Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 75,100 19 apr 2024 17:35
  • +0,220 (+0,29%) Dagrange 73,980 - 75,440
  • 302.757 Gem. (3M) 375,5K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.291 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 315 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 QueSera 17 februari 2021 14:28
    @ Altijd. Hoi. Het is verleidelijk. Ik snap het. Maar ik heb enkele jaren geleden (lijkt wel in een vorig leven, toen ik de wereld nog niet door de ogen van een aandeelhouder bekeek) een documentaire gezien over private gevangenissen in de US. Met de kennis van nu denk ik dat de kans groot is dat het over GEO groep ging. Ik vond het ronduit afschuwelijk. Echt ik kijk er niemand op aan die daarin een andere beslissing maakt, maar ik ga er om die reden denk ik niet in beleggen.
  2. forum rang 5 QueSera 17 februari 2021 14:36
    Ik heb me vandaag overigens weer verbaasd over de beurs. De Appie, uitstekende cijfers. Wat gaan we doen? Dumpen!
    Alfen. Nog erger. Die hebben hun eigen al flinke groeiverwachtingen verslagen. Wat is het gevolg? Inklappen met -10%. Keynes zei het al: markets can stay irrational longer than you can stay solvent. En die kon het weten want hij had zich ook een keer failliet gespeculeerd, voordat hij in de tweede aanloop een fortuin won, waardoor hij de tijd had om boeken te schrijven en daarmee de beroemdste econoom aller tijden werd.

    Al naar de aanloop voor de cijfers begon Alfen te dalen. Ik denk dat er meer mensen hoogtevrees hadden gekregen. Niet alleen maar ik. Nu ze zo onterecht zijn geslagen en gepest, wordt in mij het Moeder Theresa instinkt wakker en ga ik dit kuiken nog een tijdje onder mijn rokken houden. Bovendien is het gewicht van de positie nu vanzelf dusdanig afgenomen dat herbalancering niet meer hoeft :-/
  3. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 17 februari 2021 14:45
    quote:

    QueSera schreef op 17 februari 2021 14:28:

    @ Altijd. Hoi. Het is verleidelijk. Ik snap het. Maar ik heb enkele jaren geleden (lijkt wel in een vorig leven, toen ik de wereld nog niet door de ogen van een aandeelhouder bekeek) een documentaire gezien over private gevangenissen in de US. Met de kennis van nu denk ik dat de kans groot is dat het over GEO groep ging. Ik vond het ronduit afschuwelijk. Echt ik kijk er niemand op aan die daarin een andere beslissing maakt, maar ik ga er om die reden denk ik niet in beleggen.
    Werd daarin ook een vergelijking getrokken met federale gevangenissen? Ik vraag me af of die zo veel beter waren (meer luxe betekent vaak ook duurder, wat vanuit een beleggersbril gezien niet ongunstg hoeft uit te pakken voor GEO...). Maar ik snap je persoonlijke afwegingen daarin, soms wil je aandelen gewoon niet hebben, omdat je er niet blij van wordt, en dan moet je ze ook niet nemen.

    Voor mij is GEO één van de spelers in mijn mandje met politiek incorrecte of stoute aandelen. Ik heb een soort "fout" gevoel voor humor, dat ik het leuk vind om (tot vermoeiens toe) op verjaardagspartijen en kerstfeesten te kunnen zeggen dat ik geld verdien aan drugsgebruikers, rokers, wapenhandel én aan criminelen en illegalen. Eigenlijk zou ik ook nog aan alcoholisten en hoerenlopers aan dat rijtje willen toevoegen, maar het vervullen van de eerste wens is eenvoudiger (aandeeltjes Heineken/Inbev etc.), dan de tweede...
  4. forum rang 5 QueSera 17 februari 2021 22:01
    quote:

    LTOke schreef op 17 februari 2021 21:54:

    [...]

    Leuk dat je bij de ARI club bent gekomen, maar het is niet de bedoeling dat je de koers laat dalen :-)
    Ja, mijn eerste dag met drie mREITs: ARI, Colony en Annaly, alle 3 gedaald tussen de 2 en 3%. In elk geval wel consequent dan.

    AH en Alfen hebben vandaag ook flink klappen gehad. Toch deed mijn hele porto ongeveer niets als geheel. Ik was er erg tevreden over, dat betekent volgens mij dat ik ondertussen vrij goed gespreid zit.
  5. forum rang 4 LTOke 17 februari 2021 22:23
    De farma bedrijven en Shell hebben de klappen vandaag opgevangen bij mij.
    En in cash sowieso leuk verdiend met de verkoop van een sprinter Shell. Na ex-div dag misschien weer oppikken.

    Mijn basisportefeuille probeer ik te focussen op dividendaandelen en zo gezegd "saai" te houden. Kopen en lang laten liggen.
    Omdat ik nu tijd heb ben ik daarnaast wat aan het experimenteren met sprinters. Met wisselend succes overigens.
  6. forum rang 5 QueSera 17 februari 2021 22:31
    Ja, inderdaad. Bij mij was het ook Shell, de banken en Aegon, Nedap en wederom de grote ster vandaag Flow Traders met wederom +4% of zo.

    Ze hebben vandaag een koersdoelverhoging gehad van De Groof Peterkam van 33 euro naar 42. De analist ging er ook vanuit dat de omzet ook na Corona structureel hoger zal uitkomen, waardoor ook in toekomst dividend van circa 2 euro mogelijk zal zijn.

    Dus wellicht zijn ze nu dan toch nog meer koopwaardig dan ik dacht. 2 euro bij de huidige koers van 34 geeft nog een dividendrendement van bijna 6 procent.
  7. Brokie Even 17 februari 2021 22:35
    quote:

    QueSera schreef op 17 februari 2021 22:01:

    [...]

    Ja, mijn eerste dag met drie mREITs: ARI, Colony en Annaly, alle 3 gedaald tussen de 2 en 3%. In elk geval wel consequent dan.

    AH en Alfen hebben vandaag ook flink klappen gehad. Toch deed mijn hele porto ongeveer niets als geheel. Ik was er erg tevreden over, dat betekent volgens mij dat ik ondertussen vrij goed gespreid zit.
    Straks ga je gespreid op je bek als alles weer down gaat. Ik heb vol op één paard gewed en mijn winst dit jaar van 30% al in de zak. Nu wacht ik rustig op een volgende crash.
  8. forum rang 5 QueSera 17 februari 2021 22:42
    quote:

    Broke Even schreef op 17 februari 2021 22:35:

    [...]Straks ga je gespreid op je bek als alles weer down gaat. Ik heb op één paard gewed en mijn winst dit jaar van 30% al in de zak. Nu wacht ik rustig op een volgende crash.
    Yep. Als de boel crasht dan crasht alles. Alleen crasht het een net iets harder dan de ander.

    Het kan in principe elk moment gebeuren. Daarom beleg ik ook alleen met geld dat ik de volgende jaren niet nodig heb. Want als je dan al geschoren wordt dan moet je blijven zitten, zoals de oude beurswijsheid zegt.

    Ik zou hetzelfde doen als jij als ik een glazen bol had die mij kon vertellen wanneer de hoogtepunt van de markt is bereikt en het tijd is im uit te stappen. Of ergens een belletje dat dan gaat rinkelen. Rood knipperlicht is ook goed. Ik heb de winkel waar ze te koop zijn nog niet kunnen vinden.

    Ik had vroeger een collega die ging zijn huis verkopen en tijdelijk te huur wonen want hij wist zeker dat de huizenprijzen erg hoog stonden en dat de boel binnenkort ging crashen. Dan ging hij wel een veel mooier huis oprapen voor weinig geld. Zijn vrouw was er niet erg blij mee, maar ze schikte zich erin, want het zal wel. Om een lang verhaal kort te maken: het heeft nog een jaar of 6 a 7 gekost voordat de nasleep van de kredietcrisis ook effect op de huizenprijzen had. Ondertussen waren de huizenprijzen met 10 a 12 procent per jaar verder gestegen. Hij heeft zich nooit meer een koopwoning kunnen veroorloven want zijn huwelijk heeft dit ook niet overleeft.
  9. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 18 februari 2021 13:39
    quote:

    Broke Even schreef op 17 februari 2021 22:35:

    [...]Straks ga je gespreid op je bek als alles weer down gaat. Ik heb vol op één paard gewed en mijn winst dit jaar van 30% al in de zak. Nu wacht ik rustig op een volgende crash.
    Goh 30% in 6 weken, dat is +840% in een jaar, dat ga ik met mijn mix niet redden, dus ga ik denk ik maar alles verkopen en jou volgen, anders ben ik heel erg dom bezig...
  10. forum rang 4 LTOke 18 februari 2021 22:17
    quote:

    QueSera schreef op 17 februari 2021 22:42:

    [...]

    Ik had vroeger een collega die ging zijn huis verkopen .....
    Zo bont wilde ik het niet maken, maar ik heb wel geld opzij staan om mijn hypotheek nog eens over te sluiten. Nog even wachten en dan een symbolische 0,99% betalen.
    Maar ik heb de terugverdientijd berekend obv de spaarrente van 0,01%. Als ik nu ga rekenen met dividendopbrengsten van 6% ziet het plaatje er heel anders uit. En 6% is nog behoudend ingeschat en zonder URW. Uiteraard wel met de risico's van een paar REITs en mREITs.

    Hier thuis nog maar eens met de CEO overleggen.
    En gratis tips hier op het forum meenemen :-)
  11. forum rang 5 QueSera 19 februari 2021 11:24
    quote:

    tradersonly schreef op 18 februari 2021 23:48:

    Frankrijk gaat festivals toestaan deze zomer. Max 5000 mensen.
    Fijn! Elk snippertje goed nieuws kunnen we wel gebruiken.

    Hebben jullie gisteren naar Op1 gekeken? Vanuit een videoverbinding vertelde daar Marcel Levi hoe snel de besmettingen omlaag gaan in Engeland: laatste 2 weken elk met 40% per week! Volgens hem het effect van de vaccinaties. Hij vertelde dat ze daar in de UK de ganse natie hebben gemobiliseerd. Iedereen die dat kan prikt, huisartsen, ziekenhuizen, verplegers. Op de televisie hoor je de hele dag belende Engelsen die vertellen dat ze de inenting nemen. Er heerst daar nu een positieve vipe, zo van Yes, We can!

    Wat een verschil met NL. Waar we de prikstations dicht doen wegens 20 cm sneeuw! Er zou eens iemand kunnen vallen, stel je voor! Waar we mensen die met een doordacht alternatief plan komen, zoals de mensen van NLHerstelt, gelijk verdacht maken dat ze de samenleving oneerlijk in twee groepen gaan verdelen en de kwetsbaren gaan opsluiten. Dat hebben ze dus nooit bepleit, in tegendeel. En overigens zitten daar niet de eerste beste achter, maar zeer gerespecteerde beleidsadviseurs achter, zoals Coen Teulings, de vorige baas van het CPB. Het is een schande dat de politiek er niet mee in gesprek wil gaan. Werkelijk niemand, behalve de club van Baudet. Ze drukken allemaal de handen tegen de oren en zingen heel hard een liedje! Om maar niets te hoeven horen en hun tunnelvisie te moeten bijstellen.
  12. Vocht 19 februari 2021 11:30
    quote:

    QueSera schreef op 17 februari 2021 22:42:

    [...]

    Ik had vroeger een collega die ging zijn huis verkopen en tijdelijk te huur wonen want hij wist zeker dat de huizenprijzen erg hoog stonden en dat de boel binnenkort ging crashen. Dan ging hij wel een veel mooier huis oprapen voor weinig geld. Zijn vrouw was er niet erg blij mee, maar ze schikte zich erin, want het zal wel. Om een lang verhaal kort te maken: het heeft nog een jaar of 6 a 7 gekost voordat de nasleep van de kredietcrisis ook effect op de huizenprijzen had. Ondertussen waren de huizenprijzen met 10 a 12 procent per jaar verder gestegen. Hij heeft zich nooit meer een koopwoning kunnen veroorloven want zijn huwelijk heeft dit ook niet overleeft.
    Wat een verhaal!
  13. forum rang 5 QueSera 19 februari 2021 11:55
    quote:

    Vocht schreef op 19 februari 2021 11:30:

    [...]

    Wat een verhaal!
    Wel degelijk echt gebeurd. Voor mij altijd het voorbeeld geweest van de bekende stelling dat je beter niet kunt proberen te timen. En al zeker niet met je huis wat niet alleen een financiële waarde is maar ook nog het thuis van je dierbaren. We hebben het allemaal sterk afgeraden, precies om de laatste reden.
    Maar ja, hij wist het zeker en er was heen helpen meer aan.
  14. forum rang 4 LTOke 22 februari 2021 12:00
    In mijn zoektocht naar aandelen in Euro met een redelijk dividend heb ik de AMX en AScX eens in een lijstje gezet. Als het goed is in te zien in het bestand dat ik al gedeeld heb.
    22 van de 48 betalen (tijdelijk) helemaal geen dividend.
    Bij de rest heb ik zo veel mogelijk het al uitbetaalde of aangekondigde dividend van 2020 of 2021 gepakt zonder éénmalige betalingen. Dit is overigens niet helemaal zwart/wit omdat ik het niet altijd even duidelijk kon terugvinden. En aankondigingen kunnen uiteraard weer worden ingetrokken.

    Dit wordt dan de top10:
    Name Div.Yield
    Nedap NV 7,9%
    PostNL NV 7,9%
    VastNed Retail NV 7,5%
    Flow Traders NV 7,1%
    Ordina N.V. 6,9%
    NSI NV 6,8%
    Heijmans N.V. 5,2%
    ForFarmers NV 5,1%
    Aperam SA 5,0%
    SBM Offshore N.V. 4,9%

    Toch nog een aardig diverse portefeuille als je het zo zou aanpakken.
    Waar zitten volgens jullie de grootste risico's en kansen?

  15. forum rang 5 QueSera 22 februari 2021 12:24
    Wat grappig. Zo systematisch heb ik ze nog niet op een rijtje gezet. Ik heb Nedap, PostNL en Flow.
    Flow hebben we al uitgebreid besproken. Voor mij een buy en hold wegens hoe contrair het aandeel beweegt met de markt. Ik zie het als hedge, die geen geld kost, maar ook nog dividend oplevert (en ik zie dan wel hoeveel precies).
    PostNL: ik houd ze in elk geval de volgende 2 a 3 jaar, want het blijft volgens mij wel voorlopig kassa met die pakjes bezorgen. Wellicht komt er ook nog een aardig overnamebod van Deutsche Post of zo, maar dat is pure speculatie. Daarna zien we wel weer.
    Nedap. Daarvan ben ik erg gecharmeerd. Het is volgens mij een onbekend pareltje, een kleine high tech nichespeler waarin veel toekomst zit. Kijk eens op hun website! Ik heb ze nog niet zo lang maar ik heb ze gekocht als buy and hold. Het aandeel is wel weinig liquide, dus je moet er niet in willen handelen. Is een heel degelijke dividendbetaler.
    Overigens betaald Nedap niet structureel zo veel dividend, dat is volgens mij ongeveer 5%. Dat het nu zo hoog lijkt komt omdat Nedap het dividend voorzichtigheidshalve had ingehouden, maar in november of zo alsnog heeft uitbetaald.
6.291 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 315 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links