Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Pullback of payback?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 44
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

147 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 1 maart 2021 16:59
    Groen wordt Groener, vooral in Amerika. Down Jones heeft er heel veel zin in! In absolute zin springen ze er uit, maar in relatieve zin doen alle Amerikaanse indices mee. Extra Free Credits. $1.9 trillion. Long Live Extra Free Credits. Het helpt alleen de (aller grootste) aandeelhouders. En dus pompen we weer door naar onze eigen Aller Grootste Ondergang. AEX schiet ook door in het extra groen. Yields gaan weer hoger, maar die 1.5 is nog uitzicht. Opvallend want met al die Extra Free Credits neemt het risico op hogere yields alleen maar toe. Maar de yield robots liepen iets te hard omhoog. Dus die hebben rust nodig. VIX. Dag. Ze worden weer geheel in elkaar gebeukt. Alsof veel meer debt tot minder risico leidt. Maar dit is papieren handel. Beursgenoteerde bedrijven als onderliggende assets zijn alleen interessant als multiplier. Wie heeft de hoogste multiplier. En waarom kan de rest niet meedoen met de hoogste multiplier? Amerika is en blijft United. Een paar Democraten stemden zelfs tegen in hun eigen huis. Nu naar het verdeelde andere kamer. Ouderwetse stieren dag. Plussen van 2% worden gewoon. Geld drukkerijen, ook wel Centrale Banken draaien weer op volle toeren, ze zullen vorige week wat geschrokken zijn en het tandje extra zwaar op print hebben gezet. Grondstoffen zijn straks niet meer te betalen alleen maar omdat de dollars gedrukt worden als hete broodjes. Stieren rendag.
  2. forum rang 6 ttroo 1 maart 2021 17:05
    De middel lange termijn parameter is in correctie. Net gestart. Maar de korte termijn parameter geeft aan dat de beurzen en dus de stieren eerst adem nodig hebben voordat de beren weer verder kan gaan met drukken. Appletje lag wel erg laag op korte termijn. Dat geldt ook voor Gilead. Tech fondsen kunnen nu wel goed omhoog, maar hun grafieken haperen aan alle kanten. In het positieve scenario kan gezegd worden dat de opgraande trend op de middel lange termijn grafieken getest worden, in het negatieve scenaro, moet dit niet te lang duren, want er lijken zelfs kleine doorbraken te zijn. Maar ten eerste is dit een teken van opveren. Dijk doorbraak komt met meer geweld.
  3. forum rang 6 ttroo 1 maart 2021 17:44
    Powelles wordt steeds meer Power Yields. Des te vaker hij roept over Extra Printing Money des de hoger de yields worden en daarmee worden de beurs stijgingen gelimiteerd.

    China is altijd de gebeten hond in het Westen, maar kijkt u eens naar India en de scheepvaart en vooral het dismantelen ervan. Het is schandalig. En gaat tijden door. Bidelles doet aan Powelles - We accepteren nooit dat de Krim Russisch is. Leuk hoor zo'n uistpraak, maar wat ga je er aan doen? Iran durven ze niet rechtstreeks aan te vallen, maar wel het arme en wapen arsenaal nietige Syrie. Durf je dan wel? Ja dan durven ze wel. Om Iran te straffen. Wat een zwakte bod. En daarmee is direct te begrijpen wat de strategie van Iran en Noord Korea is. Ze hebben gewoon gelijk. Met nucleair wapens ben je gewoon een gesprek partij geworden anders word je herroepelijk gebombardeerd als ze je een lesje willen leren. Europese beurzen gaan door in de after minutes na sluiting. En ik wilde nog wat AEX shortjes tot me nemen. Maar wachten en kijken is tot nu toe weer ouderwets het beste met stieren die weer helemaal wild worden met en door gratis geld. De Buffet meter is ook zwaar overvalued. Het zegt zeker iets, maar niets over wanneer de correctie gaat starten. Zolang het gefinancierd wordt door de Centrale Geld Drukkerijen (CGD) - ook wel Centrale Banken (bij Ongelukken) genoemd, is er een financier gevonden. En dat is natuurlijk de aller belangrijkste financier.
147 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links