Gepubliceerd op 2 maart 2021 12:36 | Views: 2.842

    PEKING (ANP/RTR) - Jack Ma, oprichter van webwinkelreus Alibaba, is officieel zijn titel rijkste man van China kwijt. De ondernemer die de laatste tijd met Chinese regelgevers in de clinch ligt, is op de jaarlijkse Hurun Global Rich List gezakt naar de vierde plaats. De lijst wordt aangevoerd door Zhong Shanshan, de man achter water- en drankenmaker Nongfu Spring. Van hem was al bekend dat hij Ma qua vermogen afgelopen jaar had ingehaald.

    Ma, die de voorbije jaren de lijst aanvoerde, was het eerder niet eens met Chinese overheidsreguleringen en dat kwam hem duur te staan. De beursgang van zijn betalingsdienstverlener Ant Group, ter waarde van bijna 35 miljard dollar, mocht onverwacht niet doorgaan. Het zou de grootste beursgang ooit zijn geworden.

    Ma was ook enige tijd van de radar verdwenen nadat hij zich kritisch had uitgelaten over de Chinese financiële waakhond. Zijn vermogen en dat van zijn familie groeide met 22 procent tot 360 miljard yuan, omgerekend dik 46 miljard euro. Hij zei begin dit jaar dat hij meer tijd wilde besteden aan filantropie. Dat deed hij in een 50 seconden durend filmpje, waarmee hij voor het eerst sinds tijden weer wat van zich liet horen.

    Vermogen van 550 miljard yuan

    De nieuwe lijstaanvoerder Zhong is op de nieuwste lijst goed voor een vermogen van 550 miljard yuan. De toename van zijn rijkdom komt vooral door de hogere waardering van de aandelen van Nongfu Spring. Ook de stijgende aandelenkoers van medicijnmaker Beijing Wantai Pharmacy, waar hij ook de controle over heeft, deed het vermogen van Zhong goed.

    Jack Ma werd op de rijkenlijst ook voorbijgestreefd door Pony Ma van techreus Tencent, die goed is voor 480 miljard yuan, en Collin Huang die achter e-commercebedrijf Pinduoduo zit. Laatstgenoemde zag zijn vermogen afgelopen jaar met 283 procent stijgen tot 450 miljard yuan. De top vijf werd gecompleteerd door Zhang Yiming, oprichter van TikTok-eigenaar ByteDance, die voor bijna 350 miljard yuan in de boeken staat.
  2. forum rang 10 voda 3 maart 2021 07:04
    Nederlanders laten meer vermogen na door bezit eigen woning

    Gepubliceerd op 3 maart 2021 06:08 | Views: 520

    DEN HAAG (ANP) - Ruim 152.000 overleden Nederlanders hebben in 2018 in totaal voor 18,6 miljard euro aan eigen vermogen achtergelaten. Dat is 1,2 miljard meer dan in 2017. Belangrijkste reden voor de stijging is het feit dat meer mensen een eigen huis bezitten, dat ook nog eens in waarde is gestegen, zo komt woensdag naar voren uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De partner en kinderen profiteren het meest van nagelaten vermogen.

    Gemiddeld heeft een overledene in 2018 24.800 euro aan vermogen achtergelaten. Dat was meer dan in 2017, maar 600 euro minder dan in het topjaar 2011. Ruim een kwart van de oudere overledenen liet een eigen huis na. De waarde daarvan was gemiddeld 151.000 euro, berekent het CBS.

    In 2018 moesten 193.000 ontvangers van een erfenis daarvan aangifte doen bij de Belastingdienst. Dat betekent dat zij een aanzienlijk bedrag in handen hebben gekregen. In totaal ging het om 11,5 miljard euro, waarover 1,3 miljard euro belasting is geheven. De partner erft het meest, maar kinderen erven het vaakst. Dat kan door testamentaire regelingen te treffen. Slechts 1 procent van alle nalatenschappen komt ten goede aan een maatschappelijk doel.

    Schenking

    Sinds 2017 is het ook weer mogelijk om kinderen belastingvrij een ton te schenken voor de aankoop van een eigen huis. Daarvan is volgens het CBS ditmaal aanzienlijk minder vaak gebruikgemaakt dan in 2013 en 2014, toen de regeling ook bestond. De helft van de woningschenkingen sinds 2017 bedroeg minder dan 50.000 euro. Gemiddeld kregen kinderen 63.200 euro van hun ouders.

    De cijfers van het CBS gelden tot en met eind 2018 en zijn voorlopig, omdat het vaststellen van een nalatenschap en de successie daarop een langdurig proces is. Ook de fiscale afwikkeling van een schenking kan wel drie jaar duren.
  3. forum rang 7 ffff 3 maart 2021 10:23
    Gemiddeld heeft een overledene in 2018 24.800 euro aan vermogen achtergelaten.....

    Jezus, wat een armoedzaaiers toch eigenlijk in Nederland.

    Nu begrijp je pas goed waarom de torenhoge VRH Vermogensrendementsheffing eigenlijk nauwelijks belangstelling heeft in Nederland.

    Ze komen niet eens aan de limiet om VRH te moeten betalen, dus.....interesseert het hen ook geen moer. Begrijpelijk.

    Het artikel contrasteert wel met een studie die ik twee jaar geleden vond op de Duitse website van Ministerie van Financiën in Duitsland. DAAR bleek dat de oudjes giga veel miljarden vermogen bezitten en alleen al de successierechten zouden de komende decennia tientallen miljarden in Duitsland gaan opbrengen.

    Hoe je het draait of keert: Toch een andere uitkomst dan de posting van Hans hierboven.

    Peter
  4. forum rang 9 objectief 3 maart 2021 11:05
    quote:

    ffff schreef op 3 maart 2021 10:23:

    Gemiddeld heeft een overledene in 2018 24.800 euro aan vermogen achtergelaten.....

    Jezus, wat een armoedzaaiers toch eigenlijk in Nederland.

    Maar wel veel gelukkiger, dan die vertrekkers naar het buitenland.
    Die als gepensioneerde nog bijna dagelijks zorgen hebben over hun banksaldo: komt er vandaag nog iets bij. (en schrapen via aankopen bij de Hema: kan het nog iets goedkoper?)
  5. forum rang 10 voda 4 maart 2021 09:32
    Zes minuten duurt een bezoek aan een sekswerker
    Gerard Driehuis 1 dag geleden

    Zes minuten duurt een bezoek aan een sekswerker© 123RF Zes minuten duurt een bezoek aan een sekswerker
    Sekswerkers leggen aan het FD uit waarom ze veiliger zijn dan de kapper.

    Zes minuten, langer duurt een gemiddeld bezoek aan een sekswerker niet. En dan heeft de klant zich ook nog uit- en aangekleed. ‘Kappers en masseurs hebben meer tijd nodig’, zegt Felicia Anna, die werkt op de Wallen. ‘Bovendien raken die beroepsgroepen hun klanten intensiever aan dan wij. Rutte heeft geen idee wat een sekswerker doet.’

    Sekswerkers hebben zich altijd al moeten beschermen tegen virussen en bacteriën. Dus wordt er weinig gezoend en gebeurt er niets zonder condoom, plastic handschoenen en mondkapjes. De vrouwen houden afstand en wenden zelfs hun hoofd af als de klant uitademt.

    Volgens Moira Mona hoeft ze lang niet altijd de klant aan te kijken tijdens haar werk. En bij een kwart van de klanten is er volgens haar niet eens sprake van seks. Die komen alleen maar om met een praatje de eenzaamheid te verdrijven.

    Volgens schattingen telt Nederland tussen de tienduizend en dertigduizend prostituees. Maar hoe nauwkeurig die schattingen zijn, is onbekend. In verband met de privacyregels hoeft deze beroepsgroep zich namelijk niet te registreren.

    Bron(nen): FD
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 maart 2021 10:24
    Illegaal pokertoernooi Haarlemmermeer beëindigd, 33.000 euro in beslag genomen
    Updated 1 min geleden
    4 min geleden in BINNENLAND

    Zeventien mannen hebben in de nacht van woensdag op donderdag deelgenomen aan een illegaal pokertoernooi in een woning aan de IJweg in Boesingheliede. De politie heeft ingegrepen en het toernooi beëindigd. Ondertussen bleek een vrouw op de bovenste verdieping door alle hectiek heen te slapen.

    In de woning was een professionele pokertafel opgesteld. De deelnemers van het illegale toernooi hadden de leeftijd tussen 30 en 50 jaar. Een van hen, een 38-jarige Amsterdammer, is aangehouden. 33 duizend euro aan contant geld is in beslag genomen.
    Oordoppen en slaapmiddelen

    De politie trof naar eigen zeggen ook iets ’verbazingwekkends’ aan; een vrouw die door het lawaai van het toernooi aan het slapen was. „Een 71 jarige vrouw lag ’gewoon’ boven te slapen, dankzij slaapmiddelen en oordoppen”, aldus de politie van Haarlemmermeer op Facebook.
  7. forum rang 7 ffff 4 maart 2021 10:25
    Fredje, Fredje toch....

    Hoe weet jij nu toch of die armoedzaaiers gelukkiger zijn dan ik hier ben.

    Nu kun jij je dat wel in je hoofd prenten, maar dan maak je jezelf echt iets wijs.

    Weet je, Fred, het geeft een voldaan, geruststellend en bevredigend gevoel, kortom het maakt je gelukkig te weten dat ik eergisteren 4550, gisteren 4550, vandaag 4550, morgen 4550, kortom in het jaar 2021 reeds 64 maal 4550 = 291.200 Euro heb uitgespaard.

    Laat het even tot JOU doordringen, Fred en besef een heel klein beetje hoe ver jullie doorgeslagen zijn in jullie nivellering. En om aan jouw en jullie nivellering te ontkomen maakt mij wel degelijk een stuk gelukkiger dan die armoedzaaiers in Nederland.

    Overigens Fredje: Ik zie jou regelmatig in beleggingsdraden. Zoals bijv. bij Ahold en Aegon. Niet de pot verwijten dat de ketel zwart ziet: Je doet zelf ook niet anders!

    Peter
  8. forum rang 10 voda 5 maart 2021 08:53
    LTO: meer ruimte voor landbouw, landwinning een optie

    Gepubliceerd op 5 maart 2021 08:30 | Views: 234

    Reacties
    DEN HAAG (ANP) - Er moet meer ruimte komen voor boeren en tuinders, vindt landbouworganisatie LTO. Jaarlijks verdwijnt er zo'n 16.000 voetbalvelden aan landbouwgrond, terwijl boeren ook maatschappelijke diensten leveren. Daarom kan het geen kwaad om te kijken naar de winning van nieuw land, vindt de belangenvereniging. Ook moeten er regels komen om verdere afkalving van de landbouwgrond tegen te gaan, schrijft LTO in zijn Grondvisie 2021.

    Zo moet huizenbouw in eerste instantie plaats vinden door bestaande ruimtes in de stad te gebruiken en zou er een verbod moeten komen op het gebruik van boerenland voor zonnepanelen. Ook zou Nederland niet vol moeten komen te staan met 'grijze dozen', verwijst LTO naar distributiecentra en datacentra. Als landbouwgrond toch een ander doel moet krijgen, moet dat op een andere plek worden gecompenseerd.

    LTO vraagt om serieus te kijken naar de winning van nieuw land, bijvoorbeeld in de Noordzee. Daar is niet alleen de landbouw bij gebaat, maar ook stedenbouw, recreatie en natuur kunnen profiteren. De boerenorganisatie wijst erop dat het alweer een halve eeuw geleden is dat de laatste Flevopolder droog werd gelegd.

    De plannen van LTO vragen wel een meer 'sturende rol' van de landelijke overheid. Daarbij moet die echter niet uit het oog verliezen dat de "scheppende kracht van burgers en bedrijven" belangrijk is om van plannen een succes te maken.
  9. Alfons A. 8 maart 2021 12:41
    quote:

    marcel13 schreef op 8 maart 2021 10:10:

    Kempen & Co. verlaagt het koersdoel van Proximus van € 17 naar € 16
    en geeft Advies "houden"

    www.guruwatch.nl/advies/139483/Proxim...
    Advies € 16 van Kempen lijkt me nog te hoog gegrepen.

    Advies van GS van 1 maart lijkt me meer in de juiste richting te zitten.

    maandag 1 maart 2021 - 08:29u -
    Goldman Sachs verlaagt het koersdoel van Proximus naar € 13,50 van € 14,50.
    www.guruwatch.nl/advies/139248/Proxim...
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 maart 2021 14:05
    ’Ze duiken nu zelfs bij de Primark op’
    Stadje in Wales ook in tweede lockdown belaagd door berggeiten
    Updated 7 min geleden
    9 min geleden in BUITENLAND

    Llandudno - Het Welshe plaatsje Llandudno wordt gedurende de corona lockdown geteisterd door een groep berggeiten. Nadat ze een rij vormden voor de plaatselijke kapsalon en een hotel hebben belaagd, lijkt het er nu op dat hun oog is gevallen op de confectiekleding van de Primark.

    De Britse tak van het nieuwsmedium Metro bericht over de in Llandudno woonachtige Will Roberts die tijdens het fietsen op een groep berggeiten stuitte. ,,Ik was onderweg naar werk en zag rond 8 uur in de ochtend de groep geiten vastberaden op de Primark afwandelen”, vertelt hij. Roberts dacht inmiddels wel gewend te zijn aan de gehoornde bezoekers, maar blijft zich telkens weer verbazen over de plekken waar ze weten op te duiken. ,,Elke plek is weer gekker dan de ander.”
    Inchecken

    In de lockdown van de lente van vorig jaar wisten de geiten zich wereldwijd berucht te maken, omdat ze de toen verkeer vrije wegen overnamen. Bij de tweede lockdown werd het voor de geiten tijd om meer avontuur op te zoeken: ze besloten maar eens ’in te checken’ bij een plaatselijk hotel.
  11. forum rang 7 hirshi 9 maart 2021 20:41
    Vandaag herstel van de sectoren die zwaar leden.

    Een beetje terug naar het tech normaal of is het de volgende opmaat voor een correctie?

    Dacht eraan Prosus terug te kopen nadat ik ze voor ruim € 105 had verkocht?
    Met een low van € 91,84 gisteren zo maar laten liggen?
    Is dat niet zonde?

    Maar de onderwaardering ten opzichte van de intrinsieke waarde is afgenomen. Dat bevalt me niet. Iets dat trouwens wel voorspeld werd.

    Toch maar liever gedrag van de belegger bekijken even afwachten.

  12. [verwijderd] 9 maart 2021 22:48
    Ridder, binnenkort misschien (nog) een kasteeltje kopen?:

    Aangehouden broers Azimi verdacht van witwassen, hypotheekfraude en valsheid in geschrifte
    AARDENBURG - Sasan en Salar Azimi zitten vast op verdenking van witwassen, hypotheekfraude en valsheid in geschrifte. Dat laat de politie weten. De Aardenburgse broers werden vanochtend opgepakt tijdens een inval in hun hotel en hun kasteel, waarin ze wonen.

    Martijn de Koning 9 mrt. 2021 Laatste update: 17:09
    Naast het tweetal heeft de politie nog acht verdachten op het oog. Zij zijn niet gearresteerd, maar worden binnenkort wel verhoord.

    Lees ook
    Van arme asielzoekers tot een leven vol luxe: zo werd het leven van de Azimi’s een sprookje
    Elderschans-uitbater Arash is er klaar mee: ‘De Azimi's bezorgen mij een slechte naam’

    Volgens politie-woordvoerder Willem-Jan Uytdehage zijn bij de actie vijftig agenten en meerdere speurhonden ingezet. Er waren ook deskundigen bij van de FIOD, de opsporingsdienst van de belastingdienst. Ze zochten onder meer in een bedrijfsruimte bij het hotel. ,,Het gaat om een fraude-onderzoek, dus we richtten ons op de administratie. Er zijn datadragers als telefoons en laptops in beslag genomen", legt hij uit. Daarnaast is ook onderzoek gedaan in kasteel De Elderschans, pal naast het hotel. Daar wonen Salar en Sasan Azimi met hun gezinnen.

    Volgens Uytdehage zat de actie al een poosje in het vat. ,,Er is een flink onderzoek aan vooraf gegaan. Dit is goed voorbereid.” In die periode werd, meldt de politie, door meerdere overheidsinstanties de financiële bedrijfsvoering van de broers onderzocht.

    Uytdehage ontkent dat de inval iets te maken heeft met een grootschalige actie vandaag in België, waar de politie op meerdere plekken tegelijkertijd drugslabs oprolde en drugs en geld in beslag nam. ,,Deze zaak staat helemaal op zichzelf.”

    Lees verder onder de foto

    Ook in het kasteel van de Azimi's werd gezocht, onder meer met speurhonden. © HV Zeeland
    Het hotel is momenteel open, er verblijven enkele gasten. Het kenmerkt zich door de all-inclusive aanpak: bezoekers betalen een vast bedrag en kunnen daarvoor slapen, eten en drinken. Gasten die vanochtend naar buiten kwamen, vroegen zich verbaasd af wat er aan de hand was. ,,Moeten we bang zijn?", vroeg een vrouw die haar hondje uitliet zich af. Dat het om een fraude-onderzoek gaat, stelde haar gerust.

    De flamboyante broers Azimi investeren ook in vastgoed en zijn eigenaren van een telecomwinkel in Sluis. Sinds vorig jaar verpachten ze het hotel. Met name Salar groeide de afgelopen jaren uit tot een bekendheid. Hij etaleert zijn rijkdom en is regelmatig hoofdpersoon in Nederlandse en Vlaamse tv-programma's. Ook was Salar tot eind vorig jaar een poos eigenaar van de Belgische voetbalclub Patro Eisden, waar hij veel in investeerde.

    De bedrijven van de Azimi's werden al meerdere keren gecontroleerd. In de zomer van 2017 vielen meerdere instanties met veel vertoon gezamenlijk het hotel binnen. Er werd toen echter weinig strafbaars gevonden. Reden voor Salar Azimi om te spreken van pesterijen en jaloezie. ,,Je mag hier in Nederland blijkbaar geen geld verdienen met hard werken. Als je je kop boven het maaiveld steekt, moet die er af.”

    Magazine Quote schatte het gezamenlijk vermogen van de broers Azimi vorig jaar op 24 miljoen euro. Ze staan daardoor al twee jaar lang in de ‘Jonge Miljonairs Top 100', die het magazine jaarlijks opmaakt.
    www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/aangehou...
  13. [verwijderd] 10 maart 2021 10:06
    www.volkskrant.nl/economie/greensill-...

    Greensill-affaire roept angstige herinneringen op aan 2008
    De spectaculaire val van de Britse schaduwbank Greensill Capital maakt toezichthouders nerveus. De vraag is nu hoe groot de schade is voor andere financiële instellingen en bedrijven.

    In de financiële wereld lijkt het dezer dagen even alsof de bankencrisis van 2008-2009 terug is, in plaats van dat we de coronacrisis van 2021 beleven. Toen vormden drieste zakenbanken, herverpakte hypotheken en onoplettende verzekeraars een explosieve mix. De wereldeconomie stond aan de rand van de afgrond. Nu is het de stormachtige opkomst en ondergang van een Britse financier – in combinatie met een prominente oud-premier, stiekeme schulden en opnieuw miljarden aan doorverkochte leningen – die voor opschudding zorgt.

    ‘Visionair, dapper, disruptief’, luidt het motto op de website van Greensill Capital. Het is die branie waardoor de schaduwbank – een financiële instelling die ‘bankachtige’ diensten verleent – maandagmiddag faillissement heeft moeten aanvragen. Oprichter Lex Greensill groeide op op een suikerriet- en meloenenboerderij in het Australische Bundaberg. Daar zag hij, in de woorden van zijn eigen bedrijf, ‘de financiële ontberingen van zijn ouders, die vaak meer dan twee jaar moesten wachten voordat ze betaald werden voor hun oogsten’. Na een carrière bij Morgan Stanley en Citigroup richtte de boerenzoon in 2011 Greensill Capital op. Zijn missie: ondernemers als zijn ouders sneller voorzien van werkkapitaal.

    Met deze ‘supply chain finance’ kan een bedrijf, bijvoorbeeld een autofabriek, zijn toeleveranciers laten kiezen. De makers van de motor, de leren bekleding, de autogordels: ze kunnen maanden wachten op hun betaling. Óf ze krijgen, tegen een kleine korting, direct hun geld via Greensill. Dat ontvangt op een later tijdstip alsnog het gehele bedrag van de autofabriek. In theorie is iedereen blij. De toeleveranciers zitten niet langer met onbetaalde rekeningen, de fabrikant spreidt zijn kosten en Greensill strijkt een premie op.

    Het Britse concern deed nog iets anders. Het verkocht haar leningen door aan investeerders. Daardoor kon het, ondanks het beperkte eigen vermogen, steeds weer nieuwe financieringen verstrekken. De Britse conservatieve ex-premier David Cameron werd ingehuurd als adviseur. Volgens de firma schoot zij afgelopen jaar maar liefst 143 miljard dollar (120 miljard euro) voor ten behoeve van meer dan 8 miljoen klanten over de hele wereld.

    In werkelijkheid blijkt een groot deel van het geld voor slechts een handvol bedrijven bestemd te zijn geweest. Zoals GFG Alliance, het imperium van de Britse-Indiase industriemagnaat Sanjeev Gupta. Ook opvallend: Greensill verschaft veel werkkapitaal aan andere ondernemingen van een van haar belangrijkste aandeelhouders, investeringsfonds SoftBank Vision Fund.

    Het kaartenhuis stortte in toen toen de belangrijkste verzekeraar van de door Greensill doorverkochte leningen zich terugtrok. Daarmee werden die tot dan toe veilig geachte financiële producten ineens speculatieve beleggingen.

    Deze maand greep de Duitse toezichthouder Bafin, zwaar onder vuur vanwege haar rol in het Wirecard-schandaal, in bij de in Bremen gevestigde bank van Greensill. Mogelijk heeft het management met de cijfers geknoeid. Tot overmaat van ramp heeft ook de belangrijkste financier van Greensill-schuldpapier, de Zwitserse bank Credit Suisse, haar investeringen bevroren. Zondag meldde The Financial Times dat de Europese Centrale Bank banken in de eurozone heeft gevraagd in hoeverre zij zakendoen met Greensill Capital en Gupta’s GFG Alliance.

    Doemscenario
    In een rechtszaak schetsten de advocaten van Greensill eerder een doemscenario. Mocht de nieuwkomer omvallen, dan zouden tal van bedrijven in de problemen raken en wereldwijd 50 duizend banen op de tocht komen te staan. Zo ver hoeft het niet te komen. Apollo Global Management, een Amerikaanse investeringsreus die vorig jaar ook al de Nederlandse verzekeraar Vivat opslokte, heeft interesse in de meest kredietwaardige klanten van Greensill. Daarmee zou het gevaar van een financiële schokgolf zijn afgewend.

    Eind goed al goed? Zeker niet. Want de Greensill-affaire plaatst de risico’s die in de financiële sector sluimeren in de schijnwerpers. Bedrijven kunnen zich met dit soort constructies stiekem diep in de schulden steken. En toezichthouders hebben nog een reden tot zorg. Terwijl banken sinds de kredietcrisis zwaar gereguleerd zijn, blijkt het groeiende leger schaduwbanken een veel ongrijpbaarder gevaar voor de economische stabiliteit.
  14. forum rang 10 voda 10 maart 2021 15:10
    China en Rusland willen samen maanbasis ontwikkelen
    Van onze redacteur 12:09

    China en Rusland hebben een overeenkomst getekend om een onderzoekstation op de maan op te zetten (afbeelding ter illustratie). Illustratie: ESA

    China en Rusland hebben een overeenkomst getekend om een ??internationaal maanonderzoekstation op te zetten. De twee landen zullen een routekaart opstellen om de basis op te zetten en nauw samenwerken bij de planning, het ontwerp en de uitvoering van het project.

    Dat maakte het Russische ruimtevaartagentschap Roscosmos dinsdag bekend. Moskou en Peking zeggen te streven naar internationale samenwerking bij het project en bieden alle landen die dat willen gelijke toegang tot het station.

    'Een internationaal maanonderzoeksstation is een complex van experimentele en onderzoeksfaciliteiten die zijn gecreëerd op het oppervlak en/of in een baan om de maan, ontworpen om multidisciplinair en multifunctioneel onderzoek uit te voeren', aldus Roscosmos.

    Agressieve ruimtestrategie
    De overeenkomst is tijdens een videoconferentie namens beide regeringen ondertekend door algemeen directeur van Roscosmos, Dmitry Rogozin, en hoofd van de China National Space Administration (CNSA), Zhang Kejian. Eerder op dinsdag bevestigden Frankrijk en China hun intentie om samen te werken op het gebied van ruimtevaart, aldus het Franse ruimteagentschap CNES.

    Een functionaris van de Europese Unie zei in januari dat de EU een agressievere Europese ruimtestrategie gaat volgen om te voorkomen dat het blok het aflegt tegen China en de Verenigde Staten.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1376527/china...
  15. forum rang 7 Freemoneyforever 11 maart 2021 11:34
    quote:

    voda schreef op 10 maart 2021 15:10:

    China en Rusland willen samen maanbasis ontwikkelen

    Een functionaris van de Europese Unie zei in januari dat de EU een agressievere Europese ruimtestrategie gaat volgen om te voorkomen dat het blok het aflegt tegen China en de Verenigde Staten.

    Laten we met zijn allen naar de maan gaan.... ;)
    Dat valt tenminste buiten de coronaregels, neem ik aan.....
  16. forum rang 10 voda 17 maart 2021 11:28
    Kamer van Koophandel viert 100-jarig bestaan van Handelsregister

    Gepubliceerd op 17 maart 2021 11:15 | Views: 78

    UTRECHT (ANP) - De Kamer van Koophandel (KVK) viert dat het Handelsregister honderd jaar bestaat. Op 17 maart 1921 werd Thiessen Wijnkoopers uit Maastricht als eerste bedrijf ingeschreven. Het is een van 2331 bedrijven die sinds 1921 in het Handelsregister staan en nu nog steeds actief zijn.

    "We hebben de akte ingelijst in de zaak hangen," zegt Gerry Habets, bedrijfsleider bij Thiessen Wijnkoopers. "Er staat nog steeds een 1 in het inschrijfnummer, daar zijn we trots op. Bij elke proeverij of rondleiding staan we hier even bij stil." De wijnhandel bestaat sinds 1717.

    De KVK legt van iedere onderneming en andere rechtspersoon onder meer de handelsnaam en het adres vast. Iedereen kan die gegevens opvragen in het Handelsregister. Eind 2020 waren er bijna 2,1 miljoen bedrijven ingeschreven.
3.401 Posts
Pagina: «« 1 ... 98 99 100 101 102 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0625 0,00%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.783,50 -1,35%
Gold spot 2.392,50 +0,39%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links