Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

  • 0,286 19 apr 2024 16:59
  • +0,016 (+5,93%) Dagrange 0,262 - 0,286
  • 1.013 Gem. (3M) 11,5K

Krijgt Lavide weer een omgekeerde beursintroductie...?? En zo ja met wie...??

2.376 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 119 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bulletje80 2 maart 2021 14:19
    Voor de mensen die nog niet weten wat er speelt is het onderstaande bericht de moeite waard om te lezen.

    ing van het lelijke beurseendje
    21 jan

    Iedereen kent het klassieke verhaal uit zijn schooltijd, over die ene klasgenoot die niemand zag staan. Bijvoorbeeld vanwege een te excentrieke buitenboordbeugel, of angstaanjagend IQ.

    Het komt vaker voor dat deze mensen op latere leeftijd het meeste bekijks trekken, vanwege een veranderend uiterlijk of een interessante vermogenspositie. Dan is het vechten om aandacht van het voormalig 'lelijk eendje'.

    Op de Amsterdamse beurs maakt Lavide een soortgelijke transitie door. De lege beurshuls, vaak betitelt als 'kleinste beursfonds van Nederland', was donderdag het meest gewild. Op het Damrak werden 1,9 miljoen aandelen verhandeld, ruim 2800% meer dan normaal.

    'Dringen' geblazen
    Lavide meldde woensdag nabeurs een letter of intent te hebben getekend met een 'vrij jong' Nederlands bedrijf, actief in de medische dienstverlening. Wie om meer informatie vraagt, merkt dat Lavide-ceo Bert Riemens zich recent het populairste jongetje van de klas waande.

    Volgens Riemens was het 'dringen' geblazen aan de Lavide-bedrijfspoort, door bedrijven die zich probeerden te bewijzen om de beste kandidaat te zijn voor een reverse takeover. Een verfrissend geluid voor het fonds, dat in zijn roerige bestaan veel kleurrijke bestuurders kende, met - vaak niet ingeloste - beloftes van waardecreatie.

    Paringsdans
    Nu had Lavide de luxe om te kiezen met wie het een paringsdans aangaat. Dat leidt tot een kritische blik. 'We zijn niet voor de meest vermogende partij gegaan, al beschikt deze overigens over een ongelimiteerd vermogen', zegt Riemens cryptisch. Wat meespeelde is de best mogelijke verhandelbaarheid van aandelen, en dus winstpotentieel voor aandeelhouders.

    Een snelle berekening maakt nog niet veel wijzer. Mochten aandeelhouders akkoord zijn, dan zal de nieuwe partij een belang van minstens 51% vertegenwoordigen in Lavide. Nu telt Lavide circa 5,5 miljoen uitstaande aandelen. Als het medische bedrijf wordt ingebracht, verdubbelt dat aantal. Dat betekent dat bij een transactieprijs van minimaal 50 cent, het bedrijf vooralsnog op minder dan €3 mln wordt gewaardeerd.

    'Maar het is een groter bedrijf hoor', aldus Riemens. Hij zegt dat de inbreng plaatsvindt op het moment dat de groei zal exploderen. 'Anders zou het juist te groot worden voor ons.'

    Geheugen
    Hoe dan ook: wie zich nu inkoopt bij Lavide is mogelijk binnenkort spekkoper, getuige ook de koerswinst van 62% op woensdag. Dit tot vreugde van de zittende aandeelhouders, waaronder wellicht ook ex-ceo Salar Azimi. De Iraans-Nederlandse kasteelheer bezit 600.000 B-aandelen.

    Enig nadeel: de omzetting naar beter verhandelbare A-aandelen vergt 'goedkeuring' van het bestuur. Het lijkt daarom zaak dat Azimi en Riemens een geschil over niet-gefiatteerde betalingen tijdig bijleggen. Want lelijke eendjes, die hebben doorgaans ook een olifantengeheugen.
  2. forum rang 4 Pitmans 2 maart 2021 21:21
    quote:

    davejeff schreef op 2 maart 2021 17:28:

    Mölnlycke lijkt me de meest logische kandidaat,zou goed nieuws zijn ook.
    Toch jammer.
    Heeft bulletje net voor de 6e keer hetzelfde krantenknipseltje gecopy-paste, en heb jij nog niet meegekregen wat daar in staat :
    "een 'vrij jong' Nederlands bedrijf, actief in de medische dienstverlening."

    "Hoewel we een internationaal bedrijf zijn, is ons hoofdkantoor nog steeds in Göteborg – op korte afstand van de stad Mölnlycke, de plaats waar de onderneming in 1849 werd opgericht en waaraan bedrijf haar naam ontleent." www.molnlycke.nl/over-ons/
  3. forum rang 8 aextracker 3 maart 2021 07:33
    quote:

    Tirol schreef op 2 maart 2021 18:11:

    De beurshuls wordt weldra gevuld.
    Om daarop voor te sorteren staat iedereen vrij.
    Zekerheidshalve blijf ik bij Lavide liever op het viaduct staan wachten , kijkend hoe de file van fantasten voorbij flitst die ondeugend gebruik wenst te maken van de vluchtstrook om op tijd bij het casino op de parkeerplaats naar binnen te sluipen.
    De pechvogels sluiten achteraan in de file en zijn sowieso te laat.
  4. Het mannetje van de radio 3 maart 2021 09:13
    quote:

    Rodestier schreef op 3 maart 2021 09:08:

    Ja reken er maar op dat er zeer binnenkort nieuws komt middels een pb deal lijkt mij zo goed als rond.Het is wachten met welk bedrijf de deal wordt gesloten
    Ik heb de artikelen in het FD en op de Lavide site gelezen, dus ik weet ongeveer wat er gaande is. Maar daar haal ik op dit moment niet de verklaring uit waarom het aandeel juist nu zo in beweging is. Waar zal ik op moeten letten om ook tot jouw conclusie te kunnen komen? Wat is jouw indicator hiervoor?
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 maart 2021 09:15
    quote:

    Het mannetje van de radio schreef op 3 maart 2021 09:13:

    [...]
    Ik heb de artikelen in het FD en op de Lavide site gelezen, dus ik weet ongeveer wat er gaande is. Maar daar haal ik op dit moment niet de verklaring uit waarom het aandeel juist nu zo in beweging is. Waar zal ik op moeten letten om ook tot jouw conclusie te kunnen komen? Wat is jouw indicator hiervoor?
    De indicator is FANTASIE........!!!
2.376 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 119 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links