Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,045 24 apr 2024 16:02
  • +0,165 (+0,49%) Dagrange 33,995 - 34,230
  • 3.427.045 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 4362 4363 4364 4365 4366 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 februari 2021 15:04
    quote:

    HAMMER 51 schreef op 12 februari 2021 14:01:

    Zo, oud nieuws nog eens onder de aandacht brengeen om de de koers in elkaar te stampen :

    LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell mag in Londen aangeklaagd worden voor milieuvervuiling in Nigeria. Dat heeft het Britse hooggerechtshof bepaald. Een groep van meer dan 42.000 Nigeriaanse boeren en vissers kan nu een zaak aanspannen in Groot-Brittannië tegen het Brits-Nederlandse Shell.

    Het Supreme Court veegde daarmee eerdere besluiten van lagere rechtbanken van tafel, die een Britse rechtszaak tegen Shell juist hadden geblokkeerd. De boeren en vissers uit de olierijke Niger Delta zeggen dat lekkages uit pijpleidingen van de Nigeriaanse dochter van Shell hebben geleid tot ernstige olievervuiling. Daardoor kunnen zij moeilijk in hun levensonderhoud voorzien. Ze willen compensatie en vinden dat Shell meer moet doen om de vervuiling op te ruimen. Shell zegt dat sabotage de oorzaak is van de lekkages.

    Eind vorige maand oordeelde het gerechtshof in Den Haag nog dat de Nigeriaanse tak van Shell enkele boeren uit het West-Afrikaanse land een schadevergoeding moet betalen. Het bedrijf is namelijk aansprakelijk voor twee olielekkages. De hoogte van het bedrag moet later worden bepaald.
    Dan zit er voor RDS niet veel anders op dan dat ze een deal maken met de Nigeriaanse overheid om de infrastructuur te bewaken en aansprakelijk te maken voor als ze falen . Ik vrees dat shell het niet kan maken als ze olie dieven afknallen om een voorbeeld te stellen aan dat plunder tuig . Nu hebben die boeren wel een super verdienmodel ,eerst olie stelen en zorgen dat dat de leidingen blijven lekken om vervolgens nog gecompenseerd te worden .
  2. forum rang 10 bp5ah 12 februari 2021 15:05
    quote:

    altijd bullish schreef op 12 februari 2021 14:55:

    wie verkoopt er nu nog aandelen shell voor 15,40?

    olie staat op 60
    productie word met 10% verhoogt
    ex dividend komt nog deze maand

    we krijgen nog een trading update.
    op dit moment zal ik de aandelen al niet voor minder dan 17 weg willen doen
    En vooral als je bedenkt dat er nog heel wat geld zit in de Aex wat nu in opgeblazen aandelen zit. ADYEN en consorten.
  3. forum rang 8 Wilbar 12 februari 2021 15:23
    quote:

    Clown Bassie schreef op 12 februari 2021 15:04:

    [...]
    Dan zit er voor RDS niet veel anders op dan dat ze een deal maken met de Nigeriaanse overheid om de infrastructuur te bewaken en aansprakelijk te maken voor als ze falen . Ik vrees dat shell het niet kan maken als ze olie dieven afknallen om een voorbeeld te stellen aan dat plunder tuig . Nu hebben die boeren wel een super verdienmodel ,eerst olie stelen en zorgen dat dat de leidingen blijven lekken om vervolgens nog gecompenseerd te worden .
    Shell kan de Nigeriaanse activiteiten ook overdoen aan Milieudefensie of een andere milieuclub. Eens kijken hoe die dan tegen de moedwillig lek gestoken pijpen en de vervuilde grond aankijken.
    Of verkopen aan de Nigeriaanse overheid. Die lossen het dan op hun manier op....
  4. GrafZerk 12 februari 2021 15:32
    quote:

    Mini-Kruum schreef op 12 februari 2021 15:22:

    Wel een leuke foto bij het artikel!
    Of shell nu grond daar vervuilt heeft ja of nee, op het zien zijn er wel veel meer bedrijven die ervoor zorgen dat daar de grond niet meer vruchtbaar is met al dat plastic :)

    Ja grappig he, ik wist niet dat Shell olie al compleet af-fabriek uit de grond komt.

    Wat een volk. In Mexico waar ik regelmatig heenging konden ze er ook zo'n bende van maken.
  5. forum rang 8 Wilbar 12 februari 2021 15:41
    quote:

    marcel13 schreef op 12 februari 2021 15:12:

    Ook nederlaag voor Shell in Britse rechtszaak
    Bron: NRC | Economie NRC | Economie 12 februari 2021, 15:05

    www.nrc.nl/nieuws/2021/02/12/ook-nede...
    ''t is duidelijk een "contaminated area". Misschien kan er eens een rechtszaak worden gestart tegen de echte vervuilers vanwege de vervuiling door de leefgemeenschappen aldaar?
  6. Edwin1976 12 februari 2021 15:45
    quote:

    Xynix schreef op 12 februari 2021 14:48:

    [...]
    En vergeet de Prelude niet die begonnen is te produceren.

    Hoe lang zou de koers de huidige olie- en gasprijs en de gezonde strategie kunnen blijven ontkennen? Mij lijkt dat dat geen week kan duren.
    Heeft iemand enig idee hoeveel invloed de Prelude heeft op de resultaten van Shell? Ook vraag ik me uit interesse af hoeveel vaak moet er een LNG-tanker komen om te lossen als de Prelude op volle toeren draait? Nu heb ik nog maar 1 keer een LNG-tanker en 1 keer een olietanker gezien bij de Prelude.
  7. forum rang 4 Ernie1966 zonder Bert 12 februari 2021 15:47
    quote:

    Bas2012 schreef op 12 februari 2021 14:53:

    [...]

    Grootste risico mbt Repsol zie ik met name in de assets en dan vooral de grote concentratie in Spanje zelf. Veel refining en Industrial capacity zit hier, met (dat wel gezegd) competitieve midstream assets als refineries en petchem. Probleem voor mij en daar zie ik het risico, zit hem in grote afhankelijkheid Spanje. Door sterke assets hier is (en dat is al jaren zo) is de thuismarkt volledig in handen van met name Repsol (en daarmee een cashcow), het probleem ontstaat als hier de vraag naar gasoline maar op termijn ook middle distillates zal afnemen of onder druk komt te staan qua aanbod/vraag dynamiek (en dat gaat ben ik bang komende jaren hier ook gebeuren) -> deze assets zijn tegen import competitie sterk, echter voor export worden ze weggevaagd en is het niet te concurreren, het oosten is lastig door moderne ME refineries, USA en Latam is thuismarkt voor US refineries dus wellicht noord en West Africa maar ook daar is concurrentie hevig.

    Daarnaast nog steeds flinke schuldenberg en relatief kleinere cash flow generatie om hard door te kunnen pakken. Daarnaast is sustaining capex door compositie assets ook stevig voor komende jaren ben ik bang.

    Maw het is geen slechte investering hoor, maar niet direct vergelijkbaar met Shell en meer een regionale (spaans talige regio) speler, met specifieke risico's en zitten (in mijn ogen) juist op termijn op de thuismarkt.
    Zo, dat moet ik even 3x lezen voor ik hier iets van snap

  8. [verwijderd] 12 februari 2021 15:54
    quote:

    Yes we can schreef op 12 februari 2021 13:40:

    [...]
    Rijk worden doe ik niet, maar 1 dingetje heb ik geleerd: niet naar trollen en bijhorende hofnar luisteren.
    - Toen de koers van postNL ca. 1 euro stond en alle trolletjes bezig waren op het postNL forum dat het nog zoveel lager zou gaan ben ik gewoon rustig blijven bijkopen. Zat zelfs voor 100% in postNL met alle geld, inclusief spaargeld.
    - Al wat langer geleden stond ik als beginnend belegger in Leuven op een aandeelhoudersvergadering. Ik wilde weten wat er met mijn centjes zou gaan gebeuren, want ... aandelenuitgifte om Anheuser overname te kunnen bekostigen. Dat was toen aan een koers van rond 11€ uit geheugen. Het management heeft me toen toch echt kunnen overtuigen en ik ban aandeelhouder gebleven tot een koers van rond de 54€. Ik heb er het maximum niet uitgehaald maar ok, ben wel heel tevreden.

    De raad hieraan gekoppeld: nooit maar dan ook NOOIT naar trollen op fora luisteren en alleen naar de feiten kijken. En dan verdien je geld (op voorwaarde dat je belegt in een degelijk bedrijf)
    Jammer genoeg, aangezien je zelf een trol bent, ben je niks vooruit met dit advies :)
    Terwijl jij altijd negatief bent over Shell, hebben een aantal aandeelhouders posities ingenomen voor de komende jaren, en veelal intussen een vette koerswinst behaald. Daarbovenop komen de dividenden.
    Dat jij in tech wil beleggen is je goed recht, maar ik houd zo niet van clowneske koers/winst verhoudingen en doe het graag rustig aan.
    En euh, gamestop is geen beleggen maar is casino. Typisch voor een trol
    Covid-19 was een onbekende infectieziekte voor de westerse wereld toen PostNL op 1 euro stond. Papier en karton zijn hele slechte leefomstandigheden voor covid. Was dat niet het geval, had de koers van PostNL er heel anders uit gezien. Tech is trouwens gewoon een onderdeel van mijn portefeuille, samen met andere sectoren. Ook olie.
  9. forum rang 10 bp5ah 12 februari 2021 16:00
    quote:

    Greyhounds schreef op 12 februari 2021 15:57:

    Het lijkt wel of iedereen ineens wakker is geworden! Nu maar hopen dat we het vast houden!!
    Is gedraaid toen Brent draaide, die staat nu op 61.5 zo'n beetje.

    De kop bij opening was energy declines, hoe gek wil je het hebben ...

    Futs van groen naar rood nu ... Vix weer in de kast.
  10. [verwijderd] 12 februari 2021 16:02
    quote:

    Thorgall schreef op 12 februari 2021 09:59:

    [...]https://rigcount.bakerhughes.com/
    is de laatste weken flink aan het toenemen. Bereid je voor op fors hoger aanbod en dalende olieprijzen.
    Eventjes de historische data op die site bekeken, aan dit tempo gaan de rig count in een jaar terug zo hoog als voor de Corona staan en de productie loopt 10 maanden achter op het starten van het boren.

    Dus mijn LT call opties niet tot einde 2022 vasthouden.

    En als de steeds stijgende voedselprijzen de bevolkingen in het Midden-Oosten naar de Arabische Lente 2.0 jaagt, dan kan de fracking nog goed eraan verdienen.

    Het grootste probleem met fracking is dat de schalieboeren naar oneindige productie en in elkaar gestorte prijzen, afgewaardeerde assets,... willen gaan.

    Dividend kan dat oplossen door het geld af te leiden van teveel fracken naar de aandeelhouders en de beurs ziet niet graag een dividendverlaging.

    Of Biden en Democrats gaan eens lekker groen doen en zoveel mogelijk de fracking aan banden leggen.

    Liefst minstens 2000 ft afstand houden van gebouwen waar mensen 8 uren per dag kunnen spenderen zoals de woningen, scholen, zorginstellingen, bedrijven,... om de overlast en gezondheidsschade in te perken. Laat de NIMBY, middenklasse en huiseigenaren eens winnen.
  11. forum rang 10 bp5ah 12 februari 2021 16:10
    quote:

    BBman schreef op 12 februari 2021 16:04:

    We worden geregeerd door de grote partijen......die bepalen de + of -.
    Hebben de strategie gelezen a/d overkant ;)

    Very good very good.

    Lag vanmorgen ook nog een koopadvies voor RDS van een amerikaan, staat hier wel ergens.

    KD €26, altijd besscheiden die amerikanen.

    AEX inmiddels 675,**
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 4362 4363 4364 4365 4366 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links