Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Cijferaars onderuit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 moneypocket 17 februari 2021 18:30
    De vergelijkingsbasis is echter 2019 en niet coronajaar 2020. Dit is niet chique, omdat 2021 ook grotendeels een coronajaar zal zijn. De IEX-Beleggersdesk verwacht dat de winst per aandeel dit jaar uitkomt op €1,93. Dit is 15% lager dan in 2020.

    Is bovenstaande niet de behoudende voorspelling? Ook Ahold kan niet voorspellen hoe de corona zich in het lopende boekjaar ontwikkelt en welke consequenties dit veroorzaakt. Indien nu al duidelijk zou zijn dat wij het gehele jaar in lockdown zouden zitten en de restaurants dicht zouden blijven zou men misschien wel een vergelijking met 2020 hebben aangehouden. Het coronajaar 2020 is een bijzonder jaar geweest en niet te vergelijken met een regulier boekjaar.
  2. forum rang 5 an12 17 februari 2021 19:17
    Bij producentenprijzen staat dat de prijzen boven de verwachting waren en dat dat slecht is, maar als het cijfer onder de verwachting was geweest dan was het ook slecht geweest want dan kunnen ze de spullen niet aan elkaar kwijt en dat is ook niet goed. Zo kun je ah gedag altijd de beweging van de beurs goedpraten.
    Als de beurs vandaag omhoog was gegaan had je waarschijnlijk geconcludeerd dat de prijzen boven verwachting waren en dat daarom de beurzen stijgen.
  3. [verwijderd] 18 februari 2021 00:45
    De vergelijkingsbasis is echter 2019 en niet coronajaar 2020. Dit is niet chique, omdat 2021 ook grotendeels een coronajaar zal zijn. De IEX-Beleggersdesk verwacht dat de winst per aandeel dit jaar uitkomt op €1,93. Dit is 15% lager dan in 2020.

    Ik lees in de press release aangaande 2020: Diluted earnings per share €1,30
    En diluted underlying earnings per share €2,26

    Heb me heel de tijd al wat gestoord over het steeds maar hanteren van die o zo mooie underlying versie. Alsof die pensioenpot niet gevuld hoefde worden.
    De markt is toch niet gek? Die heeft die magere diluted eps van €1,30 wel gezien, anders was er niet zo'n koersduikeling. Vzv ik heb begrepen moet men volgens IFRS met die €1,30 rekenen. Dus zonder underlying oppoetserij.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links