Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,730 24 apr 2024 17:35
  • +0,210 (+3,80%) Dagrange 5,550 - 5,735
  • 524.733 Gem. (3M) 321,3K

off-topic

23.307 Posts
Pagina: «« 1 ... 615 616 617 618 619 ... 1166 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JP Samosa 12 februari 2021 09:08
    quote:

    ketchup schreef op 12 februari 2021 08:58:

    KBC liep al een tijdje voor de markt uit , ING eerder het tegenovergestelde - die kan eerst nog wat inhalen
    gok op een 8.15 slot vanavond ... puur gokwerk, dat wel
    Ik was KBC n beetje uit het oog verloren. ( toch n voormalig geldmachientje )

    Gelukkig: ing opening is goed!
  2. forum rang 7 JP Samosa 12 februari 2021 09:21
    quote:

    mjmj schreef op 12 februari 2021 09:04:

    Een toepasselijk artikel als het om een forum als deze gaat?
    www.nrc.nl/nieuws/2021/02/05/almachti...
    Nee, dat denk ik niet. Wordt nooit zo vrolijk van Bas Heijne.
    Ik lees dan liever op zaterdag column van Martin Sommer. Daar zit wat meer pit in.
  3. forum rang 7 ketchup 12 februari 2021 09:30
    ING groot volume op deze move naar boven, eerste half uur al de helft van het normale dag-volume - sterk teken
    analisten over het algemeen blij verrast en dat vertaald zich dan ook naar de 5% up-move
    een slot vandaag boven de 8.10 zou een sterk signaal zijn
    aandeel begint steeds meer een lange termijn play te worden en maakt aanspraak als een van de betere die in deze uitdagende sector kan overleven

    nu nog dat 'imago' kwijt raken van dubieuze praktijken, ze moeten daar echt harder aanwerken om dat te keren

    zie ING over tijd wel terug naar 12.50 euro gaan , dat is nog altijd een discount onder intrinsiek
    ze hebben hopelijk nu voldoende gereserveerd voor bad-debts en hopelijk kan uit die reserve-pot over tijd weer wat vrij gegeven worden , uitgaande dat de economie 2e helft dit jaar uit de lockdown komt.
  4. forum rang 4 H. Berkhof 12 februari 2021 13:28
    Advies aan vooral de ouderen onder ons. Verdiep u in crypto. Heeft de toekomst.
    Blockchain is groter dan het internet. Vanmorgen van het net geplukt:

    Pi Network News
    Read more
    Microsoft and Enjin Bring Cross-Platform Custom NFTs to Minecraft
    To celebrate the International Day of Women and Girls in Science, players earn badges while learning from prominent female scientists.

    CoinDesk
    42 minutes ago

    Enjin en VeChain eerder door mij getipt.
  5. forum rang 8 Wereldbelegger 12 februari 2021 16:26
    Tracker Tips: Beleggen in de waterstofeconomie
    Door Michael Mooijer

    mijns inziens een aanrader om te lezen

    Europa’s eerste verhandelbare tracker op het gebied van de waterstofeconomie is een feit.

    Legal & General Investment Management (LGIM) heeft deze week zijn thematische palet uitgebreid met de lancering van de L&G Hydrogen Economy UCITS ETF.
    HTWO

    De L&G Hydrogen Economy UCITS ETF met ticker HTWO en isincode IE00BMYDM794 is genoteerd aan de beurs van Milaan en de Duitse Xetra en kost 0,49% op jaarbasis. De tracker heeft een zogeheten Nederlandse KIID en is derhalve beschikbaar voor de Nederlandse belegger.

    bron:
    www.iex.nl/Column/511493/Tracker-Tips...
  6. forum rang 4 H. Berkhof 12 februari 2021 16:54
    Door de hele ophef rondom GameStop, Reddit, Robinhood en hedgefondsen, is er opnieuw discussie over een verbod op het shorten van aandelen. Waar is short sellen goed voor? Of is het per saldo zelfs schadelijk?

    Hoofd research John Redeker mengt zich voor Morningstar in deze discussie, waarbij hij zich concentreert op het verkopen van aandelen die een belegger niet in bezit heeft.

    Er zijn namelijk meer manieren om te shorten, zoals het verkopen van callopties, kopen van putopties, of verkopen van futures.

    Vier argumenten
    Redeker ziet vier redenen om tegen short selling te zijn en gaat ze een voor een af:

    Het is immoreel om te profiteren van andermans verlies. Dat is een serieus te nemen argument, hoewel er meer partijen zijn die profiteren van het ongeluk van anderen. Denk bijvoorbeeld aan corona en de winst die dit oplevert voor vaccineproducenten, ziekenhuizen en dokters. Van de andere kant lossen die een ziekte op. Bij een short seller leidt het in het ergste geval tot ondergang van een bedrijf.

    Dat is gelijk het tweede argument dat vaak wordt aangevoerd tegen short selling. Short selling kan een bedrijf serieus in de problemen brengen, doordat het bijvoorbeeld geen nieuwe kredieten meer krijgt of aandelen kan uitgeven. Van de andere kant kun je de actie van een short seller ook zien als waarschuwing voor andere marktdeelnemers. Dat is dan weer positief.

    Sommige mensen beweren dat shorten alleen iets is voor de rijken, de elite in de markt, maar dat vindt Redeker te kort door de bocht. Je hebt ook een heleboel kleine beleggers die via pensioenfondsen in short-long hedfondsen beleggen. Bovendien biedt de optiebeurs tal van mogelijkheden voor retailbeleggers om short te gaan. Het is wel risicovoller dan een longpositie, want per saldo stijgen de aandelenkoersen.

    Ten slotte is er de grootste misdaad van allen, een short seller kan valse geruchten verspreiden uit eigen belang. Hij kan bijvoorbeeld eerst een bedrijf compleet zwartmaken om vervolgens - als de koers laag genoeg is – de shortposities in te ruilen voor een longpositie. Tel uit je winst. Dat vindt Redeker ook misdadig, maar als het goed is zijn er toezichthouders – zoals in Nederland de AFM - die ervoor zorgen dat dit zwaar bestraft wordt.
    Conclusie
    Alles bij elkaar genomen, vindt Redeker de argumenten tegen short selling niet erg overtuigend. Van hem hoeft het niet verboden te worden.

    Tegelijkertijd denkt hij dat de financiële markten ook prima zouden functioneren zonder short sellers. De liquiditeit is tegenwoordig zo groot dat short sellers eigenlijk niet nodig zijn.

    Een land waar shortsellen al een tijdje verboden is vanwege de rare effecten die het had na het uitbreken van het coronavirus, is Zuid-Korea. Het verbod ging vorig jaar maart in en loopt in ieder geval nog tot mei van dit jaar.

    Het wordt interessant om te zien wat er gebeurt als het verbod wordt opgeheven, dat overigens op advies van het IMF. Veel kleine particulieren zijn als de dood dat de enorme koerswinsten van de laatste twaalf maanden dan verloren gaan.

    Zuid-Korea was 2020 een van de beste beurslanden ter wereld. Maar misschien is het ook wel goed. Het kan een bubbel zijn, en dan is het alleen maar goed als short sellers die op tijd doorprikken.

    De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.
  7. forum rang 4 H. Berkhof 12 februari 2021 20:44


    De AEX op de hoogste stand in twintig jaar, huizenprijzen op een nieuw record, obligatiekoersen door het dak, je zou er hoogtevrees van krijgen. De wereld zit in een diepe recessie, de gezondheidscrisis is nog lang niet voorbij, maar beleggers vieren uitbundig feest.

    Zien we hier de moeder aller zeepbellen, geblazen door het ongekend ruime monetaire beleid van de centrale banken? Ik spreek steeds meer mensen die daar bang voor zijn. Wat wil je ook als de koers- en prijsontwikkelingen zo hysterisch zijn. Hoezo is Tesla op de beurs meer waard dan alle grote autofabrikanten bij elkaar? Waarom wil iedereen opeens tegen elke prijs in laadpalen en andere groene zaken investeren? Kan een Amsterdams appartementje van 43 m2 echt een half miljoen euro waard zijn? En wat is er in vredesnaam met de bitcoin aan de hand?

    Derde fase Kindleberger-cyclus: euforie
    De zorgen zijn er, maar zolang het goed gaat lijkt instappen en meedoen met de gekte toch heel aantrekkelijk. Ik weet natuurlijk ook niet hoe het verder gaat met de koersen en prijzen, en of er echt een zeepbel is die op knappen staat. Maar het zou zomaar kunnen dat we inmiddels in de derde fase van de ‘Kindleberger-cyclus’ zijn beland: die van de euforie.

    De Amerikaanse econoom Charles Kindleberger beschreef die cyclus in zijn in 1978 verschenen boek Manias, Panics and Crashes, a history of financial crisis. Een klassieker die iedere enthousiaste belegger nederigheid leert. Bubbels en crashes zijn van alle tijden, stelt Kindleberger, en verlopen volgens een vergelijkbaar patroon. Het begint vaak met een geweldige uitvinding (de trein, het internet) of een financiële innovatie (obligaties, opties, gesecuritiseerde hypotheken). Vroege investeerders maken stevige winsten. En dat trekt nieuw kapitaal aan. Koersen en prijzen stijgen en er wordt door optimistische beleggers flink geld geleend om mee te kunnen doen. Dan volgt de euforie-fase: insiders zien dat de boel uit de hand aan het lopen is, maar zolang de koersen blijven stijgen en er zich massaal nieuwe beleggers melden, duurt het feestje door.

    Totdat het licht aangaat. Het kan een kleine of grote aanleiding zijn, maar zodra de koersen of prijzen even dalen, ziet men dat als het langverwachte verkoopsignaal en rent iedereen tegelijk naar de uitgang. De zeepbel knapt, beleggers komen in schuldproblemen, bedrijven gaan failliet. Uiteindelijk keert de rust wel weer terug, maar ondertussen is er veel kapot gegaan en veel onnodig leed geleden.

    Positieve kant
    Zo wordt het in elk geval vaak gezien. Maar is zo’n Kindleberger-cyclus misschien juist ook goed voor de economie. Is het de manier waarop in een kapitalistische economie groei tot stand komt? Het lijkt een vreemde stelling, maar het is er wel een die de Canadese econoom Randall Morck betrekt. In een nieuwe studie laat hij zien dat bubbels ook een positieve kant hebben: ze laten een erfenis na. In de euforische fasen stroomt er enorm veel geld naar een bepaalde sector of regio. Daarmee worden onzinnige, maar ook nuttige investeringen gedaan. Technologische ontwikkeling krijgt een enorme duw in de rug, er wordt infrastructuur aangelegd waar de economie nog lang van kan profiteren. Na de implosie en de schuldsanering blijft daar veel van over.

    De uitvinding van de telegraaf in de negentiende eeuw leidde tot een manische periode van overinvestering in de VS. Maar toen het stof was gaan liggen, had het land wel een enorm netwerk van telegraaflijnen. Met de spoorlijnen ging het net zo. De dot.com-bubbel van twintig jaar geleden was ook waanzinnig en idioot. Maar we profiteren nog steeds van de kabels die toen werden aangelegd.

    Morck noemt de Kindleberger-cyclus daarom een Kindleberger-motor. Het is een woeste kracht die de vooruitgang stuwt. Kijk je door die bril, dan helpt de Tesla-bubbel ons aan elektrisch vervoer, goedkope batterijen uit enorme fabrieken. En ook de beurshype rond laadpaalbedrijven, ziet er minder griezelig uit. Misschien gaan de bedrijven uiteindelijk failliet en de beleggers nat, maar we houden er wel een uitgebreid laadnetwerk aan over. De bitcoin-bubbel geeft ons de blockchain, die volgens sommigen enorm nuttig kan zijn. Onbetaalbare Amsterdamse appartementen zwengelen de bouwlust en bouwinnovatie aan. En levert een grote hoeveelheid tiny houses aan de randen van de steden op.

    Originele link van het artikel: fd.nl/opinie/1373751/bang-voor-zeepbe...
  8. Njee 13 februari 2021 11:49
    Beste ikkenietweten, het krachtige van dit draadje vond ik de inhoudelijke discussies ipv artikelen plaatsen die eenieder ook zelf kan vinden of delen middels een link met een eigen opinie obv een beleggingsstrategie. Wat mij betreft kan je de hele artikel weglaten...

    @Sinklaas, ik mis je bijdrage aan dit forum
23.307 Posts
Pagina: «« 1 ... 615 616 617 618 619 ... 1166 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links