Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis 2021 jaardraadje

508 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 6 februari 2021 07:40
    quote:

    aextracker schreef op 6 januari 2021 17:38:

    [...]

    Waar het eindigt met de koers van Boskalis valt nu lastig te zeggen.
    Dat Boskalis bezig is om uit een oud patroon uit te breken is einde deze week wel duidelijk.
    Kansrijker achterblijver !
    Idem dito FUGRO.

    De vrijage \ overname poging van FUGRO door Boskalis is vroeg- en intensief genoeg geweest om nu apart verder te gaan.
    Bij beide bedrijven staan kundige doorpakkers aan het roer. De aard van de karakters is echter te verschillend om samen door 1 deur te kunnen gaan.

    Beter (en leuker) zo !
    Boskalis bevestigd het patroon van uitbreken uit een oude bandbreedte. De weg naar de Euro 30,- ligt nu open.
    O.l.v. CEO Berdowsky werden en worden fasegwijs en behendig goede stappen gezet en mooie projekten binnen gehaald. Nu de draai is gemaakt en het trendkanaal wordt verlaten is euro 30,- het volgende koersdoel, waarna de weg naar boven geheel en al open ligt naar "old highs".

    Met de toenemende interesse en aantrekkelijkheid voor de zee en de mogelijkheden die het grootste deel van de wereld biedt aan exploitatie en energie opwekking, en de toenemende druk op de reeds dichtbevolkte welvarende bewoonde delen van de wereld is er meer dan voldoende (potentieel) werk aan de winkel voor Boskalis.

    Dat kan een hele prettige fase worden, waar het fonds in komt te verkeren, Op 4 maart a.s. zal Boskalis haar jaarcijfers presenteren. Ik schat dat we rondt die tijd die Euro 30,- gepasseerd kunnen zijn.
  2. pim f 11 februari 2021 22:28
    Was Vietnam al bekend?

    Belgische bedrijven dingen naar Vietnamees megacontract

    De Vietnamese overheid heeft plannen om in een voorhaven van Ho Chi Minhstad (ex-Saigon), een gigantisch logistiek centrum annex nieuwe haven te bouwen.

    Een consortium met Besix en Boskalis kijkt naar de ontwikkeling van een gigahavenproject in Vietnam. Het krijgt daarbij de steun van het Antwerpse bedrijf IPEI dat er als Vietnamspecialist met verschillende projecten bezig is.

    De Vietnamese overheid heeft plannen om in Phu My, een voorhaven van Ho Chi Minhstad (ex-Saigon), een gigantisch logistiek centrum annex nieuwe haven te bouwen. De geplande investering schommelt rond 1 miljard dollar. Voor de uitbouw van Cai Mep Ha, dat de grootste haven van Vietnam moet worden, hebben zich een twaalftal internationale consortia kandidaat gesteld.

    Een ervan is Europees, met als belangrijkste spelers de Belgische bouwgroep Besix en de Nederlandse baggeraar Boskalis. Ze worden bijgestaan door het Antwerpse bedrijf IPEI (International Port Engineering & Investments), dat via zijn netwerk al sinds 1997 aanwezig is in Vietnam.

    Besix, Boskalis en IPEI tonen interesse in de bouw van een gigahaven in Vietnam, een investering van 1 miljard dollar

    'We hebben ons kandidaat gesteld naast sterke Chinese concurrentie', zegt Marc Stordiau van IPEI. 'Veel zal afhangen van de nieuwe Vietnamese regering en de houding die ze aanneemt tegenover Europa en China.'

    Stordiau (74) is de voormalige CEO van Belgische baggeraar DEME en de oprichter van hun offshore divisie die nu de hoofdactiviteit is geworden. Hij is al jaren actief in Vietnam. Eerst via DEME, dan Rent-a-port, een spin-off van Deme voor havenontwikkeling en havenbeheer in buitenlandse havens, waarvan hij aanvankelijk (met boezemvriend Marcel Van Bouwel) minderheidsaandeelhouder, oprichter en CEO was. Nu opnieuw via zijn bedrijf IPEI, waarvan hij samen met zes vrienden aandeelhouder is.

    www.tijd.be/ondernemen/transport/Belg...
  3. forum rang 8 aextracker 14 februari 2021 10:44
    quote:

    guusje schreef op 12 februari 2021 13:04:

    Staan veel eilandjes als optie die opgespoten willen worden en dat is De business voor Boskalis.
    Er is recentelijk een belangrijk "politiek besluit genomen in Denemarken" .
    Het besluit om een duurzaam verantwoorde energie transitie te helpen versnellen.
    daartoe moet er een "verbindingseiland in de zee" aangelegd worden, waar diverse windmolenparken hun leidingen laten samenkomen en van waaruit via 1 leiding alle energie naar het vaste land wordt geleid.

    innovationorigins.com/nl/denemarken-b...

    Daar waren enorme bedragen (miljarden) aan opdrachtwaarde\kosten aan verbonden. Moest meteen even aan Boskalis en FUGRO, BRUNEL denken.

    Als de politiek besluit (wat i.h.a. lang duurt), moeten de aanbestedingstrajekten gaan volgen.
    Gezien de haast welke Europa heeft en maakt met vergroenen van de energie behoefte, met een belangrijke rol voor "windpark Denemarken", zullen dit opdrachten zijn, welke binnen nu & 3 jaar gaan starten en daarna 3-5 jaar lopen qua omzet voor de respektievelijke specialisten die daarbij nodig zijn.

    Daar kunnen de nederlandse "wind- & waterbouwkundigen" en baggeraars prima mee uit te voeten.
  4. pim f 17 februari 2021 18:26
    Kincardine is a special project for Boskalis, not only because it is one of the first commercial floating wind farms, but also because with a nominal capacity of 50 MW it is currently the largest. ‘We want to take advantage of this, because we are very ambitious when it comes to floating wind,’ says Van Hulle.

    For Boskalis the project is a prelude to and preparation for the larger commercial floating wind farms. In this way, the company wants to increase its knowledge and build up a track record. This will allow Boskalis to implement the lessons learned at the earliest possible stage.

    www.swzmaritime.nl/news/2021/02/17/bo...
  5. forum rang 10 voda 1 maart 2021 16:24
    Beursblik: Boskalis duikt in het rood

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Boskalis
    25,94 0,46 1,81 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Boskalis is in 2020 waarschijnlijk in de rode cijfers gedoken bij een licht lagere omzet. Dit blijkt uit een door de maritieme dienstverlener zelf samengestelde analistenconcensus.

    De analisten voorzien een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 381,1 miljoen euro, in vergelijking met 375,8 miljoen euro in 2019. Onder de streep resteert volgens de verwachting van de analisten een verlies van 62,0 miljoen euro, tegenover een winst van 74,9 miljoen euro een jaar eerder.

    Bij de halfjaarcijfers meldde Boskalis al door buitengewone posten in het rood te zijn gedoken. Na zes maanden stond het verlies op 96,4 miljoen euro. Exclusief deze bijzondere posten verdiende Boskalis in de eerste jaarhelft 47,5 miljoen euro.

    De bijzondere posten betreffen afschrijvingen op de goodwill van twee joint ventures en op een klein aantal eigen schepen.

    De analisten voorzien een omzet van 2.568 miljoen euro, in vergelijking met 2.645 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

    Het dividend over het boekjaar wordt door analisten geraamd op 0,53 euro per aandeel, tegenover 0,50 euro per aandeel over 2019.

    Begin november tijdens een kwartaalupdate zei de maritiem dienstverlener er zelf van uit te gaan het bedrijfsresultaat van 376 miljoen euro van 2019 te evenaren. Boskalis liet in de update weten bij de baggeractiviteiten last te hebben van de coronacrisis, wat tot verstoringen leidt. Over Offshore was het bedrijf positiever en voor Salvage zei Boskalis "een bijzonder goed jaar" te verwachten.

    Eind september bedroeg de orderportefeuille 4,4 miljard euro. De netto kaspositie steeg tot ruim 250 miljoen euro. Met de aanwezige liquide middelen en bankfaciliteiten beschikte Boskalis ultimo december over een direct beschikbare financieringsruimte van meer dan 1 miljard euro.

    Voor 2021 voorzien analisten een bedrijfsresultaat van 425,3 miljoen euro en een nettowinst van 114,4 miljoen euro op een omzet van 2.795 miljoen euro.

    Analist Tijs Hollestelle van ING zette Boskalis begin januari op zijn kooplijst met een koersdoel van 31,50 euro, met name vanwege de opdrachten die het bedrijf voor zijn baggerdivisie in de wacht sleepte, waaronder één opdracht ter waarde van 1,5 miljard euro.

    De analist van ING verwacht voor de komende jaren een gezonde trend aan projecten voor de divisie Offshore Energy. Ten aanzien van de oliemarkt en een eventueel herstel daarin was ING terughoudend. "Maar we verwachten ook geen verslechtering van de huidige niveaus", aldus Hollestelle.

    Berenberg oordeelde in januari dat de negatieve invloed van de coronacrisis beperkt blijft voor Boskalis, maar de groeiprognose voor sommige van de kernmarkten blijft ook onzeker. Daar staat dan weer tegenover dat de vraag bij bijvoorbeeld windparken op zee gezond blijft. Bovendien beschikt Boskalis over een gezonde balans en nettokaspositie, aldus analist Christoph Greulich.

    Boskalis publiceert donderdag voorbeurs de jaarcijfers.

    Het aandeel Boskalis noteerde maandag op een groen Damrak 1,6 procent hoger op 25,88 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. Dinald 4 maart 2021 07:16
    boskalis.com/press/press-releases-and...
    Positief verhaal

    BOSKALIS: OPERATIONALLY STRONG 2020, RECORD ORDER BOOK AND VERY SOLID FINANCIAL POSITION

    Papendrecht, 4 March 2021

    ?HIGHLIGHTS 2020

    Revenue: EUR 2.5 billion
    EBITDA: EUR 404 million
    Operating result: EUR 140 million
    Net operating profit: EUR 90 million
    Exceptional charges: EUR 195 million
    Record order book: EUR 5.3 billion
    Positive net cash position of EUR 439 million
    Dividend proposal: EUR 0.50 per share all cash
    OUTLOOK

    Very well-filled order book provides solid foundation for 2021
    Dredging: gradual improvement in the course of 2021
    Offshore Energy: continuation of strong 2020 picture
    Improved medium-term outlook
    Royal Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) has exceeded expectations in what has proven to be a very turbulent and challenging 2020 with an EBITDA of EUR 404 million. Net operating profit amounted to EUR 90 million. Furthermore, despite COVID-19 restrictions, many new projects were acquired resulting in a record high order book of EUR 5.3 billion. Tightened financial management further strengthened the balance sheet and improved the net cash position to EUR 439 million.

    Nevertheless, the COVID-19 pandemic has had far-reaching consequences for Boskalis. The prolonged disruptions for international air travel and stringent quarantine measures affected projects outside Europe, particularly in the Dredging division. In the Offshore Energy division mainly the services activities suffered from the unexpected sharp fall in the oil price, resulting in a drop in demand in parts of the offshore market.

    In light of the COVID-19 pandemic and the sharp drop in the oil price, Boskalis once again undertook a critical review of the valuation of vessels and balance sheet assets across the board. This resulted in a virtually exclusively non-cash exceptional charge of EUR 195 million of which three quarters had already been recorded in the first half of the year. This charge consist mainly of an impairment on goodwill and vessels in two joint ventures as well as of a limited number of own assets and an impairment on brand names.

    Compared to last year, revenue decreased by 4.5% to EUR 2.525 billion (2019: EUR 2.645 billion). Adjusted for (de)consolidation and currency effects, revenue was 6.9% lower.

    EBITDA totaled EUR 404 million and the Operating result amounted to EUR 140 million, both excluding exceptional charges. In 2019, EBITDA amounted to EUR 376 million and the Operating result to EUR 28 million.

    In 2020, a net operating profit of EUR 90 million was realized. Including exceptional charges, a net loss of EUR 97 million remains (2019: net profit EUR 75 million).

    In both 2020 and 2019, the result was affected by a number of exceptional items. In 2020, this concerned the previously mentioned almost entirely non-cash charge of EUR 195 million, which is largely recognized at group level. In 2019, this concerned book gains of EUR 82 million from various sales transactions.

    In the Dredging & Inland Infra segment, revenue decreased by 13% at a lower profit margin. This development is largely attributable to COVID-19. The pandemic caused delays in some major projects and, in addition, global travel restrictions and quarantine measures led to operational inefficiencies. The largest revenue contribution came from projects in Southeast Asia, the Indian subcontinent, the Middle East, Canada and the Dutch market.

    Revenue from Offshore Energy increased by more than 4%. Contracting revenue was virtually stable with a busy year at Seabed Intervention. In Services, the consolidation of the survey activities of Horizon as of early 2020 resulted in a net increase in the revenue. Over the past year, Services was impacted most by the strong decline in the oil price. The divisional operating result improved significantly, with good project results at Seabed Intervention and Subsea Cables, a positive contribution from Marine Transport Services and the consolidation of Horizon.

    In the Towage & Salvage segment, Salvage had an excellent year with substantially higher revenues and good results on projects in the Indian and Atlantic Ocean and in the Arctic near Spitsbergen. The contribution from the Towage joint ventures was lower but this was more than offset by Salvage’s good result.

    The customary holding and non-allocated group costs were reduced thanks to a wide range of cost-cutting measures taken in response to the COVID-19 outbreak.

    The financial position of Boskalis remains strong and improved further in the second half of the year. At year-end Boskalis was net debt free with a cash position of EUR 439 million, compared to a net cash position of EUR 26 million at the start of 2020. Solvency remains high at 50.5% and Boskalis comfortably meets its financial covenants.

    The order book increased by over 12% to a record EUR 5.306 billion (year-end 2019: EUR 4.722 billion). In the fourth quarter Boskalis successfully acquired the Dredging project for the new airport in Manila. With an estimated value of EUR 1.5 billion, this concerns the largest project ever taken on by Boskalis.

    Peter Berdowski, CEO of Boskalis:
    “Exactly twelve months ago, we confidently presented our new three-year business plan. A couple of days later, we sailed into the thick corona fog and many certainties fell away. We immediately drew up a crisis plan in which the safety of our colleagues was paramount.

    Besides the health of our colleagues, business continuity was a key priority. Projects had to continue as much as possible, vessels had to keep running and cash flows had to be maximized. We managed to provide relief to the projects and vessels through various creative solutions. We set up our own test facilities and, where necessary, organized our own chartered flights allowing us to move thousands of colleagues around the world. We have provided support to homeworkers and are doing all we can to make mandatory quarantine periods bearable. Looking back on all these challenges, it is all the more impressive what we achieved together in 2020.

    With an EBITDA of EUR 404 million, we even exceeded our 2019 performance. Thanks to our tight cash management, we significantly improved our net cash position to EUR 439 million. And despite the COVID-19 constraints, we managed to win many compelling new projects, bringing our order backlog to a record EUR 5.3 billion.

  7. forum rang 10 voda 4 maart 2021 07:38
    Boskalis draaide operationeel beter dan verwacht

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Boskalis
    25,68 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in 2020 minder omzet, maar wel meer resultaat behaald en presteerde operationeel ook beter dan verwacht. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de jaarcijfers van de maritieme dienstverlener.

    Het operationeel resultaat (EBITDA) over 2020 kwam uit op 404 miljoen euro tegen 376 miljoen euro over 2019 en een verwachte 381,1 miljoen door analisten. De onderneming had bij de trading update over het derde kwartaal aangegeven te verwachten dat het resultaat van 376 over 2019 zou worden geëvenaard.

    De omzet daalde van 2.645 miljoen naar 2.525 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op 2.568 miljoen euro.

    Boskalis leed een verlies van 97 miljoen euro tegen een winst van 75 miljoen euro over 2019. Hiervoor lag de verwachting van analisten op een verlies van 62,0 miljoen euro. Netto-operationeel werd er een winst van 90 miljoen euro geboekt tegen juist een verlies van 1 miljoen een jaar eerder. Uit deze post wordt het dividend betaald.

    Het orderboek stond eind 2020 op ruim 5,3 miljard euro tegen 4,4 miljard euro aan het einde van september van dat jaar en 4,7 miljard euro aan het einde van 2019.

    Aandeelhouders van Boskalis kunnen over 2020 een stabiel dividend van 0,50 euro per aandeel tegemoet zien. Daarmee keert de onderneming 74 procent van de netto operationele winst uit, hetgeen ruim meer is dan de 40 tot 50 procent waarnaar Boskalis streeft. Deze hogere uitkering is volgens het bedrijf mogelijk gezien de "robuuste balans".

    Over 2019 werd het dividend nog gepasseerd.

    Boskalis is nog altijd netto schuldenvrij. Het concern had eind 2020 een kaspositie van 439 miljoen euro.

    Outlook

    Het bedrijf is voor de start van projecten nog erg afhankelijk van de corona-ontwikkelingen en doet dan ook geen concrete uitspraken. Wel is het bedrijf wat uitvoeriger ten opzichte van de verschillende bedrijfsonderdelen: "bij Dredging & Inland Infra verwachten wij met alle COVID-19 gerelateerde beperkingen en op basis van de werkplanning een stabiel beeld tot de zomer.”

    "Bij Offshore Energy biedt de portefeuille een goede basis voor 2021. De vooruitzichten bij Contracting zijn gunstig met een aantal omvangrijke projecten bij Seabed Intervention en de start van het offshore windproject Changfang & Xidao in Taiwan. Ook de vooruitzichten bij Marine Transport Services zijn ondanks COVID-19 positief.

    "Bij Towage & Salvage zullen de overgebleven joint ventures, Smit Lamnalco en Keppel Smit Towage, naar verwachting een stabiel jaar tegemoet gaan."

    Het bedrijf verwacht in 2021 een investeringsniveau van ruim 300 miljoen euro, exclusief overnames. Dit peil komt overeen met hetgeen in het investeringsplan

    Het aandeel Boskalis noteerde woensdag op een vlak Damrak op het slot een winst van 0,4 procent op 25,68 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 4 maart 2021 08:23
    Update: Boskalis draaide operationeel beter dan verwacht

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Boskalis
    25,68 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in 2020 minder omzet, maar wel meer resultaat behaald en presteerde operationeel ook beter dan verwacht. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de jaarcijfers van de maritieme dienstverlener.

    Het operationeel resultaat (EBITDA) over 2020 kwam uit op 404 miljoen euro tegen 376 miljoen euro over 2019 en een verwachte 381,1 miljoen door analisten. De onderneming had bij de trading update over het derde kwartaal aangegeven te verwachten dat het resultaat van 376 over 2019 zou worden geëvenaard.

    De omzet daalde van 2.645 miljoen naar 2.525 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op 2.568 miljoen euro.

    Boskalis leed een verlies van 97 miljoen euro tegen een winst van 75 miljoen euro over 2019. Hiervoor lag de verwachting van analisten op een verlies van 62,0 miljoen euro. Netto-operationeel werd er een winst van 90 miljoen euro geboekt tegen juist een verlies van 1 miljoen een jaar eerder. Uit deze post wordt het dividend betaald.

    Het orderboek stond eind 2020 op ruim 5,3 miljard euro tegen 4,4 miljard euro aan het einde van september van dat jaar en 4,7 miljard euro aan het einde van 2019. In de orderportefeuille is ook de grote order voor de internationale luchthaven van Manilla van 1,5 miljard euro geheel opgenomen.

    Aandeelhouders van Boskalis kunnen over 2020 een stabiel dividend van 0,50 euro per aandeel tegemoet zien. Daarmee keert de onderneming 74 procent van de netto operationele winst uit, hetgeen ruim meer is dan de 40 tot 50 procent waarnaar Boskalis streeft. Deze hogere uitkering is volgens het bedrijf mogelijk gezien de "robuuste balans".

    Over 2019 werd het dividend nog gepasseerd.

    Boskalis is nog altijd netto schuldenvrij. Het concern had eind 2020 een kaspositie van 439 miljoen euro.

    Outlook

    Het bedrijf is voor de start van projecten nog erg afhankelijk van de corona-ontwikkelingen en doet dan ook geen concrete uitspraken.

    De raad van bestuur gaf donderdag in een toelichting aan dat de omzet in 2020 grofweg 7 procent hoger had gelegen als er geen sprake zou geweest van de pandemie. "Het gaat in totaal om enkele honderden miljoenen euro's aan uitgesteld werk", aldus CEO Peter Berdowksi donderdag.

    Het bedrijf is ook wat uitvoeriger ten opzichte van de verschillende bedrijfsonderdelen: "bij Dredging & Inland Infra verwachten wij met alle COVID-19 gerelateerde beperkingen en op basis van de werkplanning een stabiel beeld tot de zomer.

    "Bij Offshore Energy biedt de portefeuille een goede basis voor 2021. De vooruitzichten bij Contracting zijn gunstig met een aantal omvangrijke projecten bij Seabed Intervention en de start van het offshore windproject Changfang & Xidao in Taiwan. Ook de vooruitzichten bij Marine Transport Services zijn ondanks COVID-19 positief.

    "Bij Towage & Salvage zullen de overgebleven joint ventures, Smit Lamnalco en Keppel Smit Towage, naar verwachting een stabiel jaar tegemoet gaan."

    Het bedrijf verwacht in 2021 een investeringsniveau van ruim 300 miljoen euro, exclusief overnames. Dit peil komt overeen met hetgeen in het investeringsplan

    Het aandeel Boskalis noteerde woensdag op een vlak Damrak op het slot een winst van 0,4 procent op 25,68 euro.

    Update: om het commentaar van het management toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 4 maart 2021 08:34
    Boskalis boekt hoger bedrijfsresultaat; orderportefeuille naar record
    Pieter Lalkens 08:11

    Het bagger- en offshoreconcern Boskalis heeft vorig jaar een hogere brutowinst geboekt dan het jaar ervoor. Hiermee overtreft het bedrijf zijn prognose. De orderportefeuille steeg naar een recordhoogte van €5,3 mrd. Wel boekte het concern bij de offshoreactiviteiten extra af op enkele schepen en goodwill.

    Dit blijkt uit de resultaten over 2020 die het concern uit Papendrecht donderdag heeft bekendgemaakt. De brutowinst (ebitda) kwam uit op €404 mln. Eerder ging het concern er nog van uit dat deze graadmeter voor de operationele prestaties rond de €376 mln zou uitkomen.

    'Solide basis'
    In een verklaring spreekt ceo Peter Berdowski van een 'fantastische prestatie'. Hij zegt verder dat 2020 een 'uitzonderlijk jaar van extreme uitdagingen' was, verwijzend naar de invloed die de coronapandemie op Boskalis had. De onderneming is naast baggeren actief in offshore olie en gas en in de aanleg van windparken op zee. Verder heeft het bedrijf bergings- en sleepactiviteiten.

    De langdurige internationale reisbeperkingen en de quarantainemaatregelen hebben projecten buiten Europa getroffen, aldus Boskalis. Dat gold vooral voor de baggerdivisie. In de offshore had het concern last van de lage olieprijs, die leidde tot vraaguitval in delen van de markt.

    Door de onzekerheid over het verdere verloop van de coronapandemie is het volgens Berdowski nog te vroeg om een harde uitspraak te doen over het te verwachten resultaat in 2021. 'Wel biedt de goedgevulde orderportefeuille een solide basis om de ebitda van 2020 te evenaren.'

    Afboeking in offshore
    De orderportefeuille bedroeg eind vorig jaar €5,3 mrd, een stijging van €600 mln vergeleken met eind 2019. Boskalis haalde onder meer de grootste order in zijn bestaan binnen: het aanleggen van land voor de nieuwe luchthaven van de Filipijnse hoofdstad Manilla. Hiermee is een bedrag gemoeid van €1,5 mrd.

    Door de terugval in delen van de offshore heeft Boskalis wel extra afgeboekt op enkele schepen en goodwill. Bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers maakte het concern al een afboeking bekend van €148 mln, in de tweede helft van het jaar is daar €47 mln bijgekomen. De afboeking van in totaal €195 mln leidde tot een nettoverlies van €97 mln.

    Boskalis wil zijn dividenduitkering stabiel houden en keert daarom procentueel meer uit dan gewoonlijk. Het voorgestelde dividend bedraagt €0,50 per aandeel, wat betekent dat 74% van de winst wordt uitgekeerd tegen de gebruikelijke 40% tot 50%. Volgens het concern is dit mogelijk gezien de 'robuuste balans en gezonde kasstroom'.

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1375773/boskalis-boe...
  10. Jan Frans B 4 maart 2021 09:45
    Schitterend bedrijf, maar qua dividenden niet interessant als Belg, want 15% RV in Nederland + 30% RV in België. Wat een rendement geeft voor mij van amper 1,26 % p/a.

    MAAR de koers heeft op het moment al een stevig boost gekregen, en ik reken er een beetje op eens de corona perikelen de wereld uit zijn dit aandeel nog verder gaat stijgen tegen het jaareinde.
    En dan zal ik "crying all the way to the bank" mijn aandelen van de hand doen, want dan is de verkoopwinst gelijk aan 15 jaar dividenden, en dat kan ik op mijn 63ste niet laten liggen.

    Maar we nemen afscheid als zeer goede vrienden.
  11. Erwin S 4 maart 2021 10:35
    quote:

    Jan Frans B schreef op 4 maart 2021 09:45:

    Schitterend bedrijf, maar qua dividenden niet interessant als Belg, want 15% RV in Nederland + 30% RV in België. Wat een rendement geeft voor mij van amper 1,26 % p/a.

    MAAR de koers heeft op het moment al een stevig boost gekregen, en ik reken er een beetje op eens de corona perikelen de wereld uit zijn dit aandeel nog verder gaat stijgen tegen het jaareinde.
    En dan zal ik "crying all the way to the bank" mijn aandelen van de hand doen, want dan is de verkoopwinst gelijk aan 15 jaar dividenden, en dat kan ik op mijn 63ste niet laten liggen.

    Maar we nemen afscheid als zeer goede vrienden.
    Mooi geschreven!!!
  12. forum rang 10 voda 4 maart 2021 10:52
    Beursblik: solide cijfers Boskalis

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Boskalis
    26,00 0,32 1,25 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Boskalis in 2020 zijn solide en de outlook bemoedigend. Dit bleek donderdag uit een analyse van de resultaten van het baggerconcern door ING.

    De bank zag de omzet over het boekjaar overeenkomen met de eigen verwachting, terwijl het operationeel resultaat (EBITDA) 5 procent boven de prognose van de bank uitkwam en 6 procent beter was dan de consensus.

    Verder ligt het investeringsvoornemen voor het lopende boekjaar van 300 miljoen euro boven de inschatting van ING, die uitging van 220 miljoen euro.

    ING refereerde verder aan de outlook van Boskalis. De baggeraar verwacht dat de EBITDA in 2021 gelijk zal zijn aan die in 2020 van 404 miljoen euro. ING had daar 414 miljoen euro staan, terwijl de consensus van Bloomberg het hield op 403 miljoen euro. ING noemde deze verwachting bevredigend, zeker nu deze zo vroeg in het jaar al wordt gegeven.

    ING hanteert voor het aandeel Boskalis een koersdoel van 31,50 euro met een koopadvies.

    Het aandeel Boskalis noteerde donderdag op een rood Damrak 1,5 procent hoger op 26,06 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
508 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links