Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 19 apr 2024 17:35
  • +0,013 (+1,50%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 8.926.686 Gem. (3M) 6,9M

Pharming maart 2021

11.579 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 579 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bang afwachten op betere tijden 3 maart 2021 17:45
    Hetzij zo. AMEN! Nu kunnen we niet meer achteruit! Wie weg is jammer. Wie bleef, spannend, morgen gaan we de Russische bergen op en we weten helemaal niet hoe dit gaat uitdraaien. Wie weet een zware teleurstelling maar hopelijk een lach op ons gezicht bij het einde van de rollercoaster.
    To be continued....
  2. Mr. 3L 3 maart 2021 17:47
    quote:

    Beur schreef op 3 maart 2021 17:08:

    [...]Natuurlijk was dat instappen van u een paar jaar terug niet meer dan een gok, ook al vertelden Pharming en diverse forumleden hier anders. Een goede indicatie daarvoor is dat ook op dat moment profs en institutionele investeerders niet ingestapt zijn, die waren terecht huiverig over de plannen van Sijmen.

    Valeant zat volledig in de knel met meer dan 30 miljard dollar schuld, was gedwongen de tent te herstructureren. En daar paste Pharming met haar kleinschalige Ruc niet zo best in. De Vries had de keuze tussen het langzaam maar zeker laten versloffen van Ruc door Valeant en een dan op de loer liggend faillissement of de verkooprechten terugkopen. Die keuze was eigenlijk niet zo moeilijk.
    De belegger op zijn beurt had de keuze om erop te vertrouwen dat Pharming - dat geen enkele sales & marketingervaring had - de zaak wel draaiende zou weten te krijgen. Ikzelf had daar mijn twijfels over en besloot de gok niet te wagen. Dat het Pharming wel gelukt is in een paar jaar een mooie omzet te realiseren -waarvoor respect! - doet nog steeds niks af aan een in mijn ogen op dat moment minder verantwoorde beleggingsbeslissing. Waar ik op zich niets op tegen heb maar er wel wat moeite mee heb wanneer mensen een duidelijke beleggingsgok als beleggingsinzicht proberen te verkopen. Kom er gewoon voor uit dat je geluk gehad hebt, dan feliciteer ik je van harte!

    Beste Beur,

    Ik ben de eerste die toegeeft dat het een (grote) gok was...
    En ik herinner mij ook uw betogen, nuchter en duidelijk. Een mooi tegen geluid om voor mijzelf een beslissing te nemen. En ja, het was zeker een gok. Maar geldt dat niet voor iedere belegging ;-)

    Maar het teruglezen van de berichten, gaf mij een glimlach...

    Met vriendelijke groet,

    Mr. 3L
  3. Ronald1975 3 maart 2021 17:49
    Ik heb er toch maar weer 1000 aangekocht op 1,12, gewoon omdat het kan en voor het vertrouwen.
    Bij gamestop sta ik op 50% inmiddels, maar daar moet bij pharming nog 40 cent bij wil ik dat halen,misschien morgen???? Voor de rest blijf ik erbij op termijn toch de 2 a 3 euro te zien en de trials a covid lopen gewoon door , anders hadden ze de stekker er wel uitgegooid.
    Pharming to the moon!!!!
  4. [verwijderd] 3 maart 2021 17:52
    quote:

    Salestraveler schreef op 3 maart 2021 17:41:

    Gevonden.
    Waar komt dit vandaan? Op aandeelhouder.nl is het niet terug te vinden en ook niet op DeGiro.
    Cijfers over 2019 kloppen bijvoorbeeld al niet . Toen maakt Pharming 36,2 miljoen nettowinst. Men claimt de cijfers over 2020 al te hebben? Geloof er niets van!
  5. Casis 3 maart 2021 17:54
    In het zelfde stuk staat......https://aandelenkopen.nl/pharming-aandeel/
    2017: Flinke groei
    Afgelopen jaar heeft Pharming een flinke groei doorgemaakt. Ook wist Pharming te promoveren naar de Small Cap Index. Het biotech-bedrijf zag de omzet bijna vervijfvoudigen. Voor het eerst in het bestaan werd er een operationele winst genoteerd. Topman Sijmen de Vries gaf aan dat strategische keuzes werden uitbetaald. Niet alleen werden de commerciële rechten op het middel Ruconest gekocht in Noord-Amerika, er werden ook stappen gezet met de marketingactiviteiten in West-Europa.

    Er wordt ook meer nieuws verwacht over de onderzoeken naar het gebruik van Ruconest tegen andere indicaties. Bijvoorbeeld het gebruik bij transplantaties en om de organen beter te beschermen tegen allerlei afstotingsreacties.

    In het derde en vierde kwartaal van 2017 kon Pharming daarnaast ook profiteren van productieproblemen van de concurrenten. Met dat alles wist Pharming een totale omzet te realiseren van bijna 90 miljoen euro. De operationele winst kwam uit op bijna 22 miljoen euro. Er bleef onder de streep nog steeds een verlies over van 80 miljoen euro.

    Verliesbedrag
    De reden voor het flinke verliesbedrag waren de eenmalige herfinancieringskosten, het geld dat opzij is gezet voor de mijlpaalbetalingen in de toekomst en de reële waarde van converteerbare obligaties. Dat laatste neemt de helft van het verlies in, mede door een flinke stijging van het aandeel. Zonde al deze effecten zou het Nederlandse biotech-bedrijf een winst van bijna 13 miljoen hebben gemaakt.

    De verwachtingen
    De verwachtingen voor dit jaar zijn positief. Zelf spreekt het bedrijf over het nakomen van de inzet om in 2018 nettowinst te realiseren. Er is veel vertrouwen in de stijgende verkopen van Ruconest in West-Europa en de VS. Pharming loert echter ook op het betreden van andere markten. Er zijn stappen gezet in Zuid-Amerika en het bedrijf mikt op Canada.
  6. [verwijderd] 3 maart 2021 17:54
    quote:

    Mr. 3L schreef op 3 maart 2021 17:47:

    [...]

    Beste Beur,

    Ik ben de eerste die toegeeft dat het een (grote) gok was...
    En ik herinner mij ook uw betogen, nuchter en duidelijk. Een mooi tegen geluid om voor mijzelf een beslissing te nemen. En ja, het was zeker een gok. Maar geldt dat niet voor iedere belegging ;-)

    Maar het teruglezen van de berichten, gaf mij een glimlach...

    Met vriendelijke groet,

    Mr. 3L
    Van harte gefeliciteerd met de gok dan maar! ;)
11.579 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 579 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links