Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vakbonden: overheid schiet als werkgever fors tekort

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. Evani 24 februari 2021 21:08
    Hoezo een betere beloning...laten de ambtenaren eerst eens gaan werken. Zij leven echt in een andere wereld. Hebben geen idee wat werkdruk is. Deadlines...overwerken ?. Krijgen nota bene nog een coronabonus. Vergoedingen voor een ergonomisch bureau en stoel om thuis te weken. Zij maken zich meer druk om hun positie te verbeteren dan dat ze hun werk doen. Het bedrijfsleven zit in ieder geval niet te wachten op de ambtenaar.
    Eerst presteren dan belonen !
  2. forum rang 4 VforVermogen 24 februari 2021 21:16
    Ik gun iedereen een hoger salaris, maar het moet wel betaalbaar blijven. Het verdienmodel staat onder druk en de kosten nemen toe, onder meer door vergrijzing. Ik snap niet dat dit geen verkiezingsthema is. Hoe gaat Nederland over twintig jaar nog een sluitende begroting krijgen?
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 24 februari 2021 22:21
    quote:

    Evani schreef op 24 februari 2021 21:08:

    Hoezo een betere beloning...laten de ambtenaren eerst eens gaan werken. Zij leven echt in een andere wereld. Hebben geen idee wat werkdruk is. Deadlines...overwerken ?. Krijgen nota bene nog een coronabonus. Vergoedingen voor een ergonomisch bureau en stoel om thuis te weken. Zij maken zich meer druk om hun positie te verbeteren dan dat ze hun werk doen. Het bedrijfsleven zit in ieder geval niet te wachten op de ambtenaar.
    Eerst presteren dan belonen !
    Wat een achterhaalde kijk op ambtenaren! Voor zover het ooit al klopte.

    Nu gaat het om politieagenten, boa's, zorgpersoneel en onderwijzers.

  4. peter545 25 februari 2021 06:15
    Naast een aantal jaren in het vrije bedrijfsleven (in woningverenigingen, detailhandel en fabrieken) heb ik een aantal jaren in verscheidene gemeentes gewerkt als ambtenaar (als politieagent en als gemeenteambtenaar).
    Het verschil in werkdruk en verantwoording en werkzekerheid met het vrije bedrijfsleven is werkelijk enorm en absoluut niet vergelijkbaar.

    Ambtenaren die een betere beloning wensen, weten niet waar ze het over hebben.
  5. SBogaard 25 februari 2021 09:05
    Ik zie hier veel reacties van anekdotisch bewijs dat de werkdruk onder ambtenaren lager zou zijn. Voor al die personen die uit enkel een eigen referentiekader redeneren; kijk a.u.b. verder dan je neus lang is.

    Graag wil ik een nuance daarin aanbrengen. In dit artikel gaat het ook over semi-ambtenaren (zoals zorg en onderwijs). Juiste deze sectoren scoren stelselmatig hoog onder werkdruk blijkt uit onderzoeken van CBS. Hoe het in de andere subsectoren is doe ik geen uitspraak over maar 'ambtenaren' als één geheel zien is niet fair (net zoals 'het bedrijfsleven' ook veel te divers is om op een hoop te gooien).
  6. KF1963 25 februari 2021 09:26
    Ik zie door mijn werk al jarenlang verschillende salarissen in bijna alle beroepsgroepen. En inderdaad door de Balkenende norm heeft de "top" van de Overheid het wat "minder". Buiten kijf staat echter dat de gemiddelde (semi) ambtenaar een prima salaris heeft, ook in corona tijd volledig wordt doorbetaald en nog steeds is verzekerd van een goed pensioen.
  7. Little Dagobert 25 februari 2021 09:26
    Laten we vooral dereguleren. Overheid is (te) druk met micromanagement/controle van burger en ondernemer. Dan neemt de werkdruk van zelf af bij een deel van de overheid. Ook onderwijs en zorg dereguleren, hebben ze weer tijd voor zaken waar ze energie van krijgen. Kijk naar de oorzaken en probeer niet altijd de symptomen met geld op te lossen of tijdelijk af te kopen.
  8. [verwijderd] 25 februari 2021 09:48
    Wat een ontzettende eenzijdige kijk op het werk van ambtenaren als ik zo het commentaar lees. Zegt veel meer over de mensen die dat roepen dan over de ambtenaren. Ambtenaren zijn mensen die de gemeenschappelijke en persoonlijke belangen van inwoners behartigen, toetsen aan beleid en helpen met het oplossen van problemen. Door bezuinigingen (waar het volk om roept) komen die aandachtsgebieden in het gedrang.
  9. forum rang 9 objectief 25 februari 2021 18:58
    quote:

    Debo schreef op 25 februari 2021 18:55:

    De FNV klaagt?? En ze hebben zelf onze pensioenen verkwanseld samen met Koolmees!
    Waardeloze club die heult met de vijand en voor de werknemers anders pretendeert.
    De FNV is slechts een van de vele partijen die invloed hebben.
    (Kortom: dom geklets zonder inhoud)
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links