Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HAL Trust AEX:HAL.NL, BMG455841020

  • 125,000 24 apr 2024 15:08
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 124,800 - 125,200
  • 8.883 Gem. (3M) 14,1K

HAL TRUST Unit - 2021 jaardraadje

945 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ocrm 8 maart 2021 18:46
    www.bloomberg.com/news/articles/2021-...

    Volgens Bloomberg gaat de EU hoogstwaarschijnlijk uiteindelijk toch toestemming geven voor de overname van GVNV. Benieuwd wat de prijs uiteindelijk zal zijn als het dan toch doorgaat.

    Uit het artikel: The companies are in the final stages of an EU merger review that will pave the way for approval before an April 12 deadline, according to people familiar with the matter, who asked not to be named because the process isn’t public.
  2. forum rang 6 Krentenmenten 8 maart 2021 20:57
    quote:

    Felix07 schreef op 2 maart 2021 09:23:

    Ben ik niet met je eens. In wereld ETF's zitten 3000+ aandelen, daar heb je zeer veel aandelen die minder dan 0.1% van het totaal uitmaken, doordat FAANG+ samen al meer dan 13% heeft. Als je jouw redenatie zou volgen, zou een ETF met meer dan 200 bedrijven sowieso geen zin hebben?


    Je deint dan mee op de golven.... Er is bij meer dan 30 verschillende aandelen geen onderscheidend vermogen op basis van ‘n a-selecte keuze...
  3. forum rang 9 objectief 8 maart 2021 21:12
    quote:

    Krentenmenten schreef op 8 maart 2021 20:57:

    [...]

    Je deint dan mee op de golven.... Er is bij meer dan 30 verschillende aandelen geen onderscheidend vermogen op basis van ‘n a-selecte keuze...
    De meeste beleggers behalen een minder rendement dan de ontwikkeling van de indices; dus het zou wel goed kunnen uitpakken.
  4. investorben 9 maart 2021 09:28
    quote:

    Rowi62 schreef op 9 maart 2021 09:19:

    Dat die Fransen de GV overname gefinacierd krijgen verbaast me maar als het doorgaat chapeau!
    Een kleine korting maakt ook niet uit. Mijn aandelen HAL houd ik vast tot er over CoolBlue bericht wordt. Kan een jaartje duren wellicht.
    Waarom wegdoen? 4% dividend per jaar en herbeleggen levert na 72/4 = 18 jaar alleen al een verdubbeling van de koers op. Nog afgezien van de autonome waardestijging door verkoop van beleggingen. Welk aandeel levert dat rendement op?

    Of ga je je geld in bitcoins stoppen?
  5. forum rang 4 ischav2 9 maart 2021 11:53
    Een perfecte positieve “perfect storm”, zo zou je de omstandigheden waarin HAL zich bevindt: grote belangen zoals Boskalis, SBM, beursgang CB en de mogelijk positieve uitkomst GV gaan het aandeel vleugels geven.
    De goedkeuring van de overname GV zal de overnemende partij alleen maar onder druk zetten om toch akkoord te gaan met de eerder uitgebrachte 7,2 miljard overnameprijs.
  6. Het mannetje van de radio 9 maart 2021 13:57
    quote:

    Zemmel schreef op 9 maart 2021 13:03:

    Heeft HAL ook succesvolle kleinere deelnemingen? Zoals FD Mediagroep?
    Op deze pagina tref je het overzicht aan van alle deelnemingen van Hal Trust:

    www.halinvestments.nl/investments/

    Of die succesvol zijn, haal je hier niet uit, maar dat is een mooi klusje om uit te zoeken.
  7. forum rang 4 Bakkiekoffie 9 maart 2021 18:00
    In een IEX-Premium artikel kwam ik bijgaande onder verderling tegen van de HAL porto
    GrandVision 36%
    Vopak 19%
    CoolBlu 13%
    Boskalis 10%
    SBM 3%
    Safilo 1%
    Overig/Cash 18%

    OverigCash is totaal 2,4 mld, waarvan ik schat dat 30% zeker cash is. Maar ik dat zo snel niet achterhalen. Dus de uitzoekklus omvat circa 12% van de activa.

    Safilo is ook een 'optiekbedrijf (brillen verkoop). Hiervan is Hal 50% aandeelhouder
  8. buy&hold-style 11 maart 2021 18:23
    Van Quote 22/3/2020:

    Of u nu een laminaatvloer legt, op uw kantoorstoel zit, uw tank volgooit, uw hardlooptijden klokt, uw zwembadkluisje volpropt, nieuwe oortjes voor uw iphone koopt of uw tandartsrekening betaalt, er gaat geen dag voorbij of u stapt door het rijk van Martijn van der Vorm. Nietsvermoedend en net als vele anderen in de wereld. Dan rinkelt de kassa in Monaco, want in de schaduw van die legendarische rots woont de 61-jarige Nederlander die aan het hoofd staat van een familie met een geschat kapitaal van 8,5 miljard euro. Grotendeels zijn verdienste. Met investeringsmaatschappij HAL zette Van der Vorm 30 jaar geleden zijn eerste legers op het Risk-bord. Met veel geduld speelde hij het spel, veroverde land na land, en nu kan niemand nog om HAL heen.
    En de speler zelf, Martijn van der Vorm? ‘Heel onopvallend’, karakteriseert een ex-medewerker van HAL zijn oude baas. ‘Mediaschuw?’, zegt een zakenman die hem eens tegenkwam. ‘Zeg maar gerust mensenschuw.’ En zo gaat het nog even door. Met wie Quote ook belde – bestuurders, zakenlieden, oudmedewerkers, zakenbankiers en beleggers – overal werd het beeld bevestigd van een enigma, verpakt in mysterie, gehuld in raadsels.
    De grote man achter het beursgenoteerde HAL lijkt wel een schim. Toch heerst hij over een rijk dat ruim 6 miljard euro omzet per jaar. Hij heeft, direct en indirect, tienduizenden mensen op de loonlijst staan. Van Boskalis tot Vopak, van Pearle tot Mylaps, van Pontmeyer tot Formica, van Het Financieele Dagblad tot Famed, van Trespa tot Coolblue; de afgelopen 30 jaar reeg Van der Vorm tientallen bedrijven aan zijn ketting. Huur appartementen in Seattle had de familie al, daar kwamen landbouwgronden in Spanje en Oekraïne bij. Hij bracht brillenconcern Grand Vision naar de beurs en stak de Rotterdamse miljardair Cees de Bruin, die worstelde met scheepsbouwer IHC, ruimhartig de helpende hand toe. Vanuit zijn wereldrijk lopen geldstromen via Rotterdam, Luxemburg, Bermuda en de Antillen naar het prinsdom. Maar wie is dan deze onzichtbare vorst in Monaco?
    ‘Tja,’ verzucht ondernemer Michel Perridon uit Rotterdam, de thuishaven van de familie Van der Vorm, ‘ik zou ook graag eens een kop koffie met hem drinken.’ Maar Van der Vorm – gemiddelde lengte, normaal postuur, kastanjebruin haar en slecht zittend pak – blijft altijd op afstand. Hij is een eenling, treedt nooit op de voorgrond, is de muurbloem op verplichte recepties. Hij geeft niet graag visitekaartjes, anders wordt hij gebeld. Van der Vorm is een strateeg, een analyticus die denkt als een ruimtevaartdeskundige en niet als een superbelegger. ‘Hij staat heel erg op ontvangen en veel minder op zenden’, zoals Ben Vree het uitdrukt. Vree kreeg met hem te maken in 2009, toen zijn sleepvaartbedrijf Smit door baggeraar en HAL-deelneming Boskalis werd overgenomen. Van der Vorm was altijd aanwezig op de achtergrond. Vree: ‘Hij overziet het speelveld en analyseert.’
    Overal wordt het beeld bevestigd van een enigma, verpakt in mysterie, gehuld in raadsels. Toch wordt Van der Vorm weleens waargenomen. Met enige regelmaat reist hij af naar de Maasstad, waar HAL de bovenste twee verdiepingen van de Millenniumtoren bezet. Niemand die doorheeft als de grote baas er is. Aan het einde van de dag wandelt hij de deur uit, zo gaat de mythe, en pakt de metro. Rotterdam is zijn stad, die kent hij als zijn broekzak. De haven legde de basis onder het familiefortuin en vlakbij, in Rhoon, stond zijn ouderlijk huis. Dus geeft Van der Vorm ook terug. Het depot van Museum Boijmans Van Beuningen kan op hem rekenen, net als duizenden jongeren uit Zuid voor wie hij al stoeltjes heeft gekocht in het nieuwe, nog te bouwen stadion van Feyenoord. Een stille weldoener en zwijgende miljardair. Zijn persoonlijk assistent in Monaco belde niet meer terug, de directiesecretaresse van HAL in Rotterdam nog wel. Ze grinnikte: ‘Zoals verwacht: geen commentaar.’

    www.quotenet.nl/zakelijk/a31867034/ma...
945 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links