Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moderna, Novavax, Inovio, BioNtech, 'RNA vaccin-producenten'

819 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 1 maart 2021 08:24
    Yesterday,....:)
    AstraZeneca sells Moderna stake for more than a $1b, report says

    Feb. 28, 2021 8:48 PM
    ETAstraZeneca PLC (AZN)By: Josh Fineman, SA News Editor34 Comments
    AstraZeneca (NASDAQ:AZN) sold its 7.7% stake in Covid-10 vaccine maker Moderna Inc. (NASDAQ:MRNA) for more than $1b, The Times reported.
    It wasn't clear over what period the stake was sold.

    PS:
    Recall Feb. 24, Moderna making new capital investments to boost COVID-19 vaccine production.
  2. forum rang 5 MisterBlues 1 maart 2021 12:26
    Vaccin AstraZeneca blijft op de plank liggen

    28 feb

    Eerst bakkeleit de Europese Unie stevig met AstraZeneca over de vertraagde levering van de beloofde vaccins, vervolgens blijven diezelfde vaccins op de plank liggen, omdat ze kampen met een imagoprobleem.

    In Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje gaat de uitrol van AstraZeneca-vaccins langzamer dan verwacht, ontdekte de Britse zakenkrant Financial Times. Frankrijk heeft tot nu toe 16% van de geleverde 1,1 miljoen doses gebruikt. In Duitsland gaat het om een vijfde deel van 1,45 miljoen ontvangen vaccins, ongeveer hetzelfde percentage als Italië, dat er ruim één miljoen kreeg. Spanje heeft een derde van de in totaal 808.000 geleverde doses tot en met afgelopen vrijdag toegediend, en loopt daarmee op kop.
    'Niets mis met vaccin'

    De reden dat het de toediening van het AstraZeneca-vaccin hapert komt door een imagoprobleem. Uit testen is namelijk gebleken dat het vaccin in 62% tot 70% van de gevallen besmetting voorkomt. Dat is minder dan bijvoorbeeld het vaccin van Pfizer en Biontech dat 90% scoort.

    Om die reden wordt het vaccin in verschillende Europese landen niet toegediend aan mensen boven de 55 of 60 jaar. Het AstraZeneca-vaccin is echter wel 94% effectief bij het voorkomen van sterfte of dat mensen op de ic belanden door corona. AstraZeneca heeft van alle producenten de meeste contracten afgesloten, voor 3,5 miljard doses.

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron hebben inmiddels in het openbaar benadrukt dat er niets mis is met het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut, in een poging de acceptatie ervan te doen stijgen. Dat is een andere toon dan ze twee weken geleden aansloegen, toen de EU nog overhoop lag met AstraZeneca en onder meer Macron schamperde dat het vaccin 'bijna ineffectief' zou zijn als het wordt toegediend aan ouderen.
    Vaccinatie in China blijft achter

    Overigens loopt het ook in China niet storm wat betreft het aantal mensen dat zich laat vaccineren. Oorzaak: de geslaagde indamming van de epidemie. Met zo weinig coronabesmettingen kijken Chinezen liever de kat uit de boom dan dat ze een prik halen die mogelijk bijwerkingen heeft.

  3. forum rang 10 voda 3 maart 2021 05:59
    Frankrijk maakt opeens haast met het AstraZeneca-vaccin
    Kleis Jager 2 mrt

    In Frankrijk werden de vaccins van AstraZeneca net als in Duitsland, Italië en Spanje weinig gebruikt. Maar Parijs ziet nu de epidemie weer oprukt geen bezwaren meer.

    Foto: Frederic Dides/SIPA

    Minister van gezondheid Olivier Véran verscheen maandagavond in een van de televisiejournaals om het nieuws hoogstpersoonlijk mee te delen: ook 65- tot 75-jarigen kunnen zich laten inenten met het AstraZeneca-vaccin.

    Tot voor kort werd het vaccin van Brits-Zweedse makelij niet gebruikt voor deze leeftijdscategorie, vanwege twijfel over de werkzaamheid bij ouderen. President Emmanuel Macron gebruikte in januari de term 'quasi-ineffectief'. Franse ouderen vielen zo tussen wal en schip, want ze kwamen ook al niet in aanmerking voor het vaccin van Pfizer/Biontech, dat uitsluitend bestemd was voor 75-plussers.

    Ondertussen kreeg het personeel in de zorg van onder de 65 jaar het AstraZeneca-vaccin wel. Resultaat: van de 1,17 miljoen Franse AstraZeneca-vaccins waren er op 27 februari nog maar ongeveer een kwart (273.000 flacons) gebruikt. Sinds vorige week donderdag krijgen ook personen tussen de 50 en 65 jaar met risicofactoren het vaccin.

    Véran benadrukt nu dat alle vaccins zonder restricties ingezet moeten worden. Hij verwees daarbij naar een Schotse studie. In Schotland werden ruim 400.000 personen gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin en de conclusie is dat het middel ook effectief is bij mensen boven de 80 jaar. Bij deze risicogroep zou de kans op een ziekenhuisopname met 81% afnemen. De Franse gezondheidsautoriteit HAS — aanvankelijk terughoudend — is nu ook overtuigd.

    Paracetamol
    Het AstraZeneca-vaccin was ook niet populair bij huisartsen omdat sommige gevaccineerde personen, vooral jongeren, vrij hevige griepverschijnselen hadden. Maar hier bestaat volgens Alain Fischer, de vaccindeskundige van de regering, een eenvoudige oplossing voor. ‘Gewoon voor de prik even wat paracetamol innemen.’

    Op de vraag van sommige artsen hoe effectief het AstraZeneca-vaccin is tegen de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, gaf een geïrriteerde Fischer tijdens een persconferentie vorige week vrijdag geen antwoord. ‘Wij kunnen niet langer wachten, we moeten nu echt opschieten.’

    De vaccinatiecampagne gaat niet snel in Frankrijk, het hoort in alle klassementen bij de tragere landen. Eind deze maand hoopt de regering dat zes miljoen personen (op een bevolking van 66,9 miljoen) zijn gevaccineerd. Opmerkelijk was tot nu toe dat apothekers en vroedvrouwen alleen het AstraZeneca-vaccin konden injecteren en niet dat van Pfizer/Biontech en Moderna. Die regel werd dinsdag geschrapt.

    Onmenselijk
    Een dag eerder riep president Macron de bevolking voor een gehoor van jongeren op nog ‘vier tot zes weken’ vol te houden. Hierna zouden versoepelingen mogelijk zijn, zoals het schrappen van de avondklok, omdat tegen die tijd het effect van de vaccinaties merkbaar moet zijn.

    Vooralsnog wijzen alle indicatoren in opwaartse richting. Momenteel zijn in het hele land de horeca en de culturele en sportieve voorzieningen gesloten, de genoemde avondklok gaat om 18.00 uur in. Winkels, die een deurbeleid voeren, zijn open, net als scholen en crèches. De regering wil alleen plaatselijk extra maatregelen nemen. Zo kregen Nice en Duinkerken een weekend-lockdown opgelegd.

    Hetzelfde scenario dreigt nu voor de regio rond Parijs, het Île-de-France, waar 12 miljoen Fransen wonen. Woensdag zal de regering hierover een knoop doorhakken. De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, verwerpt een dergelijke ingreep als ‘onmenselijk’. Volgens haar zijn er alternatieven mogelijk. Zo zouden scholen de ramen kunnen openen of lesgeven in de buitenlucht, zodra het weer dat toelaat.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1375786/frank...
  4. forum rang 6 haas 3 maart 2021 08:50
    LONZA, krs 478 chf
    ========================
    2020
    Lonza entered into a landmark ten-year collaboration agreement with Moderna Inc. to manufacture the drug substance for Moderna’s COVID-19 Vaccine, alongside other mRNA-based collaboration projects from Moderna’s innovation pipeline

    Lonza’s Board of Directors reviewed strategic options for the long-term future of Specialty Ingredients (LSI) business and decided to divest the LSI segment via a sale process

    Lonza announced that its Ibex® Dedicate facility will support the commercial manufacture of Kodiak’s KSI-301 - an Antibody Biopolymer Conjugate (ABC) for retinal diseases

    Lonza expanded its microbial manufacturing facility in Visp (CH) and extended the long-term partnership with Servier for L-asparaginase API manufacturing

    The first patient was treated at Sheba Medical Center (IL) with an autologous CAR-T therapy, manufactured using the Cocoon® Platform

    Lonza announced an expansion of its capsule manufacturing capacity

    Lonza announced an agreement to manufacture AstraZeneca's COVID-19 long-acting antibody combination

    Lonza announced the construction of two new customer-dedicated conjugation suites for the commercialization of ADC in Ibex® Dedicate, Visp (CH)
    www.lonza.com/company-overview/our-hi...
  5. [verwijderd] 3 maart 2021 21:47
    quote:

    Edison schreef op 3 maart 2021 19:13:

    goedenavond
    ik zie dat de koers van moderna rond de 133 is op het moment.
    verwachten jullie dat deze nog meer gaat zakken?
    of op de lange termijn weer boven de 150?
    alvast een fijne avond
    groet
    edison

    Flinke tegenvaller deze koers. uitmuntende cijfers, een enorme outlook, en dan in plaats van richting de 200 dollar in een paar dagen zwaar omlaag. Maar het sentiment is ook negatief nu

    Ik hoop en verwacht wel dat we binnen enkele weken weer boven de 150 staan.
  6. forum rang 10 voda 4 maart 2021 12:00
    EMA start onderzoek Russisch coronavaccin

    (ABM FN-Dow Jones) Het Europees Geneesmiddelenbureau gaat het Russische coronavaccin Sputnik V bestuderen. Dit meldde het Europees agentschap donderdag.

    Een comité van het EMA is begonnen met een "rolling review" van het Russische coronavaccin Sputnik V.

    De aanvrager voor dit geneesmiddel in de EU is R-Pharm Germany.

    Het besluit van het comité om de rolling review te starten is gebaseerd op resultaten van laboratoriumstudies en klinische studies bij volwassenen.

    Er werd geen tijdlijn gegeven, maar de EMA is van mening dat het minder tijd kost dan gebruikelijk om een eventuele aanvraag te beoordelen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. cdbe 4 maart 2021 13:06
    CureVac and Novartis Sign Initial Agreement on Manufacturing of COVID-19 Vaccine
    Candidate, CVnCoV
    ? Novartis plans to start manufacturing of the mRNA and bulk drug product of CureVac’s COVID-19
    vaccine candidate, CVnCoV, in Q2 2021
    ? Anticipated production of up to 50 million doses by the end of 2021 and up to a further 200
    million doses in 2022 at the Novartis’ manufacturing site in Kundl, Austria
    ? Further expansion of CureVac´s European manufacturing network expected to increase capacity
    TÜBINGEN, Germany/ BOSTON, USA – March 04, 2021 – CureVac N.V. (Nasdaq: CVAC), a global
    biopharmaceutical company developing a new class of transformative medicines based on messenger
    ribonucleic acid (mRNA), and Novartis AG announced today that they have signed an initial agreement
    for the manufacturing of CureVac’s COVID-19 vaccine candidate, CVnCoV. Preparations for the start of
    production, technology transfers and test runs are already underway. Following final agreement,
    Novartis plans to manufacture the mRNA and bulk drug product of the CVnCoV vaccine candidate for up
    to 50 million doses by the end of 2021 and up to a further 200 million doses in 2022. Delivery from the
    manufacturing site in Kundl, Austria, is expected to start in summer 2021.
    Dr. Florian von der Mülbe, Chief Production Officer of CureVac, says: “I am very pleased that with
    Novartis we have found another highly experienced partner to support the production of our vaccine
    candidate. Together with Novartis we expect to increase significantly our manufacturing capacity and
    place our production network on an even broader base.”
    Steffen Lang, Global Head of Novartis Technical Operations and member of Executive Committee
    Novartis, adds: “We feel it is our responsibility to do everything in our power to help and we are pleased
    to announce our collaboration with CureVac. At the Kundl site, Novartis is a pioneer and has decades of
    experience in pharmaceutical production of proteins and in more recent years of nucleic acids. We are
    currently expanding our site with additional capacities for the production of mRNA in order to best serve
    the increasing demand.”
    CureVac started building an integrated European vaccine manufacturing network with several CDMO
    partners in the fall of 2020. So far, CureVac is working with Bayer, Fareva, Wacker and Rentschler,
    among others.
  8. forum rang 10 voda 4 maart 2021 14:16
    Novartis gaat coronavaccin CureVac produceren

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    CureVac N.V.
    $ 83,74 0,00 0,00 % NASDAQ
    Novartis AG-REG
    CHF 77,77 -3,01 -3,73 % Swiss Exchange (Virtex)

    (ABM FN-Dow Jones) CureVac en Novartis hebben een akkoord gesloten voor de productie van het coronavaccin van CureVac. Dit maakte het Duitse biotechbedrijf donderdag bekend zonder financiële details te geven.

    Novartis zal vanaf het tweede kwartaal van dit jaar het coronavaccin van CureVac fabriceren.

    Tegen het einde van 2021 zouden er 50 miljoen dosis geproduceerd moeten zijn en zelfs 200 miljoen in 2022.

    De eerste doses die in Oostenrijk geproduceerd worden, zullen richting de zomer van 2021 geleverd worden.

    Eerder schoot Novartis ook al Pfizer en BioNTech te hulp bij de productie van hun vaccin. Die productie start in het tweede kwartaal.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 6 haas 5 maart 2021 07:19
    quote:

    MisterBlues schreef op 4 maart 2021 21:09:

    Haas, jouw Schrödinger ontspringt de dans naar de grond ook niet:

    Schrödinger

    75.67 23% DALING

    Every time Schrödinger makes a measurement of progress they split the universe.

    Tjsa, getipt op 30,hier op kk. , verkocht al tijdje geleden

    Goed bijgehouden, Mister, ook uw melding dat hij topte op 117 !!
  10. forum rang 5 MisterBlues 5 maart 2021 11:03
    quote:

    haas schreef op 5 maart 2021 07:19:

    [...]

    Tjsa, getipt op 30,hier op kk. , verkocht al tijdje geleden

    Goed bijgehouden, Mister, ook uw melding dat hij topte op 117 !!
    Was zonder meer een goede tip. Ik vond 'jouw tips Ontex en IBA' minder maar deze mag je in je zak steken. Als de koersafstraffing doorgaat dan komt er wellicht een nieuw instapmoment aan...
  11. forum rang 10 voda 7 maart 2021 13:02
    Moderna levert coronavaccin aan Filipijnen

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Moderna Inc
    $ 132,32 0,02 0,02 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) Moderna gaat zijn coronavaccin leveren aan de Filipijnen. Dit meldde het Amerikaanse farmaconcern zaterdag.

    Het coronavaccin van Moderna is nog niet goedgekeurd op de Filipijnen. Het bedrijf zal met de autoriteiten daar samenwerken om de nodige goedkeuringen te krijgen voordat de eerste doses worden geleverd.

    Na groen licht ontvangen de Filipijnen vanaf medio 2021 de eerste vaccins. In totaal zal Moderna 13 miljoen doses leveren, met een optie voor een aanvullende 7 miljoen vaccins.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 6 haas 9 maart 2021 10:11
    quote:

    MisterBlues schreef op 5 maart 2021 11:03:

    [...]
    betreft : schrodinger.
    Was zonder meer een goede tip. Ik vond 'jouw tips Ontex en IBA' minder maar deze mag je in je zak steken. Als de koersafstraffing doorgaat dan komt er wellicht een nieuw instapmoment aan...
    kleine aanvulling :
    Ik heb zowel Ontex als IBA niet getipt. !
    Ik heb wel geschreven dat ik beide aandelen in port had.

  13. forum rang 10 voda 11 maart 2021 12:07
    Denen stoppen tijdelijk met AstraZeneca-vaccin voor bijwerkingenonderzoek
    NU.nl 1 uur geleden

    © Aangeboden door NU.nl
    Denemarken stopt het vaccineren van inwoners met het middel van farmaceut AstraZeneca tijdelijk. Autoriteiten melden dat bij meerdere recent ingeënte inwoners bloedproppen zijn ontstaan. Verder onderzoek moet uitwijzen of het vaccinatieproces daar iets mee te maken heeft.

    Het is niet duidelijk bij hoeveel inwoners bloedproppen zijn gevonden nadat zij zijn ingeënt met het AstraZeneca-vaccin.

    Minister van Volksgezondheid Magnus Heunicke benadrukt op Twitter dat het nog te vroeg is om met zekerheid te zeggen dat er sprake is van een verband. Dat wordt volgens de bewindsman uitgezocht. Hij noemt het stopzetten van de vaccinaties een voorzorgsmaatregel.

    Het Europese geneesmiddelenbureau (EMA) oordeelde deze week dat bloedproppen geen bijwerking van het AstraZeneca-middel zijn. Het EMA deed onderzoek nadat Oostenrijk ook tijdelijk een lading AstraZeneca-vaccins niet inzette, omdat een persoon was overleden nadat hij na de vaccinatie meerdere bloedproppen ontwikkelde. Daarnaast werden bloedproppen vastgesteld bij drie andere inwoners, die ook een vaccindosis uit deze lading toegediend hadden gekregen.

    Tot 9 maart zouden bij 22 personen bloedproppen zijn vastgesteld na een vaccinatie met het AstraZeneca-middel. Er werden in totaal al ruim drie miljoen inwoners ingeënt met het vaccin.

    Na vaccinatie worden veelal milde klachten gemeld
    Nederland gebruikt het vaccin sinds medio januari. In eerste instantie werd het middel alleen ingezet bij mensen van 60 tot 64 jaar oud en werknemers in de langdurige zorg, maar de Gezondheidsraad adviseerde deze week dat het AstraZeneca-vaccin ook ingezet kan worden bij mensen van 65 jaar of ouder.

    Bij bijwerkingencentrum Lareb zijn tot dusver 159 meldingen binnengekomen over bijwerkingen na vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin. De meest gemelde bijwerkingen na vaccinatie zijn spierpijn, hoofdpijn, je niet lekker voelen, vermoeidheid, rillingen, misselijkheid en koorts. Mensen die zijn ingeënt met het AstraZeneca-vaccin zouden vaker hevigere rillingen en koortsklachten ervaren.

    Volgens het EMA heeft AstraZeneca bewezen dat zijn vaccin voor ongeveer 60 procent effectief is. Dit betekent dat zestig van de honderd mensen die normaal gesproken COVID-19 zouden krijgen, dankzij hun vaccinatie géén COVID-19 krijgen. Er zijn twee vaccindoses nodig om één persoon te beschermen tegen het coronavirus.
  14. forum rang 10 voda 11 maart 2021 12:40
    Europese Commissie verlengt exporttoets voor coronavaccins

    Gepubliceerd op 11 maart 2021 12:33 | Views: 39

    BRUSSEL (ANP) - Fabrikanten van coronavaccins in de Europese Unie moeten tot minstens eind juni toestemming blijven vragen als ze vaccins willen uitvoeren. De Europese Commissie heeft de exporttoets, waarmee EU-landen en de commissie de export van vaccins kunnen tegenhouden, verlengd.

    De maatregel ging begin vorige maand in en zou eind maart aflopen. De exporttoets moest de greep van de commissie op de vaccinproductie versterken. Brussel zag met lede ogen aan dat de aanvoer van vaccins voor de EU tegenviel terwijl landen als het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten op volle toeren inentten.
  15. TheBiG 12 maart 2021 08:49
    Novavax vaccine 96% effective against original coronavirus version in UK trial

    Thu, March 11, 2021, 10:02 PM

    March 11 (Reuters) - Novavax Inc's COVID-19 vaccine was 96% effective in preventing cases caused by the original version of the coronavirus in a late-stage trial conducted in the United Kingdom, the company said on Thursday, moving it a step closer to regulatory approval.

    The vaccine was also about 86% effective in protecting against the more contagious virus variant first discovered and now prevalent in the UK.

    It was only around 55% effective in a separate, smaller trial in South Africa, where volunteers were primarily exposed to another newer, more contagious variant that is widely circulating there and spreading around the world.

    In both trials, the vaccine was 100% effective in preventing serious illness and death.

    Results from the final analysis of the UK trial were largely in line with interim data released in January, which also showed the Novavax shot to be 96% effective against the original version of the coronavirus and around 86% effective against UK variant.

    The company expects to use the data to submit for regulatory authorization in various countries. It is not clear when it will seek U.S. authorization or if regulators will require it to complete an ongoing trial in the United States. (Reporting by Dania Nadeem in Bengaluru; Editing by Caroline Humer and Bill Berkrot)

    finance.yahoo.com/news/novavax-vaccin...
  16. forum rang 10 voda 15 maart 2021 07:44
    Nederland stopt tijdelijk met prikken AstraZeneca

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    AstraZeneca PLC
    £ 69,59 0,00 0,00 % London Stock Exchange
    AstraZeneca PLC
    SEK 820,60 0,00 0,00 % OMX Stockholm

    (ABM FN-Dow Jones) Nederland stopt tijdelijk met het toedienen van het coronavaccin van AstraZeneca na zorgen over eventuele bijwerkingen. Dit maakte het Ministerie van Volksgezondheid zondag bekend.

    "Op basis van nieuwe informatie komt de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG tot het advies om, uit voorzorg en in afwachting van nader onderzoek, het toedienen van het AstraZeneca-coronavaccin te pauzeren." Minister Hugo de Jonge neemt dit advies over.

    Er is besloten om de komende twee weken, dat wil zeggen tot en met zondag 28 maart, niet te prikken met AstraZeneca.

    De voorzorgsmaatregel heeft geen gevolgen voor geplande vaccinaties met de vaccins van BioNTech/Pfizer of Moderna.

    AstraZeneca meldde zelf zondag dat er geen verhoogd risico is op bloedstollingsproblemen na een inenting met het coronavaccin van AstraZeneca.

    "Een zorgvuldige beoordeling van alle beschikbare veiligheidsgegevens van meer dan 17 miljoen mensen die in de Europese Unie (EU) en het VK zijn gevaccineerd met het COVID-19-vaccin AstraZeneca, heeft geen aanwijzingen opgeleverd voor een verhoogd risico op longembolie, diepe veneuze trombose (DVT) of trombocytopenie , in een bepaalde leeftijdsgroep, geslacht, batch of in een bepaald land", aldus AstraZeneca.

    Tot dusver zijn er in de EU en het VK 15 trombosegevallen en 22 gevallen van longembolie gemeld onder gevaccineerden.

    "Dit is veel lager dan van nature zou worden verwacht bij een algemene populatie van deze omvang en is vergelijkbaar met andere goedgekeurde COVID-19-vaccins", aldus het bedrijf.

    AstraZeneca zal om verdere bezorgdheid weg te nemen, volgende week zijn maandelijkse veiligheidsrapport over het vaccin openbaar maken op de website van het EMA.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 16 maart 2021 11:09
    BioNTech en Pfizer leveren EU op korte termijn extra coronavaccins

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    BioNTech SE -ADR-
    $ 108,09 4,81 4,66 % NASDAQ
    Pfizer Inc
    $ 35,40 0,46 1,32 % NYSE

    (ABM FN) Partners BioNTech en Pfizer gaan in het tweede kwartaal 10 miljoen extra coronavaccins leveren aan de Europese Unie. Dit maakte Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen dinsdag bekend.

    Von der Leyen benadrukte hoe belangrijk een snelle uitrol is en met deze toevoeging komt het totaal aantal vaccins dat BioNTech en Pfizer leveren in het komende kwartaal op meer dan 200 miljoen stuks uit. "Dat is erg goed nieuws", aldus Von der Leyen. "Het geeft lidstaten ruimte om te manoeuvreren en eventuele gaten in de levering op te vullen."

    De 10 miljoen extra doses worden afgehaald van de optie die de EU heeft om in de tweede jaarhelft tot 100 miljoen extra vaccins af te nemen bij BioNTech en Pfizer.

    De afgelopen dagen hebben een flink aantal Europese landen het prikken met het coronavaccin van AstraZeneca op pauze gezet, vanwege zorgen over bijwerkingen.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
819 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 880,31 +0,63%
EUR/USD 1,0689 -0,12%
FTSE 100 8.091,56 +0,58%
Germany40^ 18.191,70 +0,30%
Gold spot 2.317,90 -0,18%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+25,56%
ASMI
+10,01%
RANDST...
+4,22%
NX FIL...
+3,53%
BESI
+3,48%

Dalers

ALLFUN...
-8,78%
ING
-5,17%
Avantium
-2,96%
Flow T...
-2,14%
DSM FI...
-1,84%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links