Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ECB-winst €1,6 miljard: hoeveel krijgen wij?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Goldfish1080 18 februari 2021 13:57
    Als de huizenprijzen dit jaar met minder dan 3% stijgen eet in mijn schoen op. Er is een extreem tekort aan huizen. Ik ben zelf ook woningzoekende, nog niet actief want ik heb geen vertrouwen in mijn kansen op de woningmarkt (budget circa 275 duizend, woon nu bij mijn ouders 30 km boven Amsterdam.

    Als ik mij echt kapot ga zoeken en een aankoopmakelaar in de hand neem kan ik mogelijk nog een verwaarloosde arbeiderswoning ver van het stadscentrum vinden. Al denk ik dat zelfs dat er voor mij niet meer inzit. Ik heb afgelopen jaar flink vermogen opgebouwd door op een redelijk moment in te stappen, toch kom ik nu met mijn behoorlijk boven modale inkomen en goede spaarpot niet in aanmerking voor welk koophuis dan ook. Er zijn honderdduizenden anderen die met spoed een huis zoeken, die gaan allemaal overbieden op het kleine plukje huisjes dat vrijkomt. Bouwen is nodig, en snel ook (prefab, tiny houses). Dat laatste is juist wat ons huidige kabinet tegenwerkt. Ze willen gewoon dure villawijken, geen kleine woningen waar je er veel meer van kan neerzetten op een klein stuk grond. Ik snap dat velen hier VVD stemmers zijn maar ik snap werkelijk niet waarom deze partij de woningmarkt al 10 jaar in de steek laat. Stikstofcrisis my ass, je kunt gewoon bouwen, dat gaat boven het belang van een paar mg stikstof uitstoot. Bouwen op landbouwgrond scheelt op termijn zelfs flink. Er zal gewoon een minister voor wonen moeten komen, het liefst iemand die zijn stem duidelijk kan maken en bereid is zich echt 100% in te zetten voor meer (middenklasse) woningen.

    Kasja Ollongren heeft er de afgelopen jaren een enorme bende van gemaakt. Zij functioneert gewoon niet. Ze komt over als een luie ambtenaar die niks voor elkaar krijgt. Zet AUB iemand uit het bedrijfsleven neer, iemand die wel wat voor elkaar krijgt en de rompslomp en bureaucratie kan verminderen.
  2. LLinssen 18 februari 2021 14:22
    Ik snap het ook niet dat er in elk bericht waarin banken aangeven dat de prijzen gaan dalen, ik gewoon geen reden zie waarom we zouden moeten dalen.
    Aankopen worden gestimuleerd, er zijn te weinig woningen; degene die dat met daling aan elkaar kan rijmen wint wat mij betreft een Nobel prijs.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links