Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,700 16 apr 2024 17:36
  • -0,440 (-1,56%) Dagrange 27,620 - 27,960
  • 82.849 Gem. (3M) 80,1K

Galapagos februari 2021

3.083 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 155 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 februari 2021 08:47
    Ik heb nooit aandelen van Gala in mijn bezit gehad, vond het altijd overgewaardeerd , nu wat verdient met mijn puts die ik erop gezet heb.

    Aangezien dit nu een perfecte short kandidaat is , en de beurs nooit te timen is en vaak irrationeel reageert, is het heel raar dat ik nu verwacht meer geld eruit te halen met een call richting 80 ?

    Ben redelijk nieuw in het optie wereldje maar kies nu voor een P50/52 en C80 , want denk dat er in ieder geval genoeg volatiliteit blijft komende weken.
  2. forum rang 6 Raasgier 16 februari 2021 09:01
    quote:

    Simpele elektricien schreef op 16 februari 2021 08:47:

    Ik heb nooit aandelen van Gala in mijn bezit gehad, vond het altijd overgewaardeerd , nu wat verdient met mijn puts die ik erop gezet heb.

    Aangezien dit nu een perfecte short kandidaat is , en de beurs nooit te timen is en vaak irrationeel reageert, is het heel raar dat ik nu verwacht meer geld eruit te halen met een call richting 80 ?

    Ben redelijk nieuw in het optie wereldje maar kies nu voor een P50/52 en C80 , want denk dat er in ieder geval genoeg volatiliteit blijft komende weken.
    Bedoel je schrijven of kopen? Met schrijven zouden je strikes op korte termijn zinnig zijn, maar riskant blijft het sowieso.
  3. forum rang 5 nr36 16 februari 2021 09:03

    DE KWESTIEPeter de Waard
    Wie zal bij potentieel beurskampioen Galapagos de scherven bijeen gaan vegen?
    15 februari 2021

    Zoals ASML de Nederlandse ict op de wereldkaart zette, Adyen de fintech en Just East Takeaway de platformeconomie had Galapagos de Nederlandse driekleur op de biotech moeten hijsen. Twee jaar geleden snoefde ceo en oprichter Onno van de Stolpe nog dat Galapagos niet alleen ‘de grootste van Europa zou moeten worden, maar een van de tien grootste van de wereld’. Het zou niet lang duren of zijn bedrijf zou Philips in beurswaarde overtreffen.

    ‘Denk groot’, was zijn devies. En Van de Stolpe leefde naar dat principe. Hij schaamde zich niet voor een beetje megalomanie. Hij beklom de Kilimanjaro, liep marathons en reed de Elfstedentocht. In 2010 kocht hij de buitenplaats Rhijnhof bij Leiden, zodat hij zich kasteelheer mocht noemen. Intussen explodeerde de koers van het aandeel: van 7 euro bij de beursintroductie in 2005 tot 249 euro precies één jaar geleden. Het ene baanbrekende medicijn na het andere werd aangekondigd: tegen artritis, de ziekte van Crohn, longziekten, reuma en andere ontstekingsziekten.

    Maar in één jaar is het bedrijf van de hemel in de hel geraakt. ‘De situatie is kut’, zo bekende hij vorige week in Het Financieele Dagblad. Dat is een term die ceo’s niet gauw bezigen. Maar het enige wat rest is te redden wat er te redden valt. Galapagos heeft nog wat ijzers in het vuur. Maar overname en het ontslag van 1300 mensen is volgens Van de Stolpe nu een optie.

    Het paradepaardje van de Nederlandse en Belgische biotech (Van de Stolpe verplaatste het hoofdkantoor van Leiden naar Mechelen) is een kreupel veulen.

    De laatste onheilstijding was dat het onderzoek naar ziritaxestat tegen de longziekte IPF moet worden stopgezet. Het aantal doden onder de patiënten die het medicijn kregen toegediend was hoger dan een vergelijkbare placebogroep. Gebruikers belandden van de regen in de drup. Vorig jaar mislukte al een onderzoek naar een behandeling voor osteoartritis. En de grootste tegenvaller was dat de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA de lancering van filgotinib, een medicijn tegen reuma en andere gewrichtsontstekingen, tegenhield. Juist dat medicijn had in de VS miljarden aan omzet moeten genereren.

    Inmiddels is de koers in een jaar dat de farmaciebedrijven floreerden door de pandemie ingestort van 249 naar 67 euro. De beurswaarde van Galapagos is nog maar 4,4 miljard euro (Philips 44 miljard) wat zelfs minder is dan het bedrijf in kas heeft, dankzij de donatie van medicijnfabrikant Gilead voor de licentie van filgotinib.

    Van de Stolpe kan niet anders dan de wonden likken: ‘Als je wint, heb je de jackpot. Anders zit je zoals wij op het strafbankje.’ Hij geeft nog niet op. Filgotinib is wel in Europa en Japan op de markt gebracht. En in het vat zit nog toledo, een ander medicijn voor de behandeling van ontstekingsziektes en fibrose. Van dat laaste medicijn hangt nu het bestaansrecht af.

    De biotechvlag hangt nu halfstok, maar Van de Stolpe wil die nog niet strijken.

    Artikel Volkskrant
3.083 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 155 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links