Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,615 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 15,340 - 15,670
  • 3.476.271 Gem. (3M) 3,5M

ABN-Amro - 2021

3.558 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 februari 2021 18:50
    quote:

    Carl2-8 schreef op 10 februari 2021 18:21:

    [...]

    Dan weet je als belegger dat fictief geen garantiewinst is.
    Ik handel vaste aandelen die onaangeraakt blijven en haal winst uit tijdelijke dalingen (shorts)en deze worden verzilverd en omgezet in cash en dit is als een dividend echte winst.
    Ik doe ook beiden ca. 80% vast, 20% opties turbos en shorts.
    Gecombineerd nu bijna 40% winst dit jaar.
    Fictief welliswaar.
  2. nieuw en onervaren 10 februari 2021 18:52
    quote:

    Jemoetwat schreef op 10 februari 2021 18:11:

    [...]
    Ik zie een min van 1,5%
    Gisteren en vanmorgen roep je dat het dik groen gaat worden, en nu ben je blij met rood..
    Moet erg prettig zijn als je brein zo werkt.
    KCNIB had 't over "herstellen" , en de koers van 8,17 naar 8,51 is een herstel van 4%

    Z'n brein werkt toch best wel, en dat is idd prettig.
  3. [verwijderd] 10 februari 2021 18:53
    quote:

    Jemoetwat schreef op 15 januari 2021 15:33:

    Komende jaren wordt er een stuk minder winst gemaakt, dat was ook al zo pre-corona.
    Wil je een dividend aandeel, dan hoef je ook helemaal geen bank aandeel te kopen. Shell is een prima alternatief bijvoorbeeld. PostNL gaat dit jaar ook weer dividend uitkeren.
    Sommigen denken hier dat wanneer er weer dividend betaalt mag worden de koers explodeert. Onzin natuurlijk. Maar bepaalde mensen geloven in sprookjes.
    Kijk, nieuw en onervaren.
    Had je nou iets gedaan met bovenstaande, dan stond je nu flink in de plus i.p.v. met een zuur gezicht.
  4. nieuw en onervaren 10 februari 2021 19:00
    quote:

    Jemoetwat schreef op 10 februari 2021 18:53:

    [...]
    Kijk, nieuw en onervaren.
    Had je nou iets gedaan met bovenstaande, dan stond je nu flink in de plus i.p.v. met een zuur gezicht.

    Kijk, ik sta heel veel in de plus, met ABN en met andere aandelen, en heb geen zuur gezicht. (p.s. heb dit gecontroleerd in de spiegel).
    Maar ook al zou dat niet zo zijn, had ik toch een gelukkig leven, en zou ik niet op een forum ( van een aandeel dat ik niet bezit ) de hele dag aan 't schrijven zijn hoe slecht ABN is.
  5. forum rang 8 beleggertje2020 10 februari 2021 19:32
    Wat een pokke aandeel. Gelukkig was ik oot uitgestapt voor 8,38 met een klein verliesje van een dik duppie. Ik denk dat ik ABN zo rond de 6,60 weer es heel stevig ga kopen ! Voorlopig is de AEX mogelijk nog euforisch ingsteld omdat rentes doweg niet stijgen terwijl er wel flinke inflatie is. Daar worden bankiers zeer zeker niet vrolijk van is mijn idee ! Rentes die zo laag zijn , kunnen alleen nog maar winst opleveren voor gigantisch grote banken die geholpen worden door de staat als het nauwt ! ABN is gewoon een veels te kleine speler en ze gokken strategisch gezien op de verkeerde dingen . Op korte termijn dicht ik ING veel meer perspectief toe !
  6. forum rang 8 beleggertje2020 10 februari 2021 20:42
    Ik ken mensen die geleend hebben bij ABN en die zeggen dat ze die leningen niet meer gaan inlossen en zich failliet laten verklaren , zeker als deze lockdown tot na 1 maart duurt. Ze moeten dan veel omzet kunnen maken in de hoop nog juist te kunnen overleven. Dus tja voor mij wordt het ca 6,60 koers ABN alvorens ik uberhaupt denk om ABN te gaan kopen. Blijf mooi in FLOWTRADERS zitten !
  7. forum rang 8 beleggertje2020 10 februari 2021 20:51
    quote:

    Brabander schreef op 10 februari 2021 20:09:

    Typisch ABN.. doe er ook mijn bankzaken bij en moest ff telefonisch iets doorgeven.. 20 minuten in de wacht gestaan. Mail om de medewerker die ik uiteindelijk gesproken heb te beoordelen heb ik nu al ontvangen.
    Mijn schoonmoeder zit ook bij ABN maar overweegt over te stappen naar ING . Ze wordt als oudere zonder internetbankieren zeer slecht geholpen zegt ze Ze zit ook bij ING , nu wil ze binnenkort volledig naar ING . Daar wordt ze nl wel geholpen direct aan de balie kan ze via medewerker direct cash flink geld opnemen. Bij ABN moet ze eerst een hele poos wachten aan de balie en als ze dan geholpen wordt dan moet ze weer wachten bij de geldautomaat totdat een medewerker weer es tijd heeft om haar daatbij te helpen om cash op te nemen. Wat een bureaucratie bij ABN zeg ! Ik snap niet dat ze gewoon via een medewerker direct flink cash op kan nemen. Nu moet dat perse via de automaat pffffffffft !
  8. [verwijderd] 10 februari 2021 22:40
    quote:

    nieuw en onervaren schreef op 10 februari 2021 19:00:

    [...]
    Maar ook al zou dat niet zo zijn, had ik toch een gelukkig leven, en zou ik niet op een forum ( van een aandeel dat ik niet bezit ) de hele dag aan 't schrijven zijn hoe slecht ABN is.
    Dus alleen als je een aandeel bezit mag je er over meepraten op dit forum?
    Elkaars handje vasthouden en zeggen dat het wel goed komt, daar schiet je niks mee op. Maar ik wens jullie er alle plezier mee!
  9. forum rang 4 Mr.J.bonds 11 februari 2021 00:51
    quote:

    Max Felix schreef op 10 februari 2021 23:21:

    Waarom gaat Pieter Lakeman geen proces tegen Zalm beginnen.
    Wat je idd ziet is een zeer restrictieve overheid die bankbestuurders eens even haar tanden laat zien..
    Eerst ING topman Ralf hamers wordt aan het kruis genageld en nu wordt er idd over Zalm gepraat..

    Nou ben ik echt niet zo'n superfan van deze grootverdieners, die zorgen echt altijd zeer goed voor zichzelf en hoeven we ook absoluut geen medelijden mee te hebben..

    Maar kijkende naar bijv. de persoon Zalm, een droge accountant type en voormalig minister van financiën geweest in kabinetten Balkenende.. Een drogere en saaiere en eerlijker figuur heb je gewoon nog niet gezien..
    Ik verwed er 10 goudstaven van 13KG elk onder dat Zalm 100% zeker geen opzettelijk verwijtbare zaken omtrent witwassen heeft toegelaten en zou tolereren..

    Ergo. De overheid doet dit met een dubbele agenda. Dit is een signaal naar bankbestuurders.. Bekhouden en luisteren naar ons overheid. Want jullie zijn niet onaantastbaar. Als wij zeggen. Dringend advies ECB opvolgen, en geen dividend uitkeren, maar luisteren naar ons, ook qua hoogte salarissen banwezen, zou ik het maar doen! Anders maken we een voorbeeld van je..

    Ja, dit klinkt bizar, maar het is net zo bizar als voormalig minister Zalm een proces aan willen doen vanwege vermeend tolereren witwassen, zoals één ieder ouder als 40 jaar zich zéér goed zou kunne voorstellen.. En dan zie ik geen ander motief dat de overheid hier echt mee wil zeggen tegen de grotere systeem banken. Bekhouden en luisteren naar Vader Staat en anders pakken we je.. Je bent niet onschendbaar en of het nu terecht is of niet, maakt ons geen klap uit. (ongelofelijk? Zie toeslagen affaire..)
  10. forum rang 8 Lepre Chaun 11 februari 2021 08:47

    Bankensector technisch koopwaardig

    Door Nico Bakker op 11 februari 2021

    Bankensector technisch koopwaardig

    Door Nico Bakker op 11 februari 2021 08:05 | Views: 247
    Bankensector technisch koopwaardig

    Naast de individuele aandelen en intermarket-items hebben we ook een flink aantal sector-indices aan ons universum toegevoegd. Dagelijks een update van de dag-, week- en maandchart in onze Chart Service en wekelijks een sector uitgelicht in de Chart Navigator.

    In deze column aandacht voor de 'terrassenchart' van de sector Banks.
    Tradingranges

    Kenmerkend voor deze grafiek is de opeenvolging van tradingranges ofwel boxen waarin de koers heen en weer beweegt. Een sprong van beer of stier met daarna een zijwaartse beweging tussen min of meer horizontale steun en weerstand.

    Een minder mooi landschap voor trendbeleggers, maar wel interessant voor range-spelers. Zij zien momenteel de koers bewegen bij de bovenkant van een box op 115+. Als het lukt om hier uit te breken, dan komt er ruimte vrij tot krap 150, toch een potentieel van ruim 30%.
    Weerstand wordt steun

    Voordeel van een terrassengrafiek is het feit dat na een opwaartse uitbraak de gepasseerde bovenlijn van de box als steunlijn dient. Het motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’ gaat hier dus op.

    Als het dus lukt om uit te breken, zal 115+ als steun verder gaan. Mijn marktlensindicatoren staan overigens in een positieve stand, dus zij onderschrijven de intentie van de bulls om een nieuw terras op te zoeken.
    Coaching

    Voor range-spelers, maar ook wel voor trendbeleggers, ligt de grafiek er uitdagend bij.

    Na de uitbraak zijn er uiteraard extra koopkansen. Komt er geen uitbraak, dan gewoon de anticiperende positie neutraliseren, want een daling naar 104 wil je niet meemaken. Succes op het bankenterras!
  11. jan van delft 11 februari 2021 09:11
    Tsja, banken sector misschien wel koopwaardig, maar ABN Amro niet.

    Rabo 2019: 2 miljard winst , 2020: 1 miljard winst (50 % minder dus, ongeveer)
    ABN Amro 2019: 2 miljard winst , 2020: verlies....(100 % minder, met verkoop van fraai onroerend goed om de boel nog wat te maskeren)

    Wie is nu koopwaardig hier?, de omstandigheden zijn gelijk hoor. Het is gewoon een door en door slecht geleide bank met Zalm als ergste en Dijkhuizen als 1 na ergste zwakke bestuurder. Daar kan de nieuwe Swaak helemaal niets aan doen die kan nu enkel nog puin ruimen. Jaren lang. De CRO (Cuppen) heeft er de laatste jaen ook niets van begrepen, dit even voor de goede orde.

    ABN zit in 1 lang gerekte bezuinigings operatie van het type Commerzbank, daar komt geen eind aan de komende jaren. Gedemotiveerde, inmiddels fantasielose, medewerkers zitten enkel nog maar na te denken hoe ze hun baantje kunnen behouden. Neem een voorbeeld aan ING waar ondernemen tenminste nog mogelijk is en ook gestimuleerd en beloond.

    Eind van dit jaar staat het aandeel ABN weer strak onderaan de AEX lijst met slecht presterende bedrijven. Zodra (als) boven de 10 ben ik er vanaf!
  12. Oet! 11 februari 2021 09:46
    Doe al jaren mijn bankzaken bij ABNA. Ook zakelijk. Altijd TOP en snel geholpen. De achterbuurvrouw zit ook bij de ABNA. Vrouw van in de 80. Wordt altijd vriendelijk te woord gestaan en geholpen als ze haar bankzaken doet. Ze zat eerst bij de ING. Daar heeft ze ooit 30 minuten in de kou gestaan omdat het personeel lunchpauze had... waardeloos!
  13. Oet! 11 februari 2021 10:35
    quote:

    Doggie1970 schreef op 11 februari 2021 10:22:

    Ik denk dat Jemoetwat vandaag stil zal zijn want we staan in het GROEN! :-)
    Het gaat Jemoetwat niet om groen of rood. Het gaat hem om het welzijn van de medemens. Hij behoed ons voor grote verliezen. Ik heb gisteren alles verkocht op zijn advies. Helemaal &%# loop nou al 4% groen mis.
3.558 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links