Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel VESTAS WIND SYSTEMS AS FSE:A3CMNS.FFM, DK0061539921

  • 23,540 17 apr 2024 19:39
  • -0,160 (-0,68%) Dagrange 23,540 - 23,960
  • 818 Gem. (3M) 2,1K

Forum Vestas Wind Systems geopend

354 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jebus4life 24 februari 2021 15:00
    Naar aanleiding van dit topic (want ik kende het bedrijf niet) eens zeer vluchtig de cijfers bekeken.
    Zelfs met de huidige daling, vind ik het cijfermatig nog steeds een behoorlijk duur aandeel...

    Market Cap van ruwweg 32-33 miljard euro, voor een winst van geen miljard. Hoewel windenergie zeker de toekomst is (misschien zelfs meer dan zon, maar dat is een andere discussie) waag ik me er niet aan. Persoonlijk vind ik de prijs echt wel duur. Ik zet het wel op mijn watchlist voor mocht hij nog een stuk verder terugvallen. Maar voor meer dan 850-900 kronen zou ik dit persoonlijk niet oppikken. En zelfs dan vind ik het aan de dure kant (maar dan zou ik het wel degelijk oppikken gezien het toekomstperspectief).

    ***EDIT***
    Even vermelden: Gezien de huidige trends zou het me ook niet verbazen mocht dit einde van het jaar op 2000 kronen noteren. Maar voor mij onderbouwen de cijfers dat gewoon (nog) niet.
  2. Joni-2 3 maart 2021 11:05
    Koers van zowel Vestas (is bekender) was nog veel sterker opgelopen, als voor Orsted.
    Beiden zijn nu zowat gelijk gezakt.

    Maar Vestas is véél cyclischer en moet vooral een enorme inhaalbeweging in de offshore windindustrie maken. Waar GE en Siemens Gamesa zowat 3 jaar voorsprong hebben.
    Vestas probeert wel een stabieler inkomen te verwerven door meer in te zetten op onderhoudscontracten, te investeren in CIP en de volwaardige deelname in haar kapitaal door Mitsubishi

    P/E van Vestas is momenteel veel hoger als Orsted
    Forward P/E van Orsted geeft een vertekend beeld en moeilijk in te schatten, vermits ze hun actieve met een 20-jarig stabiel inkomen, soms reeds verkopen aan pensioenfondsen en multinationals, waardoor dit in de boekhouding geen inkomen meer geeft, maar “meerwaarde”. (voor weer nieuwe projecten)

    Vooruitzichten blijven voor Orsted (heeft gedeeltelijk een “wettelijk” stabiel inkomen uit gasdistributie en stadsverwarming in Denemarken) volgens mij beter als voor Vestas (idem MarketSchreener)
  3. Pietjebel 3 maart 2021 13:24
    Matsversch ik denk dat van de grote aanloop van nieuwe beleggers in 2021 veel startende beleggers in Vestas gestapt zijn. Het is immers duidelijk dat je hier een duurzaam aandeel koopt van een bedrijf dat een snelle groei doormaakt. Volgens mij bij een ontslagronde in Amerika heeft velen doen twijfelen aan Vestas. Misschien zijn er meer redenen dat startende beleggers geschrokken zijn. Het is even zuur hoe dit aandeel de afgelopen weken daalt.
  4. e1291 3 maart 2021 14:00
    Volgens mij moeten we nog verder kijken dan slechts Vestas en Orsted. De meeste groene fondsen hebben een correctie gezien over de laatste weken, na de "Biden" rally. Alfen, Canadian Solar, FSR, alles is gezakt. Ook goed te zien binnen iShares Global Clean Energy ETF, welke ruim 20% over de top is.
    De vraag is of na een correctie van 20-30% er weer meer instroom komt.
  5. forum rang 4 Matsversch 3 maart 2021 14:47
    Bedankt voor de input.
    Denk ook dat die gesloten fabriek en ontslagen in de VS niet veel geholpen hebben daar op beurssentiment gezien. Als beginnend belegger zijn de laatste weken toch serieus pijnlijk. Alle opgebouwde winsten bijna weg. hahaha

    Hopelijk komt er een ommekeer in de trend.
  6. Pietjebel 3 maart 2021 15:59
    Dat ontslag van die 450 mensen in Amerika kwam wel vreemd nadat de CEO naar de VS was gegaan (om die mededeling te doen) en uitzonderlijk positieve vooruitzichten over de VS gaf. Misschien bedoelde hij het Biden effect voor de wereld. Overigens konden van die 450 mensen direct 150 weer herplaatst worden binnen Vestas.
  7. [verwijderd] 3 maart 2021 20:41
    quote:

    na de crash schreef op 3 maart 2021 14:07:

    Dit is een aandeel dat je moet kopen om vervolgens 10-20 jaar in de kast te leggen.

    Voor mij komt het stilaan in de buurt van weer koopwaardig. (ik heb eerder ook al een pluk veel duurder aangekocht, die hou ik gewoon bij)
    10 tot 20 lijkt me wat overdreven. Maar feit is wel dat ik veel te hoog heb ingekocht, we zitten inmiddels meer dan 30 procent onder mijn inkoopprijs.

    Dus inderdaad maar een tijdje in de kast laten.
  8. [verwijderd] 3 maart 2021 20:43
    quote:

    Matsversch schreef op 3 maart 2021 14:47:

    Bedankt voor de input.
    Denk ook dat die gesloten fabriek en ontslagen in de VS niet veel geholpen hebben daar op beurssentiment gezien. Als beginnend belegger zijn de laatste weken toch serieus pijnlijk. Alle opgebouwde winsten bijna weg. hahaha

    Hopelijk komt er een ommekeer in de trend.
    Mijn advies is niet veel te verkopen en rustig te wachten. Ik denk dat we in april (als de boel overal ter wereld weer opengaat) flinke boosts gaan krijgen.

    Of dat ook voor Vestas geldt waag ik trouwens te betwijfelen.
  9. [verwijderd] 4 maart 2021 10:48
    quote:

    Pietjebel schreef op 4 maart 2021 10:35:

    Fijn om eindelijk weer ees een voorzichtig groen te zien op de borden van Vestas. Het lijkt alsof het voorjaar van start gaat. Het verband tussen corona en Vestas is mij ook niet duidelijk of is dat er een algemene trend op de beurs om weer te investeren ..?
    Vaak betekenen groene cijfers van beursindexen (in dit geval de Deense beurs, OMXC20) ook groene cijfers voor individuele aandelen.

    Ik verwacht nog steeds een flinke voorjaarsboost (vanaf april/mei) van de internationale beurzen op het moment dat de economieën weer opengaan. Daar zal dit aandeel ook van profiteren denk ik.
  10. forum rang 6 'belegger'' 4 maart 2021 11:22
    Als je uitgaat van rotatie, dan kan coronaherstel juist verkoopdruk (blijven) geven op groen en tech. En dan is er nog de rente, want volgens het sommetje van DCF resulteert een hogere rente in een lagere contante waarde voor groeiaandelen. Maar ik doe niet aan voorspellingen.
  11. [verwijderd] 4 maart 2021 11:28
    quote:

    'Belegger' schreef op 4 maart 2021 11:22:

    Als je uitgaat van rotatie, dan kan coronaherstel juist verkoopdruk blijven geven op groen en tech. En dan is er nog de rente, want volgens het sommetje van DCF resulteert een hogere rente in een lagere contante waarde voor groeiaandelen. Maar ik doe niet aan voorspellingen.
    We gaan het zien, ik heb achteraf een wat te groot deel van mijn portefeuille (6,5 procent) in Vestas gestoken maar heb nog genoeg andere aandelen om de klappen op te vangen.

    Hopelijk stabiliseert het en trekt het allemaal weer een beetje bij.
  12. forum rang 4 Matsversch 4 maart 2021 12:02
    quote:

    Michael Night schreef op 4 maart 2021 10:48:

    [...]

    Vaak betekenen groene cijfers van beursindexen (in dit geval de Deense beurs, OMXC20) ook groene cijfers voor individuele aandelen.

    Ik verwacht nog steeds een flinke voorjaarsboost (vanaf april/mei) van de internationale beurzen op het moment dat de economieën weer opengaan. Daar zal dit aandeel ook van profiteren denk ik.
    lol dat was rap voorbij :D
    en weer de dieperik in
  13. e1291 4 maart 2021 12:33
    Groen/Groei staat onder druk door de schrikreacties op de stijgende rentes.
    De vraag is echter of elektra-producenten straks een losse impuls krijgen doordat elektra uiteindelijk ook een commoditeit is, en die stijgen nu al wel.
    Dat creëert een stijgende vraag voor nieuwe projecten, wat goed zou moeten zijn voor de backlog van Vestas (en Orsted, ik heb een combinatie).
    De uiteindelijke vraag is of de P/E dan reëel wordt bevonden.
354 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links