Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Virus waarheid of virus waanzin ?

72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. JustLong 18 februari 2021 09:02
    quote:

    Rabbithole schreef op 18 februari 2021 01:33:

    Even wat relativeren over het gevaar van Covid voor de verschillende bevolkingsgroepen. Voor vrijwel iedereen onder de 50 is de kans om te overlijden heel erg klein, waarbij de kans op overlijden bij mensen onder de 30-35 veel kleiner is dan diezelfde kans bij deelname in het verkeer. Toch is er niemand die het verkeer stil wil leggen uit oogpunt van preventie........
    Dan de groepen boven de 50; Welvaartsziektes spelen dan een enorme rol bij het verhoogd risico. Niet voor niets wil men de dikke mannen tussen 50 en 70 nu ook voorrang geven bij vaccinatie. Ondanks een duidelijke link tussen een ongezonde levensstijl en vatbaarheid voor (ernstige) ziektes, mogen we het daar niet over hebben en zijn fiscale maatregelen tegen ongezond bagger voedsel onbespreekbaar.

    Is het al eens iemand opgevallen dat er in de eerste golf van februari tot mei ook jongere mensen ernstig ziek werden, maar daarna vrijwel niet meer? De viral load die iemand bij besmetting op kan lopen is nu veel minder dan toen. Dat heeft o.a. te maken met veel betere ventilatie, en met het sluiten van kroegen, disco's en de apres-ski oorden, kortom van alle plekken waar men lallend opeengepakt in dichte ruimtes heel veel virus kan inademen. Deze zogenaamde super-spreader events zijn grootdeels aan banden gelegd. Door de aandacht voor slecht geventileerde ruimtes is de kans dat iemand een enorme viral load inademt flink afgenomen, en kunnen gezonde vitale mensen uiteraard nog steeds besmet worden, maar is de kans op een ernstig verloop van de ziekte veel kleiner. Voor mensen in de risicogroepen is de kans op ernstig verloop van de ziekte er helaas nog wel, maar ik denk dat ook zij een betere kans maken dan een jaar geleden.

    Is Covid daarmee "een griepje" geworden, zoals sommigen stellig beweren? Nee dat is het niet, want ook jongere mensen kunnen heel lang last hebben van een groot verlies aan energie, zware vermoeidheid, of verlies van reuk en smaak. Ikzelf ruik al 5 maanden heel erg beperkt. Niet leuk, maar niet levensbedreigend!

    De vraag die voorligt mbt Covid, is of de maatregelen die bedoeld zijn om mensen te beschermen niet nog schadelijker uitpakken voor andere delen van de bevolking. Zijn de bijwerkingen van het medicijn met andere woorden niet kwalijker dan het medicijn zelf.
    Mijn antwoord op die vraag is dat de maatregelen onevenredig hard uitpakken voor scholieren, studenten, voor iedereen werkzaam in de Horeca, Cultuursector, non-food retail etc etc.
    De lange termijn psychologische schade voor jongeren, maar ook voor jonge ouders die tegelijk moeten thuiswerken en hun kinderen onderwijs geven, is enorm. Het aantal suïcide pogingen onder jongeren neemt schrikbarend toe, maar ook zelfverminking, depressiviteit etc. Kinderartsen en psychologen luiden de noodklok hierover. Het aantal jonge ouders dat half burn-out de boel draaiende houdt is ook vrij groot volgens mij.

    Kijkend naar alle maatregelen denk ik dat het afstand houden en het iets vaker handen wassen, het sluiten van kroegen en ander massale BINNEN activiteiten het meest effectief zijn. De mondkapjes in winkels vind ik persoonlijk alleen symboliek (was ook maandenlang het standpunt van RIVM) en de avondklok is totale symboliek. Frans onderzoek wees uit dat de avondklok weinig tot niets bijdraagt, maar wel het risico op extra drukte in de supermarkten vergroot omdat ze eerder dicht moeten; drukte die we willen vermijden.

    Viruswaarheid of Viruswaanzin?? Ik vrees dat zowel de overheid als de club rond Willem Engel waarheid en waanzin afwisselen, en beide niet in staat zijn om af te wijken van eerder ingenomen standpunten.
    Ik had eigenlijk geen zin om mij in ze zoveelste corona discussie te mengen en eigenlijk hoeft dat ook niet meer, je hebt precies verwoord hoe ik erover denk. Chapeau!

    De huidige maatregelen staan niet in verhouding tot de resultaten en niet tot het huidige aantal besmettingen. Het leed en de ellende die ze op termijn veroorzaken zijn erger.
  2. forum rang 8 aextracker 18 februari 2021 09:03
    quote:

    Chiddix schreef op 18 februari 2021 08:51:

    [...]

    Hoopte dat mijn partijleider wat wijzer en slimmer was maar helaas........ Hij kan zich beter niet met de coronacrisis bemoeien maar richten op andere onderwerpen.
    Thierry Bidet, kan zich beter gaan richten op het schrijven van boeken en verder zijn gespleten persoonlijkheid en dubbele agenda gaan managen, zonder een bevolking in groepen uit elkaar te jagen.

    De wereld kan dagelijks zien, waar dat toe leidde o.a. in de UK, de VS, Turkije, Rusland , Polen en China etc.
    De bestuurlijke macht van politieke leiders, zal ten allen tijde door een onafhankelijke rechterlijke macht objektief o.b.v. de wetgeving beoordeeld of veroordeeld moeten kunnen worden.

    Trias politica, een groots gedachtengoed, wat de vrijheid van de burger bepaald.

    Muitende rastabendes met onzalig makende namen van aanvoerders als "Engel", maken misbruik van de trias politica om eigen belang te laten prevaleren boven gemeenschappelijk belang.

    Hoeveel doden en zieken moeten er nog vallen, voordat viruswaanzinnigen zich beseffen, dat zij mede schuld zijn als "engelen des doods", door juist misbruik te maken van de verworven vrijheden en onwaarheden te blijven voeden over wat nu wel of niet goed is om te doen.

    Ik zeg "de avondklok erop", tot we covid onder controle hebben en een rol ducktape om de hoofden trekken van waanzin verspreidende virusridders en een enkele reis Veenhuizen bezorgen, met gratis stage in de covid-afdeling van ziekenhuis Assen.

    Uiteindelijk het failliet van de democratie voedend.
  3. [verwijderd] 18 februari 2021 09:34
    quote:

    asti schreef op 17 februari 2021 23:21:

    [...]

    Je had het in dit geval over liggen op de IC als een maatstaf. Ik ben het met je eens dat mensen onder de 45 niet 'onkwetsbaar' zijn, dat spreekt voor zich.

    Als het gaat om het risico op IC opname, kun je zonder iemand uitgebreid te onderzoeken ook een aardige inschatting maken. Enkel door naar leeftijd te kijken dus.

    Kleine kinderen hun ouders zullen doorgaans niet ouder zijn dan 45, maar dan hebben we het niet over het risico op IC verblijf voor een individu. Dat risico is voor kleine kinderen extreem klein. Weet je zonder individuele beoordelingen na medische onderzoeken al.
    Nee ik noem geen maatstaf want ik weet geen maatstaf voor kwetsbaar. Iedereen vind ik kwetsbaar aangezien niemand onkwetsbaar is. Verder weet ik niet wat je als patiënt aan een inschatting op basis van leeftijd hebt. Je kunt toch lastig tegen iemand met Cystic Fibrosis, ALS, kanker, een aangeboren hartafwijking, diabetes, morbide obesitas of na een orgaantransplantatie zeggen dat er weinig risico is omdat die persoon maar 40 jaar oud is.
  4. forum rang 6 Chiddix 18 februari 2021 09:35
    quote:

    aextracker schreef op 18 februari 2021 09:03:

    [...]

    Thierry Bidet, kan zich beter gaan richten op het schrijven van boeken

    Muitende rastabendes met onzalig makende namen van aanvoerders als "Engel", maken misbruik van de trias politica om eigen belang te laten prevaleren boven gemeenschappelijk belang.

    Uiteindelijk het failliet van de democratie voedend.
    Je moet het wel in het juiste perspectief plaatsen. Willem Engel met een paar tienduizend volgelingen en Baudet met 2 zetels in de TK. Kunnen er 3 zijn maar de opvolger van Hiddema is nog niet gevonden.
    De grote meerderheid van de bevolking steunt de coronamaatregelen en de avondklok. Dat is leidend, niet Willem die activist is geworden omdat zijn dansschool op slot zit.
  5. whammy 18 februari 2021 09:38
    quote:

    aextracker schreef op 17 februari 2021 19:10:

    [...]

    Whammy,

    Negeren of " wegkijken" van algemeen belang schedend gedrag is in de historie aanleiding geweest voor grove mensenrechten schendingen en moordpartijen.

    Vind het ronduit storend, dat de van publiek geld betaalde NOS een " kritiekloos platform" biedt, waar geen kritische vragen en stellingen worden geponeerd versus deze rastabende.
    Mij verkeerd begrepen . Ik kijk niets weg. Ik wil aangeven dat deze groeperingen niet teveel podium moeten krijgen .
  6. Arme Buffet 18 februari 2021 10:02
    Denk niet dat Viruswaarheid maar een paar 10,000 volgelingen heeft. Sterker nog, we gaan langzamerhand met steeds meer mensen afvragen hoe lang deze regering alleen maar denkt in beperkingen in plaats van oplossingen.
    De stille ramp onder jongeren werd gisteren bij Jinek goed zichtbaar gemaakt. Het is juist helemaal niet zo dat jongeren hierover klagen, maar het begint ouders, leraren en sociaal medewerkers nu steeds meer op te vallen. Kinderen komen voor de les hun bed niet meer uit, krijgen eetstoornissen, worden neerslachtig, somber tot depressief. Sporten niet of nauwelijks, komen niet of nauwelijks buiten. Het heeft een langdurig effect op hen en dat leidt tot veel meer zittenblijvers, meer zelfdodingen. Bovendien ontneem je de jeugd hun jeugd. Ze hebben recht op onderwijs en recht op bewegingsvrijheid.

    Onder de 65 jaar is geen sprake van oversterfte. Dus pas de maatregelen aan. Breng de risicogroep in kaart en zorg dat die maatregelen nemen, maar offer nu niet een hele generatie op. Het idee dat COVID met een paar maanden weg is, is een illusie. Dat begreep ik tenminste op tv van de Israëlische wetenschappers.

    Waar ik de regering helemaal niet mee bezig zie is het praktische probleem van het tekort aan ziekenhuisbedden, want dat lijkt zo’n beetje de belangrijkste criteria voor deze maatregelen. Waarom is het afgelopen jaar niet gewerkt aan het heropenen van afgestoten ziekenhuizen. Waar is de grootschalige werving voor verplegend personeel. Ik zie het niet.

    Kortom deze regering heeft een visie op dit virus van: “blijf thuis, en wacht tot het overwaait”.
    Dat lijkt werkelijk nergens op.
  7. [verwijderd] 18 februari 2021 10:09
    quote:

    Rabbithole schreef op 18 februari 2021 01:33:

    Is het al eens iemand opgevallen dat er in de eerste golf van februari tot mei ook jongere mensen ernstig ziek werden, maar daarna vrijwel niet meer?

    Dat klopt niet. Er worden nog steeds kinderen/jongeren in het ziekenhuis opgenomen. Mogelijk komt het minder in het nieuws.
    www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kind...
  8. forum rang 9 josti5 18 februari 2021 10:17
    quote:

    Arme Buffet schreef op 18 februari 2021 10:02:

    (...)

    Het idee dat COVID met een paar maanden weg is, is een illusie. Dat begreep ik tenminste op tv van de Israëlische wetenschappers.

    Waar ik de regering helemaal niet mee bezig zie is het praktische probleem van het tekort aan ziekenhuisbedden, want dat lijkt zo’n beetje de belangrijkste criteria voor deze maatregelen. Waarom is het afgelopen jaar niet gewerkt aan het heropenen van afgestoten ziekenhuizen. Waar is de grootschalige werving voor verplegend personeel. Ik zie het niet.

    Kortom deze regering heeft een visie op dit virus van: “blijf thuis, en wacht tot het overwaait”.
    Dat lijkt werkelijk nergens op.
    Met covid 19 moet de hele wereldbevolking nog te maken krijgen - hetzij 'echt', hetzij via prik op prik op prik.
    Dus inderdaad: al blijven we nóg een jaar opgehokt, dan nóg waart dat virus rond...

    Dat aan de belangrijkste criteria na een jaar nog nauwelijks iets is gedaan, wordt met iedere dag uitstel meer verdacht.
    Tóch een 'template'???
    Hoe dan ook: steeds meer 'conspiracy' blijkt bij nader inzien harde werkelijkheid, doelbewust beleid.
    Ik houd mijn hart vast voor de toekomst, wat dit betreft.
  9. Arme Buffet 18 februari 2021 10:22
    Het is voor mijn niet echt een Conspiracy ding.
    Ik zie vooral een passieve houding t.o.v. COVID. Er is maar 1 oplossing en dat is vaccineren, maar het anticiperen om meer gevallen in het ziekenhuis dat zie ik niet.
    Bovendien worden de gevolgen wel erg benadrukt. We hebben het over zo’n 15% oversterfte onder de 65 plussers.
    Bij een ‘gewone griep’ is dat 5%. Is het daarvoor nodig de volledige economie voor zeker 50 jaar om zeep te helpen, want dat gebeurd nu. De schuld die we nu maken is groter dan die na WOII. En daar hebben we ongeveer nog 50 jaar voor moeten betalen. En dat is niet alleen maar geld, maar dat zijn afwegingen in de toekomst of je wel of niet in welzijn van mensen investeert. Kortom we schieten met een buks op een mug.
  10. forum rang 6 Chiddix 18 februari 2021 10:37
    quote:

    Arme Buffet schreef op 18 februari 2021 10:22:

    Bovendien worden de gevolgen wel erg benadrukt. We hebben het over zo’n 15% oversterfte onder de 65 plussers.
    Bij een ‘gewone griep’ is dat 5%. Is het daarvoor nodig de volledige economie voor zeker 50 jaar om zeep te helpen, want dat gebeurd nu.
    Wat denk je hoe de oversterfte zou zijn zonder lockdown? Rutte maakte een schatting van 35000 doden. Zouden er nog meer kunnen zijn. Thans zitten we op 15000 doden met lockdown. Wat zou je zeggen als je wat krijgt en je moet naar de reguliere zorg en men zegt, we zitten vol? Vol is vol.
  11. forum rang 6 Rowi62 18 februari 2021 10:43
    Stichting NIce : 15 overlijdens onder de 40 jaar en 200 op de IC opgenomen (geweest)
    heel klein dus

    Wat je ook ziet is dat groep BMI 25-30 nu afneemt elk kwartaal maar de groep BMI 30-35 maar vooral BMI 35-40 toeneemt. Ook nu de laatste weken is die hoger dan ze ooit was !!!!

  12. forum rang 6 izdp 18 februari 2021 12:10
    quote:

    josti5 schreef op 18 februari 2021 10:17:

    [...]

    Met covid 19 moet de hele wereldbevolking nog te maken krijgen - hetzij 'echt', hetzij via prik op prik op prik.
    Dus inderdaad: al blijven we nóg een jaar opgehokt, dan nóg waart dat virus rond...

    Dat aan de belangrijkste criteria na een jaar nog nauwelijks iets is gedaan, wordt met iedere dag uitstel meer verdacht.
    Tóch een 'template'???
    Hoe dan ook: steeds meer 'conspiracy' blijkt bij nader inzien harde werkelijkheid, doelbewust beleid.
    Ik houd mijn hart vast voor de toekomst, wat dit betreft.
    Opgehokt?
    Je kan de godganse dag naar buiten.
  13. Arme Buffet 18 februari 2021 12:17
    Goh, ik kan me herinneren dat vol = vol roepen echt niet kon, maar nu is het effe anders.
    Wat dacht je van de 80+ gewoon 3 maanden maar even zonder bezoek te zetten?
    Zo makkelijk is het namelijk ook besloten om jongeren maar even 3 maanden niet meer naar school te sturen.
    En straks mogen ze wel werken om ook nog die dure pensioenen van die oudjes te betalen.
    Kom op zeg!
    er kunnen prima maatregelen genomen worden die effectiever zijn en niet iedereen hoeft te belemmeren.
    En dat begint met o.a. Meer IC bedden.
  14. [verwijderd] 18 februari 2021 12:25
    quote:

    Arme Buffet schreef op 18 februari 2021 12:17:

    Goh, ik kan me herinneren dat vol = vol roepen echt niet kon, maar nu is het effe anders.
    Wat dacht je van de 80+ gewoon 3 maanden maar even zonder bezoek te zetten?
    Zo makkelijk is het namelijk ook besloten om jongeren maar even 3 maanden niet meer naar school te sturen.
    En straks mogen ze wel werken om ook nog die dure pensioenen van die oudjes te betalen.
    Kom op zeg!
    er kunnen prima maatregelen genomen worden die effectiever zijn en niet iedereen hoeft te belemmeren.
    En dat begint met o.a. Meer IC bedden.
    Ik ben voorstander van het opheffen van alle maatregelen maar het sluiten van de zorg voor mensen met Covid-19. Verder krijgen mensen die vervolgens niet meer durven te werken allemaal een uitkering.
  15. Rabbithole 18 februari 2021 12:55
    quote:

    Kleintje66 schreef op 18 februari 2021 10:09:

    [...]
    Dat klopt niet. Er worden nog steeds kinderen/jongeren in het ziekenhuis opgenomen. Mogelijk komt het minder in het nieuws.
    www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kind...
    www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actu...
    Zie pagina 13 van dit rapport. Dan zie je dat er in 10 weken tijd 1 kind is overleden, en een kleine 30 mensen onder de 50. Hierbij is niet genoemd of er sprake was van onderliggend lijden, maar dat is hoogstwaarschijnlijk voor een deel daarvan wel het geval.
    Als ik daarnaast het jaarlijks aantal verkeersslachtoffers zet (#700 per jaar) dan zijn er in diezelfde tijd ongeveer 140 mensen omgekomen in het verkeer. Ik heb de leeftijdsverdeling daarvan niet gecheckt, maar de kans dat je een zelfde verdeling gaat zien als bij Covid is vrijwel nihil. Hieruit kan maar één conclusie worden getrokken, en dat is dat deelname aan het verkeer voor mensen onder de 50 veel risicovoller is dan blootstelling aan een Covid besmetting.
    Gaan we binnenkort ook alle verkeer verbieden???
  16. Arme Buffet 18 februari 2021 13:04
    Klopt wat je zegt.
    Er is geen oversterfte onder de 65.
    Wat er in 2020 is overleden staat op plek 3 van de afgelopen 5 jaar. Kortom precies in het midden.
    Dus geen enkele reden om aan te nemen dat als de maatregelen worden opgeheven er in deze groep een andere ontwikkeling gaat plaatsvinden.
    Het gaat puur om de groep boven 65 met onderliggende problemen. Maar eerlijk gezegd: Hoe vaak gingen die naar een restaurant, bar, of andere uitgaangsgelegenheid.

  17. [verwijderd] 18 februari 2021 13:11
    quote:

    Rabbithole schreef op 18 februari 2021 12:55:

    [...]

    www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actu...
    Zie pagina 13 van dit rapport. Dan zie je dat er in 10 weken tijd 1 kind is overleden, en een kleine 30 mensen onder de 50. Hierbij is niet genoemd of er sprake was van onderliggend lijden, maar dat is hoogstwaarschijnlijk voor een deel daarvan wel het geval.
    Als ik daarnaast het jaarlijks aantal verkeersslachtoffers zet (#700 per jaar) dan zijn er in diezelfde tijd ongeveer 140 mensen omgekomen in het verkeer. Ik heb de leeftijdsverdeling daarvan niet gecheckt, maar de kans dat je een zelfde verdeling gaat zien als bij Covid is vrijwel nihil. Hieruit kan maar één conclusie worden getrokken, en dat is dat deelname aan het verkeer voor mensen onder de 50 veel risicovoller is dan blootstelling aan een Covid besmetting.
    Gaan we binnenkort ook alle verkeer verbieden???
    Ik weet niet goed hoe het aantal overlijdens een weerlegging is van het feit dat er nog steeds jongeren in het ziekenhuis belanden.

    Verder is het verkeer volgens mij geen via de lucht verdraagbaar virus qua besmettelijkheid en is het verkeer in onze maatschappij een noodzakelijk iets wat van Covid-19 zeker niet gezegd kan worden. Mbt het verkeer zijn er verder een enorm aantal maatregelen opgelegd om het aantal verkeersdoden en ongelukken te beperken, dat ze dat ook doen voor Covid-19 past wat dat betreft helemaal in het plaatje.
  18. Rabbithole 18 februari 2021 13:18
    Er belanden jongere mensen in het ziekenhuis, maar relatief heel erg weinig. Mijn stelling is dat de huidige maatregelen in geen verhouding staan tot de bijwerkingen. Je kunt erop wachten dat het aantal zelfdodingen ten gevolge van de Covid maatregelen groter is dan het aantal slachtoffers van Covid onder de 65. Jongeren zijn inmiddels zwaar depressief, en de gemiddelde MKB-er die al 4-5 maanden niets mag zal er niet veel beter aan toe zijn.
  19. JustLong 18 februari 2021 14:04
    quote:

    aextracker schreef op 18 februari 2021 09:03:

    [...]

    Muitende rastabendes met onzalig makende namen van aanvoerders als "Engel", maken misbruik van de trias politica om eigen belang te laten prevaleren boven gemeenschappelijk belang.

    Hoeveel doden en zieken moeten er nog vallen, voordat viruswaanzinnigen zich beseffen, dat zij mede schuld zijn als "engelen des doods", door juist misbruik te maken van de verworven vrijheden en onwaarheden te blijven voeden over wat nu wel of niet goed is om te doen.

    Ik zeg "de avondklok erop", tot we covid onder controle hebben en een rol ducktape om de hoofden trekken van waanzin verspreidende virusridders en een enkele reis Veenhuizen bezorgen, met gratis stage in de covid-afdeling van ziekenhuis Assen.

    Uiteindelijk het failliet van de democratie voedend.
    Jammer dat je niet reageert op mensen met sterke tegenargumenten. Maar dat is een beetje de algehele tendens in coronadiscussie. Of je bent voor alle maatregelen of tegen, heb je twijfels over het beleid en zou je sommige zaken anders zien, dan ben je meteen een viruswaanzinwappie.
    Draai het eens om. Hoeveel ellende moet er nog komen voordat we inzien dat die uitzonderlijke en qua resultaat twijfelachtige maatregelen te streng zijn en deze manier van bestrijding van corona meer nadelen oplevert dan voordelen.
  20. [verwijderd] 18 februari 2021 14:06
    quote:

    Rabbithole schreef op 18 februari 2021 13:18:

    Er belanden jongere mensen in het ziekenhuis, maar relatief heel erg weinig. Mijn stelling is dat de huidige maatregelen in geen verhouding staan tot de bijwerkingen. Je kunt erop wachten dat het aantal zelfdodingen ten gevolge van de Covid maatregelen groter is dan het aantal slachtoffers van Covid onder de 65. Jongeren zijn inmiddels zwaar depressief, en de gemiddelde MKB-er die al 4-5 maanden niets mag zal er niet veel beter aan toe zijn.
    Het zal ondertussen wel duidelijk zijn dat de groepen die relatief minder risico lopen wel zorgen dat de verspreiding van het virus gaande blijft en dat ze de kwetsbare groepen dus besmetten. MBT jouw stelling vind ik niet dat je er enige onderbouwing voor hebt aangedragen.

    Ik vind de huidige maatregelen juist lang niet streng genoeg en dat daardoor het aantal besmettingen veel te hoog blijft waardoor versoepeling er nog lang niet inzit. De ziektelast van covid-19 vind ik enorm ernstig en omdat de lange termijn gevolgen onduidelijk zijn. Omdat de kans op het ontstaan van gevaarlijker varianten met elke besmetting groter wordt denk ik dat hard ingrijpen noodzakelijk is. De zuid-afrikaanse variant kan mensen herbesmetten en treft ook jongere groepen al weer harder. Nu die zich verspreidt gaat die ook weer muteren en de kans dat die weer gevaarlijker wordt is groot. Een jongere die nauwelijks ziek wordt kan zo'n gevaarlijker variant makkelijker verspreiden onder meer mensen dan de zieke oudere die op bed ligt. Ik vind al heel lang dat het kijken naar ziekenhuis opnames/IC opnames en mortaliteit geen juist beleid is bij een gevaarlijk muterend virus, elke besmetting is één teveel los van ziektelast want hij kan zorgen voor een nieuwe mutatie die voor een nieuwe pandemie kan zorgen. Wat nu gebeurd vind ik gokken dat vaccins effectief blijken/blijven en er geen gevaarlijker variant ontstaat terwijl we dat laatste eigenlijk overal zien. De R moet niet naar 0,8 (wat nu al bijna niet lukt met de huidige maatregelen) maar naar 0,1 of lager.
72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,73 -0,03%
EUR/USD 1,0725 +0,25%
FTSE 100 8.078,08 +0,47%
Germany40^ 18.010,90 -0,43%
Gold spot 2.328,69 +0,54%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+4,72%
Flow T...
+4,36%
NX FIL...
+2,93%
Fugro
+2,18%
ForFar...
+0,63%

Dalers

ADYEN NV
-13,61%
VIVORY...
-6,59%
WDP
-4,77%
IMCD
-2,74%
BESI
-2,70%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links