Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 15,362 22 apr 2024 17:36
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 15,112 - 15,400
  • 9.121.992 Gem. (3M) 11,2M

ING - 2021

12.302 Posts
Pagina: «« 1 ... 202 203 204 205 206 ... 616 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sjaakkio 1 maart 2021 19:17
    quote:

    Take a sisi schreef op 1 maart 2021 18:56:

    [...]
    De kans is groot dat die verder gaat met waar de ECB al heel lang mee bezig is .

    Kopen kopen kopen !
    Daar komen geen schokkende zaken , ze zal een beetje hetzelfde vertellen wat Powell heeft gezegd , wat zou ze anders moeten zeggen ?
    Rentestijging een beetje in de hand houden, blijven opkopen en kijken hoe het verder gaat met het economisch herstel.
    Veel belangrijker is, dat ING zo langzamerhand een beetje naar een koers gaat die past bij de huidige gang van zaken, ze laten toch zien dat ze tot de beste banken van Europa behoren.
    Naar mijn mening, gaat de koers alleen maar omhoog als je het over wat langere termijn ( komende half jaar ) bekijkt en het gedagneuzel buiten beschouwing laat.
  2. forum rang 6 Plein777 1 maart 2021 20:04
    Het wordt als maar gekker :

    Europese waakhond wil groene equivalent van kapitaalratio
    ===================================================

    Green Asset Ratio Als het aan toezichthouder EBA ligt, moeten Europese banken in de toekomst naast hun kapitaalratio’s ook een ratio publiceren over hun duurzame prestaties.

    Eva Smal
    1 maart 2021 om 17:10 uit de nrc
    Leestijd 2 minuten


    Europese banken moeten waarschijnlijk vanaf 2022 openlijk verslag gaan doen van het duurzame gehalte van hun leningen en beleggingen. Met het publiceren van een green asset ratio (GAR) moet het voor investeerders en andere stakeholders duidelijker worden hoeveel duurzame investeringen de instelling doet.

    De ratio moet het ook inzichtelijk maken in welke mate banken en andere investeerders bijdragen aan het behalen van het Klimaatakkoord van Parijs. De GAR is maandag, naast een aantal andere duurzaamheidsindicatoren, voorgesteld door de European Banking Authority (EBA) aan de Europese Commissie. De commissie had dit najaar Europese financiële toezichthouders om voorstellen gevraagd voor dergelijke duurzaamheidsindicatoren.

    Het invoeren van een GAR moet er volgens de EBA voor zorgen dat de duurzame prestaties van de financiële instellingen met elkaar te vergelijken zijn, zoals dat nu bijvoorbeeld ook het geval is bij de kapitaalratio’s van banken. Om de GAR’s vergelijkbaar te maken, moeten deze volgens de waakhond gebaseerd zijn op de Europese taxonomie voor groene beleggingen, waar recent toe is besloten in de Europese Unie.

    Vergroenen
    In dat classificatiestelsel wordt vastgelegd wanneer een belegging donkergroen is (volledig CO2-vrij) of een beetje groen (helpend bij de transitie naar emissieloos). De taxonomie moet een einde maken aan greenwashing, waarbij beleggingen die niet groen zijn wel als zodanig aan de man worden gebracht bij beleggers.


    Lees ook: Criteria uitonderhandeld over wat groen en duurzaam is in de financiële wereld
    De Nederlandse bankensector laat via de Nederlandse Vereniging van Banken weten positief te staan tegenover de aanbevelingen van de EBA. „We willen als sector zo snel mogelijk de economie vergroenen en daar transparant over zijn”, aldus een woordvoerder. „We zijn wel benieuwd naar de uitvoering. Het aanleveren van de gegevens moet wel echt simpel zijn en geen extra administratieve lasten opleveren voor de klanten van banken.” De bankenkoepel pleit verder voor uitbreiding van de GAR. „Die ratio zegt vooral iets over de stand van zaken op dat moment. Volgens ons zou ook zichtbaar moeten zijn welke stappen een instelling zet naar meer vergroening in de toekomst.”

    De Eerlijke Bankwijzer laat in een reactie weten ontzettend blij te zijn met de komst van de gestandariseerde duurzaamheidsindicatoren zoals een GAR, naast de Europese taxonomie. „Dit zijn belangrijke stappen”, aldus projectleider van de bankwijzer Peter Ras. „Er is één maar: er zouden niet alleen zulke indicatoren moeten komen voor vergroening en verduurzaming, maar ook voor het tegendeel. Als banken naast hun groene investeringen ook nog schade doen aan de wereld, moet dat ook uit te drukken zijn in een ratio. Je kan wel allemaal nieuwe groene projecten financieren, maar als je ondertussen niks doet aan je grijze investeringen helpt dat nog te weinig.”

    Na het advies van EBA en andere financiële toezichthouders, is het nu aan de Europese Commissie om te kijken of een GAR ook echt ingevoerd wordt. Financiële instellingen moeten overigens vanaf deze maand al wel openbaar verslag doen van hun duurzame investeringen, zonder dat de precieze regels hiervoor al vastgesteld zijn. AFM-voorzitter Laura van Geest noemde dat vorige week in NRC niet optimaal „maar dit is zoals het soms in Europa gaat”. De Nederlandse waakhond gaat vanwege de onduidelijkheid over de precieze regels nog niet streng handhaven. „We zeggen: je hoeft niet direct een tien te halen. We verwachten wel dat je in beweging komt.”
  3. forum rang 6 Plein777 1 maart 2021 20:07
    NIEUWS

    ING blokkeert rekening Viruswaarheid, Willem Engel dreigt met schadeclaim
    ================================================================

    ING heeft de zakelijke rekening van actiegroep Viruswaarheid geblokkeerd, omdat de bank ondanks herhaalde verzoeken geen inzage heeft gekregen in de gegevens van Willem Engel. De voorman van Viruswaarheid, die nu niet meer bij de rekening kan, wil een flinke schadeclaim indienen tegen de bank.

    Wilco Dekker28 februari 2021, 12:57

    ‘Dit is een opmaat om mij te ruïneren’, zegt de Rotterdamse dansleraar tegen het AD. Hij wil een spoed-kort geding als de bank de maatregel niet terugdraait.

    ING wil het bericht niet bevestigen, omdat het nooit mededelingen doet over klantrelaties. Wel zegt de bank ‘in zijn algemeenheid’ dat een maatregel als het bevriezen van een rekening ‘echt niet zomaar’ wordt genomen. ‘Bij zo’n maatregel is er al voor een langere periode contact’, aldus een woordvoerder tegen de krant.

    Volgens de Wet op het financieel toezicht (Wft) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) mogen banken alleen zaken doen met klanten waarvan ze alle correcte en actuele gegevens hebben. ING zou dus in overtreding zijn als het diensten zou blijven leveren aan Viruswaarheid, zegt hoogleraar Bart Joosen (VU), die gespecialiseerd is in financieel toezicht.

    ‘Als er een vermoeden bestaat dat er iets niet in orde is, moet de bank de dienstverlening aan de klant stoppen. In elk geval tot de gegevens binnen zijn, en goed gecontroleerd zijn.’

    Willem Engel, het gezicht van het verzet tegen de coronamaatregelen, erkent in het AD dat hij de gegevens eerder niet geleverd heeft. Dat kwam volgens de dansleraar omdat hij niet wist dat het ING was.

    Het cliëntonderzoek werd gedaan door een derde partij. Engel zegt de gevraagde stukken inmiddels gewoon geleverd te hebben. ‘En toch gaat de bank over op deze maatregel. Zeer opmerkelijk. We zijn langzaam aan het veranderen in een maffiastaat.’

    Volgens hoogleraar Joosen zou het kunnen zijn dat de gegevens inmiddels binnen zijn, maar die moeten door de strenge regels dan nog grondig worden gecontroleerd.

    Daar weet ING alles van: de bank trof in 2018 een recordschikking van 775 miljoen euro omdat het onvoldoende had gedaan aan het voorkomen van witwassen. Voormalig topman Ralph Hamers, tegenwoordig de baas bij UBS in Zwitserland, wordt hiervoor alsnog vervolgd.

    Volgens Joosen moet de bank alle gegevens hebben over de eigenaar van de rekening en de transacties, onder meer om de herkomst van het geld vast te kunnen stellen.

    Volgens het AD waren er afgelopen zomer al vraagtekens over de financiering van Viruswaarheid. De bankrekening die de actiegroep gebruikte voor donaties van sympathisanten was in beheer bij de stichting Dancamundo. Daarvan was Willem Engel voorzitter, secretaris en penningmeester. Het is niet duidelijk of deze stichting een rol speelt bij het besluit van ING.

    De advocaat van Willem Engel sommeert ING om de blokkade van de rekening direct op te heffen, anders volgt een spoed-kort geding. Dat kan binnen een dag gehouden worden.

    Bij een normaal kort geding duurt dat een week. Engel zou ING ook kunnen vragen het geld over te maken naar een andere bank, maar dat mag ING niet doen, zegt hoogleraar Joosen. Dan werkt de bank mee aan een verdachte transactie.
  4. sjaakkio 1 maart 2021 21:13
    quote:

    Rupert schreef op 1 maart 2021 20:30:

    Doodzonde van de rentes vandaag, hopelijk in de loop van de week wel weer een rebound naar -0,2%
    Wel nee joh, mooie stijging vandaag, maar dat had iedereen kunnen voorzien na vrijdag, zelfs ik heb vrijdag flink bijgekocht.
    De ene keer volgt ie de rente, dan de dow jones, dan het goud, misschien volgende week de suikerprijs, wie zal het zeggen.
  5. sjaakkio 2 maart 2021 11:43
    quote:

    ChrisOfWallstreet schreef op 2 maart 2021 11:31:

    De helft van de beleggers wacht op de dip :-) en zit op het perron te wachten.
    Ja en de andere helft blijft gewoon bijkopen, kan een lange zit worden, maar goed het voorjaar komt er aan.
    En als je lang genoeg wacht , komt er ooit nog wel eens een daling.

    Toch nog nieuws net gelezen, ING blijft voor UBS een favoriet Europees bankaandeel, houdt het koopadvies en verhoogt koersdoel naar 10,50.
    Ze vinden het aandeel nog steeds erg goedkoop, vooral het in het verschiet liggende uit te keren dividend over 2019 en 2020 brengt een dividendredement op van meer dan 10%.

    Vooral dat laatste zal ook institutionele beleggers er toe aan zetten weer een positie in te nemen c.q. hun bestaande positie uit te breiden.
  6. forum rang 9 Ron-tron system 2 maart 2021 11:53
    Verkoopadviezen zijn zoals marktkramers die roepende van hun produkten afwillen die bij institutionelen(winkels) geweigerd zijn omwille van foutjes in de produktie,het produkt proberen te verkopen bij de particulieren:)
    Eens alles uitverkocht kan je ze terugbrengen maar als gebruikt en aan groothandelprijs.

12.302 Posts
Pagina: «« 1 ... 202 203 204 205 206 ... 616 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links