Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

leuk berichtje

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 trab33 4 mei 2005 14:57
    Versatel benaderd door Belgacom én Talpa
    ANP

    AMSTERDAM - De Versatel-topbestuurders wilden woensdag één ding duidelijk maken. Ze waren niet naar het Hilton Hotel in Amsterdam gekomen om meer uitleg te geven over de besprekingen met branchegenoot Belgacom over een mogelijke overname. Toch was er wel een nieuwtje bij de presentatie van de kwartaalcijfers: grootaandeelhouder Talpa, het investeringsvehikel van mediaondernemer John de Mol, lijkt samen met het Belgische telecomconcern op te trekken.








    Versatel benadrukte nogmaals dat de besprekingen zich in een vroeg stadium bevinden. Vorige week is de onderneming benaderd door Belgacom én Talpa. Vrijdag lekte het uit via de Belgische krant De Tijd, waarna Versatel zich na overleg met de beurswaakhond AFM gedwongen voelde om de besprekingen maandag wereldkundig te maken.

    De beurskoers van Versatel is sinds vrijdag gestegen van 1,50 euro tot boven de 2 euro. John de Mol heeft daardoor zijn belang van 42 procent meer dan 120 miljoen euro in waarde zien toenemen.

    Financieel directeur Mark Lazar van Versatel zei niet te weten of er al overeenstemming is tussen Belgacom en John de Mol. Een woordvoerder van Talpa hulde zich woensdag in stilzwijgen.

    Duidelijk is dat voetbal een belangrijke rol speelt in de besprekingen tussen de partijen. John de Mol bezit de uitzendrechten van de samenvattingen uit de eredivisie, Versatel die van het live voetbal. Belgacom aast op de rechten in België, waar Versatel sinds 1998 ook actief is met het aanbieden van telefonie- en kabelverbindingen.

    België is een groeimarkt voor Versatel, zo bleek uit de woensdag gepubliceerde kwartaalcijfers. De omzet steeg er het afgelopen kwartaal met 31 procent tot bijna 18 miljoen euro. Duitsland en Nederland zijn echter veel grotere markten voor het bedrijf. In Duitsland werd 49,7 procent van de kwartaalomzet van 177,5 miljoen euro verdiend, in Nederland 40,4 procent.

    Zorgwekkend was dat de groei in Nederland stokt. Weliswaar steeg de omzet met zo'n 13 procent, maar dat was vooral te danken aan groei op de zakelijke markt. Het aantal particuliere ADSL-aansluitingen steeg maar met duizend tot een totaal van 170.000. Versatel verklaarde dat consumenten mogelijk de kat uit de boom hebben gekeken in afwachting van het voetbalaanbod. Ook het besluit om de merknaam Zon in te ruilen voor Versatel, pakte minder goed uit. ‘Wij zijn daar niet blij mee’, zei topman Raj Raithatha.

    Sinds twee weken voert Versatel in Nederland uitvoerig campagne om een supersnelle internetverbinding van 20 megabyte gecombineerd met livebeelden van het komende voetbalseizoen aan de man te brengen. Tot dusver zijn er iets minder dan 10.000 aanmeldingen binnengekomen, zei Raithatha.

    Versatel investeert dit jaar 170 miljoen euro om consumenten te verleiden om snel internet van Versatel af te nemen, in combinatie met andere diensten. In het derde kwartaal wil de onderneming telefonie aan haar dienstenpakket toevoegen. Eind dit jaar komen daar televisieprogramma's en films bij.

    De investeringen zullen ertoe leiden dat Versatel dit jaar dieper in de verliezen belandt. Bij de presentatie van de jaarcijfers werd al duidelijk dat er tot 2007 geen nettowinst in zit. Het nettoverlies werd het afgelopen kwartaal wel teruggebracht tot 2,5 miljoen euro, afgezet tegen 7,2 miljoen euro in de eerste drie maanden in 2004. Versatel schrijft dit toe aan verdere groei van het bedrijf. Ook hoefde de telecomonderneming minder af te schrijven en pakten de wisselkoersen gunstig uit.


    indien dit hier 2X staat sorry maar ik heb nog niet alles kunnen lezen maar ik wilde dit toch posten
  2. [verwijderd] 4 mei 2005 15:02
    .... nog niet eerder gezien dit bericht, maar geeft een iets betere indruk van hoe het een en ander tot stand is gekomen.
    Gohh dus de AFM heeft contact gezocht met Versatel en vandaar dat er het een en ander wereldkundig is gemaakt.
    Koers explodeerde in 2 dagen kan je wel zeggen.

    Mooi bericht, nietwaar Raplh1988 :-) ??
    Moet je als muziek in de oren klinken nu.

    ANL
  3. [verwijderd] 4 mei 2005 15:17
    ... geeft niets Ralph1988.....geeft niets jongen...als je dat ineens niet meer doorhebt....doe alsof je neus bloed en blijf vooral positief op Versatel mannetje.
    Wie weet verteld iemand het je nog wel eens....beukertje misschien of kunte ??

    Ik hoor het wel als je je verstand en / of geheugen terug hebt.

    ANL
  4. Henk Snaph 4 mei 2005 15:19
    quote:

    anl schreef:

    ... geeft niets Ralph1988.....geeft niets jongen...als je dat ineens niet meer doorhebt....doe alsof je neus bloed en blijf vooral positief op Versatel mannetje.
    Wie weet verteld iemand het je nog wel eens....beukertje misschien of kunte ??

    Ik hoor het wel als je je verstand en / of geheugen terug hebt.

    ANL
    Je bent zeker jaloers omdat Ralph goedkoper heeft ingekocht dan jij!!!!
    Kinderachtige vent.

    Henks
  5. forum rang 7 trab33 4 mei 2005 15:45
    ik vond de eerste regel niet onbelangrijk

    ondertussen een koop advies van FORTIS ook niet onbelangrijk als zo'n banken een koopadvies geven die kunnen geen misstap maken t.o.v. hun klanten en die hebben er heel wat in Nederland en Belgie

    dit zal denk ik geen slecht doen aan de koers ,eerste herstel is blijkbaar al merkbaar
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0697 -0,04%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,28%
Gold spot 2.316,11 -0,25%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links