Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Rijzende zon (II)

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 77
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

182 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 16 februari 2021 16:25
    Ik vind het schandalig dat dit in een zogenaamd Westers land als Nederland kan. Een spoed zaak om het besluit dat de avondklok in strijd is met de wet te schorsen. En dan maar praten over rechten en over andere landen hoe slecht hun rechten, wetten en rechtspraak is.

    Naar de beurzen. Er gebeurt niet veel. Tesla. Die gaat gewoon weer de $800 opzoeken, om vervolgens lager te gaan. De cijfers zijn gewoon te slecht om hoge multiples te handhaven.

    ASML gaat snel en door. Boven de 500 euro. ING daalt en herstelt snel. VIXie gaat beginnen met de opvaart, om groene en zeer hoge groen cijfers te laten zien, maar vooral dit doen later deze beursweek en begin volgende beursweek.

    Japan Mania gaat door. Japanners gaan voor de wereld. Maar ik zie ze niet. Die leven in een eigen bubbel. Van 27K naar 30.5K. Alsof regels niet gelden. Een soort Nederlandse rechtspraak, maar dan met digital money.

    Nog een uur handel. Het lijkt op aan en door modderen.
  2. Stock Exchange Monkey 16 februari 2021 16:34
    quote:

    Toerist schreef op 16 februari 2021 12:21:

    AEX moet nog blijven liggen want de opties moeten nog leeglopen en dan later op de week dalen voor de calls,die zijn dan te duur
    Zal wel met dat mma ding(wat dat ook is) te maken hebben dat die gelijk met de koers mot komme :)
  3. Stock Exchange Monkey 16 februari 2021 16:41
    quote:

    ttroo schreef op 16 februari 2021 16:25:

    Ik vind het schandalig dat dit in een zogenaamd Westers land als Nederland kan. Een spoed zaak om het besluit dat de avondklok in strijd is met de wet te schorsen. En dan maar praten over rechten en over andere landen hoe slecht hun rechten, wetten en rechtspraak is.

    Begrijp je nu waarom Fred in Rusland is gaan wonen? ;) Maar eens dat het best wel bijzondere situatie is.
    Fred het loopt hier in het land de spuigaten uit!
  4. forum rang 6 ttroo 16 februari 2021 16:49
    Voor alle duidelijkheid - ik ga niet feesten omdat de avondklok onterecht is. Als ik buiten ben loop ik zelfs met mondkap op en houd ik die 1.5 meter zeker aan. Als ik in de supermarkt kom word ik omringd door mensen die dat niet doen, continue niet doen. Alleen als ik wat ga kuchen dan krijg ik ineens extra ruimte. Jammer. Ik was er ook niet bij tijdens die Black Friday dagen waar de steden behoorlijk vol liepen, en ik was er ook niet bij met die 40.000 ziekenhuisgevallen door ijs en sneeuw, die de ziekenhuizen daadwerkelijk veel meer tijd en enrgie kost, terwijl ze dat al weinig hebben.

    Gisteren was ik redelijk laat, maar dat waren er veel meer. Hoe ze reden op de wegen. Dat was pas gevaarlijk. Met grote snelheden, die zeker meer was dan wat is toegestaan, maar omdat er geen boetes op kunnen worden gegeven, kan dat gedrag gewoon plaatsvinden. Geen flitser, dan andere gedrag.

    Door naar de beurzen weer. ASML gaat naar de top op donderdag. Ongelooflijk hoe de robots blijven doorgaan naar deze top. Niets ontzien. Gewoon doorgaan tot die dag. Mogelij kvrijdag nog intraday hoger. Maar daarna wordt het lastig voor ASML. Wat een paar miljard aandelen inkopen kan doen voor de beurswaardes. 6 miljard euro is het programma waard. De beurswaarde is veel meer waard geworden. Aandeelhouders waarde is duidelijk het doel. Als het minder gaat, als de Chinezen komen met betere technologie, als de beurswaarde instort, dan weet u wie de klappen mag opvangen. Niet ASML. Dan gaan ze niet meer snel. Maar voorlopig is de Lithografie kant in hitte, dus kijken, kijken, geen shorts kopen. Eerst een goede dag reversal.

    Tesla. Die gingen ook zo hoog door. Ook zonder geweten. Niets ontzien. Lekker hoor, die shorters zijn toch fout. Maar ja, wat nu met zo'n beurswaarde en een veel minder stijgende produktie en met een veel mindere marge dat ze regelmatig hebben voorspiegeld en ook nog steeds minder bezit voor Niet Musk - en dat is dus bijna iedereen en een markt die steeds meer toetreders krijgt en een markt waarbij de verkochte prijs eerder daalt dan stijgt, wat ten koste gaat van de marges. Tja. Dan krijg je het lastig. Dan ga je van $880 naar een net te houden $800. En die $800 moet het echt houden, want daar onder ligt een kleine steun, en daaronder ligt een hele grote gat.

    Het zou toch allemaal beter gaan met Ukkie. Die 10 jaars Ukkie yield is behoorlijk stijgende. En ja de 10 jaars Amerikaanse yield is de 1.20 voorbij en schiet door naar zelfs een 1.26. Volgens mij was de low nog een 0.50 ergens 4 a 6 maanden geleden. Dat is pas een yield stijging. Ruim 150%. Dat zijn ook echte stijgingspercentages.

    Snel posting er uit gooien, want Tesla gaat de $800 steeds meer naderen.
182 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links